נסיעה לפולין

7575

New member
נו זה ברור מה אתה שחשבתי לרגע אחרת

לקנות בדיוטי פרי קונים .קונים לשחק קלפים באוטבוס בי מחנה אחד לשני לשני שיחקתם.שיחקתם. לבלות בערב ביליתם.בטח שביליתם. למורים זה שיגעון כי גם ככה הם לא משלמים. בשנת 88 89 יצאו קבוצות של תלמידים מצטיינים בשביל שאחר כך יכינו כל מיני מצגות למיניהם. היום אלו הם טיולים לילדי עשירים

"גם את צודקת", - אמר הרב לרבנית

בבדיחה הידועה, שבה באו שני מתדיינים בפני הרב. הראשון השמיע דברו והרב אמר לו "הנך צודק". השני טען את טיעוניו וגם לו אמר הרב:" צדקת". ואז שאלה אשת הרב, שעמדה בצד: "הכיצד?" קשה לנו להבין שאנו אנשים שונים: בני "הדור הישן" נושאים עמם נטל כבד; הצעירים משוחררים ממנו. נוסע לו צעיר לחו"ל, - אולי בפעם הראשונה. הנסיעה היא בחברת בני כיתתו; צעירים אלה הם ממוצא שונה; לוקח זמן עד שהם מגיע "לשם"; בינתיים הם בחברה וגם אח"כ; לוקחים אותם למקומות נאים כגון זקופנה: מה כבר אומר להם השם הזה? אין פלא שהם רואים בנסיעה "כיף". אינני סבור שיש להאשים אותם על כך. ואני חוזר בי ממה שכתבתי.

לאולגה שלום רב הבטחתי מקיים

שלום לך כעת קראתי לעומק לאחר שהדפסתי המסר שלך , ראשית אני מתנצל לעברית שלי גם בדיקדוק בשפת אימי לא הייתי חזק וגם בעברית . לפי דעתי את לא הבנת קוונתי . מה שהאגיז אותי זה המשפט " סע לפולין אחלה של טיול " זה הרגיז אותי . לו היה מסביר את עצמו מה הוא חושב הייתי מקבל ביתר קלות . מה שאת עשית כידי לנסוע לפולין אני מברך אותך ,גם לו היו נכנסים יותר צעירים לפורום ולא רק כאשר הם זקוקים לעזרה אז לפי דעתי היה הפשר להתוכח בצורה תרבותית ולילמוד מהם מה הם חושבים. מה שמקומם אותי זה חלק קטן מאוד מהדורות המשך עושים צחוק מהשואה ומביא בושה לשאר התלמידים . הגב הפשר ליראות את התופעה המרחידה של הניו נאצים שלפי דעתי היה צריך להתפוצץ מוקדם או מאוחר ,עם כול התעמולה של היום ומלכלך על שאר הצעירים. גם כעת אינני חוזר בי וחושב שהביקור במחנות השמדה בפולין הוא כסף טוב לסוכניות טיולים גם אני אומר שלצערי יש לבחור מספר קטן של תלמידים רציניים לביקור בפולין . ביקור מוקדם ביד ושם היה אולי פותח הבעיה ?לא בטוח תמיד יהיה גערין קטנציק של לצנים יקקלקלו המצב . גם אני קרא מספר פעמים כאשר הייתי בבית ספר לספר איך ניצלתי היו תמיד אחד או שתיים שעשו בידיוק ההפך . רק לאחר שהם הבינו שיש להם עסק עם לוחם אומנות לחימה הם נרגעו ובסוף קבלתי התנצלות . OK אולגה ,אני מקווה שלמרות הכול אנו נשאר חברים טובים בפורום אני ס"ה יליד 1940 וסב לחמישה נכדים אני מאחל לך הטוב שבעולם אוס סבא אריה לא קראתי עוד פעם יש שגיעות

מסע לפולין

המסע הוא חובה. דברת על הכרזת המדינה - השואה זרזה ללא ספק את ההכרזה. דברת על קברי צדיקים - המשפחה שלי שאפרה נשטף בטרבלינקה הייתה יותר צדיקה מאשר כל ה"צדיקים לרגע" שעל קבריהם משתתחים

7575

New member
רק שניה

המסע הוא חובה ? האנשים שנסעו שווים יותר או יודעים יותר מאלו שלא ? תוכל לפרט קצת יותר בקשר למחקר שעשית בעניין קברי הצדיקים.נשמח לשמוע. האם ביקור במחנה השמדה ולאחר מכן חזרה למלון מקלחת ארוחת ערב ויציאה לבילוי בעיר הם כבוד ראוי למשפחתך שאפרה נשטף בטרבלינקה.

אתה טועה - ובדול

הייתי 3 פעמים במסע. אף פעם לא יצאנו לבילוי. את הערב העברנו בשיחות על מה שראינו, ועל מה שיהיה מחר. הגילוי היחיד בערב היה מפגש עם חסידי אומות העולם שהצילו יהודים. ביקור במחנה השמדה שווה יותר מהשתתחות על קבר, שאף אחד לא יודע מי קבור שם. לעומת זאת אני יודע מי הושמד בטרבלינקה, ואם יש לך ספק בכך - ברוך הבא לעולמו של היטלר המודרני - נשיא איראן אחמדניג'ד. התלמידים שאני ליוויתי, כ 400 במספר, חזרו מפולין בוגרים יותר, יודעים יותר, ומודעים יותר לעבר הקרוב של משפחתם. ודווקא היום ה"רב" אלישיב, אוי לאותה בושה, קורא שלא לשבת שבעה על ישראל סגל ז"ל. כנראה שזו דרכם של יהודי הגלות. ואגב - עדיין לא שמעתי על מישהי שנכנסה להריון מהשתתחות על קבר, ללא עזרה פעילה של גבר.

7575

New member
בקיצור .תגיד שנסעת בחינם ומתחשק לך ליסוע

עוד כמה פעמיים

נסיעה לפולין

רק לשם הבהרה - 3 פעמים הייתי בפולין. 3 פעמים יכולתי לא לשלם- ן 3 פעמים שילמתי מחיר לא. יתרה מזאת, עזרתי בגיוס תרומות על מנת לממן את המסע לתלמידים שידם אינה משגת, כי אני חושב שהמסע הזה הוא גולת הכותרת של ההבנה מה ארע לעם היהודי. שום סיפור לא יוכל להשתוות לרגע אחד במאידנק, או לשעה אחת בבירקנאו. ואם הבחירה היא בין עליה לקברו של איזה "צדיק" או נסיעה לגיא ההריגה בפולין - הרי הנסיעה לפולין עדיפה בעיני. ורק לשם הבהרה - אסע שוב - ואשלם במיטב כספי.

7575

New member
למה שלא תשתשמש באותם מילים כמו במסר ששלחת לי

לפחות ככה נדה באמת עם מי יש לנו עסק

7575

New member
מזה מפריע לך שמישהו רוצה להשתתח ואיפה?

מזה עולה לך כסף? מה כואב לך? זה מה שלימדת את התלמידים שנאה בין דתיים חילונים. גם חילונים גמורים משתתחים (ראה מדונה) תתעסק בעניינים שלך ולא בעניינם של אחרים.

לדעתי ליסוע

אני גם מאד חפץ ליסוע. סבורני שזה חשוב מאד. לדעתי נסיעה לשם מעצימה את הזיכרון. כי מתוך קריאה בלבד זה עוד חתיכת היסטוריה . אך כשרואים זאת במציאות זה חזק יותר. זו דעתי.

למעלה