נסיון: היזכרות בכל מיני מושגים

לא זכור לי מושג כזה... ../images/Emo107.gif ../images/Emo8.gif

ברגע הראשון קצת חבל לי שבמקום מושג הדביק פה אחד הגולשים דיון אחר, אבל כל עוד מנהלת הפורום תאפשר את זה, אני מניח שפשוט נוכל לנהוג בסובלנות
ובקבלה
ואולי אפילו בהבנה...
אני יודע שאני אנסה.

רשף כשף

New member
שאלה

אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר את ההבדל בין עצירת הקשב הפנימי לבין עצירת העולם. תודה

מה שאני יודע

לא מכיר "עצירת הקשב הפנימי". אולי את מתכוונת ל"עצירת הדיאלוג הפנימי". אני לא יודע מה ההבדל בין "עצירת הדיאלוג הפנימי" לבין "עצירת העולם". אולי זה אותו הדבר ואולי אלה הם שני דברים שונים. אולי עצירת הדיאלוג הפנימי היא מרכיב מרכזי ב"עצירת העולם", או אולי עצירת הדיאלוג הפנימי היא דרך לעצירת העולם.

רשף כשף

New member
תודה כן לזה התכוונתי

גם אני חושבת ככה, שזה אחד בתוך השני. אני רק לא יודעת מי בתוך מי- הדיאלוג הפנימי בתוך העולם או להיפך...

ומוסיף:

לפי מה שהצלחתי להבין, "העולם" נוצר על-ידי הדיאלוג הפנימי, אז כנראה שעצירת הדיאלוג הפנימי מביאה לעצירת העולם, כל זה במקרה שאין מדובר בשני דברים זהים לחלוטין (שאת זה, כאמור, אנחנו לא יודעים עדיין).

רשף כשף

New member
../images/Emo51.gif הבנתי ../images/Emo140.gif

שאתה לא בטוח. אולי מישהו יעזור לנו לפתור את התעלומה?

או שנצטרך לסמוך על עצמנו...

האמת, נראה לי שאין המון אנשים שמבינים בנושאים האלה. נדמה לי שזה גם כבר הרבה פחות פופולרי ממה שהיה פעם לקרוא את קסטנדה. מי כבר לוקח ברצינות בימינו את הספרים האלה?
הממ.. אולי זה שייך למעין עידן של תמימות כזה שפעם היה יותר נפוץ, לא יודע. יהיה נחמד אם יהיו כאן בפורום עם הזמן יותר ויותר אנשים שמבינים ומתעניינים וקראו את החומרים האלה ומתייחסים אליהם בתשומת לב, לא? טוב, זה די מעניין אותי, אז אני אפתח על זה עכשיו שאלה חדשה! יוּ-פִּי די-דו-די הי!

רשף כשף

New member
או שהם עסוקים מדי במלחמות

באגו בפחד במוות ואין להם זמן לשמוע את שטויות שוטי העם

או ....

עסוקים בדברים אחרים והפורום הזה זה לא בראש סדר עדיפויות שלהם (כמוני, למשל). לפי מה שהצלחתי להבין, "העולם" נוצר על-ידי הדיאלוג הפנימי, אז כנראה שעצירת הדיאלוג הפנימי מביאה לעצירת העולם, כל זה במקרה שאין מדובר בשני דברים זהים לחלוטין (שאת זה, כאמור, אנחנו לא יודעים עדיין). קודם צריך להגדיר מה זה דיאלוג פנימי: סך כל הפעולות הפיזיות, מנטליות רגשיות וכו' שעושים על מנת להחזיק את תפיסת העולם שלנו כפי שהיא. בהשאלה אפשר להגיד שהדיאלוג הפנימי "יוצר את העלום"... אך למעשה הוא לא יוצר כלום, והמילה "עולם" כאן מציינת תפיסה קוהרנטית עם חוקים פנימיים שלא נוגדים אחד את השני.... מצב תפיסה שאפשר "לתקפד" מתוכה... במילים אחרות מיקום מסויים של נקודת הכינוס. עצירת הדיאלוג הפנימי זה שלב קודם לעצירת העולם... השני יכול להתרחש שנים רבות לאחר הראשון או חלקיק שניה אחריו.... בכל אופן זה 2 דברים שונים.

למעלה