נסיון להתעודד והמשך להודעותי הקודמו

nonaa

New member
נסיון להתעודד והמשך להודעותי הקודמו

אני במצב רוח לא כ"כ טוב היום וחשבתי שאולי זה יעזור לי להכנס לכאן וקצת לשפוך את הלב ... (בעיקר כי תמיד ריגש אותי לראות את כל העידודים בפורום). הייתי היום אצל הנוירולוג והוא חושב שיש לי טרשת ושכדאי להתחיל טיפול. אלמלא ה-MRI לא היה אפשר בכלל לדעת שהיה עוד התקף (כחודש וחצי לאחר ההתקף הראשון) כי אין שום "סימנים קליניים" ולכן קצת מוזר לי שזה כבר מוגדר טרשת ומליצים לי לקחת זריקות. כמובן שאני הולכת לעוד התייעצות בחיפה וגם המליצו לי לפנות להתייעצות נוספת אצל אברמסקי (מישהו יודע איך מזמינים אצלו תור ???) אך אני חוששת שהמלצותיהם יהיו דומות ... ראיתי שיש כאן לא מעט שמזריקים אבל בינתיים זה נראה לי ממש מפחיד ! מפחידות אותי המחשבות על הזריקות וגם על העתיד (למרות שמעודד לראות את משתתפות הפורום שמספרות על הריון). חבר שלי מאוד תומך בי אך גם לו יש חששות. טוב. זהו לבינתיים (אני מקווה שבפעם הבאה שאכתוב מצב רוחי יהיה יותר מרומם ולא אצטרך לבאס אתכם ... :) )

RomiVais

New member
היי נונה - תתעודדי יקירתי!! ../images/Emo24.gif

צר לי שמצב הרוח לא הכי הכי. אבל זה נורמלי, לכולנו יש ימים כאלה!!! אני מקווה שאכן עזר לי מעט "לשפוך את הלב". הרבה פעמים עצם הכתיבה עוזרת. אני מצרפת לך פה קובץ שתרגישי טוב יותר ומקווה שראית את הקישורים שצירפתי לליאור, אני מקדישה לך אותם גם כן (בטוחה שהוא לא יתנגד!!!
) איזה טיפול הנאורולוג שלך המליץ לך? איזה זריקות? אם את אומרת שאלמלא ה-MRI לא היה אפשר לדעת שהיה עוד התקף זה אומר שפיזית את מרגישה מצויין. וזה כבר נקודה נ-ה-ד-ר-ת!!! לדעתי האישית, מהיכרות עם המחלה, אם הרופא ממליץ על טיפול, זה הרי טיפול מונע. אני כמובן מבינה במיליון אחוזים את החשש והפחד מהזריקות, אבל בשביל זה כולנו פה, לתמוך ולעזור לך מהניסיון האישי של כל אחד. ולפני שתתחילי טיפול תקבלי הדרכה מלאה מאחות ואני ממש בטוחה שלא יהיו בעיות. כמובן שהתייעצות נוספת לא תזיק, אלא להיפך! כדאי ורצוי אפילו. אני שמחה לקרוא שחבר שלך תומך בך. זה חשוב ביותר. יכולים להעיד על כך כל אחד ואחד פה. אל תתנצלי על מצב הרוח. פה את יכולה להרגיש חופשי לשתף אותנו ברגעים הקשים והמבאסים וברגעים המאושרים והשמחים. שיהיה לך לילה טוב חלומות פז ויום נפלא ביותר מחר שולחת לך המון חיבוקים, חיוכים וחיזוקים רומי

nonaa

New member
איך מזמינים תור לאברמסקי ?

קודם כל, יום נפלא לכולם. מצב רוחי השתפר קצת ביחס לאתמול (תודה לרומי על העידוד). שאלתי בהודעתי הקודמת אך אני רוצה לשאול שוב כי אולי לא שמו לב ... מישהו יודע איך מזמינים תור אצל אברמסקי ב"הדסה עין כרם"? האם הוא מקבל באופן פרטי ? האם לוקח הרבה זמן לקבוע תור ? כל אינפורמציה תעזור. תודה.

אורית...2

New member
מזמינם תור דרך השר"פ....

היי נונה.... פרטי זה רק דרך השר"פ...ועד כמה ששמעתי וידוע לי, לוקח המון זמן !!! עד שמגיעים אליו .... אני "מעריצה" שלו אז אני לא אובייקטיבית, חוץ מה דברים משתנים..והבנתי באחת ההודעות הקודמות של עודד שיש לו שם רופא שהוא מאוד ממליץ עליו...תחפשי את ההודעות האחרונות של עודד רשום שם השם של הרופא. את צריכה גם את המספר טלפון או שיש לך ??? סליחה על האיחור בתשובה ....
מקווה שעזרתי ....

nonaa

New member
תודה אורית.

מצאתי באינטרנט אתר לגבי השר"פ של הדסה עין כרם. אני אנסה להתקשר (מקווה שלא יקח יותר מדי, כי חשוב לי לשמוע את דעתו לגבי האם כדאי להתחיל טיפול ואיזה ...). בכל מקרה, תודה רבה.

אורית...2

New member
היי נונה ...../images/Emo2.gif

מצאתי את ההודעה של עודד .מה15.2 הוא מטופל אצל ד"ר לקר ...וטוען שהוא נהדר !!! אז אם אין מקום לאברמסקי ....תקבעי אליו . ועודד ...אם אתה בשטח תשמיע קול !!! אתה מטופל שם ???!!!

gila1

New member
היי נונה

נונה , לפני שהתחלתי בטיפול היה לי נורא חשוב לשמוע הרבה דעות וגם לקבל מידע ויצא לי לבקר אצל ד"ר אברמסקי ... אני , שלא כמו אורית , מאוד התאכזבתי , הוא פשוט "ניפנף" אותי . בכל אופן הייתי תקופה אצל ד"ר אחירון בתל-השומר , יש שם צוות חם ומקסים שמשרה הרגשת ביטחון , היום אני אצל ד"ר מילר בחיפה , פשוט כי אני חיפאית , וגם עליו יש לי בעיקר דברים טובים להגיד. גם אצל ד"ר מילר וגם אצל ד"ר אחירון אין בעיה לקבוע תור וזה לא לוקח הרבה זמן. ובקשר לטיפול - כשהבנתי שאני כנראה חולה (אין לי סימנים ב-MRI למרות 3 דלקות בעצב הראיה) העדפתי לסבול קצת (ממש קצת) ולקחת טיפול מונע מאשר להרגיש חסרת אונים ולא נלחמת . אני מזריקה קופקסון כבר בערך שנה , וכן , זה קצת מגביל (התרופות צריכות להיות בקירור אז אפשר לשכוח מטיולים למקומות בלי מקרר) , אבל אין כמעט תופאות לוואי . אם יש לך עוד שאלות בקשר לקופקסון אולי אני אוכל לעזור . הכי חשוב שבאמת לא תשבזי(ככה מאייתים את זה ?) יותר מדי - חיים עם טרשת וחיים טוב , רק צריך לשמור על פרופורציות ולהרגע (אני לא מצליחה - אבל זו עצה טובה), המשך יום נעים , גילה .

סיאמית

New member
הלו נונוש

למעשה, למרות שכבודו של פרופ´ אברמסקי במקומו מונח, אין בעצם סיבה ממשית להעדיף אותו בשלב זה על פני נוירולוגים "שווים" אחרים. הוא יגיד לך בעצם מה שיאמרו לך אחרים ויציע לך את אותם טיפולים, אותן תרופות ומידע זהה. כל אחד מאיתנו מתחבר אחרת לרופאים שונים כך שזה לא באמת משנה... גם אני, כמו גילה, מטופלת בקופקסון (עכשיו, בהריון - לא) והזרקתי יום-יום במשך יותר מ-3 שנים. הזריקה היא כמעט ובלתי מורגשת (ואני משתמשת ב"אוטוג´קט" שזה מכשיר קטן שמזריק במקומי... אני רק לוחצת על כפתור ולא ממש מסתכלת) תופעות הלוואי הו מועטות עד בלתי קיימות בכלל. הדקירה, לרוב, כמעט ולא מורגשת ולמעט אדמומיות של כמה שעות באתר ההזרקה, אין דרמות בדרך כלל.... כמו שכבר אמרתי כאן בכמה הזדמנויות, עלי הקופ´ עבד יופי. ככלל, קחי את הזמן שלך... בטרפצת בד"כ אין מה למהר נורא בהחלטה הזו ואפשר להתיעץ ולחשוב עד שמגיעים להחלטה עמה שלמים במאת האחוזים. שיהיה לך בהצלחה ו"לבריאיי בריאות" כמו שדודה שלי אומרת

nonaa

New member
קודם כל תודה.

תודה על העצות. כעקרון אני כנראה אלך למילר באופן קבוע (מחר יש לי תור אצלו פעם ראשונה) גם בגלל ששמעתי המלצות וגם בגלל שאני (כמו גילה) חיפאית. אבל שמעתי מהנוירולוג על אברמסקי (הנוירולוג גם לא כ"כ ממליץ על קופקסון ...) ואני אנסה להתיעץ גם איתו. אני עדיין בתקווה שאחרים ימליצו לי לא להתחיל טיפול (שכן אם לא מתייחסים ל-MRI היה רק התקף אחד) אבל אני מתחילה להתרגל לרעיון שהזריקות הן לא הדבר הכי נורא בעולם ... ושוב באמת תודה לכולם. זה ממש עוזר שיש עם מי לחלוק את החששות ולהתייעץ ...
- זה לכולכם (זה היה נסיון ראשון שלי להכניס איקון אז אני מקווה שזה יצליח ...)

נירי4

New member
נונה יקרה

הי נונה, אני מבינה מאוד את ההתלבטות שלך לגבי הטיפול. כמו שבטח תגלי בעצמך רב הרופאים ימליצו לך להתחיל בטיפול כלשהו למרות שאברמסקי לא נוטה למהר במתן טיפול והוא טוען שהאמירה שמתן טיפול בשלבים מוקדמים של המחלה מועיל בהמשך, היא רק תעמולה של חברות התרופות ולכן כדאי לך, לדעתי, להגיע גם אליו כי הוא בהחלט נחשב רופא טוב. אני מאובחנת שנה וחצי אבל חולה כבר חמש שנים והרופא שלי לחץ עלי לקבל טיפול עוד לפני שאובחנתי סופית. גם לי היו המון דילמות אם להתחיל בטיפול ובסוף החלטתי שלא. בהתחלה זה נבע כמובן מפחד מהזריקות ומהשיעבוד...אבל כיום הסיבה העיקרית היא שאני מאמינה שאני יכולה להתגבר על הסימפטומים ואפילו להבריא מהמחלה (יש אנשים שעשו את זה) באמצעות דרך טבעית שקשורה בעיקר לתזונה וזה כמובן לאחר שקראתי המון חומר בנושאים האלו ונפגשתי עם כל מיני אנשים שהיו חולים בטרשת ובמחלות כרוניות נוספות. בכל אופן אני מקוה שתרגישי טוב ושתהיי שלמה עם כל החלטה שלא תקבלי לגבי התחלת הטיפול ותזכרי שחוץ מכל הזריקות והסטרואידים צריך גם הרבה אופטימיות וחשיבה חיובית

gila1

New member
נירי שלום

מה בדיוק שינית מבחינת הרגלי תזונה ? יש לך איזה שהם המלצות לגבי טיפולים אלטרנטיביים ?

נירי4

New member
הי גילה

ראשית, בבסיס כל שינויי התזונה הללו עומדת ההנחה (שמהווה גם את בסיסה של הרפואה הנטורופתית) שלגוף כוח משלו להתרפא ולהחזיר עצמו למצב בריאות משום שיש לו מנגנון ריפוי ואם זה מעניין אותך אני ממליצה לקרוא את הספר של ד"ר אנדרו ווייל שנקרא "ריפוי ספונטני" שם הוא מוכיח את העניין, ספר מעניין מאוד. לגבי התזונה, אני אפרט קצת לגבי חלק מהדברים שנתקלתי בהם. ישנו נוירולוג בארה"ב בשם רוי ל. סוונק (לדעתי הוא כבר מת..) שבמשך יותר משלושים שנה טיפל בחולי הטרשת שלו באמצעות תזונה שמתבססת על העיקרון של מינימום ח´ שומן רוויות ומקסימום חומצות שומן רב בלתי רוויות. באופן עקרוני מדובר על כך שרצוי לא לצרוך בשר בקר ומוצרי חלב. עוף, ביצה ודגי ברכה נחשבים לרע במיעוטו ואילו דגי ים צפוני (בקלה, סול, טונה) מומלצים מאוד בשל האומגה 3 שבהם. המחקר שלו הראה שבמשך למעלה מעשרים שנה אלפי חולים שהשתתפו לא הגיעו למצב של מוגבלות ואפילו חל שיפור במצבם של אלו שהיו מוגבלים. אם זה מעניין אותך יותר יש בספריות של בתי חולים את המחקר הרפואי שלו ויש גם ספר שהוא כתב שיש בו גם הרבה מתכונים (אני הזמנתי באינטרנט כי אין בארץ). ועכשיו לגבי אנשים ש"עשו" את זה והצליחו להיפטר מהטרשת.. מחזאי אנגלי בשם רוג´ר מקדוגאל פיתח דיאטה שמבוססת על הימנעות מלקטוז, גלוטן וסוכר...כשהתחיל את הדיאטה הוא כבר היה משותק וכמעט עיוור. לאחר ארבע שנים של הדיאטה התחיל השיפור הראשוני עד שבסופו של דבר הוא הבריא לחלוטין ומת בערך גיל שמונים בלי אף סימן של טרשת כולל בבדיקות מעבדה ומרי. אני שלחתי לרומי את הקישור לסיפור שלו באינטרנט ואני מקוה שהיא תצרף אותו כי אני פשוט לא יודעת איך. אני ממש ממליצה לך ולכולם לקרוא. ועוד מקרה אחד - אני נפגשתי עם אישה שחלתה במחלה בערך לפני ארבעים שנה שעוד לא ידעו כמעט כלום על המחלה והתייחסו אליה כאל חולה סופנית. בהתקפים הראשונים היא הגיעה למצבים של שיתוק מלא. היא הגיעה למסקנה שהכל קשור לתזונה והפכה להיות טבעונית קיצונית. במשך השנים ההתקפים הלכו ופחתו עד שהם נעלמו לחלוטין. כיום היא בת למעלה משישים בלי אף סימפטום של טרשת והיא תמיד מוכנה לדבר עם אנשים חולים ולספר את הסיפור שלה ולחזק אותם. אני בכל אופן שאבתי ממנה המון כח. למרות שהתשובה די ארוכה זה היה ממש על קצה המזלג ואפילו די שטחי. יש עוד המון אינפורמציה בנושא וככל שמעמיקים בזה מוצאים שיש המון שיטות שונות של תזונה לריפוי וזה אפילו מאוד מבלבל, אבל אני חושבת שהדרך הנכונה היא למצוא מה מתאים לגוף שלך. זה תהליך שלוקח המון זמן ודורש שינוי די רציני בהרגלי התזונה והמון נחישות ואמונה בדרך הזאת. אם תרצי עוד אינפורמציה והמלצות על ספרים שכדאי לקרוא אני אשמח לעזור (את גם יכולה לכתוב לי למייל ) המון בריאות, נירי

gila1

New member
תודה על התשובה המפורטת

באמת תודה , הנושא מאוד-מאוד מענין אותי ואני ממש אשמח לקבל חומר בנושא. דרך אגב - אני צמחונית (לא בשר או דגים) כבר מגיל 12 , ועד גיל 18 לא נגעתי בחלב ומוצריו ובכל זאת אני כאן ...

אורית...2

New member
בלי קפה (עם חלב )ובלי עוגות...../images/Emo7.gif

קראתי בעיון רב את דברייך ....זה נשמע כמו "תרופת פלא " !!! כל חולה טרשת אם הוא ישנה את תזונתו יבריא !!!! ולא יהיו יותר חולים עם טרפצת בעולמינו .... הבנתי נכון את מה שכתבת ??? אם זה היה כל כך נפלא ....אני מאמינה שהיה לזה פרסום נרחב יותר .... ככה זה נראה לי ... אני הולכת עכשיו לשתות לי קפה עם חלב
ועוגה . יש לנו מספיק "צרות"...גם על זה לוותר ??? אני לא !

נירי4

New member
לא הבנת......

אורית יקרה, בהחלט לא הבנת את דברי ואני לא מבינה למה התגובה שלך כל כך ארסית......לא כתבתי שתזונה היא תרופת פלא לטרשת. כתבתי שאני מאמינה שבאמצעות תזונה ועוד כמה דברים שקשורים לבריאות הגוף והנפש (לא פחות חשוב..) אני יכולה להתגבר על הסימפטומים של הטרשת ואולי גם להבריא ממנה כמו שאנשים שונים עשו ודרך אגב, המחקר של סוונק ידוע ומוכר (הנוירולוג שלי בעצמו סיפר לי עליו ששאלתי אותו אם ידוע לו משהו על ריפוי באמצעות תזונה, אבל, לדבריו הוא בתור רופא ממליץ על טיפול שהוכח באופן מדעי) וגם המקרה של מקדוגל מאוד מוכר וישנם אלפים (כן כן) שהולכים בדרך שלו ויש על זה המון חומר.חוץ מזה יש עוד המון אנשים שנרפאו ממחלות כמו סרטןממאיר וכו´.... אבל השורה התחתונה - הדברים שלי הם בפירוש לא בגדר עצה רפואית, אני בהחלט לא מוסמכת לכך ואני בהחלט חושבת שכבודה של הרפואה הקונבנציונלית במקומה מונח (אחד האנשים שאני הכי מעריכה בעולם ואני מתכונת לזה, הוא הנוירולוג שלי). זו הדרך שאני בחרתי בה בשלב זה ואני לא באה לשכנע אף אחד ובטח ובטח לא "לדרוש" ממך לותר על מנעמי החיים. אני מאמינה שכל אחד צריך להחליט ולבחור בעצמו את הדרך שלו ולכבד דרכם של אנשים אחרים..... המון בריאות ולבריאות עם ה -
והעוגה....

אורית...2

New member
עכשיו הבנתי ....../images/Emo141.gif

קראתי את הבהרתך , והבנתי !!!
אם את נוהגת בדרך הזאת אשמח לשמוע איך זה משפיע עליך !!!

RomiVais

New member
תודה נירי!!

ואכן צירפתי את הקישור. מצטערת שזה לא היה במיידי...

RomiVais

New member
../images/Emo24.gif היי נירי - ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

אני ממש שמחה "לראות" אותך פה!!! אני אשמח אם תספרי לנו עוד על השיטות שאותן קראת. הרי גם אלה שמזריקים את הזריקות, יכולים לשלב את השיטות האלה יחד עם הטיפול. אופטימיות וחשיבה חיובית - הם הדבר הראשון!!! בלי זה אין לנו הרבה... שיהיה לך לילה טוב ויום נפלא ביותר מחר!!! ושוב - ברוכה הבאה ואני אשמח אם תישארי איתנו רומי

RomiVais

New member
../images/Emo140.gif נונה יקרה!! ../images/Emo140.gif

האייקון אכן הצליח לך
ואני ממש שמחה שאנחנו יכולים להיות פה בשבילך. הזריקות הן אכן לא סוף העולם ואל לנ לשכוח שהן באות למנוע התקפים ובדרך כלל אם הן לא מועילות - הן לפחות לא מזיקות (כך פעם אמרו לנו). ליל מנוחה
ויום נפלא מחר
רומי

למעלה