נמאס לי!!!

Mate22

New member
נמאס לי!!!

זה לא משנה מה הדעות שלי. אם אני מסכימה עם כל דברי ההפגנה או חלק. זה באמת לא משנה, כי מה שכן חשוב לי וצריך להיות חשוב לכל אחד במדינה הזאת זאת הזכות להפגין. הזכות לדמוקרטיה. בצורה מאוד מקרית ההפגנות שהיו עד עכשיו היו כביכול אלימות, כשהתמונות היחידות שמופיעות ברשת הם של שוטרים על אזרחים. זה נורא מקרי, אחרי ששנה שעברה לא היו את הדברים האלה, פתאום, השנה זה ככה.
אני לא תמימה, ואנחנו לא טיפשים. זה ברור שהמשטרה בוחרת להיות אלימה ולשקר.

ובשיא הכנות- זה מפחיד אותי.
לחיות במדינה בלי זכויות מינימליות של דמוקרטיה, זה מפחיד.
לחיות במדינה שבה הגוף המשטרתי נוהג באלימות ומשקר, זה מפחיד.
לחיות במדינה שמנסה להשתיק אותי וכל אחד עם קול - זה מפחיד!

אני בת 25, יום יבוא ואני ארצה להקים משפחה ולגדל אותה בכבוד, ואני רק חושבת על לעוף מהמדינה הזאת. מדינה אוכלת יושבייה, מדינת משטרה, מדינת שלוקחת כספים ומחלקת אותם לקוראי הספרים, מדינה שמעלימה, משקרת, מסתירה ומנסה לאלף את הנתינים שלה.
נמאס לי!!!
אם אין לי את הזכות המינימלית לקול, אני עפה מפה. ואני מציעה לכולם לעשות את אותו הדבר. שביבי ישאר לבד עם הדוסים והערבים, בואו ניתן לבעלי ההון לממן את המדינה הזאת.

מייטי

SupermanZW

Well-known member
את צודקת אבל האם יש לך אזרחות זרה?

אם לא האם את עומדת בקריטריונים של לפחות אחת ממדינות ההגירה?

אם כן תוכלי בקלות לעשות כרצונך, אם לא תישארי לסבול למרות הכל (כמו הרוב, וביבי יודע את זה).

Mate22

New member
לצערי אין לי אזרחות...

נולדתי וגדלתי במדינה הזאת כמו הוריי.

אבל אני בטוחה שיש הרבה דרכים להשיג אזרחויות, ולא רק דרך חתונה מזוייפת.
ברגע שיש תואר ראשון, הרבה יותר קל להגר להרבה מדינות.
בארה"ב רוצים להקל את ההגירה ספציפית לתושבי ישראל (זה עלה לדיון לפני שבוע בערך, אני לא זוכרת את כל הפרטים)

בכל אופן.. יש הרבה דרכים לצאת מכאן. לקבל אישור סטודנט בהרבה מדינות זה מאוד פשוט, ומשם אישור עבודה ומשם לנסות להגר.

ברור לי שלא מדובר בתהליך קל... אבל שווה לי להלחם ולנסות, ולא להרים ידיים על ההתחלה. אם לא בשבילי אז בשביל הילדים שלי בעתיד.

SupermanZW

Well-known member
לקבל אישור סטודנט זה לא בעיה אבל

לממן את מחייתך במדינה זרה כאשר אין לך אישור עבודה (בהרבה מדינות סטודנטים זרים לא מקבלים אישור לעבוד אלא רק ללמוד) זב בדרך כלל בלתי אפשרי אלא אם את מגיעה מראש עם הרבה כסף.

בארה"ב רוצים להקל על ישראלים להגר אך ורק אם וכאשר הם מקימים עסק ומעסיקים בו לפחות שני עובדים אמריקאים (עבור כל מגיש ראשי), כמו כן חייבת להיות להם תוכנית עסקית מפורטת ומסודרת, הון עצמי פנוי להשקעה של $100K וללא חובות כלשהם והויזה מותנית בקיום העסק, אם העסק נופל המגיש חייב לחזור לארץ מוצאו באופן מיידי.

Mate22

New member
לעזאזל עם זה

אני מפסיקה לצאת עם גברים ישראלים

SupermanZW

Well-known member
זה בשבילך: http://www.spark.com/

כנסי לאתר http://www.spark.com/ ומצאי לך אמריקאי, אם תתחתנו (ותחיו ביחד, היום בודקים, חתונה פיקטיבית כבר לא עובדת) תקבלי גרין קארד (כבר לא אזרחות מיידית כמו פעם), בהצלחה.

SupermanZW

Well-known member
הרשמי, זה בחינם ואין לך מה להפסיד.

אלמלא הייתי במערכת יחסים רצינית הייתי עושה בדיוק מה שאני מציע לך לעשות.

anticipation

New member
דוסים וערבים

אמרת הכל
את אולי פוחדת מהם, אבל אני פוחד ממך..

Mate22

New member
שמאלני יקר

דוסים- אין לי בעיה אישית נגדם. אני מאמינה שכל אדם צריך לחיות באמונה שלו, לכל אדם יש את הזכות להאמין במה שעושה לו טוב ולהיות מי שטוב לו להיות. אני מצפה מאותו יחס מהם. כשיש חוקי מדינה משפילים, שמאפשרים להם לחיות על הגב שלנו, לא להניף אצבע מעבר ללהעביר עמוד ולקבל על זה סכומים שיורדים מהמשכורות של אלה שמסכנים את החיים שלהם בשבילי ובשביל כולם, זאת כפייה. אני לא מאמינה שהם עוזרים לי, אני לא מאמינה שהתפילות שלהם תורמות לי, אבל אני וכל שאר עם ישראל מחוייבים לשלם על זה, בין אם אנחנו מאמינים ובין אם לא. אין לנו את הזכות בחירה. וזה עוד בלי שציינתי את שנאת הנשים, הכפייה הדתית בשאר המוסדות, עסקים, אוטובוסים, קנסות על פעילות בשבת. אני לא מפחדת מהם- אני דורשת מהם את הזכות ללהיות מי שאני באותה מידה שאני מאמינה שצריך לתת לכל אחד בעולם.

ערבים- אין לי ספק שיש ערבים טובים. אבל הערבים שבהם נתקלתי (בתור בחורה) היו מפחידים, זרקו הערות, ולמען האמת, הם בעיניי מפחידים בדיוק כמו הערסים הישראלים. אני יודעת שמדובר אצלי בפחד ולא שנאה. אין לי שום כוונה לפגוע בהם, אלא רק להיות רחוקה מהם. אני באופן כללי מפחדת מאנשים וולגרים, בוטים וגסים. ממכלול הערבים שיצא לי לפגוש, הם כאלה. אני לא מעוניינת שהילדים העתידיים שלי, ולצורך העניין הבת העתידית שלי, תסתובב בשכונות עם אנשים מהסוג הזה, ערבים או ישראלים.

אני יודעת לעשות הפרדה בין שנאה לפחד. אני בוחרת, בלב שלם, לא להתמודד עם הפחד הזה בכדי לא לצאת בתוצאות שאני אתחרט עליהן.

מה שאני לא מבינה- זאת אהבת המסכן. אם אתה מהיפי נפש... אז אתה אדם קיצוני, שבוחר לאהוב את כל מי שנראה לך מסכן וכל מי שלדעתך סובל. אין רע בלתת עזרה לאנשים שזקוקים לה, אבל צריך לפעול בשיקול דעת. ודע לך שאין לו שום בעיה עם אנשים כמוך, שבוחרים את השמאל הקיצוני. אולי הדיעות שלי שונות משלך, אבל רוב השמאלנים שנתקלתי בהם היו נעימים ותמיד העבירו את דעתם בצורה נעימה ומתורבתת. וזה בעיניי דבר ראשון, לפני ימין או שמאל. קודם להיות אדם.

אז לסיכום החפירה- אין לך מה לפחד ממני, אני ימנית אבל לא קיצונית. אני לא מאמינה במוות לערבים או לדוסים או לאף אחד. אני כן רוצה חיים שמלאים באהבה לכולם, אבל להאמין שזה יקרה נראה לי תמים. אז אני פשוט רוצה למצוא את המקום הקטן שבו אני אהיה מאושרת.

anticipation

New member
הבעיה שלי עם הדברים שלך

היא לא בכך שיש בעיה עם המגזרים הללו.
יש בעיה.
הבעיה בדברים שלך היא שאת לא מבינה שאת לא תשיגי שקט ושלווה לילדים שלך אם לא יהיה כאן פתרון שיכלול אותם.
תאהבי אותם או לא, הם עדיין חלק מהחברה.
חלק שווה זכויות.

SupermanZW

Well-known member
לצערנו לא יהיה פתרון בכלל

החרדים מתנגדים לדמוקראטיה (דורשים מדינת הלכה) ושיעורם באוכלוסיה גדל במהירות, הערבים מתנגדים לדמוקראטיה מבלי להיות מודעים לכך אפילו, עובדה שאין ולו מדינה ערבית דמוקראטית אחת והיכן שהצליחו הערבים להפיל דיקטאטור וגם בחרו בבחירות הם בחרו דיקטאטור אחר תחתיו שימרר את חייהם יותר מהדיקטאטור הקודם (אני מתכוון כמובן למצרים). חרדיות ודמוקראטיה לא הולכים ביחד, איסלאם ודמוקראטיה לא הולכים ביחד וגם ערבים נוצרים נותנים למוסלמים להשתלט עליהם (למשל נוצרים בלבנון שתומכים בחיזבאללה או עזמי בשארה שתומך בחמאס). כשרוב אזרחי ישראל יהיו חרדים וערבים תהיה ישראל אחת המדינות המפגרות, החשוכות, האלימות והמסוכנות בעולם, היא תהיה גיהנום כמו איראן (כל איראני שתדבר איתו ויסמוך עליך שאתה לא מקורב לשלטון האיראני יספר לך כמה הוא סובל).

anticipation

New member
אף אחד לא אמר לתת להם לשלוט

דמוקרטיה היא שלטון הרוב תוך שמירת זכויותיו של המיעוט.
כל עוד הם לא הרוב, תפקידנו להכתיב את אופיה של המדינה ולהתנות זכויות שאינן זכויות יסוד (משכנתא, הטבות במס וכולי) במידת המעורבות החברתית הבונה.
רוצים יותר? תנו יותר.
חובות מוכתבים על פי אופיה של המדינה, זכויות המיעוט מכתיבות את מידת הפשרה שהמדינה אמורה להגיע אליה בנוגע לדרך(לדרך, לא ל"האם בכלל") בה החובות ימולאו.

SupermanZW

Well-known member
אבל הם ישלטו, עוד 30 שנים בלבד

וכשיהיה שליט דיקטאטור כמו אחמדינג'אד בישראל כולם יסבלו. הרי ידוע שדיקטאטור אינו חס גם על בוחריו.

anticipation

New member
הם לא ישלטו

ואם הם ישלטו, זו מהות הדמוקרטיה. נצטרך לבחור האם לקום וללכת או להאבק בכל עוולה ועוולה שתגיע..

SupermanZW

Well-known member
גם אז רבים יצאו לרחוב וימחו, יפילו את

הדיקטאטור ולאחר מכן יבחרו דיקטאטור חדש בדיוק כמו במצרים. הבעיה היא שלרוב המוחלט אין לאן ללכת והם יסבלו.

anticipation

New member
האנושות לא הכי מוצלחת

אבל היא צועדת רוב הזמן בכיון הנכון
ובטוח שלא בגלל פסימיסטיים
אז - צאו מזה.
אם נדמה לכם שהתירוצים האלו יספיקו לילדים שלכם כשהם יאכלו את מה שהפסימיות שלכם בישלה, אתם טועים.
יכול להיות טוב
ואם לא מושלם, אז לפחות לא גרוע.

SupermanZW

Well-known member
האנושות לא הולכת בכיוון הנכון

הרבה ליבראלים הופכים לשמרנים, הכלכלות החזקות בעולם נמצאות במשבר כלכלי וגם הצמיחה במדינות הBRIC מאטה, בעולם השלישי יותר אנשים מתים מרעב, דתיים קיצונים (מוסלמים במיוחד אבל לא רק) משתלטים בהדרגה על מדינות שהן דמוקראטיות בינתיים אך הדמוקראטיה בהן הולכת ונסדקת, יותר ויותר מדינות משיגות נשק להשמדה המונית, שיעור האבטלה נמצא בעליה בכל העולם וכוחו הכלכלי של מעמד הביניים הולך ונחלש ברוב המדינות בעולם. למעשה עד סוף שנות ה90 עלתה רמת החיים השכיחה ברוב מדינות העולם ומשנות ה2000 המוקדמות חלה ירידה איטית אך עקבית ברמת החיים השכיחה ברוב המדינות בעולם, המגמה היא שלילית.

anticipation

New member
ליברלים שהופכים לשמרנים?

זו סיסמה.
אמור לי מה הדבר שבעצם השתנה ואז יהיה דיון על משהו מהותי.

הכלכלות החזקות נמצאות במשבר, אולי, אבל לפי חמישים שנה זה היה נגמר הרבה יותר גרוע. העולם מתנהג היום בצורה שמגלה הבנה שכולם תלויים בכולם.
נגמרה עונת המשחקים הפרטית
עדיין יש מי שמנסה, אבל אלו פרפורי גסיסה של כלכלה שלא יכולה להתקיים בעידן המודרני.
זה לא קל ולא פשוט, אבל זה כמו לנסות ולעצור את המפהפיכה התעשייתית. ניסוי, לא הלך.
אנשים יודעים לומר כל הזמן כמה שהעולם היום לא בריא, אבל אף אחד לא אומר שרק לפני מאה שנה כל ילד חמישי לא הגיע לגיל חמש..
לפני מאה שנים, חתך עמוק ביד הוביל לא פעם לקטיעתה או למוות, לא היתה אנטיביוטיקה.
הקידמה קשה, אבל הכרחית ובלתי נמנעת.
הרסנו את הסביבה, אבל לאחרונה מתחילים להבין את הנזק ולעצור. אפילו הסינים כבר מרגיעים את הזיהום שלהם..

המגמה אינה שלילית.
האנושות עוד תראה תקופות חשוכות, אבל האור תמיד מגיע והוא גדול וחזק יותר מפעם לפעם. המאבקים משתנים, אבל האנושות חזקה יותר גם כן.

Mate22

New member
על רגל אחת

בוא נסכם את זה ככה
הרפואה היום הייתה צריכה להיות הרבה יותר מתקדמת... ובאופן כללי כל הקידמה הייתה צריכה להיות לפחות מאה שנה קדימה מהיום.
דת היא אחת הסיבות, אבל לא העיקרית.
הרעיון החלופי לדלק למשל הומצא לפני עשרות שנים, ע"י מישהו שממש במקרה "נהרג בתאונת עבודה". כמה שנים אחרי זה אדם אחר נגע בניסויים האלה וניסה להמשיך אותם. גם הוא חווה "תאונת עבודה" מצערת. אחריו היה עוד אחד.
היום כבר יש הרבה מכוניות שנוסעות בלי דלק... הסיבה היא מאוד פשוטה ולא קשורה בכלל ליוקר או לאיכות הסביבה. הדלק עומד להיגמר.

אם נוריד את כל הדברים שמפריעים לנו בעולם... בוא נניח שאין מלחמות, אין רעב, הכל טוב... וכל מה שנשאר לנו, האנושות, זה להתקדם מבחינת רפואה וטכנולוגיה. אז אנחנו נגלה מה המאבק האמיתי שלנו. יותר נכון, מול מי. אבל כמו שכתבת, המאבקים משתנים... וזה מאוד מבלבל אותנו וגורם לכל אחד בעולם להניף אצבע על מישהו אחר באמונה שהוא הגורם לרוע ולמחסור בעולם \ בארץ. כמה שזה עצוב להגיד, המאבקים משתנים, מאבקים נעלמים ומגיעים חדשים כל פעם ולא סתם.

מלחמה היא הרווח הכלכלי הכי גדול שיש לגופים האמיתיים שמולם אנחנו עומדים. הגופים האלה לא יודעים מה זה משבר כלכלי והחוטים נמצאים בידיים שלהם. קראת את הספר 1984? הספר הזה מסביר הכי יפה מה המצב שלנו היום. והאח הגדול? בוא נגיד ככה... זה לא ביבי.

אז יש הרבה אנשים טובים בעולם... יש הרבה אנשים עם חוכמה ורצון לקידמה, יש הרבה אנשים עם אהבה, אנשים שרוצים לחיות בעולם טוב, בלי משחקים, פשוט להיות במקום שטוב לחיות בו. הדרך היחידה זה לקחת את כולם ולעבור למקום אחר.

למעלה