נסיעה לחו"ל - דחוף!!!!

מצב
הנושא נעול.

NinaNina1

New member
נסיעה לחו"ל - דחוף!!!!

נסיעה לחו"ל - דחוף!!!!
שלום רב, הנני עובדת מזה 10 שנים בארגון וקשורה בחוזה עבודה אישי. הנני מבצעת את עבודתי מהבית. בעלי קיבל שליחות למשך שנתיים בחו"ל, וברצוני להצטרף אליו ולהמשיך לעבוד משם כרגיל. מבחינה מהותית לעבודה שלי אין שום הבדל בעבודה שלי ואף עשיתי זאת בעבר למשך תקופות קצרות (שלושה חודשים, בידיעת הבוסים הישירים שלי, ולקורת רוחם אך ללא אישור מנהל כ"א. ) למרבה הפתעתי, מנהלת כ"א אמרה לי שהם לא מוכנים להמשיך לקיים את החוזה שלי (זכויות סוציאליות, השתתפות בהוצאות וכו') אבל אני אוכל להמשיך לעבוד מחו"ל כפרילאנס. אז אני גם אצטרך להפסיק לעבוד למשל 3 חודשים כדי לנתק קשרי עובד-מעביד. כששאלתי מהי הסיבה - שכן מבחינתם אין שום שינוי כהוא זה לא ב,מחיר, החוזה ולא במהות העבודה שאני מבצעת - התשובה היתה "זוהי מדיניות ". ברצוני לברר האם יש אפשרות כלשהי לחייב אותם להמשיך להעסיק אותי בחוזה אישי? האם העובדה שאני בהריון משנה את המצב? והאם , אם אני אחליט להישאר בארץ ולנסוע לבקר את בעלי בחו"ל במשך התקופה - לכמה זמן אני חייבת לשהות בארץ ברציפות? והאם המוכנות שלהם שאני אמשיך לעבוד כפרילאנס מחו"ל (כלומר בתנאים הרבה פחות טובים) אינה מעידה כאן על חוסר תום לב? אודה מאוד לתשובתךהמלומדת ולעזרתך בכבוד רב ובברכה, שיר

שיר ורד

New member
מקרים כגון אלו אינם מוגדרים בחוק.

נסיעה לחו"ל - דחוף!!!!
שלום רב, הנני עובדת מזה 10 שנים בארגון וקשורה בחוזה עבודה אישי. הנני מבצעת את עבודתי מהבית. בעלי קיבל שליחות למשך שנתיים בחו"ל, וברצוני להצטרף אליו ולהמשיך לעבוד משם כרגיל. מבחינה מהותית לעבודה שלי אין שום הבדל בעבודה שלי ואף עשיתי זאת בעבר למשך תקופות קצרות (שלושה חודשים, בידיעת הבוסים הישירים שלי, ולקורת רוחם אך ללא אישור מנהל כ"א. ) למרבה הפתעתי, מנהלת כ"א אמרה לי שהם לא מוכנים להמשיך לקיים את החוזה שלי (זכויות סוציאליות, השתתפות בהוצאות וכו') אבל אני אוכל להמשיך לעבוד מחו"ל כפרילאנס. אז אני גם אצטרך להפסיק לעבוד למשל 3 חודשים כדי לנתק קשרי עובד-מעביד. כששאלתי מהי הסיבה - שכן מבחינתם אין שום שינוי כהוא זה לא ב,מחיר, החוזה ולא במהות העבודה שאני מבצעת - התשובה היתה "זוהי מדיניות ". ברצוני לברר האם יש אפשרות כלשהי לחייב אותם להמשיך להעסיק אותי בחוזה אישי? האם העובדה שאני בהריון משנה את המצב? והאם , אם אני אחליט להישאר בארץ ולנסוע לבקר את בעלי בחו"ל במשך התקופה - לכמה זמן אני חייבת לשהות בארץ ברציפות? והאם המוכנות שלהם שאני אמשיך לעבוד כפרילאנס מחו"ל (כלומר בתנאים הרבה פחות טובים) אינה מעידה כאן על חוסר תום לב? אודה מאוד לתשובתךהמלומדת ולעזרתך בכבוד רב ובברכה, שיר
מקרים כגון אלו אינם מוגדרים בחוק.
צריך לבדוק היטב את חוזה העבודה, האם הוא מכתיב שמקום העבודה יהיה בישראל או לא. לא ברור לי , האם הסיבות שהם רוצים לשנות את שיטת העסקתך נובעים מרצון שלהם לנצל הזדמנות שנקרתה בדרכם לשינוי שיטת העסקתך, או שזה נובע ממגבלות חוקי המס מרגע שתאבדי את תושבותך. אם הבעיה היא רק בגלל בעית חוקי המס, אני מציע שתפני לרואה חשבון פרטי המתמחה בעובדים ישראלים השוהים בחו"ל ותבררי מה באמת הזכויות שלך. יתכן גם שעשויים לחול עלייך חוקי העבודה של המדינה בה תתגוררי והם אינם רוצים להסתבך בבעיות מסוג זה. במעבר לעבודה כפרילאנס, את לא חייבת להפסיד תנאים, אפשר לגלם את מרבית התנאים לתוך השכר. אין גם הכרח שלא תעבדי 3 חודשים. אם את אכן תוגדרי ותהיי פרילאנס, אזי אין ביניכם יחסי עובד מעביד ולכן אין בעיה של רציפות. אם למרות ההגדרה של פרי לאנס יהיו ביניכם יחסי עובד מעביד, אזי מלבד בעית הרציפות, יגיעו לך גם הטבות השכר המגיעות לעובד על פי חוק. גילום של הטבות השכר הללו (בהסכם מפורט אילו הטבות מגולמות באיזה סכום/אחוז מהשכר) יבטיחו את המעביד שגם במקרה שתתבעי אותם שמתקיימים יחסי עובד מעביד לא תזכי לקבל את הסכומים הללו פעם שניה). לגבי האפשרות שיפטרו אותך, אם תעזבי את הארץ ללא תאום איתם. בעקרון הם צריכים לפנות למפקחת על עבודת נשים ולבקש את פטוריך מהסיבה שעזבת את הארץ ללא הסכמתם, מאחר וסיבה זו איננה קשורה להריון והיא נכונה (גם אם אין היא מעוגנת בחוזה) רוב הסכויים שהפיטורים יאושרו. (וכדי לנסות למנוע את אישורם תצטרכי להתכתב / לשוחח ואולי להגיע לראיון אצל המפקחת על כל המשתמע מכך). אינני חושב שישנה כאן בעיה של תום לב מצידם, ביחוד שיש בעיה של חלות חוקי העבודה של מדינת ישראל בעובד שעובד בחו"ל , וזכותו של המעסיק לסרב לשינויים מהותיים מיוזמתו של העובד, כשם שזכותו של העובד לסרב להרעת תנאים ביוזמת המעסיק.

מצב
הנושא נעול.
למעלה