נסיעה עם מספר אנשים מעל המותר

סיגל7777

New member
נסיעה עם מספר אנשים מעל המותר

הגרוש שלי מסיע ברכב שברולט סאוונה שיש לו ספסל אחד מאחורה -5 קטינות בגילאי 3-7.5 ללא בוסטרים לאף אחת מהבנות . ( שלוש בנות שלו+ 2 של בת זוגתו ) . אמרתי לו כבר כמה פעמים שזה מסוכן ושאם חס וחלילה יקרה משהו - אז זה יהיה אסון וגם אף אחת מהן לא תהיה מבוטחת . אפילו השופטת בענייני משפחה שהיינו אצלה השבוע לאישור הסכם גם הסבירה לו את סכנות הדבר וביקשה שינהג בזהירות ואחריות . אך שוב היום הבנות סיפרו כי אביהן הסיע אותן ללא בוסטרים וכל ה 5 מאחורה . יש רק 3 או 4 חגורות בטיחות .
מה אפשר לעשות ע"מ שיפסיק לנהוג ככה ??? אני חוששת שיקרה משהו

wil

New member
החוק קובע שעד גיל 8 חובה בוסטר.

עניין מספר הנוסעים כנראה לא רלוונטי, בהנחה שברשיון הרכב רשום 'כחוק' מותר להסיע לפי 'מספר המקומות' וזה לא מוגדר היטב.
יש גם מגבלה ברשיון הנהיגה, ברשיון B זה נהג+8.
ביטוח ככל הנראה דווקא יש כל עוד המגבלה הזו לא נעברת.
בטיחות, לעומת זאת, ללא בוסטר או חגורה - אין.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
שאלתך מתחלקת לשניים

לסיכון לילדות ולסיכון לקבל דו"ח.
מבחינת הילדות - ילד בגיל הזה שלא חגור כיאות שרוי בסכנה, איני יודע איך החגורות ברכב הזה, במידה ורק חגורת בטן - אין חשיבות לבוסטר, מטרת הבוסטר היא להרים את הילד כדי שחגורת הכתף לא תהיה מונחת על צווארו, בכל מקרה - אל תסכימי בשום אופן שבת שלך תוסע כשאינה חגורה בחגורת בטיחות ואינה בהתקן ריסון מתאים - המלצה שלי - במידה ויעשה זאת שוב ואת במצב שאינך יכולה למנוע ממנו להסיע את הבנות - להתלונן במשטרה.
מבחינת הסיכוי לדו"ח - יש לבדוק את רשיון הרכב ולראות אם יש הגבלת מספר הנוסעים, במידה ויש אסור לו לקחת מעל הכתוב ברשיון - אם לוקח - להתלונן במשטרה.
במידה ואין הגבלת נוסעים מותר לו להסיע יותר ממספר החגורות במידה ויושבים בבטחה, אבל היות וילד מתחת גיל 8 חייב בבוסטר הרי הוא צפוי לדו"ח לא על עודף נוסעים אלא על הסעת ילד ללא בוסטר.

עניני משפחה

תלונה במשטרה ספק אם תטופל. לא נראה לי כי יציבו עוקב סמוי ללכוד
את הנהג בשעת מעשה
פנייה הולמת לבית המשפט למשפחה בבקשה לצו מתאים תניב תוצאה מיידית

googlemoogle2

New member
אולי

בית המשפט יכול להציע/לחייב אותו לשים מצלמת מעקב נסיעה:
http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=t-vehicledefense&db125936=3047708
זו מצלמה ששמים על המראה והיא מצלמת את הנוסעים ואת הדרך ושומרת אחורה X זמן הקלטה, כל פעם דורסת את ההקלטה הישנה ביותר. לא צריך להתעסק איתה מעבר להתקנה, הוא נדלקת ונכבית לבד עם ההדלקה והכיבוי של האוטו. X יכול להיות דקות או שעות, תלוי בדגם של המצלמה.

אם הוא לא יסכים להתקין כזו מצלמה, את נתת לו אפשרות להוכיח את חפותו והוא לא בחר בה.
אם הוא יסכים, אז אם הילדה שוב תספר שהוא הסיע אותה ככה תוכלי לדרוש ממנו הוכחה בוידאו לכך שהוא נסע כחוק.

בכל מקרה אין לך מה להפסיד.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
יש לא מעט מקרים

שאזרחים מתלוננים במשטרה על עבירות תנועה והמשטרה שולחת דו"ח לנהג (איך עובד בית דין לענייני משפחה איני יודע)

למעלה