נמאס לי

Raindrop23

New member
תודה קופיפה יקרה

את צודקת, אני כל הזמן מוצפת במחשבות, ממש ככה. ותודה שאת חושבת שאני חזקה, אחרים גם אומרים לי את זה אבל אני לא מרגישה חזקה בכלל.
ותודה גם על החיבוק, שולחת חיבוק בחזרה.

אני חושבת שלפעמים

קשה לשמוע ולקבל את הדעה של אחרים על זה שאנחנו חזקות. גם בהיבט של הקושי לקבל מחמאה וגם ממקום.תמים ואמיתי של תחושת קושי ולפעמים חוסר אונים אל מול מה שצריך להתמודד איתו בחיים. אז נכון שיש נפילות ושצריך.לפעמים להשתמש בעזרים כמו כדורים ולדעת לזהות מתי צריך מה ואיזה סוג עזרה זו גם גדולה...

Raindrop23

New member
את צודקת (טריגר)

אני מניחה שהתרגלתי במשך השנים לשנאה עצמית, חוסר בטחון והלקאה עצמית. זה תמיד היה כך אבל מאז המפלצת זה עוד יותר גרוע.
מקווה שיהיה טוב

Raindrop23

New member
ישלי מועקה ואני מרגישה לבד

כמו שכתבתי בכותרת, לא יודעת איך לפרט, פשוט יש לי מועקה ואני מרגישה לבד.
קמתי מסיוט נוראי, אולי זה השפיע עלי, לא יודעת. מקווה שהמשך היום יהיה יותר טוב, בינתיים זה לא נראה מבטיח.

Raindrop23

New member
יש דברים שמעיקים עלי

יש דברים שמעיקים עלי כבר הרבה זמן ואני לא מסוגלת לדבר עליהם. כל פעם שהם צפים אני מדחיקה אותם עד לפעם הבאה.
אין לי כוח יותר. אני לא יכולה לכתוב את זה בפורום כי זה אישי מדי וגם לדבר על זה על מישהו זה קשה מדי.
מצד אחד יש לי צורך לדבר על זה כי זה מעיק עלי ברמות על אבל מצד שני אני לא מסוגלת

אני לא רוצה שאנשים ישנו את דעתם עלי אחרי שישמעו את הדברים האלה.
אני מרגישה שאני פאתטית ושבסוף כולכם תגלו את זה כי זה נכון ואני באמת אשאר לבד כי אף אחד לא ירצה לדבר איתי.
לעזאזל עם זה ועם הכל

המנותק1

New member
תפסיקי עם השטויות ריינדרופ

אני חושב שאני וגם אחרים קצת הכרנו אותך ואת ממש לא פאתטית, את מקסימה, ואין סיכוי שלא נרצה לדבר איתך.

לכולם, במיוחד מי שמתמודד עם קשיים רגשיים, יש דברים אפלים ואולי מביכים שהוא סוחב איתו. אל תחשבי שאת כל-כך שונה וחריגה ושהערך שלך פחות מאחרים בגלל זה או שלא ירצו לדבר איתך בגלל שיש בך דברים שאת רואה באור שלילי.

אני מזדהה כמובן עם הקושי לפתוח דברים מסוימים. גם אני סחבתי וסוחב המון איתי, וזה לא פשוט. תראי, אולי תתחילי טיפה לכתוב לעצמך את הדברים המעיקים כדי שיהיה איזה אפיק להוציא אותם החוצה? ניסית פעם? אולי תשתפי מישהו שאת מרגישה בטוחה איתו בטיפה, לא בכל הסיפור, כי קשה לפעמים לשפוך ישר הכל. אפילו אם זה יהיה לא הכי ברור על מה את מדברת, העיקר שתוכלי לפרוק קצת מעלייך.

ואת יודעת שאת תמיד מוזמנת לדבר איתי ועל מה שאת רוצה. אני מבטיח שלא אשפוט ושאת לא חייבת להגיד הכל או לספר סיפור קוהרנטי כלשהו, רק מה שבא לך. אני כאן

Raindrop23

New member
היי מנותק

תודה על המילים הטובות ועל ההצעה לכתוב לך. אני לא אוהבת לכתוב לעצמי כי זה כביכול "לא נחשב" אלא רק עם מישהו רואה את זה, זה בהרגשה שלי לפחות.
תודה שאתה כאן.

Raindrop23

New member
לא יכולה יותר (טריגר)

באמת שלא. נמאס לי. החברה ההיא מעצבנת אותי, כתבה לי הודעה, שואלת אותי מה שלומי וכשאני אומרת לא טוב אז היא אומרת "מצטערת לשמוע".
אם הייתי מקבלת שקל על כל פעם שהיא אומרת "מצטערת לשמוע" הייתי כבר מליונרית. נמאס לי ולא בא לי לדבר איתה.
נמאס לי מהכל. יש לי מועקה נוראית וחוסר שקט נוראי ואני לא יכולה יותר. שאלוהים ייקח אותי לאבא שלי וזהו, די.

לאיזו תגובה היית מצפה מאותה חברה?

גם אני הרבה פעמים אומרת שאני מצטערת לשמוע, כי אין לי יכולת ליותר מזה. גם אני מעצבנת?

Raindrop23

New member
את לא מעצבנת וזה לא אותו דבר

הייתי מצפה ממנה לאמפטיה, להתעניינות כלשהי. מצטערת, אני פשוט מרגישה רע מאוד עכשיו ואין לי כוח להסביר מעבר לזה.
אבל תאמיני לי שאת לא מעצבנת ושלא דיברתי עליך אלא על חברה אחרת מהמציאות.

לא חשבתי שדיברת עליי, אבל אני חושבת שזה נושא

שיכול לעניין את רובנו, אם לא את כולם - על מקומן של הציפיות בחיינו - עד כמה אנחנו מצפים, עד כמה אנחנו תלויים באישור, עד כמה אנחנו מוכנים לסבול עד שנסכים להרפות ממי שלא עונה על הציפיות שלנו, ועד כמה גדולה האומללות שציפיות מסבות לנו. גם לי אין כוח להיכנס לזה עכשיו (או לכל דבר אחר) כשיש לי כל כך הרבה על הראש. אני מקווה שתרגישי טוב, את וכולם.

Raindrop23

New member
עצבים

עכשיו אחותי שלחה לי ב-SMS משהו שהיא רוצה שאעשה לה במחשב. עכשיו היא נזכרה? אני עוד מעט לוקחת כדור שינה והולכת לישון!
מה אני צריכה את זה עכשיו, ישבתי לי בשקט וראיתי סדרה ופתאום אני מקבלת את ה-SMS הזה ועכשיו אני עצבנית וחסרת מנוחה. לעזאזל איתה.

גם אני שואלת את עצמי ואותך

במילים שלך: "מה אני צריכה את זה עכשיו". מה באמת את צריכה את זה עכשיו? את יכולה להסכים ואת יכולה לא להסכים. את יכולה להסכים עכשיו או להסכים למועד שיתאים לך. את יכולה לבחור לא להתעצבן מזה, כי ההחלטה היא שלך בסך הכול. מה הכי גרוע שיכול לקרות אם תסרבי? היא לא תאהב אותך יותר? היא תתעצבן עלייך? נניח שכן, ומה יקרה אז? מה הכי גרוע שיכול לקרות? מה את פוחדת לאבד אם תסרבי לה? למה את מעדיפה להתעצבן ולעשות מה שהיא רוצה דווקא כשלא מתאים לך?
את רואה שיש לך בכלל בחירה כאן או שאת לא רואה את זה?

Raindrop23

New member
שאלה טובה, אלומה

שאלה מצויינת אפילו. החלטתי לא לעשות את זה. שתעשה מה שהיא רוצה. אני לא מוכנה שהיא תפיל עלי את זה בדקה התשעים, אפילו אם זה כביכול לא הרבה עבודה, לא מתאים לי.
וכמו שאמרתי שזו שאלה מצויינת, כי הרבה פעמים אני מרגישה שאין לי בחירה ואין לי ברירה ואני לא בשליטה על עצמי ועל החיים שלי. נגעת בדיוק בנקודה, מה אני אגיד לך.

אני יכולה להגיד לך מעצמי

הרבה פעמים אני לא מזהה את הבחירה שיש לי, והולכת ישר לאוטומט של הקורבן, ותוך כך כועסת על עצמי שאני רכיכה וכועסת על מי שביקש ממני משהו בזמן שלא מתאים לי או בלי קשר לזמן, שביקש משהו שלא מתאים לי (מה הוא אשם בכלל? זכותו לבקש, זכותי לסרב/להסכים). זה האוטומט שלי. ולפעמים, בזכות העבודה שעשיתי באו.איי, אני כן מצליחה לזהות את זה. ואז אני שואלת את עצמי מה הכי גרוע שיכול לקרות. ואת יודעת מה? לפעמים אני רואה את המחיר (למשל, "היא לא תאהב אותי יותר") ומוכנה לשלם אותו, עם כל הכאב. ולפעמים לא. הכי חשוב זה לזהות שיש בחירה, לעצור כמה שניות לפני שעונים באוטומטיות, לעצור כמה שניות ולשאול מה המחיר והאם אני מוכנה לשלם אותו. זה עשוי להפתיע אותך.

Raindrop23

New member
תודה רבה אלומה יקרה

עזרת לי מאוד. אני אנסה לפעול לפי הדברים שכתבת, זה קשה לי אבל אני אשתדל, וכמו שכתבת, גם אם רק לפעמים זה עובד ולפעמים לא, זה יותר טוב מכלום.

אני שמחה שעזרתי

גם אצלי אחד הפחדים הכי קשים זה שלא יאהבו אותי, וכשלא אוהבים = נוטשים, וחרדת הנטישה שלי היא מה שמניע אותי, לצערי. זה מחיר כבד מאוד לשלם, אבל האם השעבוד עדיף? לא יודעת. אני ממשיכה לשאול את עצמי את זה כל הזמן. ותזכרי - שינוי לא מתרחש בן לילה. זו מיומנות שנרכשת עם עוד ועוד תרגול. ואני אשמח לתרגל אתך את זה.

עוד שאלה שאני שואלת את עצמי במצבים דומים

היא מה הרווח שלי מזה. נניח שאחותי מתקשרת אליי ומבקשת שאחפש לה משהו באינטרנט, כי הבת החולירע שלה לא מוכנה לעזור לה, והיא עצמה לא יודעת אפילו להדליק ולכבות מחשב, והמשהו שהיא מבקשת ממני לחפש לה נורא לא מעניין אותי, כמו לחפש רכילות על איזה שחקן שאני אפילו לא מכירה ולא מעניין אותי - ו-וואלה, לא מתאים לי, ואני בדיוק באמצע משהו. אם אני לא אסכים מה יקרה? היא תתאכזב/תכעס. מה הכי גרוע שיקרה? שהיא תעשה לי "ריגשי"? שהיא תגרום לי לתחושת אשמה?

ואם אני מסכימה למרות שלא מתאים לי, מה קורה בעצם, מה הרווח המשני שלי מזה? אני מרגישה שאני טובה, שאני קדושה מעונה שעוזרת לאחרים על חשבוני למרות שאני לא רוצה, שאני מקריבה מעצמי (מי ישמע...), ואז אני צוברת טינה כלפיה ועצבים בגלל הצדקנות שלי, שאני כזאת טובה וקורבנית קדושה. זו תחושה טובה, לדעת שאני טובה לעומת הבת שלה שלא רוצה לעולם לעזור לה. זו תחושה טובה לדעת שהקרבתי משהו לטובת מישהו, בפרט כשזו אחותי שחשובה לי. ורוב הזמן אני באמת עושה את זה ולא אכפת לי, אבל אם אני עושה את זה נגד רצוני, אני צריכה לבדוק מדוע אני עושה את זה - מה אני פוחדת לאבד, ומה אני מרוויחה תוך כדי.

Lady Stark

New member
הי מתוקה

אני ממש רוצה בשבילך שעם הזמן תביני שאת אמורה לדאוג לעצמך ולרווחה ולבריאות שלך, בצורה שתתרגשי פחות מדברים כאלה.
זה בסדר שאחותך צריכה עזרה, אבל תנסי להחליט עם עצמך שאת עוזרת לה רק אם את מסוגלת וכשזה לא בא על חשבון ההערכה העצמית שלך. שום דבר לא שווה את הסבל שלך, ובעיקר כשאלה בקשות לא כאלה חשובות.
תנסי ללכת אולי לפי המסלול הזה: אם את מרגישה שזה עולה לך בבריאות, פשוט תסרבי.
שתביני את הפרופורציה של הדברים: בשבילה זה לא עניין של חיים או מוות או בריאות. בשבילך כן.
אחותך היא משפחה והיא לא תאהב אותך פחות אם מדי פעם תגידי לא. היא אולי לא תהיה מרוצה שהיא לא קיבלה מיד את מה שהיא רוצה, אבל tough luck. וגם זה יעבור לה.
אם תעזרי למשפחה שלך להבין שאת בבעיה וצריכה התחשבות מצדם, זה יעזור לך להבין שאת צריכה התחשבות גם מצדך.

חוצמזה, מה שלומך היום?

למעלה