נסיעה בשוליים

נסיעה בשוליים

קרוב משפחה סיפר לי כי היום הוא קיבל דו"ח על שנסע בשולים על מנת לאפשר לרכבים לעקוף אותו.
השוטר לא התרשם מהתירוץ, ואף בנסיבות המקרה הוא כתב כי הרכב הנ"ל נסע בשול בעוד הרכבים עוקפים אותו בנתיבי הנסיעה.

אני לא בקיא בדיני תעבורה, אבל ישנן שתי תקנות הסותרות זו את זו:

בתקנה 333 כתוב: במקום שיש כביש לא יסע נוהג רכב אלא בכביש, אלא אם יש הוראה אחרת בחלק זה.
בתקנה 38א כתוב: הנוהג ברכב שאינו מנועי, וכן בטרקטור וברכב איטי חייב להימין ולנסוע בשולי הדרך אם הדבר דרוש ואפשר כדי לתת מעבר לתנועה שמאחוריו.

מה לעשות?

creth11

New member
אין בשר במרק - פרטים מינימאליים

סוג רכב
מטען
סיבה לנסיעה איטית (פחות מהמהירות המותרת בקטע)

תבלינים למרק צמחוני

סוג רכב - פיאט דוקאטו המוביל תכולת דירות. רכב משנת 96, עם תאוצה נמוכה.
מדובר על עליה אחרי עצירה ברמזור, ומפאת תאוצה נמוכה של הרכב מהסיבות הנ"ל הרכב נסע בשול הימני על מנת לאפשר לרכבים שהצטברו מאחוריו לעבור אותו.

creth11

New member
טעמים שונים למרק - צריך לקרוא היטב את

עדות השוטר הרשומה בנסיבות המיוחדות של הדוח ואת בעיף האישום שרשם השוטר
ייתכן וכדאי לבקש להישפט ואפילו ייתכן שבפגישה עם התובע לפני הדיון המישפטי הוא יחליט לבטל את התביעה

wil

New member
האם יש צורך בסיבה לנסיעה במהירות נמוכה

מהמהירות המירבית המותרת בכביש כלשהו?

creth11

New member
לא. אבל לירידה לשול כן , התקנה מדברת על רכב

איטי והסיבות המוזכרות הן מיטענו ושיפוע הדרך
כלומר צריכה להיות סיבה לנסיעה בשול ותירוץ " בא לי לסוע לאט כי ....." לא מתאים לתקנות
גם עיכוב תנועה בכביש סתם כי בא לך לנהוג לאט אסור, אבל אין מיגבלה בתקנות למהירות המינימום גם בכבישים מהירים.
הנושא אינו סגור בתקנות ונתון לשיקול דעתו של השוטר ובימ"ש במידה ויגיע לפיתחו.
לפי התקנות הכניסה לכביש מהיר מותרת לרכב שמהירותו המותרת אינה קטנה מ 50 קמ"ש (אאל"ט אולי מיספר אחר, לא משנה) או לפי המצויין בשלט ההגבלה בכניסה, אבל לרכב שאין לו הגבלת מהירות מתחת לאמור מותר לסוע במהירות הנמוכה מהמיגבלה, למשל בכביש 6 מותר הכניסה למשאיות אבל אין מיגבלה למהירות המינימום שלהן כך גם בכביש 2 ו 1
יש כאן בעיה בהחלט לא סגורה בתקנות

אולי עו"ד ארבל יאיר עינינו לפי תקדימים אם היו לגבי מהירות מינימום מה ולמה

מהירות

לא זכורה לי פסיקה המתייחסת לנהג אשר נסע לאט
למעט תיקים שהוגשו נגד נהגים אשר נסעו בכוונה בעת שביתות
וגם אז בוטלו כתבי אשום

למעלה