נסיעות+תוספת שעודכנה במשק

מצב
הנושא נעול.

ls dm thc

New member

שלום רב אני עובד בחברה כ5 חודשים שמתי לב שבתלוש שכר כל פעם הנסיעות שלי עולים בחודש הראשון התחלתי מ200 שקל והיום לאחר 5 חודשים הם עומדים על 450 שקל יש לציין שאני גר כ10 דקות מהעבודה(4-5 תחנות) הנטו נשאר אותו נטו אבל הבפנים משתנה כל פעם האם ה יכול לבוא לרעתי במקרה פיטורין?(תשלום פיצויים או יכול לפגוע בי בצורה אחרת?) עובד אחר אמר לי שאצלו זה כבר הגיע ל1600 שקל(אנחנו צוחקים על זה שהוא מגיע במסוק לעבודה) האם המעסיק עושה משהו לא חוקי? שאלה 2 ראיתי בעיתון שהיתה עליה קטנה במשכורת בכל המשק לא קיבלתי העלאה זו והמעסיק אמר לי שהרואה חשבון בדק ולא מגיע לי השכר שלי 5600 ברוטו 5000 נטו אני רווק האם מגיע לי התוספת או לא ? תודה לכל מי שיעזור לי

שיר ורד

New member
האם שאלת את מעסיקך

שלום רב אני עובד בחברה כ5 חודשים שמתי לב שבתלוש שכר כל פעם הנסיעות שלי עולים בחודש הראשון התחלתי מ200 שקל והיום לאחר 5 חודשים הם עומדים על 450 שקל יש לציין שאני גר כ10 דקות מהעבודה(4-5 תחנות) הנטו נשאר אותו נטו אבל הבפנים משתנה כל פעם האם ה יכול לבוא לרעתי במקרה פיטורין?(תשלום פיצויים או יכול לפגוע בי בצורה אחרת?) עובד אחר אמר לי שאצלו זה כבר הגיע ל1600 שקל(אנחנו צוחקים על זה שהוא מגיע במסוק לעבודה) האם המעסיק עושה משהו לא חוקי? שאלה 2 ראיתי בעיתון שהיתה עליה קטנה במשכורת בכל המשק לא קיבלתי העלאה זו והמעסיק אמר לי שהרואה חשבון בדק ולא מגיע לי השכר שלי 5600 ברוטו 5000 נטו אני רווק האם מגיע לי התוספת או לא ? תודה לכל מי שיעזור לי
האם שאלת את מעסיקך
וביקשת הסבר לסעיף הנסיעות? האם סיכמת על שכר נטו עם המעסיק או על שכר ברוטו?

ls dm thc

New member
סיכמתי עם המעסיק

האם שאלת את מעסיקך
וביקשת הסבר לסעיף הנסיעות? האם סיכמת על שכר נטו עם המעסיק או על שכר ברוטו?
סיכמתי עם המעסיק
על שכר נטו 5000 מה שאומר שבתלוש הראשון ראיתי 4800 ועוד 200 נסיעות ועכשיו כבר יש 4600 ועוד 400 נסיעות עדיין לא ביקשתי הסבר קודם כל רציתי לברר את פשר העיניין והאם זה יכול לפגוע לי בפיצויים? ואני אשמח אם תגיבי גם לחלק השני של שאלתי תודה לך

בודאי שיכול לפגוע בך...

סיכמתי עם המעסיק
על שכר נטו 5000 מה שאומר שבתלוש הראשון ראיתי 4800 ועוד 200 נסיעות ועכשיו כבר יש 4600 ועוד 400 נסיעות עדיין לא ביקשתי הסבר קודם כל רציתי לברר את פשר העיניין והאם זה יכול לפגוע לי בפיצויים? ואני אשמח אם תגיבי גם לחלק השני של שאלתי תודה לך
בודאי שיכול לפגוע בך...
פיצויים מחשבים לפי שכר היסוד בברוטו כפול מספר השנים (לך עוד אין שנה אז גם אם חלילה תפוטר מחר לא מגיע לך פיצויים). כמובן שלחישוב מתווספים רכיבים קבועים שאתה יכול לתעון שהם פיקטיביים כדי להקטין את היסוד, כמו אם נניח היית מקבל תוספת על שעות נוספות כל חודש אותו סכום, אבל זה לא רלוונטי במיקרה שלך.

ls dm thc

New member
תודה

בודאי שיכול לפגוע בך...
פיצויים מחשבים לפי שכר היסוד בברוטו כפול מספר השנים (לך עוד אין שנה אז גם אם חלילה תפוטר מחר לא מגיע לך פיצויים). כמובן שלחישוב מתווספים רכיבים קבועים שאתה יכול לתעון שהם פיקטיביים כדי להקטין את היסוד, כמו אם נניח היית מקבל תוספת על שעות נוספות כל חודש אותו סכום, אבל זה לא רלוונטי במיקרה שלך.
תודה
ומה לגבי ההעלאה האחרונה שהיתה במשק??? למישהו יש תשובה לגבי זה?

שיר ורד

New member
תגובה

תודה
ומה לגבי ההעלאה האחרונה שהיתה במשק??? למישהו יש תשובה לגבי זה?
תגובה
לא היתה העלאת שכר במשק, אלא הורדה של חלק ממדרגות המס. ההורדה הנ"ל לא משפיעה על מי ששכרו סוכם על פי שכר נטו (זו אחת הסיבות למה לא כדאי לסכם על שכר נטו). אם סיכמתם על שכר נטו של 5000 שח , אזי בתלוש המשכורת צריך להיות שכר ברוטו גבוה יותר, ממנו מופחתים דמי ביטוח לאומי ומס בריאות כך שהנטו שיווצר יהיה 5000 שח. אם לא סוכם ביניכם ששכר הנטו כולל החזר הוצאות נסיעה, על המעסיק להוסיף לחישוב הברוטו לעיל, את עלות הוצאות הנסיעה שלך . כך שבסופו של דבר תקבלי שכר נטו של 5000 שח בתוספת החזרי נסיעה מהם מנכים מיסים כחוק. כלומר אם עלות הנסיעות שלך הן בסביבות 200 שח לחודש, את צריכה לקבל שכר נטו בסביבות 5170 שח .

מצב
הנושא נעול.
למעלה