נסיעה לפולין

נסיעה לפולין

אני מתייסר בתוכי כבר הרבה זמן כדי למצוא את התשובה הנכונה למה לנסוע למסע. אני ממש אשמח אם תעזרו לי. אגיד לכם למה לא- * יש שטוענים שהמטרה היא למען נזכור טוב יותר את השואה.אם נחווה אותה חזק יותר,נזכור יותר טוב. הטיעון הזה נראה לי אחד החלשים ביותר. השרדות זיכרון השואה,כמו כל זיכרון אחר,לא יחזיק יותר טוב אם נחווה אותו יותר חזק. מתישהוא ברור שכבר לא יהיו מחנות ולא יהיו ניצולים ולא יהיה מה לראות-איך נזכור אז? זיכרון זה מעבר למוחשי! הזיכרון החזק ביותר בהיסטוריה הוא יציאת מצרים,ואף אחד לא חווה אותו לאחרונה. זה פשוט עובר מפה לפה. לכן אין עניין ממש לחוות את הדבר. * יש טענה נוספת,שמתוך המסע יוצאים מחוזקים יותר,מאמינים יותר,לאומניים יותר,גאים יותר. את זה אני פוסל לגמרי!!! אסור בתכלית האיסור שנגדל ונתעצם מתוך אסונות.שנבנה את עצמנו דרך רוע. יש בכך הצדקת מעשה הרוע!! אנחנו אמורים להצטער כל רגע על כך שדברים כאלו קרו. מבחינת האידיאל,אנחנו אמורים להתעצם ולגדול תמיד דרך חיי היום יום. לא לחכות שיבוא אסון ואז נהיה יותר טובים. המחשבה הזו לצערי היא ממש נפוצה,וחייבים לשלול אותה! * דבר נוסף הוא,מה יש פה שאין שם? יש פה את יד ושם הנהדר. לדתיים שהולכים לקברי צדיקים-פה יש צדיקי עולם קבורים! למי שהולך כדי להיות ישראלי גאה יותר-יש פה את מקום הכרזת המדינה,אזורי לחימה,יישובי חומה ומגדל.. אז מה המטרה תכל'ס?? אשמח לשמוע תשובות..(יש לי גם משהו,אבל אשמח לשמוע אתכם קודם) תודה!

אנחנו כאן בפורום חלוקים בדעתנו

השאלה הגדולה היא עם מי אתה נוסע, עם בני נוער שנוסעים בשביל הכיף(?), או עם משלחת של נוער/או בוגרים יותר שיוצאת למסע מעמיק ורציני. תוכל לקרוא דיונים ארוכים כאן בפורום בנושא. אני בדעה שזה לא הכרחי, בוודאי לא בגיל צעיר, אולי בהמשך כבוגרים. אני עוד לא הייתי בפולין, למרות שאתה תראה לפי כמות הכתיבה שלי בפורום שאני קשורה מאד נפשית לנושא. חברי הפורום יגידו לך שזה מסע חשוב, שנצרב בתודעה וכו'. אם אתה הולך ליד ושם, קורא ספרים, ורואה סרטים, לומד בשביל לדעת, ומרגיש עם הנשמה את הטרגדיה הזאת, זה לא הכרחי לעניות דעתי להיות שם. אדרבא, אם בכל זאת תסע, אודה לך מאד אם תעלה לכאן את יומן המסע שלך לפולין, עם כל הלבטים.

מה פרוש אחלה - מה אתה הולך על חומוס??????

הם אתה חושב שזה אחלה של טיול אז הדיף שתקנה כרטיס לטורקיה מה קרה ,מה אתה חושב שבאושוויץ תקבל חומוס . סבא אריה

תגובה כהלכה, סבא אריה !

אבל אם תכנס לפורום של נסיעות אלו, תיווכח שחלק - אני מדגיש: חלק - מנערים אלה רואה בכניסות אלה "כיף". שלא לדבר על אלה האומרים שיום השואה הוא "חג של אשכנזים".

deebeebee

New member
מי שמוצא צידוק

לקיומה של מדינת ישראל חזקה או בכלל לקיומה של המדינה בשל השואה משחק לידיו של האירני. זכותנו על המדינה הזאת איננה בגלל השואה ויצירת הקשר בינה לבין המדינה פסולה בעיני. אני כאן לא בגלל השואה.

masorti

New member
טענתך נכונה רק חלקית...

אנחנו נמצאים כאן לא בגלל השואה אלא בגלל זכותנו ההסטורית. אבל הלקח שלי מן השואה הוא שאני אעשה כל מה שיידרש כדי למנוע שואה שנייה, וזה כולל להכות את הפלשתינים על קודקודם עם פטיש 10 קילו עד שיוציאו מראשם את חלומות הנצחון. ואני אתנצל בפני העולם על הפצצות בעזה וסיכולים ממוקדים שגבו קורבנות אזרחיים כשהעולם הצבוע יתנצל בפני על כך שלא הפציץ את אושוויץ באוגוסט 1944 (יש צילומי אויר בריטיים של אושוויץ מ-25 באוגוסט 1944), ומנע את השמדת חצי ממשפחתי כמה ימים אח"כ עם חיסול גטו לודז'. אז כן, יש קשר בין השואה למדינת ישראל. (ובלי קשר, אני נגד מסעות בתי הספר לפולין)

7575

New member
שלום סבא אריה.הוא אומר שזה אחלה טיול כי

זאת האמת. עדיף שיאמר אמת מאשר לשקר

אינני מתוכח על דעותכם אבל בפורום זה נא לישמור

על כבוד של ששת מיליוני הנרצחים אם הוא חושב שזה כיף אחלה ושאר הביטויים הדיף שהוא נשאר בארץ ולעבור קורס דרך ארץ ,למזלנו לא כולם חושבים כך סבא אריה

7575

New member
אתה צודק מיליון אחוז

אין טעם לנסוע לשם בחמולות. אם פעם תעבור באזור ותרגיש צורך להכנס אז תכנס. אני בטוח שחלק מהחברה שנוסעים לא יוכלו לענות על שאלות בסיסיות בקשר לשואה. כפי ששמעתי כל ארגון הנסיעות האלה נגוע בשחיטות ויש הרבה גורמים אינטרסנטים שמרוויחים טוב מהעסק כך שנסיעות אלה אף פעם לא יפסקו

Olga1986

New member
סלח לי אדוני, אבל אני נפגעת באופן אישי

מההכללות שלך. הטרנד האחרון הפך להיות "חבוט בנוער", האשמות כוללניות וקתלוג של מאות אלפי אנשים צעירים. העגום מכל הוא שהדבר נעשה תוך כדי הטהרות מוחלטת מאחריות. יש אמרה מצויינת שאומרת כי "הדור הישן מדבר על הדור החדש כאילו אין לו כל קשר אליו". הייתי בפולין לפני 4 שנים בדיוק- בכיתה יב', אך את ההחלטה על הנסיעה קיבלתי כבר שנים לפני כן. בכיתה יא' עבדתי כל יום לאחר הלימודים, על מנת לממן את הטיול ולא ליפול נטל על הוריי. וצר לי, אבל טיעונים כגון "הרוב"- לא מקובלים עלי. נסעתי עם קבוצה מכובדת של בני נוער, ונוכחתי לראות אנשים איכותיים שמתעניינים וכמהים לראות ולדעת יותר. שבתי מפולין עם תובנות חדשות שמלוות אותי עד היום, פקיחת עיניים שלטעמי חומר דידקטי לא תמיד מאפשר לחוות. החל מלהבין "מדוע לא מרדו" כשקור חד של חודש אוקטובר פולני חודר לעצמות ועד למראה הררי נעליים שמשתק אותך מכף רגל עד ראש. כל אחד ואחד מבני מחזורי חזר עם חוויה כלשהי, חלקם עם חוויה שתעלה בראשם פעם בשנה ביום הזכרון לשואה ולגבורה, וחלקם עם חוויה משנת השקפת עולם. כשם שאיני מצהירה הצהרות על בני הגיל השלישי, אעריך אם תכבד גם את הדור שאולי טרם יכול לבטא את עצמו בצורה רהוטה או לתת את הטיעונים הנכונים- אך ללא ספק מרגיש שנגרם לו אבל. אולגה.

שלום אולגה

1 תודה לך על הערותייך. 2 הובעו כאן דעות שונות לגבי נסיעות אלה כולן של בני "הדור הישן". אינני זוכר שצעיר, כמוך, גלש לכאן והביע את התרשמויותיו וזה בדיוק מה שמעניין אותנו. גם מהפורום של נסיעות לפולין היה קשה לי, למשל, לגבש דעה בנושא זה. 3 איש לא התכוון לפגוע באיש: אנו חוזרים וקוראים על תופעות שונות ואלה גורמות להגבהת גבה. 4 קחי בחשבון שחלק מהגולשים לכאן עבר את השואה על בשרו ואחרים איבדו משפחות וחוו את השואה בתקופה קרובה אליה. די לנו בכך שאנו מרגישים שהיסטוריה זו היא חלק מאתנו. אשתי ואנו - למשל - דחינו על הסף הצעת מכר בפראג לקחת אותנו לסיור למה שהיה מחנה טרזנשטאט. כף רגלי לא תדרוך לעולם במקום כזה. 5 נשמח אם צעירים נוספים יביעו כאן את דעתם בנושא זה. חג שמח.

אני מבטיח לך לתת תשובה בקרוב ,למה...........

כי מחר אני קם ב05 בבוקר לעבודה לא הספקתי לקראו לעומק הם את נפגעת סילחה שימי לב שכתבתי שחלק קטן לוקחים הניסיע לפולין כטיול שנתי ולעשות קיף שהיה לך חג שמח אגב כינוי שלי הוא סבא אריה ולא אדוני ובאמת סבא לחמישה נכדים אוס

"פער דורות" ?

אני תוהה שוב ושוב על דבריה של אולגה, על פער הדורות. האמנם רק פער דורות? האין כאן משהו יותר מזה? לדעתי, אין זה פער אלא תהום, שאינה ניתנת לגישור, בין דורות שונים, במקומות שונים. מה יודע הנוער שלנו על תרבות היידיש וספרותה? האם שמע הנוער שלנו על סופרי יידיש כגון שלום אש, ברדיצ'בסקי, מנדלי, איציק מנגר, פרץ או סופרים עבריים כגון אחד העם, מנדלי, מאפו ועוד ועוד. האם הנוער קורא ומזדהה עם סופרים נהדרים כגון שלום עליהם ועגנון? סיפרה לי מחנכת שבאה לכיתה וחשאלה את התלמידים האם קראו את "בעיר ההריגה". הם הסתכלו עליה כמו עגלים. היא נדהמה וביקשה שייקראו בו ביום את השיר. למחרת שאלה מה דעתם. "זה שיר חזק" אמרו לה. "הדור הישן" מייצג עולם שהיה ואיננו עוד. מכאן גם התהום בין הדורות. הייתי לא אחת באירופה. מעולם לא עלה בדעתי לבקר במה שהיה מחנה ריכוז. השתגעתי? מדעתי יצאתי? לא די לי במה ששמעתי, קראתי וראיתי בתמונות? תמהני אם הביקורים במה שהיו מחנות אינם מייצגים תרבות שטוחה, שאין לפניה ואחריה ולא כלום. אולי אולגה וחבריה אינם מייצגים. אך מה יודע הנוער על השואה? אילו ספרים קרא וקורא? מדוע אין הוא מופיע בפורום זה? היש צורך בנסיעות אילו? איני יודע.

7575

New member
אה גרשון 1000 דולר מוכנים האנשים האלה לשלם

עבור כרטיס כניסה לאשוויץ. אם אנשים עושים טיול באירופה שגם כולל את פולין ומחליטים לשלם עוד כמה דולרים בשביל להיכנס אז אפשר עוד להבין. אבל 1000 דולר ויותר בחישוב כולל הרי לא מדובר כאן בטיול חלילה. זה אני לא יכול להבין וגם לא רוצה

7575

New member
מה קשור גיל שלישי חמישי או שישי

לפי החשבון אני גדול ממך בקצת יותר מעשור ואני עדיין חושב שהמסעות האלה מיותרים(אני אומר מסעות מכיוון שאם אומר טיולים כמובן אפגע בריגשותייך ואינני רוצה בכך). כמה וכמה פעמים הייתי בפולין ולא נכנסתי ואם הבנתי זה גם עולה כניסה תודה רבה לא בישבילי. אני מעדיף לתת את הכסף להומלס ברחוב או לאכול ארוחה טובה. אינני מבין איך אותו נוער נפלא נוסע כשחלק מחבריהם לספסל הלימודים נשארים בבית וברוב המקרים הסיבה היא כלכלית באמת אחוות לוחמים. אני לא מצליח להבין במה המסע שינה אותך הכבוד שאתה נותן לקורבנות הוא כרגע יותר גדול מבעבר כי אם התשובה היא כן אז זה רע מאוד

zhr112

New member
מה יש ?? זה באמת היה טיול מהנה

נסעתי לפני כמה שנים לשם ובהחלט נהניתי מהטיול עם החברה של הבה"ס לא בזינו את המשלחת ולא עשינו שטויות אבל העברנו אותו בסבבה לצד הלמידה וההכרה של הדברים הנוראים שעברו שם על אותם אנשים.. ולהגיד שאני מסתכל על המסע כסתם טיול !? אפשר ורצוי לבכות מי שמסוגל אבל להתחיל להתלהם על כך שאמרתי שזה היה אחלה טיול זה צביעות כי אני בטוח שכל מי שהיה שם לא בכה כל הטיול

למעלה