נסיעה חשובה אבל ארוכה מדי

SensaiToro

New member
לקצר - לא, לבנות מסע בצורה יותר

חכמה - יכול מאוד להיות. לדעתי יש קטעים מיותרים וקטעים שלא חשבו עליהם מספיק. אנחנו למשל, היינו בקזימיש דולני, ובמקום להגיע לאתרים יהודיים למשל בית הקברות או קיר המצבות, נתנו לנו שעה וחצי בערך להסתובב בכיכר העיר ולעשות קניות. להרבה אחרים במסע לא היו תלונות, אבל אני שואל - יצאתי למסע לפולין או למסע קניות? בנוסף, אתרים כמו מערות המלח הם יפים ומעניינים, אבל בנסיעה לחו"ל עם המשפחה. אפשר לוותר על אתרי תיירות כאלה ואחרים, על מסעדות כאלה ואחרות ועל מותרויות בשביל להספיק יותר אתרים שקשורים לרעיון המסע. יכול להיות גם שצריך לבנות את המסע כך שהביקור באתרים יהיה הדרגתי והיום האחרון של המסע ישאיר את חותמו למשל טקס באנדרטת רפפורט שמדבר על נושא הגבורה או טקס מרגש בבירקנאו. העניין של קיצור המסע מבחינת ימים, או הוספה של ימים הוא לא רלוונטי. אפשר להספיק את כל האתרים בשלושה ימים ואפשר בחודש. השאלה היא האם במסע של שלושה ימים ניתן למצות את העקרון של המסע ולהפנים את אותם הדברים שמפנימים שמסע של שבוע?

הקניות

הקניות הם מעיין אווירור של המסע אם כל הזמן תראה מחנות השמדה אני לא חושבת שכולם יוכלו לעמוד בזה וחוץ מזה זה לא מסע של מוות אלא גם מסע של חיים בעיקר של חיים לכן הקניות הן חלק לגיטימי מהמסע לצד המוות הנורא

SensaiToro

New member
לצד החיים?

אין בעיה, בשביל זה יש ערב חסידי אומות העולם, יש קבלת שבת, אפשר למצוא פעילויות שנוגעות לקהילה היהודית שהייתה בפולין ובכלל באירופה. איך אפשר להגיע לעיר שהייתה בה קהילה יהודית, ויש בה זכר לאותה קהילה, ולהעדיף להסתובב ולקנות בכח שטויות במקום להתעניין ולהגיע אל אותם אתרים שבהם יש זכר לקהילה?

אנחנו היינו ברפפורט ביום האחרון

אנחנו היינו באנדרטת רפפורט ביום האחרון... עשינו שם את הטקס סיום שלנו (ואח"כ היה כבר לילה אז לקחו אותו לאיזה קניון להסתובב עד שהיינו צריככים ללכת לשדה תעופה) וביום הלפני אחרון היינו באושויץ-ברקנאו...

../images/Emo45.gif כ"כ צודק..

הרגשתי שלפחות כמחצית מהתלמידים [ואפילו חלק מהמורים] באו למסע שופינג ולא למסע בעקבות השואה בפולין. גם מכרות המלח היו מיותרים לגמרי.. בסופו של דבר יצא שהיינו ב-3 קניונים [בערך 3 שעות של שיעמום בכל אחד מהם מבחינתי] ומנגד, רק 5 דקות ביער לופוחובה וחצי שעה בטרבלינקה
חזרתי היום לפנות בוקר וכבר יכולה להגדי בלב שלם שלא מיציתי בכלל.. מקווה שאצליח לפחות להתמקד בזכרונות מאתרים ואירועים משפיעים [אך קצרים] משם. ולחזור לשם מתישהו- עם אנשים שזה באמת מעניין אותם ולא כאלה שבאים למסע שופינג בדיוטי-פרי ובקניונים. ואולי אני פשוט זקוקה לשינה טובה.

D o R a S h A y

New member
לא נכון בעליל! כנסי

אני הייתי בפולין, והייתי ב3 מחנות השמדה, מאידנק אושוויץ וטרבלינקה, כל אחד זה משהו אחר לגמרי, אין כל דמיון בין המחנות, זאת אומרת, כן, רצחו שם יהודים, לא, הם לא נראים אותו דבר בכלל. אושוויץ בנוי יותר כמו מוזיאון, מוזיאון אמיתי למדי, כמו שאת בטח יודעת רואים שם שערות, נעליים, מזוודות, זה נורא, וקשה והכל, אבל.. לפחות כשאני הייתי שם... לא כל כך התחברתי וקלטתי למה שראיתי.. לא שאני חסרת רגישות או משהו כזה... זה פשוט.. הכל זה מאחורי זכוכיות וממש כמו לבקר במוזיאון, לעומת זאת, מאידנק, יותר אותנטי, הרבה יותר קשה מאושוויץ יותר עוצמתי, יותר משמעותי, ויותר עוזר לך להבין מה קרה, הרוב נשאר עומד כמות שהוא וממש אפשר להרגיש את הסיפורים, מה שלא קרה באושוויץ. ויש גם את טרבלינקה שזה שונה בתכלית מהכל... זה פשוט אנדרטה אחת גדולה (גם מאידנק אבל טרבלינקה יותר) כשהולכים לשם אז הכל זה בעצם אבנים ואנדרטאות לזכר מה שהיה כי הכל הוחרב במלחמה. כמו כן, המסע כולו, הוא לא רק שואה, כן כן... נכון שזה נשמע מוזר... אבל המסע הוא מגבש, הוא מחבר חלק מהתלמידים לשורשים ואת כולם בעצם להסטורי של העם היהודי, אני לא יודעת אם בנך סיפר לך, אבל יש המון קטעים שממש לא קשורים לשואה, כמו הסתובבות בשווקים, הסתובבות ברחובות והכרה גם של ההסטוריה הפולנית (לפחות זה מה שאני עברתי) יש ערב פולקלור פולני ויש פעילויות שהן לא במסגרת השואה.... מה שאני מנסה להגיד בכל החפירה הזאת, זה ש.. נכון זה עולה המון כסף, עם זה נאי לא מתווכחת, אבל בניגוד להרבה דברים, המסע הזה שווה כל אגורה ואגורה, הוא עצוב, הוא מצחיק, משמעותי, כיף, כל כך הרבה, שבוע /8 ימים זה פרק זמן מצויין ומספיק כדי לחוות הכל, פחות ימים? זה כלום, להפך, זה היה הרבה יותר קשה, כי הכל דחוס וקשה, תאמיני לי ולכל מי שהיה במסע הזה, שם יש דבר טוב ומשמעותי זה המסע הזה.

למעלה