נמאס לי!!!

Mate22

New member
העניין הוא

שהחרדים והערבים באמת מתרבים בצורה מהירה לעומת הישראלים החילונים.
זה רק הגיוני לנחש שבעוד 20 או 50 שנה מהיום הרוב המוחלט יהיה שלהם, ולפי כך הדמוקרטיה תפעל. אני מאמינה בחופש מוחלט וקבלת האחר, אני רוצה לגדל את הילדים שלי על הערכים האלה. במדינה הזאת, לא יהיה את זה בעוד 50 שנה ובתכל"ס... אין את זה גם היום. מעבר לערכים ולסביבה שבה הם יגדלו, אני רוצה שיהיה להם בית לגדול בו, אני רוצה שיהיה להם אוכל על השולחן ואני רוצה שיהיה להם את הצעצוע הזה שלכל הילדים בגן יש וגם הם רוצים.
וזה המינימום. לרצות לקחת אותם לטייל פעם בכמה זמן כדי שיראו עולם וטבע נהפך לפנטזיה, כי אני את עצמי לא יכולה לקחת היום ליותר מדי מקומות. אני צריכה לעבוד בשביל שיהיה לי אוכל וקורת גג. זהו. אם היה לי בית לחזור אליו, גם לא הייתי משכירה דירה. אבל אני לא בוכה על מר גורלי ומרימה ידיים, אני נלחמת בשביל שיהיה לי טוב. ואני מאמינה שכולם צריכים לעשות ככה.

השלטון ה"דמוקרטי" שיש לנו היום לא מוביל לשום מקום. לא לימין שאני מקווה לו, ובנינו, גם לא לשמאל שאתה מקווה לו. העתיד מוביל למקום ששנינו מאוד נסבול בו.

ספידי123

New member
החרדים...

הדוסים/החרדים לא תורמים למדינה ועל כן הם מורדים את הארך שלה
הם לא הולכים לצבא
כול שנה גודל התקציב לחרדים גדל
המפלגות החרדיות גדלות מכנסת לכנסת
הם לא עובדים(רובם)
אולי צריך לשנת משהוא במגזר החרדי(שלא נרעה לי שמשהוא ישתנה בזמן הקרוב)
ערבים נחשבים למגזר חלש וגדול במדינה אולי יש סכנה ביטחונית אבל כלכלית אני לא רועה הבדל בן מגזר חלש אחר למגזר חלש אחר במדינה

ספידי123

New member
סליחה אנכנו לא דקורטורה...

אני לא חושב שצריך לרדת מהארץ מה את חושבת שבמקום אחר יהיה יותר טוב

את אומרת שאין דמוקרטיה יש רק האזרחים לא יודעים לנצל אותה כמו שצריך
המשטרה נוהגת לא כחוק ובאגרסיביות נגד המפגנים לצדק חברתי
כן ביבי כן מנסה להשתיק את כולם וגם את המחכה כי הוא דואג לכיסה הפרטי שלו ושל החברים שלו

אין מה לעשות אם לא ניכח את הכוח של האכזרים לידיים אז באמת נחיה דקורטורה

Mate22

New member
ממממממממ בוא נראה

מהרגע שראיתי איך המשטרה משקרת ופועלת באלימות מכוונת הסיכויים לדמוקרטיה הגיונית בארץ נראים לי קטנים יותר ויותר.
לא משנה כמה חוקית תהיה ההפגנה הבאה, היא תחשב לא חוקית כי לא מילאו כמה דפים והעבירו אותם מול כמה חתימות. נו באמת, הפגנה זאת הפגנה, מה הטימטום הזה של האישורים? מעבר לזה שהיו כמה אנשים עם אישור וגם הם קיבלו על הראש, אז זה לא מעניין אף אחד גם ככה.

אני צריכה לקרוע את עצמי בשביל לשלם על הלימודים, על הדירה, על המחייה המינימלית שלי וכל זה בשביל לקבל שכר מינימום עם תואר שלא שווה כלום פה בארץ.

כן, במקום אחר יהיה הרבה יותר טוב

ספידי123

New member
האלימות של המשטרה עברה כול גבול

אני מסכים וגם כול המפגינים יסכימו(בשבי זה אנכנו מפגינים)שהכול יקר לנו במדינה שלנואבל אם את רוצה לרדת מהארץ זה הבחירה שלך

SupermanZW

Well-known member
ההימור שלי הוא שהיא תישאר בישראל לפחות ב5

השנים הקרובות.

סופי65

New member
מאחלת לך

שבין אם תשארי כאן עוד 5 שנים ובין אם לא , תמצאי שהרגשת המיאוס קיימת כתסכול בכל פעם שאת ננעלת על עמדה שלך (ככל שתראה לך צודקת יותר) ולא מקבלת את מה שאת רוצה..
תגלי, שהשלטון והמשטרה הם בסך הכל השתקפות של מערך הערכים הכללי של החברה, שאת חלק ממנה (בכל מקום!) .
שאם הפרט הוא חלק במושפע כ"כ מכל האחרים, באותה מידה הוא יכול להשפיע את חלקו במערך הכללי כדי לשנות..
שאותם בעלי הון, אנשי שלטון, משטרה וכו'- נוהגים כמו שאת היית נוהגת במקומם!! (זה נשמע אולי מדהים- אבל נכון...)

אז אולי תחיי במקום פסטורלי, אבל מהר מאוד אני מניחה שתגלי ש"בעיות" לא נעלמות, הן רק מקבלות גוון וצורה אחרת ... בדילמות זוגיות, בחינוך הילדים וכו'
בהצלחה!

Mate22

New member
את כנראה לא יודעת מה זה עולם אחר

אני לא בנאדם שבורח מבעיות... התמודדתי הרבה עם בעיות משפחה, בעיות זוגיות ובעיות כלכליות. אני יודעת לעמוד יפה מאוד ולהסתכל לבעיות שלי בעיניים. המצב בארץ הגיע לנקודה שאני כבר מתוסכלת. מביאים סודנים, מגרשים אותם, מביאים ערבים, מתלוננים עליהם, נותנים עוד לחרדים ואז מכוונים עליהם את כותרות העיתונים. אין לי כוח למשחקים האלה שהמדינה יוצרת בעצמה. אנחנו יכולים להתלונן עד מחר, אבל יצוץ משהו חדש שיסיח את דעתנו, לטוב או לרע. (איזה מקריות שגלעד שליט חזר בדיוק בתקופת האוהלים בהצעה הרבה יותר גרועה ממה שביבי קיבל לפני כמה חודשים). אני מרגישה שאנחנו חיה שמנסים לאלף ולחנך. מילא היה רוב של אנשים שרואים במה מדובר.... אבל אני שייכת למיעוט. וביבי סביר להניח ייבחר גם בבחירות הבאות. באמת שנמאס לי... הוא העלה את מחירי הדלק מליון פעם בחודשים האחרונים ועכשיו הוא כביכול מוריד בכמה אגורות. כאילו אנחנו צריכים להודות לו. לי זה ברור כל המשחקים המטומטמים האלה, אבל רוב האנשים מודים לו.

יש מדינות שבהן מממנים לצעירים את התואר הראשון או לפחות עוזרים להם בצורה נכבדת. יש מדינות שבהן עובד במקדונלדס יכול להתקיים עם דירה ואוכל... פשוט כי המדינה שהוא חי בה דואגת שהעוני יצטמצם. חייתי חודשיים בקנדה... ראיתי עולם אחר. ראיתי מה זה אנשים שטוב להם, שעובדים ומרווחים את מה שמגיע להם, שהלימודים שם הם דבר חשוב והסטודנטים מקבלים את ההקלות והתמיכה שלה הם זקוקים, החיילים שם מקבלים משכורות מעולות על זה שהם מוכנים לשרת את המדינה, החינוך מתחשב בכל ילד וילד והקידמה שם פשוט מדהימה. וזאת רק קנדה. היא אחת מתוך רבות שדואגות ונתינים שלהן.
אז במקום אחר אולי יהיו לי צרות עם הבן זוג, עם הילדים, עם החברים, עם העבודה. אבל על הדרך, לא יהיו לי את המלחמות המעייפות האלה.

yamkachol

New member
מסכים איתך, שמצבנו מאוד מתסכל לאומת מצבם.

אך אל תשכח:
הם אינם מוקפים באויבים שרוצים להשמידם, או בנתיים לא (עד שהאחים המוסלמים ישתלטו גם עליהם).

אין הרבה ארצות כמו קנדה.
אין עוד ארץ כמו ישראל.

כל אחד מה שמתאים לו.

yamkachol

New member
או, שהעיתונות מציגה מידע חלקי.

שהמשטרה לא התארגנה עם מצלמות/ צלמים
- וכך לא תועדו הרגעים שלפני הצילומים שפורסמו בתקשורת.
אין צילומים של התנהגות המפגינים כלפי השוטרים.

baudrate

New member
אבל אתה עברת שם במיקרה עם המצלמה שלך

והנה אתה עומד לספק את התמונות של מה שהיה באמת ....

למעלה