ננסה לעשות קצת סדר בבלגן.

ננסה לעשות קצת סדר בבלגן.

1- אין לי אח מתנחל 2- אני לא מוכן לוותר על שטחים תמורת שלום.... השטח המדובר כלל לא שלי. 3- אני מבין את ה"כאב" של המפונים, למה הם לא מבינים את הכאב שלי? 4- שמאל וימין הם תאוריות פוליטיות-כלכליות שכלל לא קשורות לשלום/שטחים וכו'. 5- "נתק בעם" קיים מהקמת המדינה, מהרגע שהדתיים טענו שהעגלה של החילונים ריקה... זה לא משהו שקורה כעת או יקרה לאחר ההתנתקות, יש כאן מקום לכולם לכל האזרחים, יהודים ולא יהודים... לא כל האזרחים חייבים להיות חברים אחד עם השני, ממש לא... פלורליזם זה דבר לגיטימי, אזרחי מדינה לא אמורים להיות גוש אחיד של כבשים. 6- מדינה ללא גבולות, כמו אדם בלי עור תדמם עד מוות, זו כנראה הסיבה שהמתנכלים (זה לא טעות דפוס, השכבתי את החט שלהם לישון על מנת לקבל את שמם האמיתי) בחרו בצבע כתום.

בקשר ל 2 אני מסכימה מאד

אבל תפסיקו עם "אין לי אח מתנחל" כולנו אחים ודי ליצור הפרדה. בקשר ל-6 זה סתם בולשיט מה שאמרת עם הצבע הכתום

לא נפסיק

אני לא רואה בכם כאחים שלי, והיה שירשור שלם עם הסברים ותגובות על העניין ואין לי כוח לחפש אותו עכשיו. בנוגע לצבע הכתום, באמת לא צריך להיסחף........ ושוב - אני לא רואה בכם אחים שלי. אתם לא דומים לי, אתם לא נראים כמוני, אין לנו את אותה האמא, והכי חשוב - אני לא מרגיש אף קרבה אליכם.

CountrY GirL

New member
כל עם ישראל אחים

אם אתה לא רואה אותנו אחים שלך, אז אתה גם לא רואה את עצמך כחלק מעם ישראל.

לא קשור לעיוורון

אני יכול לראות דברים איך שאני רוצה. כמו שאתם רואים את "גוש קטיף" - כמקום שחיייבים להאחז בו - לא חושב מה יהיה המחיר וכמה הרוגים יהיו שם - אני לא קורא לכם עיוורים - אתם רק חושבים אחרת ממני. זה שאתם לא רואים את מה שאני רואה לא הופך אף אחד מאיתנו ל"עיוורים" רק לכאלה שחושבים אחרת.

מיטלוש8

New member
אז את רואה מאיפה מגיעה השנאה?

את בעצמך מוכיחה שהשנאה מגיעה ממך ולא מהם. חבל מאוד שאת לא רואה אותם (אותנו?...) כחלק מעם ישראל. אנשים שאת מכירה רק דרך התקשורת... חבל חבל...

יש לי חדשות בישבילך

אני רואה את עצמי שאזרח של מדינת ישראל, בחלק של העם היהודי ולא קשור כלל לדת.... ואת האחים שלי אני לא בוחר(זה היה תפקידם של ההורים שלי). יש לי מדינה (לשמחתי) ואני לא צריך את האישור שלך או של רב כזה או אחר על מנת להיות חלק של המדינה שלי. אז אני כן חלק של העם היהודי (למרות שאת לא מסכימה) ואת חלק של אזרחי ישראל (למרות שאין לי בעיה שתוותרי על אזרחותך ותגורי במדינת פלסטין אם זו החלטתך)

CountrY GirL

New member
אתה מבלבל הכל....

מה זה קשור?? עם ומדינה זה 2 דברים שונים! או שתפתח ספר אזרחות או שמישהו יסביר לך מהם ההבדלים בין עם ישראל למדינת ישראל... אני פשוט צריכה ללכת, יום טוב. ובין אם אתה רוצה או לא רוצה, כולנו עם אחד, משמע- כולנו אחים! אתה יכול לתת לזה איזו הגדרה שתרצה.....

נהפוכו

בפרוש אמרתי שיש 3 דברים נפרדים: עם אזרחות דת בין אן את רוצה או לא אני לא אח לא של כל הישראלים ולא של כל הפקיטים של העם היהודי. שיהיה גם לך יום נפלא. את צודקת, תתני לזה איזה הגדרה שאת רוצה: אנו לא אחים.

ממש ממש כואב לי שרק בגלל

דעות פוליטיות שונות את לא מרגישה קרבה אליי ואל אחרים.כולנו עם אחד ואסור לנו להיות מפולגים כי אז גם לא נוכל להגדיר עצמנו כעם. אבל גם בזה כל אחד והדעה שלו.

silverhawk

New member
וההכללות הללו נראות לך תקינות?

נניח ששכן שלך היה הולך ורוצח מישהו - היית רוצה להענש בגלל זה? זה היה נראה לך הגיוני שמעכשיו ישנאו אותך בגלל זה? כל אדם, כן גם אדם שגר בשטחים, הוא אדם בפני עצמו. כל אדם אחראי על המעשים שלו. נכון שיש פנאטים ששופכים שמן על הכבישים, אבל זה לא כולם! תהיה בטוח ש-99% מן המתנחלים לא מעוניינים שהאירועים יסלימו לאלימות.

אפחד לא מכריח אותך

שאתה אח שלו. אתה לא חייב להרגיש ככה, אם זה עושה לך רע
אז אל תחשוב על זה אפילו. סתם חבל לך שאתה שונא אנשים שהם בסה"כ כמוך.

אף אחד לא מכריח...

אני לא אח שלו/שלהם, זה לא אומר שאני שונא אותם. זה גם לא אומר שהם כמוני.... אני לא חוסם כבישים, אני לא מתפלל ולא שומר כשרות.... לא כופה את דעותיי על אחרים, ... אנחנו שונים לא שונאים אך בהחלט שונים.

למעלה