נסיעה חשובה אבל ארוכה מדי

danyson

New member
נסיעה חשובה אבל ארוכה מדי

הבן שלי חזר לפני שבוע בערך מפולין, ומהחוויות שלו הבנתי שבעצם הביקור היה יכול להיות הרבה יותר קצר. אחרי הביקור באוושוויץ לא היה צורך בעוד מחנה משתי סיבות: א. לא נותרו הרבה ממצאים במחנות האחרים. ב. ההתרשמות מאוושוויץ הייתה כל כך קשה שאחריה לא היה עוד טעם להמשיך. ובעצם יש גם ג. אם הביקור היה מקוצר לשלושה ימים, העלות הייתה יורדת ויותר ילדים היו יכולים להצטרף. זה המקום להוסיף הערת ביניים שנשמעת מדי שנה, שישנם בתי ספר שלא עושים די על מנת לאפשר לכל הילדים לצאת. אני מכירה שני בתי ספר בירושלים "הגמנסיה" ברחביה ו"האומנויות", שעשו פעילויות מאוד יפות ואפשרו לכל מי שרצה לצאת, מבלי שהסוגייה הכלכלית עמדה בדרכו.

לדעתי זה לא נכון...

ויש כמה סיבות לכך: א.בכל המחנות אין הרבה ממצאים כולל אוושוויץ. ב.יש אנשים שאומרים שביקור במחנה מיידנק היה להם יותר קשה ממחנה אוושויץ לדוגמא. ג.זה נכון ולא נכון!..מצד אחד ביקור מקוצר היה תורם לכך שהרבה יותר נערים היו יוצאים למסע הזה. מהצד השני אתה מפסיד המון דברים..בקושי רואה דברים,בקושי לומד...כל אלה בעצם נותנים את החוויה של המסע לפולין! ויש עוד המון סיבות.. לגבי הבתי ספר-אתה צודק וחבל שכך.

שלום גברתי

מצ"ב מטרות המסע עפ"י חוזר מנכ"ל של משרד החינוך. קיראי אותן ואז תביני שמסע כזה לעולם לא היה יכול להתקיים בשלושה ימים, ואם הייתה אפשרות אני בטוח כי היה מתארך. (כמו שהיה בעבר שכל בית ספר בחר את מספר הימים, ולכן גם ביקרו בעוד מחנות). העיקרון הוא לא לסוע כדי לראות לשמוע ולחוש שואה. הכוונה היא רחבה יותר: להכיר את העולם היהודי הרחב שחיי שם לפני השואה - ושאבד, להכיר את התרבות הפולנית ועוד... העיסוק רק שהשמדה ובמחנות ההשמדה יהיה קשה, לכן משלבים ומבקרים בעוד מקומות. אגב, גם ביקורים בגיטאות מלמדים המון על התקופה. http://www.education.gov.il/edun_doc/nt10ak7_6_2.htm זה הקישור לחוזר מנכ"ל, סעיף 2 זה המטרות.

ישרון

New member
סוגיית המסע לפולין

מידי פעם עולה סוגיית המסע לפולין בפורום זה או אחר אני אישית כמי שעשה את המסע בשנות ה-50 לחייו חושב שהמסע חשוב ובעל ערך חינוכי ממדרגה ראשונה. למרות זאת הפכו אותו בני נוער רבים לטיול החו"ל הראשון שלהם וחבל. עקב כך אני סבור וחושב שיש ערך חינוכי גדול בכך שאת מימון הטיול יעשו הילדים עמצאית אני סבור שאין לתת מימון ציבורי לצורך הזה למרות החשיבות החינוכית במסע.ואכן בני הצעיר חסך במשך שנתיים לטובת מימון המסע . מי שיעמול למען המסע הזה יעריך אותו שבעתיים.

NYMets Man

New member
../images/Emo45.gif כל מילה

מיידאנק הייתה חוויה שונה לגמרי בשבילי (ובשביל עוד הרבה אנשים) מאשר אושוויץ לא יודע מה יותר קשה כי זו לא תחרות, אבל הייתה אווירה שונה לגמרי

dark dumb

New member
לדעתי לא כולם צריכים לצאת

אני תומכת בגישה של הבית ספר שלי, שמוציאים פעמיים בשנה (פעם י"א ופעם י"ב, לפעמים מעורב) משלחת מצומצמת של כ-30 תלמידים. כשמוציאים את כל מי שרוצה זה הופך לטיול שנתי, מאבד מהערכיות שלו וגם קורים דברים כמו הצפה והצטה של קומות בבתיי מלון, הזנת נערות לווי וכו'...

ixmix

New member
../images/Emo31.gif

הצתה, הזמנת נערות ליווי, שתיית אלכוהול וכו' - לא קורים משום שהמשלחת גדולה. הם קורים בד"כ כאשר ההכנה פגומה, נוכחות המבוגרים דלה והעבודה החינוכית שנעשית עם התלמידים אינה טובה. סינון תלמידים למסע לפולין הוא שערוריה, לא פחות. שיחנכו אותם, שיתאמצו המורים - אין בעיה לצאת עם משלחות של 150 איש, בבי"ס שאינו מסנן ואינו מנשיר (לא רק למשלחת, אלא בכלל) ולקיים שנה אחרי שנה משלחות למופת.

dark dumb

New member
תעשה לי טובה,

כנראה אתה לא מכיר את הנוער של היום, כמה שלא תכין אותם ישארו חיות, ואני חלק מהנוער הזה...

ixmix

New member
וזה פשוט קשקוש מכליל.

אני מכיר יופי את הנוער, אני מנל שכבה של מעל 150 בני נוער, לאחר שהייתי סגן מנהל שכבה של מעל 300. הוצאתי מספר משלחות לפולין, אני כמעט חי בבי"ס. אני מבלה עם הנערים ימים שלמים, בבי"ס שאינו מסנן בקבלה ואינו מנשיר איש (אני מניח שבית הספר שלך כן מנשיר). החשיבה שלך היא מפלה, מכלילה ובעיקר לא נכונה. יש בקרב בני הנוער חארות, כמו בקרב המבוגרים. יש בין בני הנוער אנשים נפלאים, טובים, עמוקים, ישרים, נכונים לעשות למען הזולת... לדעתי בכמות גדולה בהרבה מאשר בקרב המבוגרים וברמת מחויבות גבוהה מאד.

IDODC

New member
טוב שיש מנהלים כמוך../images/Emo45.gif

באיזה בי"ס אתה עובד?

dark dumb

New member
אני לא אמרתי שאין, ואני לא מכלילה

אבל אני רואה את זה מהצד שלי, איך הם מתנהגים, אולי אתה גר ברמת אביב ג' או בסביונים...

dark dumb

New member
וחוץ מזה

כשהם יתבגרו שכלית הם יוכלו לטוס גם ממזגרות אחרות... בימיינו רוב בניי הנוער לא בוגרים מספיק...

trigotrigo

New member
כל בן נוער בישראל צריך לצאת למסע.

זה מסע הרבה יותר חשוב מעבודת שורשים בכיתה ז', וצריך לאפשר לכל ישראלי לצאת למסע הזה. לא צריך להוציא למסע הזה את כולם כי הם רוצים, אלא בגלל הערך החינוכי של המסע. אני מבטיח לך שגם ל"ערס" הכי חסר רגשות, תהיה נקודה במסע שתצבוט לו בלב בדרך מסוימת. חבל שקורים לפעמים מקרים מצערים כמו שתיארת, אבל לעומת המשמעות הערכית של המסע - זה זניח.

אני לא מסכימה איתך בכלל!!!!

טוב אז ככה אני הייתי בפולין במרץ ל-8 ימים.. והיו דברים ומחנות שלא הספקנו לראות.... אז לבוא ולומר שצריך לקצר ל-3 ימים את המסע לפולין זה שטות גמורה! אם כבר אז צריך להוסיף עוד איזה יומיים למסע.. ובקשר ליציאה של הילדים אז בד"כ מי שרוצה לצאת הבצפר בא לקראתו ונותן לו מלגה ואפילו מגיעים להסכם על פריסה רחבה של התשלומים (לפחות ככה זה אצלי בבבצפר) למעט ילדים עם בעיות התנהגות כל מי שרצה לצאת לפולין יצא (היינו המשלחת הכי גדולה שיצאה מהבצפר 150 אנשים...)

R e A

New member
זה ממש לא נכון

קודם כל, המסע לפולין הוא הרבה מעבר לשואה ולמחנות ההשמדה. מדובר כאן גם בביקור בהסטוריה היהודית וצפייה במורשת היהודית באירופה ובכלל בפולין שהיא עצמה ארץ יפה. להגיד שבגלל שהיינו באושוויץ ועכשיו אנחנו יודעים מה עבר על היהודים בשואה ואפשר לחזור הביתה, זו יציאה טפשית כ"כ. כל מחנה מאופיין אחרת. עם ההסטוריה שלו, המראה שלו והגיבורים שלו. חשוב שנראה כמה שיותר מקומות בהם הושמדו יהודים, כך נקבל מושג יותר גדול ורחב לגבי השמדת היהודים בפולין. ובכך נעצים את הזכרון ונרחיב אותו. זכרון שאסור לשכוח ושצריך להכיל בתוכו כמה שיותר. תשאלי כל אחד ואחד מחברי המשלחות שחוזרות מפולין האם 3 ימים מספיקים ותקבלי תשובות דומות לשלי. ואם את כ"כ רוצה לנסוע לביקור קצר במקום שישאיר את הכאב שלו ואח"כ תוכלי לחזור הביתה, את יכולה לנסוע גם ליד ושם.

just PolPoll

New member
לא מסכימה איתך!

אני אישית התחלתי לעכל ולהבין הכול רק ביומיים האחרונים ואם המסע היה בן 3 ימים אני לא חושבת שהייתי מבינה את מה שהבנתי עכשיו.

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif דניסון, ../images/Emo26.gif

אולי על הבן שלך שאר המקומות פחות השפיעו\לא השפיעו בכלל [למרות שאני ממש מתקשה להאמין, יש עוד מקומות שהם כ"כ חזקים למרות שאין הרבה מה לראות בהם..] אבל לרוב התלמידים שיוצאים למסע [לפחות לפי ההתרשמות מפה] המסע הזה הוא לא ארוך מדי [לחלק אפילו קצר מדי.. אני רציתי להמשיך ולראות את כל המקומות וכל האתרים אך כמובן זה בלתי אפשרי]. נכון, לא כל בתיה"ס עושים את המקסימום כדי שכל מי שרוצה לצאת יצא.. אבל יש עוד הזדמנויות- דרך תנועות נוער\צה"ל\דרך מקומות עבודה מסויימים.

תגובה חשובה לקריאה!

גברתי הנאווה זה כל כך מעצבן שאנשים שלא היו במסע לפולין מחליטים לבקר את המסע ולהגיד את דעתם על המסע שצריך לקצר וכיוצא בזאת. א. אנחנו ביקרנו באושוויץ ביום אחרון ובהחלט היה צורך לראות את האתרים האחרים אולי התוכניה של האתרים לפי בית הספר לא הייתה מסודרת בהדרגה אבל זה לא קשור. ב. אם בנך "התעייף" אחרי שהוא ראה את אושוויץ למה הוא נסע בכלל? ג. לי המסע היה קצר מידי לא חושבת שממש מציתי את הכל אז לקצר אותו ב 3 ימים? ד.מצטערת לנקוט בגישה קפיטליסטית אבל כן זה יקר אבל בגלל זה תלמידים שרוצים לצאת ולהוריהם אין יכולת כלכלית לממן את זה חושבים על זה מכיתה י וממנים את זה בעצם. אף אחד לא חייב לממן את אלה שאין להם כוח לעבוד ושרוצים לצאת אבל כרגע זה לא נוח .אלה שיצאו כשיתבגרו קצת. ה. "לא היו ממצאים אחרים במחנות" לדעתך כל ילד מתחבר למחנה אחר ולמקום אחר במסע. אז כמו שאושוויץ השפיע על בנך היקר באופן כל כך גדול עליי הוא השפיע פחות והשפיעו עליי יותר בורות הירי ומאידנאק. ו. פעם הבאה לפני שאת מדברת תשקלי את מילותיך ותמיד תזכרי שזכות לדבר ולהביע את דעתך יש לך רק צריך לדעת מתי לסתום! הכל מאהבה שטוזית=)

למעלה