נסיון: היזכרות בכל מיני מושגים

נסיון: היזכרות בכל מיני מושגים

אין לי את כל ספרי קסטנדה ברשותי כרגע ועלה על דעתי שאפשר לעשות פה רשימה של כל מיני מושגים, למטרת תזכורת והבנה בינתיים, למשל טונאל ונגואל, נקודת המאסף וכולי. על כל מושג אנחנו יכולים להגיב בשאלות, בקשה לתזכורת, נסיון להבין אותו טוב יותר וכולי. אני רוצה לזכור את כל המושגים השונים שהובאו בספרי קסטנדה. אז אני אתחיל...
 
שלושת הקשבים

לא זוכרת מי כתב את זה, אבל פעם העתקתי לי למסמך את זה (מתוך הפורום הזה): "1. תשומת הלב הראשונה - זו היכולת המוכרת לכולנו להסתדר בעולם ה``רגיל`` של היומיום; 2. תשומת הלב השניה - זו היכולת לתפקד בעולם ה``אנרגיות``, הכולל את אמנות החלימה ואת העבודה ``מחוץ לתיאור המקובל``; 3. תשומת הלב השלישית - זוהי ``הדרך אל החופש`` והשתחררות סופית ומוחלטת מן הכבלים שלנו. שלושת הסוגים של תשומת הלב הללו מכונים גם ``הקשב הראשון``, ``הקשב השני`` ו``הקשב השלישי``. במלים אחרות, ``הקשב הראשון`` מאפשר לי לחצות את הכביש בבטחה, ``הקשב השני`` מאפשר לי לראות את הילתו של המטופל ולסייע לו ו``הקשב השלישי`` נותן לי משהו לשאוף אליו... דון חואן אמר פעם לקרלוס קסטנדה כי ``לוחם איננו רץ ברחובות בלי מכנסיים``... וזה, אכן, חשוב להבין: הלוחם איננו מבלבל בין ``הקשב הראשון`` לבין ``הקשב השני``. הוא יודע להפריד ביניהם – וכשצריך הוא יודע למזג ביניהם."
 
תודה + שאלות (למי שיודע/ת).

הקשב הראשון זה כשנקודת המאסף במקומה "הרגיל", נכון? הקשב השני זה כשהיא לא במקומה "הרגיל" נכון? אני לוקח בחשבון שקסטנדה למד את הדברים האלה מתוך המצב המוגבל שלו (שדומה ודאי למצב של כולנו) ושברמה גבוהה יותר של הבנה וראיה, ההסבר הנ"ל כבר לא יהיה נכון, אלא הסבר פשטני "לילדים". מישהו יודע אולי למה החלוקה הזאת? למה ההסבר הזה ניתן לקסטנדה? לאן זה אמור להוביל? אני משער שלמיפוי הקשב השני - זה מה שההגיון שלי אומר.
 
שאלה / בקשת עזרה

מישהו מוכן להעלות לכאן את ארבעת האוייבים והדרך להתמודד עם כל אחד מהם, כפי שתוארה בקצרה ב"משנתו של דון חואן"? אני זוכר שארבעת האויבים הטבעיים כונו "פחד", "בהירות", "עוצמה" ו"זקנה", אבל אני לא זוכר את תיאורי ההתמודדות המומלצים עם כל אחד מהם וגם לא את התיאור של כל אחד מהם.
 
למעלה