נסיעה בשול

אב טיפוO

New member
נסיעה בשול

תפס אותי איזה שוטר ללא מדים ברכב סמוי, כשאני נוסע בשול, (בפעם הראשונה שאני עושה את זה וכנראה גם בפעם האחרונה)... מכיוון שזה היה קצין בכיר במתנ``א וכנראה לא היו לו דוחות במכונית או מסיבה אחרת, אז הוא לקח רק את פרטיי ואת מספר הטלפון שלי ואמר לי שהוא עוד יזמן אותי אליו... השאלה שלי היא: מה הוא כבר יכול לעשות לי? אילו עבירות הוא יכול להדביק לי חוץ מנסיעה בשול, וכביכול ``סיכון חיי אדם``?... וגם מה העונש על העבירות הללו? . . . תודה מראש!

guya72

New member
נסיעה בשול

כל עוד העבירה היחידה שביצעת היא נסיעה בשול - אז אין לו שום סיבה/סמכות לזמן אותך אליו. המקסימום שהוא יכול לעשות זה לרשום כנגדך דוח ברירת משפט (כמדומני שהקנס הוא 1000 ש"ח), ולשלוח לך את הדוח בדואר רשום (המנעות מקבלת הדואר לא תעזור לך ). סיכון חיי אדם - כמדומני שזה אישום המצריך אישור מראש של פרקליטות המחוז. במידה והוא אכן יאשים אותך בעבירה זאת - תוזמן לדיון בפני קצין משטרה (לא הקצין שתפס אותך) לדיון לגבי שלילה מנהלתית של רשיון הנהיגה שלך.

asaforon

New member
עצבנת השוטר

נסיעה בשול הינה עבירת קנס. יחד עם זאת, מקריאה בין השורות (של פנייתך( אני מבין כי השוטר יכול לייחס לך אף נהיגה בחוסר זהירות (שגם היא עבירת קנס) או נהיגה בקלות ראש (המהווה הזמנה למשפט) - וזאת אם נהגת בצורה מסוכנת. אין בתשובות בפורום להוות תחליף ליעוץ משפטי. בברכה עו"ד א.אורון מנהל הפורום

למעלה