נננוווו

SuperGirl 25

New member
נננוווו

איך היה היום לסטודנטים מבנינו??? ראיתי את האוניברסיטה היום וליבי נצבט מגעגוע. היתה לי תקופת לימודים בלתי נשכחת ומקווה שגם לכם תהיה!
לכולם!

swguy

New member
מממ... היה מ-ר-ת-ק...../images/Emo3.gif

היה סמינר מחקרי וקורס מחשבים (פיהוק)... הסמינר נראה מעניין ומאתגר לפחות - והמרצה כוכב (העביר שנה שעברה את שיטות מחקר)...נוקווה לטוב... אני שמח שהיה לך טוב בלימודיך, אני מרגיש קצת פחות נלהב

טל קר

New member
היה רק שיעור אחד,

אז אני אצטט מהסילבוס - הבנת הקשיים המיוחדים בעבודה בבריאות הנפש- הגבול העדין בין חולי ובריאות נפשית הכרות מעמיקה עם שיטות קלאסיפקציה וסיווג של חולי, הפרעה ובריאות נפשית. הכרות עם דרכי עבודה בטיפול עם אנשים הסובלים מפסיכוזה וסכיזופרניה. הרחבת והעמקת הידע לגבי האתיולוגיה של הפרעות האישיות השונות. הקנית ידע תאורטי ופרקטי בטיפול פסיכותרפויטי בכלל ובטיפול פסיכותרפויטי בסובלים מחולי נפשי או מהפרעת אישיות.

עוסית1

New member
הייתי שמחה לראות

את הסילבוס. אילו ספרים/מאמרים מומלצים בנושא הטיפול ודרכי העבודה?

טל קר

New member
לאוניברסיטת חיפה יש מפתח מאמרים

בעברית (יש כניסה אליו ממסופים באוניברסיטאות, וגם למקומות אחרים, אבל תמורת תשלום). אני מציינת את זה כי כשהסתכלתי בסילבוס ראיתי שרובו בנוי מפריטים שמופיעים ב"שיחות", ועם המאגר תוכלי לחפש בשיחות את הנושאים שרלבנטים לסוג העבודה בה את עוסקת. הסילבוס עצמו מביא כמה מאמרים בנושא, אבל עם המאגר תוכלי להתכוונן טוב יותר. אם עדין את מעונינת בפריטים הספציפים, אמרי לי ואקליד את הפריטים העיקריים.

עוסית1

New member
אשמח

אם זו לא טירחה גדולה מדי עבורך. מה שקשור לטיפול ודרכי העבודה מעניין אותי.

טל קר

New member
יש דגש רב על סכיזופרניה

פסיכותרפיה עם סכיזופרנים: רועה, ד. ובן ישי, א. (2000). התמודדות עם חווית הפסיכוזה: השימוש בנראטיב, שיחות, יד 3, 203-208 לוין-קייני, נ. ולאוב, ב. (1998). להתמודד עם מפלצות. שיחות, יג, 1, 58-62 לוין, י. ואברמוביץ, י. (1993). אי של שפיות, שיחות, ז, 3, 225-222 לנדאו, מ. (1996). קולות ומילים במפגש הטיפולי. שיחות, י, 2, 125-134 גולדשטין, ע. (2002). עתיד הפסיכותרפיה הדינמית במוסד פסיכיאטרי-סיכויים וסיכונים. שיחות, יז, 1, 73-76. בנוסף ספרים שמפנים אל פרקים שונים בהם: סערת נפש/יורם יובל אליצור, א. טיאנו ש, מוניץ, ח. ונוימן, מ. פרקים נבחרים בפסיכיאטריה. ספר שאמור להעביר את החוויה - גרין, ח. מעולם לא הבטחתי לך גן של ורדים ועוד פריט שנראה לי מענין, שעוסק בחשיפה עצמית בטיפול - טריאסט, י. (2000). היואיל העצמי האמיתי לקום בבקשה - דיון סוגית הגילוי העצמי. שיחות, יד, 2, 84-91. אלה העיקריים.

עוסית1

New member
הספר

מעולם לא הבטחתי לך גן של ורדים אכן מעביר את החוויה. מומלץ ביותר.

טל קר

New member
הבהרה-

הכוונה היא שמקטלגים את כל המאמרים שהופיעו בכתבי עת ועיתונות בעברית לפי נושאים, ואז למשל לפי סכיזופרניה נניח תוכלי למצוא את כל המאמרים שמתיחסים לטיפול בסכיזופרניה בכתבי עת דוגמת 'שיחות'.

טל קר

New member
../images/Emo62.gif

איך שאת מגיעה למקום בו את יכולה להשיג מאמר שרלוונטי לך, למשל מהסילבוס שצירפתי, למשל בספריה אוניברסיטאית, את יכולה להגיע למפתח! הגישה היא מאתר הבית של הספריה של אוניברסיטת חיפה.

רוני 331

New member
מאגר חיפה

המאגר הינו מנאגר בתשלום. ניתן להשתמש בו דרך מחשבי האוניברסיטה. כמו כן לחברת ברק יש עכשיו מבצע של גישה למאגרים וגלישה חופשית באינטרנט תמורת 35 ש"ח לחודש. ניתן לברר פרטים באתר האוניברסיטה, בדף הראשי מצד שמאל בהצלחה אגב לעיתים נדירות יחסית קיים במאגר גם סריקה של המאמר שווה לבדוק

היה מוזר....

היה מוזר להיות פתאום סטודנטית. האנשים איתי במחזור הם מקסימים, ומהר מאוד מצאתי עם מי לדבר. רק חבל שהבניין של עו"ס כל כך רחוק מכל שאר האוניברסיטה... השיעורים היום לא היו מעניינים באופן מיוחד. אבל אני מניחה שככה זה כשיש שיעור "מבוא למבוא לפסיכולוגיה"...

למה אני

שמח שהאוניברסיטה שחררה אותי סוף סוף? לא הייתי חושב על לשוב לשם בשנים הקרובות.

אגי פז

New member
העיקר,את הקפיטריה כבר בדקת?../images/Emo96.gif

זה המקום הכי חשוב בבנין!
שיהיה בהמון הצלחה!

../images/Emo6.gif

ובקשר ללימודים- אני דווקא מאוד אוהבת ללמוד, והיום הקורסים היו מאוד מעניינים.

למעלה