נמאס לי נמאס לי נמאס לי

ayala4u

New member
מה הבלבול?

אנשים "חושבים" הם אלו שהגיעו לכאן לפורום מתוך בדיקה פנימית. הם אלו ששאלו את השאלות שאת שאלת ואף הגיעו למסקנות ובחירות חדשות. לא אלו שמקבלים דברים, כי ככה זה ואין ברירה וממשיכים כל יום כקודמו, ללא שיקול דעת, ללא בדיקה עצמית וחשיבה (טוב לי או רע לי) וכל חייהם ימשיכו לקטר. בדיוק מה שאמיר תאר, רק במילים יותר פשוטות. בודאי שאין חוק אחד לכולם. אני משוכנעת שאם הייתי למשל מפרנסת יחידה הרבה דברים היו נראים אחרת. אני לא מבינה למה הוספת את זה בהקשר לדברי.

avivaht

New member
אני מאוד נזהרת

לא "לקטלג" אנשים שאינם חושבים כמוני. זה לא אומר שאינם חושבים, הם רק חושבים אחרת.זה מקום מאוד שיפוטי להגיד על כל כך הרבה אנשים שאינם חושבים, או שאין להם שיקול דעת. הרי זה בדיוק מה שחושב הבוס הזה...אם את לא חושבת כמוהו...את לא בסדר...

ayala4u

New member
לצערי לא הצלחתי להבין אותך

אמרתי בסה"כ את מה שאת אמרת במילים אחרות ובנימה האישית שלי. נשמע כאילו את כועסת וכלל לא היתה לי כוונה להכעיס, אלא להזדהות.

avivaht

New member
לא כועסת אילה

לא כועסת חושבת אחרת חושבת שבכל מקום יש אנשים שחושבים, זה שחשבתי לפני יומיים אחרת מהיום זה לא אומר שלא חשבתי, או לא הפעלתי את שיקול הדעת שלי. ההבדל הוא שקודם שיקול הדעת או החשיבה חשבו שהם חושבים היום אני מתבוננת, לפחות מנסה והדבר האחרון שאני עושה, והכי משתדלת לא לעשות זה לשים כותרות לחשיבה הזאת, או מסקנה חד משמעית כי... אם אעשה את זה, אהיה שוב באותו מצב באותו בית כלא שממנו אצטרך לפרוץ עוד פעם בחשיבה אחרת וחוזר חלילה אני שומרת על הצינורות פתוחים כל הזמן משתדלת, כי זה מאווווד קשה.. בלי לשים לב, ההרגל, הדפוס הקבוע והאוטומטי. מתגנב לו בשקט בלי שארגיש ואומר לי לעשות משהו "כמו קודם"....רק אח"כ אפשר להבחין בזה, ולפעמים מאוחר. לא מדובר רק בנושאים הגדולים, גם ניהול זמן בבית הוא נושא בפני עצמו, ומישהו פעם אמר לי שאישה שמנהלת את הבית בצורה יעילה ומסודרת היא בעצם מנהלת גדולה בכל מובן המילה. הרי אנחנו משתנים כל הזמן, יום אחד אינו דומה לזה שהיה ולזה שיהיה, אנחנו מתרחבים כל הזמן, וכל נסיון להסיק מסקנה חד משמעית לגבי משהו היא חזרה על שגיאה קודמת. זה מצב מאוד נזיל, שבו אני בוחנת את המחשבה כשהיא חושבת וגם כשנדמה שלא. מקווה שהבהרתי במשהו אפשר להמשיך לשוחח הלאה אביבה

ayala4u

New member
אוקיי. אז יש לי תחושה שממש ממש...

לא הבנת את כוונתי ! אני משוכנעת שחשבת גם קודם וגם עכשיו וגם אח"כ. התכוונתי לאנשים, שתקועים במקום שלהם מאז ומעולם ואף פעם לא חושבים. החיים מגלגלים אותם למקום עבודה מסויים והם לעולם לא עוצרים לחשוב אם הוא בכלל טוב ומתאים להם וככה החיים עוברים להם וזהו. באותו משרד עליו סיפרתי, היתה מישהי, בחורה מאוד חכמה, עם חשיבה אנליטית מדהימה, שבעיני ממש "מבוזבזת" שם. והיא כמוני שנאה להיות שם, אבל בכל זאת - מעולם לא חשבה לעזוב והיא עוד שם - שנים...

חוקי תקשורת

אני חש שלמען הבהירות בשיחה נדרש להבין חוקי תקשורת וחשיבה בתהליך שבו אנחנו מבקשים להימצא. באמירה על מישהו "לא חושב לעזוב" יש שתי טעויות : א. את רואה אדם במצב של קושי, הקושי שאת מבחינה אינו בהכרח הקושי שעובר עליו. גם אם הוא אומר לך מפורשות, עדיין הוא עשוי להימנע מלהיות במגע עם כל חוויית הקושי, וזאת זכותו. על כן זוהי עמדה שיפוטית וביקורתית שפוגעת באדם עליו התייחסת אבל לצורך העבודה הפנימית שלך, יש כאן פגיעה כלפי האומר. כי אמירה כזאת מייצגת עמדה שיפוטית וביקורתית שבשנייה אחת, בלי תשומת לב, תהייה מופנית כלפי האומר עצמו ובתהליך שאנו עוסקים חשוב ללמוד להתבונן בפן הביקורתי ולא לתת לו להוביל. ביקורתיות חוסמת קבלה עצמית ב. השוואה שאת עושה בינך לבין אותה בחורה משקפת חשיבה דרך סרגל בין אנשים שאינו קיים. עולם מדעי ההתנהגות, לצורך גופים גדולים שצריכים למיין אנשים פיתח כלים למדידה אבל הכלים האלה הם מחוץ לשפה כאן מאחר והם סותרים את מציאת המקום האישי האוטנטי. את הדברים הללו במלים כאלה ואחרות כתבתי במכתב הפתיחה של הפורום וזאת האמונה שלי, שהתחזקה בעקבות ניסיון בסדנאות, חוקי התקשורת, התקשורת בין חברי הקבוצה והתקשורת הפנימית שאדם עושה עם עצמו הם כל כך חשובים, לא מובנים מעליהם, ולוקח זמן להפנים אותם. התרומה של הפנמת החוקים הללו היא עצומה בתהליך של צמיחה אישית, היא זו שמאפשרת לנו להכיר בחולשה, לראות קושי של עצמנו ולקבל, גם אם זה קושי קטן שכבר דשתי בו אלף פעם ושוב פעם הוא צף או אם זה קושי ענק ומפחיד. לעולם לא נוכל לזוז בלי לקבל אותו. אז אני מתייחס לשיחה שלכן כמייצגת שלב בתהלך למידה שדורש כלים ואני כמנחה, זאת חלק מהעבודה שלי. תודה על ההזדמנות לעשות את העבודה שלי יום טוב, אמיר.

ayala4u

New member
הסקת מסקנות

אתה מסיק מסקנות כשאינך מכיר כלל את הנפשות הפועלות. וזה נראה לי קצת מסוכן. אפשר לכתוב תאוריות שלמות, מאמרים וערמות של סיסמאות, אבל אולי הם לא מתאימים וטובים לכולם ?! בכל מקרה, תודה על תשומת הלב.

למעלה