נסיון לסקר מקורי

...-יש לי מחשב פנוי!-

אכן הנינגה והנערה המתבכיינת הם שני העזים השחורות של עדר רם מעלה>>>

אפרת85

New member
שלום לכם...

אני משתמש בשם משתמש של ידידה שלי ואני מעלה פה קטע קטנטנן מתוך היצירה הכוללת שכבר עשיתי ואני ממשיך לעשות. הסקר של "אלרוס" דיי מתייחס למה שאני עשיתי במיוד {א,ג}של לחשוב על דמויות שלא היו,ובכלל תרכישים. אז לצערי יש הגבלה של מספר אותיות בהודעה אחת אז אני אחלק למספר הודעות. הפרקים שאני אעלה מתרכזים יותר ב"דול אמרו'ת"

אפרת85

New member
../images/Emo26.gifסיפור אולארליון ../images/Emo36.gif../images/Emo41.gif

הפרק הנוכחי מתרכז ב:"אולארליון" ששיך לבית מלוכת-"דול אמרו'ת"(שהם יותר מוזכרים בספר ה3-שובו של המלך} אני רואה אותו כמין חצי אלף וחצי בן אדם,את היופי הוא לקח מן האלפים אך את האופי מן גזע האדם,הוא נחוש מאוד וגא במעמדו ובמעמד עמו,יותר מכל חשובה לו גדולתה של דול אמרו'ת ויותר מכל של גונדור{בדומה לבורמיר}. זה מתבטא בכך שהוא משיג ניצחון ימי גדול על צי ספינות גדול שיצא מפלארגיר אל כיוון משפכי נהר ה"אנדואין" שבדרום{אאיתר אנדואין}צי הספינות ערך תרגיל פטרול רגיל אך בחשאי אולארליון פיקד על תריסר מן ספינות הקרב החזקות ביותר שהיו קיימות בכל דול אמרו'ת ובעת השעה בשאננות מוחלטת של מפקדי ספינות השודדים פתח אולארליון בהתקפה נחרצת וקבע את גורלם של צי הפטרול בתוך שעות מספר. כתוצאה מן הקרב נחלשה עוצמת צי ספינות השודדים בפלארגיר בצורה משמעותית,ויותר מאוחר רק הקלה על כיבושה ע"י אראגורן וצבא האל מתים. אולארליון היה בנו של אימראהיל והבכור מבין חמשת בניו ובנותיו{אמרותוס,לותיריאל,ארכיריון,אלפיר}אביו אימראהיל אהב אותו יותר מכולם עקב היותו בנו ה-1 והבכור מבין כולם,עקב כך קינאו בו שאר האחים וחשקו בו עד מאוד באהבת אימראהיל כלפיו. בזמן מלחמת הטבעת בעת הדלקת משואות מינאס טירי'ת למרות סערובו הנחרץ של אימראהיל לשלוח את מרבית צבא דול אמרו'ת לשדה הקרב התעקש אולארליון ולבסוף שינה דעתו אימראהיל והסכים,אך רק אם ישאר חיל חירום בעיר לעת הסכנה. מתוך כ22אלף נפשות-נשים ילדים ומבוגרים,אשר התגוררו בדול אמרו'ת ובסביבתה כ8000אבירים התאספו בסה"כ מתוכם כ5000 נאספו לקראת היציאה ו3000נשארו לשמירה על העיר והגבול הימי,מתוך כלל מספר האבירים נבחרו בקפידה רק המובחרים ביותר,ובכך לאחר כל ההכנות יצא ממפרץ בלפאלאס צי ספינות ענק של כ50 ספינות כל ספינה הכילה קרוב לכ100אבירים,אך בראש הצי שייטה לה בגאווה ובראש מורם ספינת הדגל,הגדולה והיפה מבין כולם צורתה הייתה כשל ברבור וכנפיה הגדולות נחו על בטנה בעת ההפלגה. על ספינה זו פיקד אימראהיל ובנו אולארליון,וכל מפקדי הצבא היו בה. בזמן הגעת צי הספינות למינאס טירי'ת היה זה יום שחור,ענני מורדור השחורים כבר ריחפו להם מעל שדות הפלנור הירוקים ואף כמעט הגיעו לנהר האנדואין עצמו,מראה שחור זה הכה בלבם של אימראהיל ואולאליון כרעם ביום בהיר אך לאחר מספר שניות בעודם שטים לכיוון העיר התבהר לו צריח אקתאליון ושוב נראה מרחוק,הוא נצץ כיהלום ושוב ליבם התמלא באושר ושמחה כי עכשיו ברור להם כי מינאס טירי'ת עדיין עומדת,וכי היא אינה נפלה. בעת הגעתם לעיר לאחר המסע הארוך נשמע צופר הצריח ושער גונדור העצום נפתח,כבואם של מצביאים גיבורים משכבר הימים כך הייתה קבלת פניהם של אימראהיל ואולארליון ושאר צבא דול אמרו'ת,אך כאשר הביט אולארליון בעיניי התושבים הוא לא ראה יותר מצער,ויאוש. ולכן התאכזב עד מאוד,ורצה עוד יותר לדעת מהי הסיבה לעצב זה. בעודם עולים ב7מעגלי העיר האדירים דנתור בן אקתאליון מחכה לשובם. בעודם מגיעים אימראהיל ואולארליון לפתח ההיכל הגדול שבפסגת העיר פוגש אימראהיל בדנתור עוצר העיר ושליט גונדור. יראת כבוד נרכשת בין השניים משום שאשתו של דנתור פינדואילאס הייתה אחותו היחידה של אימרהיל והיתה לו חשובה מכל. אך בהלך השיחה בין השניים הרגיש אימרהיל כי דנתור השתנה,הוא איננו כמי שהיה,מאוחר יותר נודע לו כי בנו הבכור בורמיר נהרג,ועל כך כאב לו ליבו עד מאוד. אך עדיין התפלא מדוע צבא גונדור עוד לא מוכן,תשובותיו של דנתור היו ערפליות ולא ברורות,והוא אף הרבה להזכיר בכל עת השיחה את עוצמת מורדור וסאורון.----->{יש עוד המון מדו השיח וקטעים רבים שאני כותב בספר שלי אבל בנתיים אני אדלג עליהם והתרכז בפרקים המאוחרים יותר,ובדמותו של "אולארליון"}.

אפרת85

New member
../images/Emo26.gifסיפור אולארליון ../images/Emo36.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

פרק 4-היום השחור בעוד מיתראנדיר ואולארליון משוחחים על גורל אחוות הטבעת,ואראגורן יורש אלאנדיל,נשמע צופר המלחמה של מינאס טירית ובעודם יוצאים השניים מן החדר,דוהרים אבירי גונדור מכיוון אוסגיליא'ת אל מינאס טירית,אך מאחוריהם עפים באוויר כ3 מן הבהמות המכונפות{בדומה ליצירת האורקים מן האלפים,והטרולים מן האנטים,כך יצרו כוחות האופל את היצורים הנבזים מן העייטים}. מיד פנה גאנדאלף אל שאדופאקס אך מכיוון שעוד היה הוא רחוק ואורוות הסוסים הייתה ממוקמת רק במעגל ה-6 לקח אולארליון את סוסו וירד אל כיכר העיר בדרך הצטרפו אליו עוד 16 מן פלוגתו,וביחד דהרו הם אל הפלנור... אבירי דול אמרו'ת יותר מכל אבירים אחרים בארץ התיכונה הצטיינו בירי חיצים משום שדם האלפים ונומינור זרם בעורקיהם. בהיגעם אל טווח הירי ציווה אולארליון לכוח לפתוח בירי וכן הם נעצרו,אך אולארליון המשיך אל עבר היצורים המכונפים,15 חיצים נורו במספר ומתוכם פגעו כולם בבהמות המכונפות,כתוצאה 2מן היצורים המכונפים צללו בדמהה מטה ועוד אחד נפצע קשה וחזר אל עבר אוסגיליאת. בראש הגדוד שדהר מאוסגיליא'ת עמד פאראמיר אחיו של בורמיר,מיד זיהה אולרליון את פניו וביחד הם חזרו אל תוך העיר,בבושת פנים ונפגעים רבים. ----->{ישנם עוד קטעים אך אני מדלג...}. השעה היא שעת ערב,השמים כבר שחורים רעמי מורדור נשמעים היטב ממרחקים,אך יותר נשמע צבא מורדור המתקרב במהירות אל עבר העיר,הטבעת החיצונית של הפלנור כבר נכבשה ונפרצה ובמין מעגל מאיים התמקמו צבאות מורדור וחיכו לאות התקיפה. בתוך העיר ערוכים כבר האבירים למלחמה הנשים הילדים והמבוגרים נכנסו אל תוך מכסות החירום שבבטן העיר,אך ככל שרואים הם את צבא מורדור גודל למרחקים וממשיך לבוא מכיוון אוסגיליא'ת כך מתמלא ליבם ביאוש ובתחושת פחד ומוות,אולארליון אשר מרגיש בליבו את אותה תחושה רוכב עם סוסו אל המעגל ה-1 בו מרוכז מרבית צבא דול אמרו'ת ונואם בקול רם וראש גא:"מן הים באנו ואל הים נשוב,אך העת אנו נלחם למען אלה שאנו אוהבים,למען אלו שמחכים לנו בהרים המרוחקים ולמען גונדור והעיר הלבנה!!! למען "המלך"!!!,למען "המלך"!!!,למען "המלך"". כך 3פעמים צעקו בגאווה אבירי דול אמרו'ת בקול רועם "למען המלך",בעודם מריעים מצטרפים אליהם גם אבירי העיר,וביחד צועקים בקול אחד "למען המלך". צבא מורודר האדיר לרגע עומד בשקט וחושש. ובעודם שני הצדדים מחכים לרגע ומשחיזים חרבות נשמעת קרן צורמת וחזקה מן צד האורקים ובשניות מספר מכונות המלחמה האדירות משליכות אל עבר העיר את ראשיהם של אותם אבירים אמיצים שהגנו בגבורת לב באוסגיליא'ת. אולארליון שהתמנה לשר העיר מורה לחיילי המשמר לירות את החץ האדום,ההודעה מגיעה בדקות מספר אל פסגת העיר בה ממוקם החץ האדום ובתוך שניות נורה החיץ אל עבר הפלנור,וזוהי הכרזת המלחמה. בעוד החץ עף באוויר נשמעת קרן המלחמה האדירה של הצריח הלבן ובמגדלי הפעמונים שומרי המגדל פועמים בעבודה קשה,וצבא מורדור ההמום מן הרעש סופג את החיץ האדום האדיר,אשר פוגע בטרול והורג אותו מיד. לאחר פגיעת החץ באדמה מופעלים בו זמנית כל כל מכונות המלחמה שבעיר כ70 במספר,7מן המכונות מצויות בכל מעגל הגנה שממנה בנויה העיר. כל מכונה נוצרה כדי להשליך סלעים רבי משקל ועוצמה למרחקים רחוקים,ואף פעם בכל הסטורית מינאס טירי'ת לא השתמשו בכולם,כרעמים עצומים פוגעים הסלעים האדירים בצבא מורדור העמום וגורמים לו לנזקים אדירים מאין שווא. תגובת מורדור לא איחרה לבוא ומספר שניות לאחר מכן מורה המלך המכשף לתקיפה על העיר. המשך יבוא... חשוב לי לציין שזהו רק הפרק ה4 מהכרך ה-3 של שר הטבעות,כתבתי כבר עוד פרקים וישנם עוד דמויות כרגע הכל לפני עריכה,ואתם הראשונים שקוראים דברים אלו,סביר להניח שישנם עוד מלא מקומות לתיקון,אבל כפי שאתם יודעים גם טולקין לא כתב את "שר הטבעות" ביום אחד. למעשה לקח לו כמה שנים להשלים אותו.

Y. Welis

New member
נחמד...

זה אמנם קרוב לסרט לא פחות מאשר לספר, אבל גם זה נחמד. אגב, מדוע להמציא בן נוסף לאימראהיל ולא להשתמש באחד הקיימים? אלפיר או ארכיריון למשל (שהוזכרו בכרך 12) היו טובים גם.

אפרת85

New member
יובל...

קודם כל תודה על ההערה ה-1. אני לא חושב שאני או כל סופר איי פעם יצליח להגיע לרמת הכתיבה והיצירה של טולקין,בזמן הכתיבה התבססתי פחות על טולקין ויותר על מין מבט מקיף על כל הארץ התיכונה\העמים\השפות\הגבולות. כמובן שיש עוד המון מקומות לשיפוץ,ותיאורים לתיאור אבל בהחלט זה הכל בחיתולים. שים לב שאני בוחר לתאר המון דברים,ולכל גורם יש תוצאה מה שפירסמתי פה הוא רק חלק קטן מאותם פרקים,קיימים דו שיח רבים שלא ציינתי כדי לא ל"העמיס" על הקורא בפעם ה-1. אני מאמין שלאחר שאני יערוך הכל בעוד מספר שבועות אני בהחלט כבר יוכל להעלות את הפרקים הראשונים. אגב בסיפור אולארליון לצערי נאלצתי לשנות דברים רבים ששונו,אך בשאר הסיפורים כמעט שלא שיניתי כלום ויותר התרכזתים בדמויות קיימות.

Y. Welis

New member
אוקיי, רק שאלה אחת

מדוע את/ה כותב/ת בלשון זכר, כאשר הכרטיס והשם הוא של אישה?

Nimst

New member
אם תחזור לרגע כמה הודעות למעלה..

הוא כתב: "אני משתמש בשם משתמש של ידידה שלי ואני מעלה פה קטע קטנטנן מתוך היצירה הכוללת שכבר עשיתי ואני ממשיך לעשות."

cobainos

New member
לא הייתי משנה שום דבר

יהיה מה שיהיה עבר מה שעבר...סתם אני לא קראתי...(זה בתכנון!באמת!) הייתי מוסיף את עצמי,להיות עם כל החבר'ה הדגולים שם
לא חושב שהייתי מוציא מישהו...אולי את האורק-האי

go girl1

New member
אוהו סקר מצויין!../images/Emo66.gif

א. גלורפינדל, טום בומבדיל, נסיך דול אמרות' (הוא לא היה נכון?) גן בורי גן, ברגונד, קירדן, יש עוד מלא אין לי כח ב. אני לא אוהבת את ארוון ולגולאס אבל צריכים אותם לפעמים אז רק לשנות להם את התדמית ולהוריד קטעים קיטשיים וטיפשיים ג. דול אמרות', הבית של טום בומבדיל, שדות קורמלןאולי יותר הנמלים האפורים ועוד כל מני מקומות שאין לי כח לכתוב

Drums

New member
../images/Emo36.gifאני../images/Emo70.gif../images/Emo26.gif../images/Emo13.gif

1. ובכן לא קראתי את הספר, אבל הייתי מוסיף את תום בומבדיל... (כולם ממליצים, נלך גם
) 2. להוריד? אולי לשפר? אז לשפר את לגולאס.. קצת פחות הומו אם אפשר... 3.
חופי ואלינורררררר

אני דווקא לא ממש בטוח שטום בומבדיל

היה מתאים לאווירה של הסרט... כלומר, הוא נמצא די בהתחלה... ומנסים להעביר לנו ככה איזה סרט אפל, ופתאום הוא יקפוץ עם ה"בוקר טוב ידידים עליזים!" (
)... זה ייראה כזה לא במקום :p

Eowyn of Rohan

New member
לא הכניסו אותו

מהסיבה שהוא לא מקדם את העלילה אבל אתה לא חושב שזה יכל להיות תפנית משעשעת בסרט? ואז הם היו גם יותר צמודים לספר.

זה כל העניין

זה לא סרט משעשע... ג'קסון ניסה (והצליח, לדעתי לפחות) ליצור כאן סרט אפל ומסתורי. בומבדיל פשוט לא מתאים... אם כל הכבוד לטום :p

למעלה