ננסה לעשות קצת סדר בבלגן.

silverhawk

New member
נקודה אחת - ימין ושמאל

הליכוד היא כן מפלגת ימין והעבודה היא כן מפלגת שמאל. העובדה שישנן מפלגות קיצוניות יותר על הסקאלה לא משנה את העניין...

עיניין של הגדרה בלבד...

איפה במצה של המפלגות האלו יש הבדל בשיטה כלכלית שהם מציעים?

silverhawk

New member
אבל הגדרה זוהי כל העניין

הפוליטיקה מתבססת על הגדרות לכאן ולכאן. הגדרת הימין והשמאל בישראל מתבססת בעיקר על מצע מדיני ולא כלכלי. ייתכן כי יש הבדל גם במובן זה, אך לצערי אינני בקיא בנושא.

הגדרת ימין ושמאל

לא מיוחדות בישראל, הם כמו בכל יתר העולם.... האנשים צירפו לכך העניין של שטחים כן או לא... אך עדיין נושא השטחים לא קשור להפרדה בין שמאל לימין... עובדתית יש ב"שמאל" אנשים נגד ההתנתקות וב"ימין" בעד ההתנתקות... נכון שבדרך כלל "שמאל" הם בעד זכויות האזרחים ולכן באופן "טבעי" הם יותר הומניים מהימנים... אך זה תוצאה של האידאולוגיה ולא האידאולוגיה עצמה.

silverhawk

New member
לא בדיוק כמו בכל העולם

בתקופת קום המדינה השמאל והימין היו הפוכים לחלוטין - השמאל דגל בשמירה על שטחים בכל מחיר והימין גרס כי מוטב לפנות את השטחים על מנת לחסוך חיי אדם. אבל לא משנה, זוהי לא הנקודה. לא הבנתי איך מה שאמרת סותר את דברי...

מיטלוש8

New member
אין שום צורך לקלל...

ואין לי כוח להגיב יותר, העיניים שלי מתות להיום....

לקחתי לתשומת ליבי....

למרות שאם קיללתי אז "קיללתי" קודם כל לעצמי. אגב, אני ממש לא מתבייש מהמקצוע של אימי.

הירקן בשוק הכרמל לא אח שלי../images/Emo176.gif

וגם זה שדחף אותי היום בתור לא אח שלי, וגם כל אלא שצופרים לחברים שלהם מהאוטו לרדת למטה ליציאה של יום שישי ב00:00 בלילה לא אחים שלי, וגם אלא שדוקרים כל שני וחמישי אנשים על רקע ויכוח אינפנטילי לא אחים שלי, וגם חבר שלי שהוא ישראלי ויהודי לא אח שלי כי אז זה היה גילוי עריות. יש לי אחות אחת מאותה אמא ואותו אבא וכרגע אני לא אנקוב בשמה.

אני רק רוצה להבהיר פה איזה משהו....

אני וחברה שלי משתמשים פשוט באותו כינוי בפורומים פה...... עד עכשיו ההודעות היו שלי - ההודעה האחרונה פה היא שלה......

BrightDarkness

New member
חחחח

לרגע חשבתי שיש לך איזשהי פיצול אישיות... בכל מקרה..אני מסכימה איתך...שמעו..זה לא שאני לא רואה אתכם כאחים שלי על רקע פוליטי אני לא מסוגלת להגיד על אדם שאני לא מכירה בכלל להגדיר אותו כ"אח" אח בשבילי זה לא סתם..ואני לא חושבת שדת\אזרחות\לאום מה שלא יהיה מגדיר לי מי הם אחיי... האחים שלי בשבילי זה האחים הביולוגים שלי והחברים הטובים ביותר שלי שאני מרגישה שאני מסוגלת לסמוך עליהם הכי שבעולם.

lordsath

New member
יפה מאוד

נתעלם רגע משאר המשפטים מלבד 4, על השאר פשוט הגיבו בהרחבה. לא ידידי היקר "ימין" ו"שמאל" אינן תיאוריות פוליטיות אלא תיאוריות כלכליות- עיוותו את המשמעות שלהם כדי למנוע מההמון להבין שרומסים אותם. אני אבאר- ימין זאת גישה שדוגלת בליברליזם דהיינו להפריט, להפריט ולהפריט. שמאל זאת גישה סוציאליסטית, הווה אומר להשאיר בידי המדינה, לעזור לחלשים ולקחת מהעשירים. מקווה שהצלחתי לגרום לך ולשאר החברים והחברות את הטעות ולגרום לכם להבין ש"ימין" ו"שמאל" הן תיאוריות שמביעות את הרצון לעזור או לפגוע בחלשים.

למעלה