נמצא מאובן של עקרב ברוחב של מכונית סמארט!

Wolverchenus

New member
נמצא מאובן של עקרב ברוחב של מכונית סמארט!

CRAB PEOPLE...ארמ. המאובן הוא בן 390 מיליון שנה והוא גדול. גדול מאוד. "העקרב, שנמצא כמאובן בסלע בן 390 מיליון שנה, מעורר סברה לפיה עכבישים, חרקים מעופפים, סרטינים ויצורים דומים היו גדולים בעבר הרבה יותר מאלה המוכרים לנו כיום, מסביר סיימון בראדי, פליאונתולוג באוניברסיטת בריסטול ואחד משלושת הכותבים של המחקר. "זו תגלית מדהימה", אמר." "בראדי אומר כי המאובן שמצאו הוא של Jaekelopterus Rhenaniae, עקרב שחי בגרמניה בלבד במשך 10 מיליון שנים, לפני 400 מיליון שנים. לדבריו, גיאולוגים מסויימים מאמינים כי עקרבי הים הענקיים התפתחו הודות לרמות גבוהות של חמצן אטמוספרי באותה העת. אחרים סבורים כי הם התפתחו במסגרת "תחרות" אבולוציונית עם הטרף שלהם, דגים בעלי שריון."

מה..

אני לא מומחה לפאונה מהתקופה הזאת - אבל מאיפה לעזאזל הם צצו פתאום? לא היו הרבה יצורים בגודל הזה בתקופה ההיא. זה מעורר אצלי המון תמיהה. יש מישהו כאן שמבין בזה?

blueshark09

New member
באמת כה מפתיע?

אתה מן הסתם יודע שבקנה מידה אבולוציוני זה רגע קט להגדיל גודל ממינימאלי אפשרי עד מקסימלי דווקא מזמן סוברים שהיו תקופות עם לחץ חלקי גבוה יותר של חמצן, וזה הגורם היחידי שמגביל את נושמי הטרכאה. כנראה שהיה יותר חמצן מה שחשבנו, והדינאמיקה של החיים יכולה להיות הרבה יותר מגוונת. וברגע שמתפתח טרכאיד כמו שפירית קטנטנה, זה עניין של לא הרבה זמן עד אשר תקבל מטוס קטן (עד אשר הסביבה תאפשר, קרי עד הגבלת הגודל הפיזי על ידי כמות חמצן). רק לדמיין עולם עם אטמוספירה מעט יותר צפופה עם חרקים הולכים ומעופפים בגודל של דינוזאורים קטנים - תסריט לסדרת סרטי אימה ומידע מדהים לאבולוציוניסט (ואולי בעתיד אקסוביולוג?)

אני מצטער, אבל תוכל להסביר לי

מה הקשר בין אטמוספירה עשירה בחמצן לבין גודל יחסי של בע"ח? הדבר היחידי שאני יכול להעלות בדעתי זה מהידע שלי בביולוגיה של התא - דהיינו, גוף גדול דורש יותר אנרגיה ונשימה אווירנית היא המסלול האנרגטי היעיל ביותר בעולם החי (ולכן בע"ח אשר עוברים אדפטציה אליו יכולים להרשות לעצמם להיות ענקיים)

חרקים נושמים בעזרת טרכאות

כלומר, לא מובילים חמצן פנימה בצורה אקטיבית, אלא החמצן מפעפע דרך הטרכאות. על מנת לקבל יותר חמצן אפשר להגדיל את שטח הפנים של הטרכאות, אבל יש על זה מגבלה ובסופו של דבר כמות החמצן שהחרק יכול לקבל בפעפוע תלויה בכמות החמצן באוויר. כמו שאמרת, גוף גדול יותר דורש יותר חמצן. אם אין להם איך לקבל יותר חמצן (והם לא פיתחו ריאות או דרך אחרת לנשימה אקטיבית יותר), הם לא יכולים לגדול מעבר למה שכמות החמצן באטמוספירה מאפשרת.

ז"א שזה כן עניין של ריכוז חמצן

באמסופירה? למעשה, החמצן נספג ברקמות של החרק ע"י דיפוזיה? Boy. חשבתי שלחרקים יש תחליף פלזמתי כלשהו לדם (שמן הסתם לא משתווה למחזור הדם הבנ"ז שלנו, אבל עדיין) נשאלת השאלה - האם היו דגי-ריאות בתקופה ההיא שיכלו לגדול למימדים ענקיים בגלל היכולת שלהם להעביר חמצן באופן יעיל יותר? אני יודע שהיו (ויש) דגי ריאות - אבל זה היה מ-מ-ז-מ-ן. אני אפילו לא יודע איך קוראים לעידן הגיאולוגי האמור.

C H 4

New member
יש להם איזה תחליף להמוגלובין

לא זוכרת את השם, נראה לי שבאיזה ויכוח עם פינוקי זרקתי אותו פעם.

אושיהו

New member
../images/Emo202.gif סרטון מה- BBC

כאן: http://news.bbc.co.uk/player/nol/newsid_7100000/newsid_7104900/7104917.stm?bw=bb&mp=wm&asb=1&news=1&ms3=62

SilentMike

New member
למעשה.

נמצאה רק הצבת של העקרב הזה. אבל למה להיות קטנוניים?

אתה אכזר!

כן, אבל כן, אם אני הייתי במקומך, הייתי מזכיר לעצמי את הפספוס הטיפשי הזה עד קץ כל הקיצין.

SilentMike

New member
זו לא (רק) ירידה עליך.

זו הצעה. הצעה שאולי האקסטרפולציה לא נכונה. אולי העקרב לא היה גדול כמו שחושבים. אולי מדובר במין בגודל "רגיל" של עקרבי ענק מהתקופה (הדבון) הזו עם צבתות שהיו חריגות בגודלן בגלל סיבות של ברירה מינית.

חצי מטר?

עם כל הכבוד לעקרון ההכבדה - עם כל צבת היתה כזאת גדולה - אז גם ככה מדובר בעקרב הרבה יותר גדול ממה שאנחנו מכירים.

SilentMike

New member
בוודאי.

אבל בתקופת הדבון היו עקרבי ענק (וגם חרקי ענק). כבר יודעים שהיו (תקרא את הידיעה ב-BBC שפרסמתי).
Overall, the estimated size of the animal exceeds the record for any other sea scorpion (eurypterid) find by nearly 50cm.​

C H 4

New member
../images/Emo6.gif לא נראה לי שהכשה זו הבעיה בעקרב כזה

אם הייתי צריכה לבחור בין הכשה לבין דריכה או מעיכה על ידי הצבת שלו, נראה לי שהייתי מהמרת על ארס חלש יחסית.

למעלה