נמאס
לא יכולה יותר....

אסתי את טועה

אפשר לגמור את הקשר . זאת שאלה של צורך... אין לי קשר עם בעלי הראשון ולא יהיה לי יותר,הילדים גדלו ומנהלים את הקשר איתו באופן עצמאי ופרטי ,ואני לא מעורבת. אין לי צורך למעורבות בחייו וגם לו אין .אין צורך להתאחד....אין צורך מבינה?

עלמה 3

New member
אני ובעלי נישאנו והתאהבנו כי

הזוגיות הראשונה , נגמרה מבחינתו האקסית היא אישה עם רחם שנשא את ילדיו. אני לא מסכימה איתך שאני צריכה לכבד את הצורך של הגרושים להתאחד... "להתאחד " - אולי נבנה בחצר אצלנו - חדר איחוד סגור ואטום, או אולי שבתוך הסדרי הראיה יכנסו גם זמן ושעת איחוד לזוג הגרוש.. שתביני אני מאד בטוחה בזוגיות שלי ושל בעלי... את יודעת נישואין שניים לעיתים מצליחים יותר מהראשונים - "זוגיות מתקנת" אני לא מרגישה מאויימת מהאקסית שלנו בנושא הזוגיות

../images/Emo132.gifלהתאחד התכוונתי למטרה

מסויימא גידול הילדים כמובן הנפרד.מי התכוון לאיחוד כזה

זה יפה שאת והאקס מרגישים צורך כזה

אבל אני יכולה להגיד לך שלפחות אצלי "להתאחד" זו לא ממש מילה מתאימה. יש לי מערכת יחסים תקינה עם האקס. לו יש מערכת יחסים תקינה איתי. עם גרושתו השנייה יש לו מלחמה מתמשכת והוא נשוי לאשתו השלישית... הוא מאלה שרוצה להיות מעודכן במצבם של ילדיו, אבל הכל "בדחיפה" - כלומר, אני צריכה לדווח. הוא לא צריך חס ושלום להתענין. ועם כל זה, יש לנו באמת קשר תקין. אני ממש אקסית נהדרת
להתאחד? בחיים לא. בעעעע ואת יודעת מה? סתם בשביל הכיף, אספר לך שאשתו השנייה, שאיתה הייתי בקשר סביר למרות שלא לגמרי אהבתי את העובדה שהפלתה בין שני הילדים המשותפים שלי ושל בעלי ולא הסתירה מהילדה שהיא מעדיפה את הילד עליה, היא, במהלך הגירושים, עשתה לפחות מעשה אחד חמור שנועד והצליח לפגוע בבעל, מתוך ידיעה ברורה שזה יפגע מאד גם בילד. זה הילד שהיה מועדף עליה. ומסתבר שכל זמן נישואיהם, היא הייתה מקטרת לאקס שלי על הזמן הרב שהוא מבלה עם ילדיו מנישואיו הראשונים (שבת אחת בשבועיים), הכסף הרב שהוא מוציא עליהם (לפי הסכם מזונות...). היא התנהגה כמו שהרבה פה מתארים את האקס - והיא הייתה האשה הנוכחית! באופן כללי, אין אופן כללי. אין כלל. כל זוג מתמודד בצורה שהוא מתמודד. לאקסית או לאקס אין שום זכות , לא זכות ראשונים ולא זכות אחרונים, על חייו של בן הזוג שכבר לא איתם. שום זכות. נאדה. כלום. יש לשני בני הזוג שנפרדו מטרה משותפת להיטיב עם ילדיהם המשותפים, אבל לפעמים יש אנשים שחסרים מספיק בגרות כדי לתת קדימות לצרכי הילדים מעל צרכיהם שלהם. זה עצוב, אבל זה קיים. אנשים שחיים בשביל האגו שלהם. ואם את, אסתי, לא נכנסת למורכבות, קשה לי להאמין שזה בגלל הדברים שאת קוראת ורואה פה. תסלחי לי מאד. הכניסה למערכת יחסים שנייה אחרי גירושין קשה לכל אחד, בין אם יש ובין אם אין ילדים משותפים, וזו החלטה כבדה שלא לוקחים בנקל. להגיד לנו, או לרמוז לנו, שאת לא נכנסת למורכבות כי את חוששת להפוך לאחת מאתנו זה קצת לא יפה. (מתכופפת ומכסה את הראש.)

פרח 11

New member
צודקת עלמה ../images/Emo45.gif

גם אני גיחכתי על השטות הזו "זכות ראשונים", אין לי מה להוסיף כי רציתי לכתוב בדיוק את מה שאת כתבת.

עין 3

New member
גם אותי הפליא צמד המילים הזה

אבל היה לי חבל לבזבז עליו אנרגיה...

בגמרא כתוב

שאפילו השם בוכה על נשואין ראשונים שנגמרו. אבל שוב לא לזה התכוונתי. זכות ראשונים לילדים שנולדו ראשונים וגם להם מגיע בהחלט חלקם. או שגם עם זה אין הסכמה באופן גורף

לאף ילד אין זכות עדיפה

על פני ילד אחר. תגידי לי, הבן הבכור שלי יש לו זכות עדיפה על-פני הבת הרביעית? לשנייה על פני השלישי? חייבת להגיד לך שהבכור מאד ישמח לשמוע את זה. לכל הילדים של כל הורה יש אותן זכויות. טבעי שלילדים שלנו הביולוגיים אנחנו נותנים יותר זכויות מאשר לילדי בני זוגינו, אבל גם להם יש זכויות - ואם את מכניסה אפילו בעניין הזה את המושג "זכות ראשונים" את בונה מראש את צרות העתיד. מצטערת, אסתי. עד עכשיו עוד לא ראיתי שום נקודה שאנחנו יכולות להסכים עליה...

1נתי 1

New member
אכן ואכן ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

בחיי נישואי בתי לא ראתה זוגיות ואילו כיום בתי רואה את שני צידי המטבע ואף מתבדחת על כך אני בניתי זוגיות יציבה (כמובן עם עליות ומורגות כמו אצל כולנו) ואילו אביה עדיין פרפר המעופף בין הפרחים ולעיתים גם בין מספר פרחים באותו וערב (ובטפשותו גם מספר לילדה וקובע לידה) מצב הגירושין יתכן וביגר את בתי מעבר לגילה הביולוגי אך הראייה המפוקחת שלה מפתיעה אף אותי לפעמים ואולי הזוגיות שלי והיציבות בחיי מצד אחד וההתפרפרות של אביה מצד שני יביאו אותה לפרספקטיבה נכונה ולבחירה נכונה של בן זוגה בבוא העת

למעלה