נעים מאד, עברתי צד

נעים מאד, עברתי צד


שלום לכולם,

אני חדשה כאן, עברתי לפני כשבוע מצמחונות ארוכת שנים לטבעונות. המעבר שכל כך חששתי ממנו, התגלה כמרגש, משמח, קל וטעים :) כל כך דחיתי את ההחלטה, עד שהחלטתי לא להחליט, אלא פשוט להתחיל ולנסות... וזה פתח בפניי עולם חדש ומופלא!

אני לומדת עכשיו את המרכיבים החשובים בתפריט הטבעוני- האחראי, ומההתלהבות מבשלת יותר משמסוגלת לצרוך :) אבל נהנית מאד מהשפע הבריא והמוסרי. הספקתי להכין ממרח קישואים משגע, התבשילים שלי החלו להכיל יותר קטניות, ואפילו אני מקשטת אוכל בזרעי פשתן טחונים. בטח אבקר כאן למתכונים ועניינים.

אחרי הפתיח השמח הזה, מגיעה השאלה שלי:
לא ברורה לי עד הסוף סוגיית הויטמינים, ואשמח לדעתכם המנוסה. כצמחונית (אני בת 32, צמחונית מגיל 14), מחסור בברזל ובי12 ליווה אותי בהתחלה, אך עם התוספים והמודעות הגיע לרמה יפה. איזה דגש חשוב לשים במעבר לטבעונות? האם יש סיבה לקחת ישר ויטמין די, סידן ואומגה 3? או שזה בגדר היסטריה מיותרת? על אילו ויטמינים חשוב להקפיד, ומה קשה להפיק רק דרך התזונה?

תודה רבה,
לבריאות ובתאבון

 
ברוכה הבאה ומזל טוב על ההחלטה


מזדהה איתך לגבי השמחה שבגילוי השפע שקיים, באמת ככל שמורידים מוצרים מהחי מהתפריט (מאכילת כל לצמחונות ומצמחונות לטבעונות) ההרגשה היא שהשפע רק הולך וגדל כי פתאום מגלים דברים שלא היינו מודעים אליהם מלכתחילה או שפשוט הזנחנו אותם.

לגבי ויטמינים, B12 זה למעשה התוסף היחיד שחובה לקחת בתזונה טבעונית כי אין אותו בצומח (מלבד מאכלים מועשרים למיניהם שהם גם בדר"כ מעובדים ובכל מקרה עדיף לא להרבות בהם). אומגה 3 יש באצות, זרעי פשתן, זרעי צ'יה, אגוזי מלך.. כך שבאמת לא חסר. ובוודאי שלא חסר סידן בצומח: טחינה משומשום מלא, קטניות, ירקות מסוימים, אגוזים, שקדים וכו'. לגבי ויטמין D הכי טוב לבדוק ולדעת אם חסר לך. המקור הכי טוב לויטמין D הוא פשוט חשיפה לשמש למשך רבע שעה ביום. אבל לא תמיד זה מספיק ולכן חשוב לבדוק ואם חסר לקחת תוסף (אגב, אין בארץ ויטמין D טבעוני, וטבעונים מזמינים אותו מחו"ל בדר"כ. בהמשך בטח יוכלו לתת לך פה קישור לאתר שממנו אפשר להזמין).

שיהיה בהצלחה
 
תודה!


זה באמת מדהים ש"צמצום" המאכלים שאני מגדירה כמזון ראוי, דווקא מרחיב את האפשרויות.. תענוג :)
האם אומגה 3 בודקים בבדיקות דם רגילות?
 

ladybug6

New member
ברוכה הבאה


אם בא לך לשתף, נשמח לדעת מה הביא אותך לעשות את השינוי אחרי כל כך הרבה שנים, מה היה הדבר שדחף אותך?

לגבי השאלה - בהמשך למה שנטע כתבה - מעבר ל-b12 אין משהו שכל צמחוני/טבעוני צריך לקחת, זה כבר תלוי בתזונה ובגוף שלך. הדברים שכדאי לשים אליהם לב הם אומגה 3 (שיש בזרעי פשתן, אגוזי מלך, צ'יה, מעט בשמן קנולה לא מחומם), ברזל יש בשפע בצומח אבל כדאי להפריד אותו מקפה/תה וכו', ולצרוך פרי עם ויטמין סי או פלפל טרי באותה ארוחה כדי לשפר ספיגה.
מעבר לזה, פשוט עושים בדיקות מדי פעם ומוודאים שאין חוסרים.
 
תודה רבה


לא ידעתי לגבי הקפאין עם הברזל.... כצמחונית רק הקפדתי להרחיק מחלב. רשמתי לפני


המעבר לטבעונות ליווה אותי בראש מעל לשנתיים. הרחקתי כל מחשבה על זה מתוך פחד שאהיה רעבה או שאסבול מחסרים תזונתיים, בגלל נטייה משפחתית לתת משקל. גם ככה אני צריכה להתאמץ כדי לא לרזות מדי (זה נשמע כמו "אוי אוי אוי, את נוטה להרזייה, אבל למי שסובל מזה- זו באמת בעיה...). נמנעתי במכוון, למשל מצפייה בהרצאה של גרי.
בחודשים האחרונים זה כבר צעק לי בראש חזק מדי ולא יכולתי להתעלם. אמרתי שאהיה חייבת להביט למציאות ולעצמי בעיניים במוקדם או במאוחר. אבל היה לי קשה להגיד "מעכשיו - טבעונות!". אז בשבוע שעבר פשוט אמרתי לעצמי שלא להגיד את זה. הבחירות שלי הלכו ונעשו מודעות יותר, בכל ארוחה ספציפית בחרתי להימנע עכשיו מצריכה של מזון שכרוך בסבל. חלף שבוע וגיליתי שנמנעתי לחלוטין מביצים וחלב, ללא קושי מיוחד. רק אחרי כמה ימים התחלתי גם לבדוק תכולה של מוצרים לעומק, ואז גם נכנסתי לעולם הבישול המגוון, להיבט הבריאותי וכו'.
רק לפני יומיים צפיתי בהרצאה המדוברת. אני מרגישה מאושרת ושלמה עם השינוי הזה, ופתאום לא מבינה איך זה לקח לי כל כך הרבה זמן...
אני רק מודאגת מההיבט הבריאות ומהאפשרות של ירידה במשקל. זה דורש אחריות וערנות, אבל מזל שיש לי כאלה :)

תודה על קבלת הפנים ועל השאלה
 

ladybug6

New member
מדהים

הגישה שלך כל כך נכונה והלוואי שכולם יכלו "להדבק" בה. במקום להגיד "מעכשיו אסור לי יותר בשר, חלב וביצים!!" פשוט לעשות את הבחירה בכל ארוחה מחדש. בשלב מסוים זה הופך להיות ברירת המחדל וכבר לא נמצאים בדילמה תמידית. המציאות תמיד פשוטה יותר מהדמיון שלנו, ו-90% מהאנשים מגלים שזה קל מכפי שדמיינו את זה.

בהצלחה בהמשך!
 
להבדיל אבל בכל זאת זה קצת מזכיר

את הדרך שאבא שלי נגמל מעישון. בכל פעם כשעולה החשק, להגיד "לא עכשיו" ובסוף זה הופך להרגל.
 
כאחת שנגמלה מעישון לפני 7 שנים,

אני יכולה לומר שאצלי היה דמיון רב בין התהליכים. בעיקר, בהתמקדות בשמחה במקום בוויתור.
כלומר, כשהפסקתי לעשן לא חשבתי על הגעגוע לסיגריות, אלא באמת שמחתי והזכרתי לעצמי את כל הטוב שההחלטה הזאת מביאה לי. כל הזמן אמרתי לעצמי כמה כיף שאני לא צריכה לרדוף אחרי המקל המטופש הזה כל היום, כמה בריאות אני מאפשרת לגוף שלי! וגם במעבר לטבעונות, אני פחות חושבת על החלקים השליליים, ובכל ארוחה מודה על הבריאות, המוסר והשמחה שיש לי בצלחת :)

(איזה פורום כייפי)
 

נטאשKה

New member
זה כ"כ נכון... אצלי בדיוק אותו דבר

תהליך המעבר לטבעונות אצלי הושלם כשהרגשתי שבמקום להחסיר ולהוריד מהתפריט, יש לי שפע ואני מוסיפה... ברוכה הבאה
 

ladybug6

New member
גם אני מצאתי דמיון עם הפסקת העישון

בקרוב חוגגת 4 שנים

למרות שזה בא ממקומות שונים מאוד, העישון היה מתוך דאגה לבריאות ומתוך מצוקה פיזית (כבר נחנקתי לגמרי מהסיגריות האלה).. זה היה די קשה וגם הגמילה לקחה הרבה זמן. לא הפיזית, הפסיכולוגית. זה לא פשוט למצוא מה לעשות עם עצמך בלי הסיגריות פתאום.. וכל פעולה או תחושה או סיטואציה שהיתה מלווה בסיגריה צריכה לעבור חיווט מחדש במוח, כדי שאתרגל לעשות אותה גם בלי הסיגריה מבלי שזה יחסר לי יותר...
הטבעונות באה מתוך חמלה וכאב לבעלי החיים וזה עשה את זה להכי פשוט בעולם. ולעומת סיגריות, במעבר לטבעונות עדיין אפשר לאכול ולהנות מאוכל!! פשוט אוכל קצת אחר.
הדמיון עבורי הוא בנחישות, בכח הרצון, בהתגברות על דחפים והנאות רגעיות אל מול עקרון גדול יותר שחשוב לי. זה לבד מספק הנאה לא קטנה.
 

יוספה 51

New member
בעלי ואני רק עלינו במשקל, לצערנו.

אבל הצער של האחד הוא השמחה של האחר. אם תדאגי לתזונה שיש בה מספיק מכל דבר לא תרזי. בהצלחה רבה. ובאמת כיף גדול, גם אני נהנית כל פעם מחדש.
 
וואלה?

אצלנו נרשמה ירידה עקרונית
אני חושבת שזה קשור להרבה מאפים/ גלידות / חטיפים שירדו מהפרק
אצלנו אפו המון ובעיקר עם חמאה
 
תודה רבה

אבל כמו שמיקי כתבה כלא-טבעונית מקור קלוריות שלי היה בעוגות, שמנת ודומיהם, ועכשיו נעלם לי כל המתוק... אבל אני מניחה שזה עניין של זמן עד שאפצח גם את הסודות המתוקים בטבעונות... לאט לאט :)
 

יוספה 51

New member
רמז- הרבה ממרחים עתירי אגוזים ושקדים

וגם ספגטים. טופו במגוון טעמים, עוגות טבעוניות מעולות שקודם לא עשיתי בכלל ועכשיו עושה, וכו'....
 
עצה שלי

1. סלט- רק פעם ביום, וגם הוא עם שמן זית/בוטנים/שקדים/אגוזים/אבוקדו/טחינה/שילוב של כמה מהנ"ל...
 

ladybug6

New member
אגב, אם את רוצה

ממש בימים אלו נפתחת קבוצה של אתגר 22, שמעת עליו? זה פרויקט מגניב שהמטרה שלו היא ללוות אנשים שעוברים או שוקלים מעבר לטבעונות, ומנסים ביחד להיות טבעונים ל-22 יום בליווי של טבעונים ותיקים ואנשי מקצוע. זה מתנהל בקבוצת פייסבוק ולדעתי זה פרויקט ממש מגניב ופרקטי לאנשים בתחילת הדרך.
אם תרצי תקראי קצת ותצטרפי מהר, זה מתחיל ממש בימים הקרובים :)
http://veg.anonymous.org.il/etgar22
 
ראיתי ונרשמתי, אבל

אז גיליתי שזה רק דרך הפייסבוק, ואני מהדור הישן בכל הנוגע לרשתות חברתיות... אבל תודה!
 
למעלה