לא יודע אם שמת לב, אבל רוב המניות בארה״ב נמצאות כרגע במגמת ירידה.
האם זה קשור למדיניות של טראמפ?לא יודע אם שמת לב, אבל רוב המניות בארה״ב נמצאות כרגע במגמת ירידה.
הS&P500 ירד מהשיא של 6144 ב19 לפברואר ל5861 היום, ירידה של כ4.5%. מדד הנסדק ירד באותה התקופה מ20056 ל18544 - ירידה של כ7.5%. מניות חברות מדיה ופרסום, ספציפית, הרבה יותר רגישות לשינויי אקלים כלכלי. גוגל, למשל, ירדה באותה התקופה בכ9%, ומהשיא שלה בתחילת פברואר בכ13%. רדיט רשמה ירידה עוד יותר גדולה, אבל בהנתן חוסר גיוון בהכנסות שלהם ותלות הרבה יותר כבדה בהכנסות מפרסום זה די מובן.
כן. הוא רץ על טיקט פופוליסטי, אבל מוביל מדיניות מאוד שונה ממה שהבטיח ושתביא לתוצאות הפוכות ממה שהוא הבטיח לפני הבחירות. האינפלציה כבר עכשיו מתחילה לעלות, והוא באופן אישי דואג גם לאבטלה שתעלה, אלה לא דברים שהמשקיעים אוהבים במיוחד.האם זה קשור למדיניות של טראמפ?
למיטב הבנתי ארה״ב התחילה לקראת סוף 2024 להתאושש מהמשבר הכלכלי שהתחיל בתחילת 2022, כשחלקית היה מדובר על תובה למלחמת רוסיה ואוקראינה. מעניין אם טראמפ יצליח להרוס את ההתאוששות הזו, או אחרי הבליץ הראשוני שלו בתפקיד הוא יירגע ודברים יתייצבו שוב.כן. הוא רץ על טיקט פופוליסטי, אבל מוביל מדיניות מאוד שונה ממה שהבטיח ושתביא לתוצאות הפוכות ממה שהוא הבטיח לפני הבחירות. האינפלציה כבר עכשיו מתחילה לעלות, והוא באופן אישי דואג גם לאבטלה שתעלה, אלה לא דברים שהמשקיעים אוהבים במיוחד.
ארה״ב התחילה ב2022 התאוששות ממשבר הכלכלי שהתחיל ב2020 בגלל הקוביד. המלחמה באוקראינה לא השפיעה על ארה״ב לרעה בצורה מיוחדת.למיטב הבנתי ארה״ב התחילה לקראת סוף 2024 להתאושש מהמשבר הכלכלי שהתחיל בתחילת 2022, כשחלקית היה מדובר על תובה למלחמת רוסיה ואוקראינה.
אני חושב שהוא כבר הרס. הנזק שהוא עשה בשבועות הראשונים בתפקיד ירדוף את ארה״ב במשך עשורים, אם בכלל תצליח להתאושש ממנו. אני אתן כמה דוגמאות:מעניין אם טראמפ יצליח להרוס את ההתאוששות הזו, או אחרי הבליץ הראשוני שלו בתפקיד הוא יירגע ודברים יתייצבו שוב.
אני לא חושב שזה משנה. אם את מתכוונת לזה שפנס עשה את מה שהוא היה חייב לעשות על פי חוק - אז כן, עכשיו טראמפ הרבה יותר אגרסיבי במינויים שלו, אבל בסופו של דבר מי שיורה זה לא שר הבטחון השתיין ולא הגנרל עם תיק ההשקעות, זה החייל בשטח. אם החיילים ירצו לירות באזרחים - שום דבר לא יעזור, ואם הם לא - שום פקודות לא ישנו.אני שואלת את עצמי עד כמה ההפסד של טראמפ ב 2020 משחק פה חלק בהחלטות האלו - אותן בחירות שהוא סירב לקבל את התוצאות שלהן, ועכשיו נושא הנאמנות לו הפך בעיניו לקריטי. בהסתכלות אחרוה ייתכן שהוא היה פחות מזיק אם היו נותנים לו להמשיך לכהונה שניה, ועכשיו ״תקופת טראמפ״ היתה מאחורינו.
זה לא עניין של "לבטל את החוק", זה עניין של למנות את האנשים הנכונים כדי שיגידו שזה בעצם אף פעם לא היה החוק. בית המשפט העליון שהוא מינה כבר המציא לו חסינות יש מאין, עוד לפני בית המשפט העליון בהרכב אפילו פחות קיצוני מהנוכחי המציא את הזכות לנשיאת נשק בלי שום הגבלות יש מאין, ועוד לפני זה המציא את הזכות לשלם עבור הבחרם של הפוליטיקאים יש מאין. אפילו במושב בית המשפט העליון האחרון, בשנה שעברה, הם הכשירו מתן שוחד לפוליטיקאים ועיקרו מתוכן חוק שאומר שאסור לתת שוחד.אלא אם כן כמובן תמיד הוא שאף לבטל את החוק שמגביל כל נשיא לשתי קדנציות, או לבטל בכלל את הבחירות הבאות לאור הנצחון שלו.
בוודאי. בזמנו ירדו על בוש על כמה שהוא מטומטם ולא יודע מה הוא עושה והסגן שלו מפעיל אותו, וכל זה היה נכון. אבל בדיעבד - הלוואי והיה שם מישהו כמו בוש עכשיו. הרפובליקנים מנהלים מדיניות של "העניים שישלמו, זאת אשמתם" עוד מאז רייגן (ניקסון, אגב, לא היה כזה, כמה שהוא היה עבריין ומאפיונר בדומה לטרמפ). זאת מפלגה מושחתת מיסודה, ולא פלא שלטרמפ (שבהתחלה היה דווקא רשום למפלגה הדמוקרטית) היה כל כך קל להשתלט עליה.מה שכן, יצא לי לגור בארה״לֹ לכמה שנים (בין תחילת 2001 לסוף 2004), ואני זוכרת חלק מהטיעונים שלך בכך שהם עלו גם נגד ג׳ורג׳ בוש הבן במהלך הכהונה שלו, כולל נושא המיסוי של מעמד הביניים במקום מיסוי העשירים. כך שבאופן עקרוני לפחות חלק מהחקיקה הזו נובעת העמדה פוליטית גורפת של המפלגה הרפובליקנית ולא רק של טראמפ עצמו.
ועם כל הכבוד לביידן והאריס - חלק משמעותי של הקושי של המפלגה הדמוקרטית נובע מזה שהיא לא מצליחה לאחרונה לעלות מועמדים מרשימים כמו שהיו בזמנו ביל גלינטון או ברק אובמה.
במקביל, הפרוגרסיביות של חלק משמעותי מהמפלגה בהחלט מרתיע לא מעט אמריקנים שמרנים, ומציאותית רובה של ארה״ב היא שמרנית.
אני לא חושב שזה משנה. אם את מתכוונת לזה שפנס עשה את מה שהוא היה חייב לעשות על פי חוק - אז כן, עכשיו טראמפ הרבה יותר אגרסיבי במינויים שלו, אבל בסופו של דבר מי שיורה זה לא שר הבטחון השתיין ולא הגנרל עם תיק ההשקעות, זה החייל בשטח. אם החיילים ירצו לירות באזרחים - שום דבר לא יעזור, ואם הם לא - שום פקודות לא ישנו.
נושא הנאמנות זה בגדול מאפיין של טראמפ מאז ומעולם. הוא נרקיסיסט ברמה האישית ומאפיונר בהתנהגות העסקית/פוליטית. הכל אישי, הכל בא מנקודת המבט של העלות/תועלת לדונלד טראמפ. הוא תמיד היה כזה.
זה לא עניין של "לבטל את החוק", זה עניין של למנות את האנשים הנכונים כדי שיגידו שזה בעצם אף פעם לא היה החוק. בית המשפט העליון שהוא מינה כבר המציא לו חסינות יש מאין, עוד לפני בית המשפט העליון בהרכב אפילו פחות קיצוני מהנוכחי המציא את הזכות לנשיאת נשק בלי שום הגבלות יש מאין, ועוד לפני זה המציא את הזכות לשלם עבור הבחרם של הפוליטיקאים יש מאין. אפילו במושב בית המשפט העליון האחרון, בשנה שעברה, הם הכשירו מתן שוחד לפוליטיקאים ועיקרו מתוכן חוק שאומר שאסור לתת שוחד.
וגם אם בית המשפט יגיד לו לא מסיבה מופלאה כלשהי - איך זה יאכף? מי שאוכף את הפסיקות זה השלטון הפדראלי, אבל אם השלטון הפדראלי הוא זה שעובר על החוק - אז מי יאכוף? הממשל של טראמפ כבר עכשיו מסרב לקיים פסקי דין והוראות של בתי משפט, למה מי יכריח אותם?
הקונגרס יכול להדיח את הנשיא, אבל בשביל זה צריך רוב בבית הנבחרים ושני שליש מהסנטורים. אם רוב בבית הנבחרים עוד איכשהו אפשרי, כדי לקבל שני שליש מהסנטורים לא מספיק רפובליקני אחד או שניים, צריך עשרים סנטורים רפובליקנים שיסכימו. אני לא רואה את זה קורה מהר מספיק כדי שזה ישנה משהו, וכשזה לא ישנה יותר אז הם שוב לא יעשו כלום כי "מה זה כבר משנה".
בוודאי. בזמנו ירדו על בוש על כמה שהוא מטומטם ולא יודע מה הוא עושה והסגן שלו מפעיל אותו, וכל זה היה נכון. אבל בדיעבד - הלוואי והיה שם מישהו כמו בוש עכשיו. הרפובליקנים מנהלים מדיניות של "העניים שישלמו, זאת אשמתם" עוד מאז רייגן (ניקסון, אגב, לא היה כזה, כמה שהוא היה עבריין ומאפיונר בדומה לטרמפ). זאת מפלגה מושחתת מיסודה, ולא פלא שלטרמפ (שבהתחלה היה דווקא רשום למפלגה הדמוקרטית) היה כל כך קל להשתלט עליה.
אם טראמפ היה רץ על הטיקט הדמוקרטי היו מעיפים אותו על תיל מהר מאוד, וזה אכן קרה לכמה מ"חבריו הקרובים" עכשיו: קנדי ג'וניור ניסה לרוץ על הטיקט הדמוקרטי לפני שחבר לטראמפ, ולפניו טולסי גבארד (ראש שירותי הביון בממשל הנוכחי של טראמפ) ניסתה בבחירות הקודמות. הריחו את הסרחון שלהם כל כך מרחוק שהעיפו אותם עוד בתחילת הפריימריז.
אני דווקא לא מבין מה הבעיה של האנשים עם האריס, היא מצויינת. נכון, היא אישה, שחורה/הודית, אף אחד לא מושלם. אבל היא הייתה שרת המשפטים (או יותר נכון, הפרקליטה הראשית) פה בקליפורניה ודווקא הביאה תוצאות לא רעות. גם בתור סנטורית היא הייתה יחסית בסדר, אבל לא השלימה אפילו את הקדנציה הראשונה, אז לא הרבה הישגים שם.
כל מועמד שדמוקרטים יציגו, מישהו יגיד משהו נגדו. קלינטון ואובמה, המשותף להם הוא שאלה גברים, צעירים, סקסיים. לפני קלינטון הנשיא הדמוקרטי היה קרטר שמת לא מזמן - גם חתיך לא רע, ולפני (נדלג על הLBJ) היה קנדי.
אז מה שאנחנו אומרים בעצם זה שהדמוקרטים צריכים להציג דוגמן בתור מועמד. בסדר, גאווין ניוסום מתכונן.
כן, זה בדיוק מה שאמרתי, המצביעים האמריקאים ככלל הם אנשים מטומטים חסרי השכלה או יכולת הבנת המציאות. תראי, בצורה כלשהי אני מרוויח מהטימטום והחוסר השכלה של האמריקאים, הם הם היו יכולים ללמוד מתמטיקה ברמה של האוניברסיטה הפתוחה (ובואי נודה, זה לא MIT), לא הייתי מרוויח פה כמה שאני מרוויח.
אבל מצד שני כל האנשים המטומטים האלה גם מצביעים. ואיזה דמגוג מוכר להם איזה שקר שגורם להם להרגיש יותר טוב עם הטימטום שלהם והם יצביעו עבורו בלי לחשוב פעמיים. או שלוש.
מה זה "הפרוגרסיביות של חלק משמעותי מהמפלגה"? לא להציק לטראנסים? לא להפלות שחורים? אנשים שלא סבלו מאפליה לא קולטים מה זה, וכשמציגים להם מה זה אז הם מתחילים לצרוח שהפרוגרסיביים מטורללים. כל אותם האנשים שצועקים נגד DEI ושצריך לשכור רק על פי כישורים ולא לפי צבע העור - מה הם בעצם אומרים? אנשים לא קולטים מה באמת המשמעות של הדברים האלה שלהם, מבחינתם הם רק רוצים להרגיש בטוחים ושקטים בעצמם ועל הז*ן שלהם החיים של מישהו אחר. זה סוציופטיות. חוסר אימפתיה ויכולת הזדהות בסיסית עם האחר.
וביננו, הצבעת מחאה זה דבר די מטופש במילא. הייתה תנועה בקרב המוסלמים פה לא להצביע להאריס בגלל תמיכתה בישראל (אני די בטוח שהרפובליקנים או הרוסים מימנו את זה, אבל מילא - אנשים קנו את הלוקשים האלה). אז לא הצביעו חברינו הפלשטינאים להאריס - למי הם עשו דווקא? להאריס? היא תהיה בסדר, יש בחירות למושל בקליפורניה בשנה הבאה, היא תסתדר. אבל הם קיבלו את טראמפ במקום. עכשיו הוא מדבר על למחוק את כל עזה. עשו בחירה טובה? לא חברים שלי, שלא תביני לא נכון, אבל רק בתור דוגמא.
העיקר שטראמפ לצד ישראל . ואתה שקרן, טראמפ לא אמר למחוק את עזה ( היא כבר הרוסה וטוב שכך ) להיפך, הוא אמר לשקם אותה .
אכן הכלכלה האמריקאית פחות מענינת אותי ואני מניח שהיא תסתדר גם עם מנהיגותו של טראמפ.בסדר, זה לא מפתיע שאתה תומך בו, מצא מין את מינו כמו שנאמר. לכלכלה האמריקאית לא ממש משנה מה העיקר בשביל איזה מתנחבל לבנטיני שחושב שהעולם סובב סביב הקרחת שלו.
בלה בלה בלה, נדבר במלחמה הבאה.אכן הכלכלה האמריקאית פחות מענינת אותי ואני מניח שהיא תסתדר גם עם מנהיגותו של טראמפ.
אכן אני דואג לעצמי למולדתי ולעמי , הנסיון הראה שיהודים גלותיים כמוך שניסו להיות אנשי העולם הגדול כמוך ולהצטרף\להתנגד לכל מיני מהפכות עולמיות , לתפוס צד בסיכסוכים לא שלהם אז ברוב במקרים לא יצא מזה טוב .
כמו היהודים שהצטרפו למהפכה הבושלביקית ברוסיה , כמו יהודי גרמניה שהזדהו עם גרמניה עד שעלה היטלר , כמו המתנחלים בקיבוצי עוטף עזה שהביעו הזדהות עם ה"מצב ההומניטרי" של השכנים הרצחניים שלהם מעבר לגדר ( עזה ) .
המילחמה הבאה כבר בפתח, וברור באיזה צד אתה תהיה ( לא של ישראל ).בלה בלה בלה, נדבר במלחמה הבאה.
ברור לך, הא?המילחמה הבאה כבר בפתח, וברור באיזה צד אתה תהיה ( לא של ישראל ).
אמרתה כבר תודה לטראמפ שפועל להפסקת ההפגנות הפרו פלסטיניות האנטישמיות שמסכנות את היהודים בארה"ב ?ברור לך, הא?
מנוול שכמותך, אין לך לא בושה ולא מצפון. בסוף באמת תקבל את מה שמגיע לך.
חחחחחח..... בוא תדאג לעצמך קודם בלי לבכות לי כמה שלא קיבלת מספיק פצצות מארה"ב.אמרתה כבר תודה לטראמפ שפועל להפסקת ההפגנות הפרו פלסטיניות האנטישמיות שמסכנות את היהודים בארה"ב ?
חחחחחח..... בוא תדאג לעצמך קודם בלי לבכות לי כמה שלא קיבלת מספיק פצצות מארה"ב.
אבל אני אודה לך אם תפסיק להגיב לי.
מתנחבל מספר לי על אנטישמיות, תראו אותו![]()
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.