שלום
אני שמוליק - סטודנט בסוף התואר בטכניון - לא בדיוק חדש כאן בפורום, אבל לא כתבתי פה לפחות חצי שנה, וגם לפני כן לא הייתי אדוק במיוחד, אז חשבתי שזו תהיה הזדמנות טובה להציג את עצמי ^_^ הבנתי שצריך לתרום אסלה (?) אז אני תורם לפורום אחת חדשה ומבריקה (טוב פעם היא היתה חדשה ומבריקה היום היא נראית כמו מזרקה באנק
) מהפקולטה - לא נראה לי שהיא תחסר פה למישהו... 1. מהו הספר האהוב עליכם? אולי לא הכי טוב, אבל הכי מייצג את עולם הדיסק - כנראה שSoul Music - כי יש שם כמעט הכל - גם Susan, גם DEATH, גם (Death of Rats (SQUEAK, גם את האוניברסיטה וRidcully, את דיבבלר, את הספרן, והזדמנויות להמון קריצות אל העולם שלנו - שירים להקות (We're Certainly Dwarves!) זמרים(Redecorating hotel rooms) כלי נגינה.. פשוט המון (ובכל פעם שאני נזכר בספר אני הולך לשמוע את Johnny be good
) 2. מהי הדמות האהובה עליכם? אם לבחור אחת מהדמויות האהובות עלי בלי להתחייב שהיא היא הכי הכי -
Samuel Vimes כי השם שלו דומה לשלי (סתם [כלומר לא סתם שהוא דומה, סתם שזו הסיבה)] - התבלבלתי -> ]). מילדות ענייה ועשוקה - Too poor to paint, too proud to whitewash - ויימס צמח לבגרות ענייה ועשוקה, ויימס חי כל הזמן one drink short from being sober - וכשהוא היה שותה הוא אף פעם לא היה יכול לעצור את עצמו
- לא שלא היו לו סיבות לשתות - הוא חי חיים אומללים ללא חברים (יותר גרוע - Colon & Nobby Nobbs) וללא כבוד או מטרה (באנק-מורפורק שוליה בגילדת הגנבים היה יותר מכובד מחבר בNight Watch), כשהוא מתוסכל מכך שהוא לא יכול ממש
לפעול למען החוק, או בשם החוק - רק לרוץ, אבל לא מהר מדי, ומדי פעם לצלצל בפעמון לצעוק It's Twelve O'clock, and All's Well - אבל לא בקול רם מדי... ואז הגיע Carrot, עם הBig honest face שלו
, והKarisma שלו (Karisma? Bags of it) ואיפשר לויימס ולשאר המשמר, להתנהג סוף סוף כמו שומרים
לרוץ - To Protect and Serve... לאורך הספרים הוא והמשמר גדלים ומתפתחים, הוא מתחתן עם ליידי סיביל
, והופך להיות גם The Commander of the Watch וגם The Duke of Ankh, והמשמר מכיל גמדים, טרולים ערפדים, גולם, איגור and even a w.... shh. ואת Carrot כמובן, תמיד לצידו של ויימס. ויימס שונא את כולם ללא אבחנה (אבל אנשים עשירים ומרושעים יותר), תמיד מתומרן ונדחף על ידי וטינרי - שנותן לו להיות עצמו, ולעשות בסופו של דבר את מה שהוא רוצה. הוא חכם, ציני, ולא מוותר, גם כאשר כל הסיכויים נוטים נגדו (מה שקורה במספר מפתיע של פעמים, ובתכיפות מפתיעה אף יותר). 3. כיצד הדמות התפתחה לאורך השנים/ סדרה/ ספר/ חמש שורות שבהן היא מופיעה? אה.. ראה 2. כאילו שלא התייאשתם באמצע... 4. מהו הקטע האהוב עליכם?
DEATH מנגן, ואף אחד לא יכול לשמוע אותו... או אולי המאבק של ויקטור בג'ינג'ר מהסרטים כשהוא משתמש ב Hollywood magic 5. מהו הציטוט האהוב עליכם?
WHAT CAN THE HARVEST HOPE FOR IF NOT FOR THE CARE OF THE REAPER MAN? 6. מה המקור לכינוי שלכם? מתוך ספרי כישור הזמן, שם שמופיע בסדרה, קל לזהות אותו (אם ממש קראת כמובן) אבל לא מופיע כתוב ככה בספרים. אז הוא תמיד פנוי ^_^. אמור להיות כתוב כ Saidin's Taint. ה-Taint של Saidin. הזיהום על סאידין. אחראי להיסטוריה כפי שאנו (הם) מכירים אותה ולארוע קטסטרופי בשם "שבירת העולם" (טי-הי). 7. בצעו את המבחנים שמופיעים בקישורים וספרו לנו על התוצאות. החלטתי לשים את שתי התוצאות הראשונות כאן. למה? ככה יצא...
בתור מי אני במשמר Captain Carrot Ironfoundersson ומקום שני Constable Dorfl הדמות אליה אני הכי דומה DEATH - The Ultimate Reality. An anthropomorphic personification. Likes cats and curry. Would like to be liked. או במקום השני Rincewind - Professor of Cruel and Unusual Geography. A cowardly, but essentially kind-hearted wizard and unintentional adventurer. הגילדה אליה אני הכי מתאים: #1 The Alchemists' Guild #2 Unseen University והייתי צריך למלא את כל המבחנים האלה פעמיים!! פלא שלא רצחתי מישהו (אני
מקווה שלא רצחתי מישהו...
- אבל כמו שויימס אומר Everyone's guily of something...) נ.ב. אני לא יודע אם אתם יודעים, אבל נראה שלראשונה בכמה שנים עודכן ה
APF (בסוף אוגוסט השנה) ככל הנראה עם רוב - אם לא כל - הספרים של פראצ'ט. אני מתכוון לשבת שם ולקרוא את כל הentries החדשים ברגע שאני אזכר מי מהם לא היה קודם...