נעים מאד, עברתי צד

smaak

New member
ברוכה הבאה!

אני לא ממש מנוסה ולכן רק אברך אותך.
אני לוקחת תוסף ברזל נוזלי כי יש לי חוסר בברזל, וכדורים גורמים לי לעצירות,
לוקחת בי 12 פעמיים שלוש בשבוע, גם ככה אין לי חוסר,
ולוקחת מולטי וויטמין כמעט כל יום, קורה שאני שוכחת.

סידן אפשר לקבל מהרבה מאוד מקורות אחרים (כנסי לדף של חלב עובדות או מיתוסים באינטרנט, יש שם הרבה הצעות למוצרים אחרים עשירים בסידן).
 

smaak

New member
בעיקר כי

יש לי אורח חיים מאוד מאוד עמוס, ולפעמים אין לי זמן לאכול מכל מה שצריך או שאני אוכלת ג׳אנק, אז אני לוקחת, לייתר ביטחון.
זה לא מזיק מבחינתי.
 
שלום לך

אני לא מגדירה את עצמי אף כי אינני צורכת מוצרים מן החי למעט ביצים מלהקת תרנגולות של חבר שמסתובבות חופשי בשטח וגם זה לא על בסיס קבוע

בכל מקרה אני לוקחת ויטמין B12 מתחת ללשון בכל עת שאני נזכרת וזה קורה אחת ליומיים שלושה
אינני צורכת תוספים אחרים כלל, השמש עובדת יפה על סקציית ה-D
מסתבר שתזונה מאוזנת ומגוונת מכילה כל מה שצריך כשאין בעיות ספיגה.
הברזל שלי תקין להפליא, סידן לא נרשמו בעיות
אומגה שלוש מצויה בהרבה מקורות מן הצומח דווקא

שוב, בעיני הענין הוא גיוון
טחינה היא מקור מצויין לסידן כך גם טופו וקטניות למינהן, ירקות מצליבים ועוד.
אני בטוחה שכתבו לפני.
ברזל יש בטחינה, בשקדיה, בירקות עליים כהים , באצות! במשמשים מיובשים ובאפונה ירוקה והוא אינו נהרס בבישול
במולסה יש לא מעט ברזל ובגדול אני הייתי משתמשת בפלוריויטל אם הייתי צריכה ברזל כי הספיגה שלו טובה בהיותו נוזלי

עלי והצליחי
 
שאלה על קוביות תיבול קפואות...

האם בקוביות התיבול למיניהן (הקפואות של עלים קצוצים, כדוגמת דורות), נשמרים הערכים התזונתיים של העלים הירוקים? יש סיבה תזונתית להוסיף קוביות תיבול למשל של פטרוזיליה ואחרות, אם אין עלים טריים?
 
רוב הערכים נשמרים

היטב בהקפאה
למעט ויטמין C שרגיש לשינויי חום קור. שווה להקפיד על אריזת ואקום אם יש לך ובכל מקרה מה שפחות מקום לאויר בכלי ההקפאה יאריך את חיי הרכיבים
 
למעלה