נס קטן קורה לי

צלליתה

New member
נס קטן קורה לי

שמצאתי את הפורום ההוא עוד בימי ווינט אחד הדברים הראשונים שכתבתי היה על הצער שלי על אבדן של הקריאה כחלק חשוב מאוד של חיי. יש לי הרגשה (טפו טפו טפו) שזה מתחיל לחזור. יש ספר ליד המיטה. לפני השינה אני קוראת. השעה הזאת מרגשת אותי, אני מצפה לה, מחייכת אליה. מספורי הקריאה לפני כשנה פגשתי איש. ממש ברגעים הראשונים ספר לי על ספר שקרא ששינה את חייו, ואם אני רוצה שיקרה משהו בינינו, אני חייבת לקרוא את הספר. באדולינה. של גבי ניצן. לא קראתי את הספר כי לא קראתי כלום, ומה שקרה בינינו זה שהתפתחה איזו ידידות איטית, נכונה, חמה. לא יהיה יותר מידידות בעיקר בגלל החומה הגבוהה מאוד שהקים סביבו. אבל יש חיוך ואמון והערכה. קראתי את הספר. בעיני זו שטות טוטאלית ואפילו מעזה לחשוב שניצן כתב את זה בצחוק. מין ערבוב לא מוצלח של קצוות השיח הפוסטמודרני, ניואייג לבורגנים וכו. לפעמים קורה שמישהו ממליץ על ספר, סרט, משהו, ואני לא אוהבת. וזה בסדר גמור. אבל שמישהו אומר שזה הספר החשוב ביותר שקרא, הספר ששינה את חייו, ועוד, ואני שונאת את הספר, לאן אנחנו הולכים משם?. קרה לי כבר פעם, חבר טוב טוב, מישהו שמעריכה מאוד, קרא את ורוניקה מחליטה למות, של קאלו, והחליט שזה הספר הטוב ביותר בעולם. אני אישית מתעבת את קאלו (לא כמו את טופז.....) וחשבתי שהספר הנל שטוח ושטחי. ההצהרה שלו לא קלקלה את החברות בינינו, אבל מאז אני מסתכלת עליו טיפה אחרת. אם זה נכון שאנחנו מה שאנחנו אוכלים (סליחה אם התרגום מאנגלית יצא לי קצת עילג) אז בטוח אנחנו מה שאנחנו קוראים. מה אתם קוראים עכשיו?

noa128

New member
אני עוד עם גרוסמן - יש ילדים זיגזג

הוא הולך לי לאט הפעם, כשאני מוטרדת הקריאה זוחלת לי. ונראה לי שהאיש ההוא ירה לעצמו ברגל עם ההצהרה הזו - "הספר שינה את חיי" - הוא הסביר במה הוא שינה את חייו? הרי אומרים סופרים ויוצרים בכלל, שמהרגע שהם מעלים על הכתב את מה שיש להם בפנים - אין לדעת לאן יקחו את זה הקוראים, ומאד ייתכן שהמפגש של האיש ההוא עם הספר קרה במקום שאין לו דבר וחצי דבר עם היכולת שלו להעריך ספר טוב - אלא משהו אחר, אישי..

לא אוכלת, מקיאה

אחד הדברים המצערים אותי תמידית בתחום העיסוק שלי זה שכשאני עובדת אני לא יכולה לקרוא. יש משהו בעבודות יצרניות מהסוג הזה שמאפשר לך להיות כל פעם מכויל רק על כיוון אחד - כניסה או יציאה. אז עכשיו אני ביציאה ולכן לא יכולה להכניס שום דבר עם אותיות לגוף ולנפש וזה חבל כי קריאה זה דבר כל כך מנחם. אחד הניסים הקטנים שלי קרו לאחרונה זה שאחרי תקופה מאוד ארוכה של קריאת ג'אנק אסקפיסטי רדוד אני יכולה סוף סוף גם לחוות ולקרוא דברים יותר 'עמוקים'. ליד מיטתי מונחת הביוגרפיה של מארקס אבל אאלץ לשוב אליה רק בתום גל העבודה הנוכחי. דחפו לי גם לפני יומיים את 'הר אדוני' ואולי את זה אוכל לקרוא (נראה לי כמו סיפורים שיריים כאלו עם אורך נשימה קצר אז אולי). והספר האחרון שריגש אותי מאוד ושנשאבתי אליו כליל הוא 'האוהל האדום' קראת? קראתן? מאוד נהנתי. מאוד. ובעניין החברויות על סמך קריאה, צלליתה - אני חושבת שלפעמים אנחנו מתאהבים עמוקות בדברים שלא בהכרח היינו מעריכים בימים כתיקונם. לפעמים שינוי, משבר וכו' גורמים לנו לסיבובי ברגים משונים שגורמים לנו להישבע בשמן של יצירות כאילו גדולות מהחיים, כאילו פילוסופיות, כאילו כאילו. וכן, קשה לא להסכים על מזון לנשמה מהסוג הזה. ועכשיו אני רצה לקפל כביסה כי הבית פה במצב אוי וואי זמיר. למה אין יותר סוכנות בית?

kisslali

New member
האוהל האדום?

עוד רמז בבקשה. לא מצליחה להזכר למה זה מוכר לי.

קפד ראשו

לא זוכרת את שם הסופרת... אניטה משהו אולי? לא זוכרת. זה ספר שמספר את סיפורן של האימהות התנ"כיות דרך עיניה של דינה שהיתה ביתה היחידה של לאה. האמת שהספר הזה שכב פה אצלי חודשים כי זו שנתנה לי אותו סיפרה לי בעיניים נוצצות בדיוק מה שכתבתי פה וזה הספיק לכבות אותי טוטאלית. אבל בכל זאת יום אחד הרמתי אותו ומהעמוד הראשון נשאבתי. לא יודעת, נורא דיבר אלי בכל מחלקת האימהות, ילודה, הפלות, פמיניזם פרקטי וכו'. ובעניין באדולינה גם אני חושבת שמדובר בהפלצה היסטרית. לא קראתי, סתם ריפרפתי. אני שונאת כאלה דברים.

לא ליטה

New member
אניטה דיאמנט

אהבתי אותו. קראתי די מזמן, אחרי המלצה שקיבלתי בפורום פמיניסטיות, לא פחות, כמובן שבעקבות הניק הישן שלי.

kisslali

New member
מצחיק מאד (היא צחקקה ביבשוביות)

שאשכרה נהייתי סנילית! חשדתי שמדובר בספר, נדמה לי אפילו שדיברנו עליו כאן בהקשר לניק של 'לאה'. זה מתחיל בזה שהספר הגיע מאמא שלי, אח"כ קיבלתי המלצה בדיוק - אבל בדיוק - כמו שלך! טוב ברור שלקח לי זמן להסכים לגעת בו, גם אני נשאבתי ולא הנחתי עד הסוף - אכן ספר מעולה! וזה מזכיר לי משהו אחר לגמרי, אחת הסיבות ששכנעו אותי לקרוא בכל זאת הייתה שקיבלתי אות באנגלית, מתי שהוא בצבא החלטתי שאני קוראת לפחות 50% באנגלית (איך אחרת אפשר לשפר אוצר מילים???) התוצאה היא שספר אחד 'נורמלי' קראתי בעברית ואחריו אחד של מילס אנד בון - זה ממש שיפר את האנגלית שלי (בייחוד בתחום הרומנטי!). ללי

noa128

New member
פעם ראשונה בחיים שאני שמחה לשמוע

על הקאה
ועוד הקאה שמשלמים לך עליה... סוכנת בית? תשלמי לי ממי, ואני באה בריצה.

כן, כמו תמיד

ההקאות מגיעות בצרורות. או חודשים של יובש מתסכל ומבעית או צרור הקאות שמביאות ליובש טוטאלי ותשישות בלתי אפשרית. האמת שאני גמורה היום לגמרי, מיובשת, אין בי מיליגרם אנרגיה, הבית נראה כמו סדום ועמורה, אני חד הורית כבר ארבעה שבועות רצוף (עם עצירות לסוף שבוע אחד מלא ושעה פה שעה שם) ועובדת בטירוף, אולי גם העובדה שאני אמורה לגשת לאוהל האדום שלי תוך יום יומיים (גיחי, גיחי) מעצימה את התשישות. פפפפ... אני אמנם אומרת תודה על כל קמצוץ עבודה אבל מודה שהחיים האלה נראים לי בלתי אפשריים יותר ויותר. וזה עוד בלי שהתחלתי לקטר על הגברים שמסתובבים שם בחוץ. לא, מה זה צריך להיות? ימוגר הגבר החדש ויפה שעה אחת קודם!!!

יו נואו

הגבר החדש, הרגיש, הקשוב לעצמו, הלא מאצ'ו - אול דיס שיט! ובמילים אחרות - הסמרטוט. נשבעת לכן, נעזוב רגע את הטיפול שלי בצד, אני לא מבינה מה קורה פה. זה כבר פעם אני לא יודעת כמה שאני מאתרת משהו שלמראית עין מוצא חן בעיני ואז כשאני מתקרבת מסתבר שאף אחד לא גר בגוף הזה יותר. זה כבר ממש מפחיד. מה זה צריך להיות? ראבאק. כולנו מבוגרים, כולנו שרוטים, לכולנו שברו את הלב אנושות לפחות פעם אחת - מה יש להם שהם מתמוטטים מזה ככה? ממש בלי תקנה! מבוהלים, מפוחדים, לא מסוגלים להזיז אצבע, נכנסים לתקופות רווקות בלתי נגמרות כי... כי מה? מה יקרה להם למען השם? ואני מדברת על אנשים באמת איכותיים, אינטיליגנטיים, מצליחים במקצועם... רק לא מצליחים להתגבר על העובדה שעזבו אותם... ומילא אם זה היה משהו בי, אם הייתי חושבת שאני לא מוצאת חן בעיניהם או משהו כזה אבל זה ממש לא העניין. נכים. נכים. נכים. מרגישה שאני מסתובבת בבית קברות של יחסים. מה יהיה הסוף?

noa128

New member
מממ... לי זה משומה לא נראה כמו בית

קברות כמו שזועק לי לשמיים הפוטנציאל, ההבנה שזה הצד השני של הרגישות, ולא פחות מזה - שיש כאן אתגר לא קטן. הריק הזה יתמלא, ותחשבי כמה נפלא יכול להיות את תהיה זו את שנמצאת בצד השני ששותף לזה כשזה יקרה..

noa128

New member
וגם - איש פצוע מעיד על כך שהיה

ממה ואיך להיפצע. זה לא איזו אטימות מולדת ונכות ב 100 אחוז שאיתן "אין מה לעשות" - נכון?

לא ליטה

New member
תרשי לי להגיד

בררררר... תעזבו אותי מאתגרים. אני בהחלט מוכנה להשקיע (וגם עושה את זה, נדמה לי) בהקשבה, הבנה, סבלנות ושאר מרעין בישין, להתמודד עם השריטות של האיש שאיתי. לא מצפה ממנו למחוק את העבר כאילו כלום, אבל אין לי שום רצון להיות אחות רחמניה ושום מוטיבציה "להציל" נשמות אבודות. מגיע לי לעמוד מול בנאדם שלוקח אחריות על חייו ולא מטיל אותה עלי או על מישהו בעברו. רגישות זה טוב, נכון. הבעיה מתחילה כשהרגישות הזו מופנית רק פנימה ולא החוצה (ובילי תתקן אותי אם אני טועה).

noa128

New member
אז אולי לא הבנתי..

מקרה אבוד/נשמה אבודה - צריך להיות שם הרבה מעבר כדי לייצר מוטיבציה להשקעה - מסכימה איתך, אבל אני לא ממש הבנתי מדבריה של בילי שזה המצב כאן. וגם את החלק שמתייחס לרגישות שמופנית רק פנימה לא זיהיתי. ראיתי רגישות - ולעומת מקרים אחרים שגם האלמנט הזה לא קיים בהם אפילו ברמז - הייתי אומרת שיש כאן איזה יתרון חדש, גם אם בעייתי כרגע.. לא? וגם - עם או בלי קשר לטיפול, אפשר לחכות לאיש שמתאים ומדליק, וגם במחלקת הרגישות והנשמות האבודות הכל תקין, וגם שיהיה פנוי - ואפשר להחליט (על סמך ההיכרות עם האיש עצמו - אני עוד במחוזות התיאוריה) שהאיש הזה שווה השקעה וברוח הלמידה מטעויות העבר כן להשקיע, בהנחה שיש במה... כך זה נראה מהצד שלי לפחות.

הנחות עבודה

לא חושבת שמדובר על רגישות שמופנית רק פנימה. חושבת שמדובר על פצע עמוק שמסרס. זה בעיקר נורא נורא עצוב ומצער. לא מורידה את הגיליוטינה (גם אין על מה) אבל סקפטית ובעיקר מצביעה ברגליים - יש שלבים ורגעים שאתה לא יכול לעזור לבן אדם שמולך ואוי ואבוי לך אם תחשוב שאתה יכול להציל אותו (על זה כבר שילמתי בעבר מחירים מאוד כבדים). יש מינימום הצלה שבן אדם צריך לעשות למען עצמו בשביל שיהיה אפשר לעזור לו, אולי הוא עוד יפתיע, אני רחוקה מלעצור את נשימתי.

noa128

New member
דווקא לי נשמע טוב המקום הזה

שאת מספרת שאת נמצאת בו. אוהבת את הראיה המפוכחת שנותנת לו את המקום הברור לעזור לעצמו, אבל בד בבד משאירה מקום לעצמך להיות שם אם וכאשר זה יקרה, עם ציפיות בהתאם... - אין ספק שזה נשמע יותר טוב מקיצונויות של טיפוליות זועקת אל מול פאסיביות משתוקקת - נראה מהצד נכון, ואפילו מעורר תקווה...
נועה

לא ליטה

New member
מצביעה בעד אופציה ב'

כבר אמרתי - דברים טובים צומחים לפעמים לאט. מסכימה איתך - יש אנשים (לפחות על אחד אני יכולה להעיד) ששווה לנשום עמוק ולחכות עד שיחלימו מכמה תסביכים מיותרים, כי יש להם מספיק דברים אחרים לתת. רק שכרגיל, צריך לזהות איכשהו את המקרים שבהם מוטב לברוח כי "מי שמשקיע שוקע" לפני שמכניסים רגל לביצה ט(ת)ובענית.

לא ליטה

New member
אז ככה

מתוך מה שנועה כתבה - אופציה א': אפשר לחכות לאיש שמתאים ומדליק, וגם במחלקת הרגישות והנשמות האבודות הכל תקין, וגם שיהיה פנוי אופציה ב': ואפשר להחליט (על סמך ההיכרות עם האיש עצמו - אני עוד במחוזות התיאוריה) שהאיש הזה שווה השקעה וברוח הלמידה מטעויות העבר כן להשקיע, בהנחה שיש במה...

למעלה