נמש - פרוייקט 21

avivl22

New member
נמש - פרוייקט 21

הורדה http://www64.zippyshare.com/v/51472197/file.html פלייליסט: 1) שומר ישראל (מארח את הגר "סקאר" דדון) [מופק ע"י סיי וזיי.קיי] 2) בובות ראווה (מארח את אלינה אלין) [מופק ע"י עידו מיימון] 3) רוחות של חיילים (מארח את ג'הבי-מאן) [מופק ע"י אלון "מילי וואן"] 4) לא מפסיק להילחם [מופק ע"י סיי וזיי.קיי 5) 21 – סקיט 6) עבדים [מופק ע"י סיי וזיי.קיי]

dj ariel m

New member
חזק!!!

עבודה יפה אחי!!! כמובן הפייבוריט שלי זה "רוחות של חיילים" השיר שהכי מתחבר אליי ונשמע לי הכי אמיתי שיש...

TakTik

New member
הרשו לי לחרבן לכם בכוס הקולה ולפתוח כאן דיון

ראשית נוציא את זה החוצה. האי פי מוצלח, נשמע טוב ומהוקצע מאוד יחסית להוצאה עצמאית, ועל זה ניתן את הכבוד. אבל אני רוצה להתייחס דווקא למשהו אחר מהמוזיקה, משהו שבעיני לא פחות חשוב, גם ואולי דווקא בז'אנר בוטה כמו ההיפ הופ. בנטו רבע שעה שמעתי המון חוסר אחריות בכתיבה. מה הכוונה? כשאתה אומר משהו כדאי לחשוב עליו. כשאתה כותב משהו, משמע מנציח אותו על דף או קובץ וורד, כדאי לחשוב עליו פעמיים. כשאתה כותב משהו ומשחרר אותו החוצה, באיזה פורמט שזה לא יהיה, אתה חייב לחשוב עליו עשרות ומאות פעמים. כאן מצאתי יותר מדי קטעים של חוסר אחריות ואולי קצת חוסר בגרות מסוימת. תרשו לי להביא דוגמאות: בשיר "בובת ראווה" שמנסה להתמודד עם זילות הדימוי הנשי בעיני עצמן - במילים אחרות - פריחות שלובשות פאקינג מיני ומחשוף על גם בימי חורף קרים. יש נסיום להתמודד עם הנושא המורכב הזה, אבל מה שבסופו של דבר קפץ לי לאוזן יותר מהכל הוא המשפט הלא-יאומן-כמה-מיותר "אבל מחשוף כזה מדליק הטריק נהיה לי כבר מציק/ לחצי מהבחורות אפשר לראות עד הנרתיק/ מטומטמת! מוסיף בך משהו סקסי?/ זה רק גורם שיאנסו אותך בטקסי" בחייאת. אתה באמת רוצה להשאיר משפט שכזה? זה באמת המסר שאתה רוצה להעביר? ברור לי שזה רק שבריר תמונה, אבל זו אמירה מוגזמת, פרובוקטיבית ואחו שרמוטה שגויה ומיותרת. אין בה ציניות או הומור, אלא היא נאמרת כהתרסה, כאילו אתה באמת פונה ל"מטומטמת" ומזהיר אותה שיאנסו אותה בגלל מה שהיא לובשת. יש עד נקודות שזה קורה, לדוגמא בהצבה המאוד ילדותית של "קרבי = תורם למדינה" אל מול ה"ג'ובניק = מתחמק ולא תורם כלום". איך דבר כזה עובר? אמסיז, Y U NO מבינים שהעולם מורכב יותר משחור לבן?

TakTik

New member
אגב, זכור לי דיון דומה בנושא שיר של "עם 1"

הרכב היפ הופ שבין היתר כמה חברים מהפורום היו בו (דה לורד לדוגמא). היה שם שיר בשם "נדפקת בשדרה" שחטא באותו הסגנון. היה שם נסיון להעביר תמונה של אונס אבל חוסר הרגישות וחוסר התפיסה של המורכבות של הנושא פשוט הפיל את מגדל הקלפים. מעניין אותי מה חושבים חברי ההרכב היום על השיר הזה, אם הם עד כאן.

da^Lord

New member
דבר אחד הבנתי מהנושא הזה

שאונס זה "טאבו" שאסור לדבר עליו.. אז לא ארחיב בנושא .

09Urbanation

New member
טוב אז, אם כבר התחלנו עם תגובות מפורטות

טוב אז, אם כבר התחלנו עם תגובות מפורטות. אני חייב לציין קודם כל שבמך יומיים נסעתי עם הדיסק הזה באוטו והקשבתי לו טוב טוב. וכן אני מאוד אהבתי את ההגשה, את ההפקה, אחלה ביטים אחלה סאונד. אני עדיין חושב שבשיר עם אלינה הביט הוא יותר מדיי הרדקור, אבל זורם לגמרי. אז ככה בקשר לשיר הזה מסכים עם TIK TAK. היה שווה לחשוב פעמיים. אבל זה פחות ריגש אותי. מה שכן הקשבתי שוב ושוב לשירים וההרגשה שקיבלתי שכל מי שלא היה בקרבי, לוחם, בין אם היה ג'ובניק, תומח לחימה או לא שירת בכלל, לא מגיע לו לחיות פה והוא זבל. בוא אני אנסה להסביר את עצמי: כולנו היינו בני 16 - 17 והיינו מורעלים, רצינו להתגייס ולשרת בקרבי. שאלת את עצמך איי פעם למה לא שירתו בצבא אלה שלא שירתו, ומאיזה סיבות אנשים לא מתגייסים לקרבי? אני לא שירתתי בצבא ולא אין לי פרופיל 21. אני תמיד אומר לאמסיז מתחילים על תכתבו על משהו שאתם לא באמת מבינים בו, אתה לא אמסי מתחיל לא חושב שצריך להגיד לך את זה. חוץ מזה, הרגשתי גם קצת כאילו אתה רוצה להציג שאף אחד לא עבר את מה שאתה עברת, אחי גם לי יש חברים שנפלו בקרב, גם לי יש חברים שהיו באופרת יצוקה, מ"קים מכל מקום שגדלתי איתם. וראיתי אנשים נכנסים לעזה ואחרי שלושה חודשים יוצאים אבל כבר לא חוזרים להיותת אותם אנשים אף פעם. צבא הוא נושא מאוד מורכב לדעתי, כל אחד מקבל את זה אחרת, ואי אפשר להתייחס בכזה זלזול באנשים שלא שירתו בצבא, לא משנה מה הייתה הסיבה שלהם לכך. בנוסף לכול, השיר "אם הייתי יכול לשנות משהו גדול... הייתי מבקש לשנות את הכל" המבקש מיותר לדעתי. כולם מדברים, מבקשים, מקווים, מצפים שמישהו יעשה, אתה תקום ותעשה. אם לא אני אז מי? בפעם הבא לדעתי תתיחס הרבה יותר, למה שאתה באמת אומר, ולא למה שאתה רוצה להגיד, כי המסרים פה הם מאוד יפים ואהבתי אותם מאוד, אבל יש שורות.... שהייתי מוריד. נותן לך המון כבוד על השקעה, ועדייין ממליץ לכולם לשמוע!

09Urbanation

New member

טוב אז, אם כבר התחלנו עם תגובות מפורטות. אני חייב לציין קודם כל שבמך יומיים נסעתי עם הדיסק הזה באוטו והקשבתי לו טוב טוב. וכן אני מאוד אהבתי את ההגשה, את ההפקה, אחלה ביטים אחלה סאונד. אני עדיין חושב שבשיר עם אלינה הביט הוא יותר מדיי הרדקור, אבל זורם לגמרי. אז ככה בקשר לשיר הזה מסכים עם TIK TAK. היה שווה לחשוב פעמיים. אבל זה פחות ריגש אותי. מה שכן הקשבתי שוב ושוב לשירים וההרגשה שקיבלתי שכל מי שלא היה בקרבי, לוחם, בין אם היה ג'ובניק, תומח לחימה או לא שירת בכלל, לא מגיע לו לחיות פה והוא זבל. בוא אני אנסה להסביר את עצמי: כולנו היינו בני 16 - 17 והיינו מורעלים, רצינו להתגייס ולשרת בקרבי. שאלת את עצמך איי פעם למה לא שירתו בצבא אלה שלא שירתו? ומאיזה סיבות אנשים לא מתגייסים לקרבי? אני לא שירתתי בצבא ולא אין לי פרופיל 21! אני תמיד אומר לאמסיז מתחילים על תכתבו על משהו שאתם לא באמת מבינים בו אתה לא אמסי מתחיל לא חושב שצריך להגיד לך את זה. חוץ מזה, הרגשתי גם קצת. כאילו אתה רוצה להציג שאף אחד לא עבר את מה שאתה עברת, אחי גם לי יש חברים שנפלו בקרב, גם לי יש חברים שהיו באופרת יצוקה, מ"קים מכל מקום, שגדלתי איתם. ראיתי אנשים נכנסים לעזה ואחרי שלושה חודשים יוצאים אבל כבר לא חוזרים להיות אותם אנשים אף פעם. צבא הוא נושא מאוד מורכב לדעתי, כל אחד מקבל את זה אחרת, ואי אפשר להתייחס בכזה זלזול לאנשים שלא שירתו בצבא, לא משנה מה הייתה הסיבה שלהם לכך. בנוסף לכול, השיר "אם הייתי יכול לשנות משהו גדול... הייתי מבקש לשנות את הכל" המבקש מיותר לדעתי. כולם מדברים, מבקשים, מקווים, מצפים שמישהו יעשה, אתה תקום ותעשה. אם לא אני אז מי? בפעם הבא לדעתי תתיחס הרבה יותר, למה שאתה באמת אומר ואיך אתה אומר, כי המסרים פה הם מאוד יפים ואהבתי אותם מאוד, אבל יש שורות.... שהייתי מוריד. נותן לך המון כבוד על השקעה, ועדייין ממליץ לכולם לשמוע!

kendog keds

New member
אבל אם זאת הדעה שלו (שגויה או לא)

אם הוא חושב שג'ובניק לא תורם (שזאת לדעתי שטות גמורה ומעידה על חוסר הפנמה של איך עובדת מערכת גדולה ומורכבת), למה שלא ישיר את זה? אתה פותח דיון על אם הוא צודק או לא, וזה דיון שונה מאשר דיון על אחריות במילים. לגבי אחריות במילים הייתי מתלונן על מסרים שמבנים מציאות סקסיסטית או אלימה בתור מגניבה ומקובלת, ודווקא כאלה לא חסרים בכלל בהיפ הופ.

Killo Vat

New member
זה פחות עניין של דיעה

אני חושב שמשפט כמו שמתן ציטט, הוא 2 סנט מאד שטחיים מבלי רצון אמיתי להעמיק בנושא של אונס ואלימות כלפי נשים. מחשוף הוא הגורם לאונס? ניגה פליז. אז הקורבן אשם? לדעתי זה רק מנציח את תפיסת האשה כנחותה בחברה שלנו. שלא תבינו לא נכון, אני לא מאשים חלילה את נמש בשנאת נשים או משהו כזה, אבל אני חושב שהרצון להראות שיש מסר בשירים, גורם לראפרים לדבר על נושא שהם לא בהכרח העמיקו בו וזה לא קורה רק בארץ. הראפר סייגון התבטא באחד משיריו, שעל האמא החד הורית ללכת לעבוד כחשפנית כדי לפרנס את בנה. הוא מצדו היה בטוח שהוא מעביר פה מסר פמינסטי של "You don't need a man", אבל הנציח החפצת נשים. אז כן, אני נהיה משירים הומוריסטים כמו "לכי ביאץ'" של תכל'ס, שלא נדבר על אמינם, סנופ וגם הופסין וטיילר. אבל שם מרגישים את המודעות. כשאתה הולך וטוען שחלק מהאשמה באונס יכולה להיות טמונה באשה, עלולה להשתמע מדבריך הצדקה של האונס.

TakTik

New member
בדיוק. זה למה הדגשתי את המושג אחריות

אחריות זה לא להימנע מלהגיד משהו שאתה חושב כי הוא נתפס בחברה כ"בעייתי". אחריות זה להימנע מלדבר בצורה שטחית על נושא שאתה לא מכיר, או להעביר אותו בצורה חסרת טאקט. ברוך הג'אם, ההיפ הופ הוא הסגנון הלירי ביותר ולכן יש מקום רחב להעמיק לכל נושא ולנמק דיעה. כאן שמעתי שצף משפטים שלוקחים את הנושא לכיוון הלא נכון. כדוגמא נושא ה"נשים" שנלקח עם שורה אחת טפשית לדיון (ארוך, ענק, נרחב, בלתי נגמר) על אונס ואחריות קורבן. כדוגמא נושא ה"ג'ובניק vs. קרבי" שמבוטא באופן באמת שטחי. ברור שנמש רוצה להעביר איזו דמות של חייל קרבי, אבל זה השם שלו והרפיוטיישן, אם נשתמש במילה מהז'אנר, שלו על השיר. גם אם אתה לוקח דמות, חשוב לשים לב איך אתה מציג אותה. האם אתה מציג אותה כדמות בעלת ערך חיובי או האם אתה מציג אותה בגיחוך? אתן עוד דוגמא של פלד או אקסטרה ג'י. שניהם השתתפו בפרוייקט "לא לסמים" של שמוליק טיאר. שניהם די משתינים בקשת על כל מה שאמרו אז בנושא, לפני שידעו עליו מספיק. הם אמנם היו צעירים מאוד, אבל המבוכה נשארת (בהארדיסק שלי). אבל גם בגיל מובגר, כל שיר שאתה משחרר אמור להיות עם מחשבה מלאה על כל מילה ומילה. זה לא פרפקטיוניזם - זה הקול שלכם ואיך שאתם משתמשים בו. זה תעודת הזיהות שלכם. זה השם שלכם. השאלות שצריכות להישאל כאן היא האם אתה נוגע בנושא שגדול עליך והאם אתה נוגע בו בצורה שטחית? אם זה המצב, מומלץ להתרחק.

09Urbanation

New member
כנרה לא הבנת את מה שכתבתי.

כנרה לא הבנת את מה שכתבתי. אני אומר קודם כל זה היפ הופ: זה תרבות רחוב, ומותר לדבר פה על הכל. להביע את הדעה שלך על הדברים. ואני חושב שנמש בפרויקט הזה עשה את זה טוב מאוד. כל מה קשור לשיר הזה שאתם פתחתם אליו פה דיון כזה גדול. בוא נגיד בחורה ושמראה שהיא קלה לשהגה, כמובן יש לה יותר סיכוי לאונס או נסיון אונס. ואני מכיר כמה כאלה אישית. זה לא בהכרך אומר שהיא אשמע בכך. ברור שלא! אבל כמו שנמש כבר אמר, בחורה יפה שמראה שהיא "קלה להשגה" כל גבר היה רוצה אותה. אני רוצה לשאול אותכם (הגברים) תכלס, באמת ואף פעם לא קרה לכם להיות באיזה מסיבה להשתכר, וללחת להתחיל עם מישהי שהיא נראת טוב, וגם נראת אחת ש"זורמת" רק בשביל להכניס אותה למיטה? כי אתה שיכור. אז בואו אני אספר לכם סוד, יש לי חבר שזה קרה לו לא פעם, כמו שקרה גם לי, ולאחר מכן הוא קיבל כמה וכמה טביעות על אונס..... אבל לא היה אשם בכך וכמובן יצא זכאי. בקשר לכל מה שקשור לצבא, אין פה שום דיון מי צודק ומי לא, לכל אדם יש את הדעה שלו. אני רק אמרתי שהרגשתי שנמש כאילו שידר חוסר כבוד לאנשים שלא היו בקרבי. וזה היה לי מוזר, בגלל שאני מכיר את אפרקט, ושוב פעם כמו שנמש כבר אמר חלקם לא שירתו בצבא, יחד עם זאת הם החברים הכי טובים שלו. בכל מצב, זה ההרגשה שאני קיבלתי. יכול להיות אתם הרגשתם משהו אחר. ותדעו הרי אם כולכם מדברים על זה, אז כנרה שהפרויקט הזה נגע בכם :)

dogma3

New member
אני מעדיף שיאנסו אותי

ולא יחרבנו לי בכוס קולה שאני חושב על המשפט הזה

dogma3

New member
לגבי הפרוייקט

זה נשמע מקצועי, אבל הראפ לא כוס התה שלי אומן צריך לדעת לחשוב מחוץ לקופסא וורס פזמון וורס פזמון, למשך שיר אחד או שתיים זה בסדר אחרי זה זה מתחיל לשעמם. ופה צריך לעניין את המאזין אני לא כל כך יודע איך להסביר את זה ,אז אני אתן לך דוגמא לחברה שגם הורדתי את המוצר שלהם ונהנתי מכל רגע קוקראצ'אז פלד ואורטגה משלוח מיוחד פרברים- כל דבר שלהם מיוחד ומעיף כהןאת מושוןהם לא חיות ראפ כמו פלד ואורטגה אבל הם אומנים והם מוצאים דרך לתפוס תאוזן מה שאני בא להגיד יותר חשוב מלחרוז זה להיות אומן בקשר למה מותר להגיד בראפ ומה לא יש רק משהו אחד יותר גרוע מאונס וזה קניבליזם

Killo Vat

New member
לגבי הפרוייקט 2

אחלה בחירת ביטים, הפקות מעולות והולמות את האווירה. לגבי הראפ - יש לך אחלה סקילז וגם הגשה מעניינת. יותר מידי פאתוס בעיסוק בצבא (רובינו היינו חיילים ואתה לא היחיד שסגר 21) וגם בעיסוק בנשים ובנושאים החברתיים. כל אלה כמובן הם נושאים נהדרים ואפשר להעמיק בהם שעות, אבל לדעתי צריך קודם להעמיק בהם ולדעת על מה מדברים לפני שמתבטאים בנושא. בכל מקרה, בתור פרוייקט ראשון זה נשמע אחלה, ואני מצפה לשמוע עוד. בהצלחה!

כמה דברים שצריך לציין בעקבות הדיון פה

קודם כל אני שמח שהדיון הזה נוצר, ממש שמח! זה מראה שהקשיבו לליריקה וזה בעצם מה שרציתי. אני נוטה לא להגיב לתגובות ואני חושב שאין לזה ערך... אם לאומן יש מה להגיד - הוא אמור לומר את זה בשיר, ומבחינתי אסור "להאשים את המאזין" בכך שלא הבין נכון - זה בעצם אשמת האומן. בכל זאת אנשים פה אמרו כמה דברים עלי שהם פשוט לא נכונים[וגם לא קשורים למוזיקה] מישהו הציג אותי כאילו אין לי שום קשר למשתמטים וזה מצחיק, כי הייתי במשך 5 שנים בהרכב ראפ שהאנשים שם הם החברים הכי טובים שלי, ובהרכב הזה היו 4 אנשים שלא התגייסו, ככה שדיברתי המון עם אנשים שלא עשו צבא. וגם עם בחורות שעברו אונס. התעמקתי בנושאים האלה ואני יודע על מה אני מדבר. בבלוג של אור עמית כתבתי קצת על הפרוייקט לפני שהוא יצא ואמרתי שם שהמטרה של הפרוייקט אינה שילדים ישמעו אותו וירוצו לקרבי, למרות שאשמח אם זה יקרה. המטרה היא לגרום לאנשים לחשוב על העניינים שהצגתי ולצאת מהבועה ומהבעיות האישיות שלהם, ברגע שיחשבו על הכלל פה במדינה - אני אישית מאמין שישר הם יבינו שיש פה המון המון בעיות. ברגע שמודים שיש בעיות , זה מבחינתי הצעד הראשון לפתרון... כמו שצריך קודם כל להודות שאתה מכור לאלכוהול בתוכנית 12 צעדים, אם המאזין יסכים עם הפתרונות שאני מציע או לא - פחות קריטי לי, אבל חשוב לי שהעניינים האלה יהיו אצלו בתודעה. ספציפית על נושא האונס, אני ממש לא מאשים את הבחורות באונס... אבל אני כן מאמין בלב שלם שאישה שהולכת יותר מדי חשוף - שמה את עצמה בקבוצת סיכון גבוהה הרבה יותר.

למעלה