::::::::::
אני לא מסכימה איתך. אלו שני אירועים שונים, כשם שאת פינוי ימית אין להשוות לפינוי הנוכחי. את פינוי ימית דווקא משווים לפינוי הנוכחי. לא מבחינת הנסיבות המדיניות, כמובן, שהרי הן שונות לחלוטין, אבל מבחינת הניסיון של פינוי חבל ארץ בהחלט יש מקום להשוואה. ועכשיו יש להם לגיטמציה להשתמש בטרור? לא. לשימוש בטרור אין לגיטמציה בשום מצב. אני לא חושבץ שהטרור ימוגר, ואפילו במקצת. לדעתי - הטרור יתגבר. כך גם חושבים גורמי ביטחון. הלוואי ואווכח שטעיתי! כן, עכשיו יש להם לצערנו לגיטימציה מסויימת לטרור מצד העולם, ובטח ובטח שמצד ה"עם" הפלשתיני. ולפני שתגידי שהעם הפלשתיני יתמוך בטרור לא משנה מה, שימי לב שבקרב אזרחי לבנון חיזבאללה איבד הרבה תמיכה להמשך פעילותו לאחר הנסיגה. אגב, לטעמי המשפט "לשימוש בטרור אין לגיטמציה בשום מצב" יש בו משום צביעות מה, לא נראה לך? בכל זאת, כמדינה שארגוני טרור מהווים חלק גאה של ההיסטוריה שלה אנחנו לא יכולים להגיד דבר כזה. נכון, יש הבדלים עצומים בין פעילות הארגונים שלנו לשלהם, אבל עדיין... ונכון, יכול להיות שאת צודקת והטרור אכן יגבר. אין מה לעשות, זה סיכון בכל דבר שנעשה שקשור לפלשתינים. לגבי גורמי הביטחון, קטונתי כמובן מלטעון שהם טועים. מצד שני, בשביל לאזן קצת את התמונה נזכיר גם שגורמי הביטחון אמרו אותו דבר לגבי הנסיגה מלבנון (ולא ניכנס לדוגמאות נוספות דוגמאת מלחמת יום כיפור). העולם יעריך אותנו ויכבד אותנו - כשנעמוד חזק על עמדתינו, זו דעתי. למה הנסיגה תביא לתמיכה מצד העולם? נצטרך לוותר על וויתורים נוספים בשל כך, ומתי זה ייעצר? יש קצת תמימות בהצהרה שלך, לא? כמה פעמים "עמדנו חזק על עמדתנו" והעולם גינה אותנו בשל כך? פוליטיקה עולמית היא לא אינטרקציה של מגרש המשחקים בבית הספר - מי שעומד איתן על עמדותיו הוא לא תמיד זה שינצח. למה הנסיגה תביא לתמיכה מצד העולם? שימי עצמך במקומם. כרגע מה שהם רואים זה טנקים ישראלים יורים על ילדים פלשתינאים שזורקים עליהם אבנים, וטרור פלשתינאי שמגיב על כך. זה שעובדתית יש בכך הרבה שגיאות - לא משנה דבר. מצד שני, איך זה יראה לעולם אם אנחנו מפנים אזרחים שלנו, מחזירים חבל ארץ שלם לפלשתינאים, והם - ממשיכים בשלהם? תארי לעצמך אם בימים שלפני קום המדינה היו הבריטים עוזרים לניצולי השואה לעלות לארץ במקום לגרש את ספינות המעפילים, וההגנה עדיין הייתה ממשיכה בפעולות החבלה נגדם. נראה לך שגם אז היו לנו כל כך הרבה תומכים ברחבי העולם? אם הטרור יתגבר, כיצד זה ייקל על צה"ל? כל עוד אינך יודע את תוצאות התכנית, טיעון זה אינו רלוונטי. מצד אחד, יש כמובן את האפשרות שהטרור יגבר. מצד שני, יש את העובדה שלצה"ל יהיה יותר חופש פעולה ויותר קל להגן על השטח. אם נניח לרגע שאת צודקת, השאלה היא האם הטרור יגבר במידה כזאת שתבטל את היתרונות האסטרטגיים שבנסיגה. התשובה? אין לי מושג. הקרע בעם החריף, והגיע לנקודה בה אסור לו להיות. אם החלטות מדיניות יתקבלו וידחו על בסיס השאלה האם הדבר יגרום לקרע בעם, נראה לך שנתקדם לאנשהו? אנחנו העם. אולי במקום לצעוק שההתנתקות גורמת לקרע בעם נפעל כדי לאחות אותו? אנשים מגורשים מביתם. קרא לזה מפונים - נקרעים מביתם בעל כרחם. תחשוב רגע על המצב שלהם. נכון, הם באמת נמצאים במצב קשה ומגיע להם מירב העזרה והאמפתיה. בכל זאת, אני לא חושב שזאת סיבה מספיק טובה כדי לבטל את התכנית. תופעת הסרבנות - קטע של ימין או לא.. זה נותן איזושהא לגיטציה לאפשרות הזו בעתיד. וזו השלכה שלילית של התכנית. תופעת הסרבנות הייתה קיימת הרבה לפני ההתנתקות ותהיה קיימת הרבה אחריה. אם לא היו את סרבני הימין שמסרבים להשתתף בפינוי, היו את סרבני השמאל שמסרבים לבדוק פלשתינים במחסום. זאת לא תופעה חדשה, וביטול ההתנתקות בטח לא ימגר אותה - אולי דווקא יעצים. טראומה - לחיילים, לילדים, לתושבים, ולי בעצם, לכל מי שאכפת. בישראל יש הרבה טראומות. החיילים ששירתו במוצבים ברצועת הביטחון חוו טראומה. החיילים שצריכים לבדוק פלשתינאים במחסומים או לבצע מבצעים בעזה חווים טראומה. קורבנות הטרור חווים טראומה. אמנם ליבי עם המפונים והחיילים על הטראומה שהפינוי עלול לגרום להם, אך אם ההתנתקות תחסוך טראומה מרבים אחרים בעתיד - אני בעד.