נעים מאוד חדש בפורום יש כמה שאלות.

לא ממש מסכים איתך .

תיראי אמנם לא ראיתי את הסידרה בכמעט שתי העונות האחרונות מסתבר , אבל אני מעריץ שרוף של הרקולס ( ולמה אני מזכיר אותו , או.קיי שנייה). את אומרת שזינה התשנתה , ואת יודעת מה אני אומר שזינה לא שתנתה , היא התמתנה בייחס לאופי הרצחני שהיה לה קודם , ומדי פעם גם עושה דברים טובים אבל בסך הכל היא פועלת ממניעים מאוד אגוצנטריים. והדוגמא המושלמת היא היא לידתה של איב ( שתתגלה כלא מושלמת בכלל כידוע) , זינה נכנסת למסע "הצלה" והגנה על הבת שלה . כאן ניכנס חלק אחר בטיעון שלי שאומר שגם איליי והאור שלו הם לא הכי טהורים , כי הרי אל אוהב וחזק היה אמור פשוט לשכנע את האלים לעזוב אותה. אך הוא הביא את הכוחות שיעזרו לה להשמיד את האלים , את אומרת שהבת שלה הייתה הצדקה למעשיה ( ובזה השינוי , היא פשוט מצדיקה את עצמה יותר). אם כל הכבוד חס וחלילה אל תדברי מה היית עושה במקומה (ברור שנסחפת קצת ). כי הרי אף אחד לא יודע איך להתמודד עם סכנה למוות של ילד , וגם מדובר בסידרת טלוויזיה . אז מה לעשות ? - אפשר להשוות למקרים דומים בעבר - קודם כל הרקולס שאשתו וילדיו נהרגו , הדבר גרר אותו לשיגעון שגרם לו להרוס מקדש של הרה ( ולא להרוג את הרה עצמה) , למרות שללא ספק הייתה לו היכולת . הוא נירגע אחרי זה , וידע היטב שאופצייה של שחיטת האלים , היא דבר שמקובל אולי על דייהאק אבל לו לפחות לא היו יומרות להציג את עצמו כאל טוב בפני הרקולס ( למרות שנקט בשיטה זו כהשתלט על גופו של ייולס). ואחרונה חביבה היא גבריאל - גם היא הרתה , והילדה נולדה עם אופי רצחני . או.קיי , אז זינה מחליטה שצריך להרוג אותה . וגבריאל אפילו כשהיא יודעת שזינה היא האחראית הבלעדית למות ביתה סולחת לה באהבה , וכשסולן מת , זינה ניכנסת כרגיל למצב של שיגעון טוטאלי וגבריאל ניקרעת לגזרים מרגשי חרטה ואשמה , ולזינה לוקח הרבה יותר זמן למצוא בליבה לסלוח לחברתה . אז נכון , גבריאל לא הרגה את הופ , ונכון ארס עזר לדייהאק , אבל הנקודה החשובה היא כשהם החליטו להשתנות הם אכן עשו זאת (במקרה של ארס אולי אפילו יותר מדי בהצלחה , אל - האהבה - תעשו לי טובה !-חחח, ועכשיו הוא ניגרר אחריה במבט מאוהב ). זינה עדיין ממשיכה להוכיח , כי טובת בתה וחבריה חשובים לה מכל הערכים שאותם היא מייצגת , לכן אני טוען שהיא לא מגנת החלשים , אלא פשוט הרע במיעוטו , מעין שד מרושע שנשמר בבקבוק בידי ילדה בלודינית מתוקה , שעברו עליה ימים לא קלים תודות לאישה שאותה היא אוהבת

korinalir

New member
על אלים ובני אנוש...

וכמובן שיש לזה יתרונות וחסרונות.תראה, ההבדל המרכזי בין זינה להרקולס בעונות האחרונות הוא שבעוד הרקולס נשארה סדרה די קלילה המעבירה אירועים דרמטיים בקלילות יחסית. זינה לוקחת הכל קשה לעיתים יותר מדי קשה בעונות האחרונות היא מאוד מאוד דרמטית בכל מקרה בשתי הסדרות החליטו להסביר לנו את סוגיית ה"איך היום כל העולם מאמין רק באל אחד?" או "לאן נעלמו אלי האולימפוס" אז בהרקולס בפרקי העתיד הסבירו שהם לא נעלמו הם פשוט לא מתייחסים לבני אדם יותר, ובמקרה של הרקולס עצמו הוא לקח זהות סודית בתור קווין סורבו, מה שנתן טוויסט חביב וקומי לסדרה ולסוגייה. (אגב בפרקים ההם מוצג זאוס כחי מה שגורם לי להאמין שהוא חזר לחיים!
וכך גם שאר האלים) בזינה לעומת זאת בחרו להראות את השינוי שחל על העולם בדמות הנצרות (שדתו של אילי מסמלת) ולהרוג את האלים האולימפיים ובכך להפטר מהם ולהשאיר רק את אלה החיוניים לסדרה כמו ארס ואפרודיטה שגם הם מקבלים חיזוק בפרקים על העתיד. הסיבה להבדל בין הסדרות נעוצה בעובדה שלמרות הכל זינה היא בת תמותה וזה הייחוד שלה לעומת הרקולס שהוא חצי אל בעל פרוטקציות זה ממש לא שהוא "טלית שכולה תכלת" הוא פשוט יודע שמה שלא יקרה הוא תמיד ינחת על הרגליים איכשהו הוא לוקח דברים טיפונת פחות אישית כי יש את ההפרדה הזאת בינו לבין שאר בני האדם (כמה שינסה להתעלם ממנה) לעומתו זינה מוצגת לפחות עד לסוף עונה חמישית כדמות אנושית יותר, מציאותית יותר עם בעיות יותר משמעותיות. בשבילו כל משימה היא הרפתקאה בשבילה זה מסע לכפר על פשעי עברה. בגלל זה הטון הטיפה יותר רציני. זו לפחות דעתי...

korinalir

New member
גררר! תיקון להודעה...

הפסקה הראשונה צריכה להראות כך: תראה,ההבדל המרכזי בין זינה להרקולס בעונות האחרונות הוא שבעוד הרקולס נשארה סדרה די קלילה המעבירה אירועים דרמטיים בקלילות יחסית. זינה לוקחת הכל קשה לעיתים יותר מדי קשה בעונות האחרונות היא מאוד מאוד דרמטית. וכמובן שיש לזה יתרונות וחסרונות.

אני לא מסכים

בעניין הרקולס , פרקים קומיים רואים גם בזינה וגם בהרקולס . ואני לא מסכים אני חושב , שגם בהרקולס הובאו תכנים לא קשים בכלל. כמו המוות של ילדיו ואשתו , יאסון מתמודד עם בעיות השיכרות (למרות שאכן נעשה בדרך קומית דיבר על סיטואצייה מאוד קשה). מותו של ייאולס , מלחמה על נשמתו של ייאולס והקרב עם גילגמש (מה שסלל דרך אגב כידוע את הדרך להופעה מוצלחת נוספת של דייהאק בזינה). התמודדות עם העבר והשלמה עימו והטבה ביחסיו עם הרה , ובסופו של דבר עמידה כנגד אלי האולימפוס ותמיכה בזינה . תיראה הרקולס היה ז´אנר חדש , ואין ספק שעל הבסיס המיתולוגי היסטורי של הרקולס נוצרה זינה , שהיא דמות פנטסתית יותר ואגדית פחות. כלומר היא עשתה ממפגש עם האלים דבר שכזכור היה נדיר בעונה הראשונה של הרקולס , משהו שהוא עניין של מה בכך . כל מערכות היחסים שלה לא דורשות ממנה , עומק רגשי ( אפילו המסע להצלת נישמתה של גבריאל - כלל בסופו של דבר אלימות נטו). ומפילות את כובד המשקל על הצד האחר , בין אם זה בוריאס שמקריב את חייו למען סולאן שממילא לא זכה לאהבת אימו ומת מידה של הופ. בין אם זו גבריאל שמאולצת בידי זינה להיאבק בבתה שלה ואף להורגה. או הרקולס שנאלץ לצאת כנגד , משפחתו באולימפוס. חוץ מזה התכנים בזינה שעוברים דרמטיזציה , לא רק שלא נכונים היסטורית אלא גם זוכים לתגובות לא מתאימות . אני עדיין חושב שהרקולס הייתה סידרה יפה ומעניינת יותר מזינה , שהפכה נושא מעניין כמו נצרות , שהפכו אותה לאמנה של איזה סיקי מסכן עם זקן שעולה לשמים לפקד על מלאכי השרת , שבהרקולס הם רבי כוח , ואילו בזינה הם עוד צעצעוע אחד בשביל זינה לבעוט בו. אי - סדירויות בעלילה , כמו למשל מאבק עם אודין לאחר שאיבדה את כוחותיה להרוג אלים , נגמר בכל זאת בניצחון שלה - לדעתי העלילה מוצתה בדיוק במקום שבו הפסקתי לצפות בו סוף העונה הרביעית ומאז נעשה ניסיון פתאטי להחיותה.

korinalir

New member
לא ממש הבנת מה שאמרתי

התכוונתי בדיוק למה שאתה אמרת. זה לא שהרקולס פחות רצינית זה שהיא לוקחת את עצמה פחות ברצינות. וכן יש קשר לעובדה שהרקולס התחילה את הז´אנר וזינה נולדה מתוכו. ואגב גם אני אהבתי יותר את ההתיחסות לאלים בהרקולס איפה שהיה את הקו המשפחתי וה"אנושיות" שנתנו לדמויות שלהם לצד כוח אין סופי. כנ"ל המלאכים שהוצגו בהרקולס כמי שהוא לא יכול לנצח ואהבתי את התסכול שלו בפרקים האלה. לעומת זאת זינה יכולה לנצח את כולם אלים, מלאכים, הם מוצגים סתם כעוד רעים שהיא מנצחת, "צעצוע כדי לבעוט בו" כמו שאמרת וכן זה מפריע גם לי וזה לא ממש הגיוני. בקיצור אני די מסכימה איתך אבל אני עדיין אוהבת את שתי הסדרות מאוד!

ares chosen

New member
מסכימה חלקית.....

מה שאני לא מסכימה זה זה: הוא עשה דברים איומים - וזה בשבילך שרון. עם כל הכבוד, את כועסת על מה שזינה עשתה לו, אבל אם תחשבי על זה רגע בהיגיון. מישהו היה פוגע בך במשך כל כך הרבה שנים, את היית יכולה לעשות סוויץ´ בכזאת קלות להיות החברה הכי טובה שלו בשניה שבה הוא אומר לך שהוא אוהב אותך? - אני לא אמרתי שהיא צריכה לעשות סוויץ´ ולסלוח לו, אבל פליזזזזז.... אחרי שנתיים שלו בתור בן תמותה היא לפחות יכלה לתת לו הזדמנות במיוחד אחרי מה שהוא עשה ב"מדרהוד" - ונכון שהוא עשה דברים איומים ואני לא מצדיקה את זה... אבל אני מבינה אותו בכל אחד מהם (חוץ מהופ). וכל הקטע של גבי מול ארס - היא היתה מודעת למעשיה בצורה ברורה לחלוטין. וגם ארס ונכון שלא איכפת לו לפגוע באחרים כי תאמת הוא לא ממש מחבב אותם ואני יכולה להבין למה. וחוץ מזה כל מה שארס עשה לזינה לא משתווה למה שגבי עשתה לה בצ´ין - הבגידה שהיא ביצעה שם (מה שגרם לי "לא לחבב" את גבי מההתחלה). - ולמה זה לא משתווה??? בגלל שמארס (לפחות ארס של עונות 1-3) היא מצפה לדברים כאלו ומהגברת השניה לא. אז פליייייייז............
(לא משהו אישי לאף אחד פה...הכל ברוח ספורטיבית...)

LLRO

New member
מה רע בלהיות נקבה?

נקבות יותר טובות מזכרים. אף פעם לא הבנתי את המושג "נקבה" כקללה. לפי דעתי כל מי שקוראים לו נקבה צריך להתגאות בזה, הרי בנות הן המין החזק, היפה והחכם. (למקרה שמישהו לא שם לב אז אני פמיניסטית...) ובקשר למה שאמרת על זינה: 1. זינה לא השתנתה כי לא היה לה צורך להשתנות, היא תמיד ידעה מה הדרך שלה ואופי שלה התאים לדרך חיים הזאת. לעומת זאת האופי של גבריאל הילדה הקטנה לא התאים לדרך חיים שלהן אז היא הייתה צריכה להשתנות ולהתאים את עצמה כי אחרת היא לא הייתה עומדת בזה. וארס, ארס פשוט הבין שאם הוא רוצה איזשהו סיכוי עם זינה הוא חייב להשתנות. 2.אני מניחה שכשאת אומרת "תקעה אותו באיזו חווה בקצה השני של העולם" את מתכוות הצילה אותו ממוות בטוח כי זה מה שהיא עשתה וכל שאר הדברים... אני מסכימה איתך שזינה לא הייתה בסדר הרבה פעמים אבל זה כלום לעומת מה שהוא עשה לה!! שום דבר שזינה עשתה או עושה לארס לעולם לא ישתווה למה שהוא עשה לה ושום ניצול שהיא אי פעם ניצלה או מנצלת אותו לא משתווה לאיך שהוא ניצל אותה. ארס עשה כל כך הרבה מעשים שלעולם הוא לא יוכל לכפר עליהם ולפי הפרק שהיה היום בערוץ עשר הוא גם לא מנסה לכפר עליהם, להפך, הוא ממשיך לעשות אותם. גם אני מאוד אוהבת את ארס אב אני לא מסכימה עם כל מי שמציג אותו בתור "תלית שכולה תכלת" כמו שאמרתי, אני מאוד מאוד אוהבת את ארס אבל מה לעשות, בסיפור של זינה ארס הוא "מהרעים"

נקבה - כמושג לא כהכללה קבוצתית.

למרות שיש לי דיי מנוגדות לפמיניזם שלך ( ואני על זה שאני לא שוביניסט) , אני מקווה שברור לך שהתכוונתי נקבה - לא כהגדרה מינית "מתנהג כמו אישה" , אלא הכוונה הברורה היא , אופי חלש כמו שאומרים פוש-אובר. ואני מצטער , איך שארס ניצל את זינה - תעשי לי טובה עוד לא קם האדם שינצל את זינה , היא רצתה כוח והוא נתן לה אותו בשפע הוא ייצר את המוניטין שלה , כרוצחת חסרת מעצורים והיא נהנתה מכל רגע. בקשר לדרך החיים הזאתי , אני ממש מבין איך זה מסתדר עם להיות גיבורה או טובה , כי שמדובר בשפיכות דמים מיותרת ( וזינה יודעת לדבר רק עם החרב ) הרי שברור שלא מדובר באדם שהוא טוב או אוהב שלום. ולהגיד שגבריאל , נאלצה להישתנות זה כיסוי יפה של האמת שכל ערכיה נקרעו ממנה בעקבות האלימות של זינה , ושכל נסיונות לשנות את זינה נגמרו רק במצב שבו היא עצמה הפכה למסר של אלימות עם ערכים חלולים שהיא לא מקיימת. ובקשר ל"בגידה" של גבריאל בזינה , כל מה נאלץ לעשות זה לשאול איפה הערכים. גבריאל מנסה למנוע מזינה לחזור לדרכיה הרעות , ולהרוג מתוך חוב עבר היא גם כזכור בתמימותה הטהורה האמינה למילתו של הבן של לאו-מה כהזה הבטיח לה שבתמורה לעזרתה הוא יישאיר את זינה בחיים. ולסיכום אין ספק שארס הוא מהרעים , אבל זינה ממשיכה לקבוע סטנדרטים חדשים למילה "רוע" ו "צביעות" . מי שאוהב אותה בתור דמות - יבורך , מי שאוהב אותה כגיבורה מגינת הצדק וכו.. או אפילו אישה במסע לגאולה עצמית כדי שייתפכח , כמו שאמרה זינה בעצה למרבה האירוניה לקליסטו , " הדרך היחידה לגאולה היא הפסקת האלימות".

LLRO

New member
אני מבינה שהדעות שלנו מאוד שונות

1. ארס כן ניצל את זינה, הוא גרם לה לחשוב שהוא אוהב אותה כשבעצם היא הייתה בשבילו רק עוד לוחמת שהוא מאמן כדי שיהיה עוד קצת רוע בעולם. 2. זה לא נכון שזינה יודעת לדבר רק עם החרב כי א. יש הרבה מאוד פרקים שבהם זינה מנצחת בלי קרב פיזי. ב. הרבה פעמים זינה קודם מדברת ורק אחר כך, אם זה לא עוזר, היא עוברת למכות. זינה אכן אמרה את המשפט הזה לקליסטו אבל זה גם מתחבר לאיך שזינה פועלת. לפחות איך שאני רואה את זינה זינה מחסלת את ה"רעים" כדי שיפסיקו להרע ל"טובים". ויש אנשים שמבינים רק אלימות. זינה עושה בדיוק מה שכל שוטר או חייל עושה היום, היא משתמשת באלימות כדי למנוע אלימות. מה אתה רוצה שהיא תעשה, תבוא לצבא רומא בשימלה לבנה עם לבבות אדומים, פרח בשער וחיך מתוק ותשאל אותם אם הם מוכנים בבקשה להפסיק לכבוש שטחים ולהרוג כי לאנשים המסכנים אין מקום לגור אחר כך והם גם עצובים שהורגים את המשפחה שלהם?

Benjemin

New member
במקום רק להעביר ביקורת ...

שלום רב ! דבר ראשון, פספסת שתי עונות מאוד חשובות קריטיות (ומיוחדות ...) כל אחד בפורום יגיד לך כי זה נכון ב- "זינה, הנסיכה הלוחמת" . דברים רבים קרו לארס מאז שאתה זוכר אותו, כ"גבר" שמתעלל בזינה וגבריאל ומציע עיסקות חוזרות- ומפתות לזינה וגבריאל . זינה קיבלה מהמלאך "מיכאל" את הכוח להרוג אלים, וכזינה מנסה להרוג את מיכאל בפרקים הקודמים כוחה נלקח עימה . העונה השישית הייתה מיוחדת ביותר ואף גם העונה החמישית, פספסת עונות שסיכמו את כל "החורים החסרים" מן העונות הראשונות . זינה וגבריאל לסביות ??? - בכך יש מחלוקת שלא בטוח כל- כך . זכינו לראות את הקשרים שהיה להן עם גברים . לדוגמא : גבריאל עם פרדיקוס ; זינה עם מרקוס - ויכול להיות כי הן דו- מיניות . אבל למי איכפת ? שייהנו העיקר שהסידרה תמשיך ... (אבל היא לא ! הפרק האחרון לנצח יהיה מחר, יום שבת 17.8 בשעה 14:30) תהנה ... הרקולס יצא מן התמונה מזמן, כך שהשאלות על הרקולס, מאוד "פסה" .... קליגולה היה בפרק אחד בלבד, והתאבדותו הייתה מאוד חיונית . הוא לא היה כזה דמות, שכל- כך צריך לעשות ממנה שאלות (העיקר שמת ... למרות שהפרק עמו היה מאוד מחרמן לראות את זינה וגבריאל בהלבשה תחתונה !) שלא תעיז להגיד שבתה של זינה, איב היא תועבה והתגלמות הרוע ! היא הדבר הכי יפה, מתוק, חמוד, אמיץ וטוב- לב שראיתי בסידרה זו מזה הרבה שנים ... ורק לעידכון !!! לאחר כל המעשים הרעים של איב שגרמה לכפרים כה רבים, היא עמדה להרוג את זינה . איליי, מביא השלום שזינה וגבריאל נתקלו בו בעונה הרביעית- חמישית בהודו הראה לה את דרך השלום (הוא היה מת ... אך רוחו כבש את איב והראה לה את כל הדברים שזינה וגבריאל עברו כדי לשמור עליה, בהיותה תינוקת בחיים) . בסידרה היו לה (במהלך משחקה כאישה רעה של רומא) עיניים כחולות . לאחר ש- "אור השלום" של איליי כבש את איב, שמים לב כי כל הרוע יוצא מן עיניה והעיניים שלה חוזרות, לגוונן האמיתי, הלא הוא : הכחולות !!! גבריאל לא ממש "חוטפת" מכות כמו הקטסטרופה שאתה מתאר ... בן !

Benjemin

New member
ישנן מספר טעויות !!!

דבר ראשון, כשדיברתי על עיניה הראשוניות (בהיותה רעה ...) של איב, התכוונתי שעיניה היו חומות, ולאחר- מכן נהפכו ל- "כחולות" !!! דבר שני, ההתייחסות להרקולס נגמרה מזמן ! אתה לא יכול להגיד כי ארס נהפך ל- "נקבה ועוד משהו שאמרת" ... Who Knows What ?! כי אתה זוכר שהרקולס היה יריבו המושבע של ארס, הריב האחרון בין ארס להרקולס הייתה בעונה החמישית, שזינה ילדה לעולם את איב דבר שהיה לפני כשנתיים ויותר, תתעדכן !!! דבר שלישי, להעיר על הרקולס הערות מסוימות, זה כמו להעיר הערות מן העונות השנייה והשלישית על קליסטו בהיותה רעה (לפני שנהפכה למלאך ... אם בכלל ידעת שהיא הפכה למלאך ...) בן !

*זינה*

New member
את לא זוכרת?

כשאיבי טוהרה מחטאיה (כביכול...) במים האלו בים, נשלחה אל זינה קרן אור שאמרה לה שכל עוד איב בחיים, יש לה את היכולת להרוג אלים. כדיי שזינה תוכל להגן על איב. בדיוק אותה הקרן ששללה ממנה את היכולת הזאת, אגב...

התירוץ העלוב ביותר שיש .

א. לא הפסדתי כלום . ב. מאוד רלוונטי הנושא של הרקולס , בגלל שהוא חלק אינטגרלי מהשינוי כביכול שחל בזינה . ארס באמת הפך לחלשלוש , אני בהחלט לא חושב שזה שונה מאיך שזינה ניצלה את בוריאס או אודין. ואם כבר אז ארס כן אהב אותה ואפילו יותר ממה שהיא אי פעם אהבה אותו , הרי הוא בעצמו הבין את כמו שרבים מכם תיארו את זה . אני אישית שגם איליי וגם איב לא יותר מדייהאק , הם תמכו בזינה כל אחד באופן שונה כתמריצים להרוג את אלי האולימפוס. מה שלא עושה אותו שונה מדייהאק שגם הוא בתורו תיכנן להשמיד את האלים. חוץ מזה ממה שראיתי מהעונה הנוכחית של זינה רק תאם למה שאמרתי תמיד , האלימות פותרת הכל ובכל מצב שבו היא לא מנצחת בוויכוח היא תפנה לכוח . זה מה שהיה עם מייקל ( שזה אגב פטאתי בפני עצמו עליו כבר דיברתי , העניין של הפיכת מייקל שהיה דמות חזקה ובלתי ניתפסת לעוד אחד מהפוש-אוברס של זינה). ובכלל כל נושא הסידרה הוא היטהרות , אבל ההיטהרות לא באה , היא שיכנעה את קליגולה להתאבד , הבת שלה הייתה רוצחת ולא הישתנתה ואפילו עם בצורה קומית , הרי שאותו כתב הוציא ממנה את הצדדים המכוערים ביותר באישיותה. בכך שאתה אומר שאני לא מעודכן אין לזה שום השלכה לשינוי שאמור להתחולל בזינה . שש עונות , והיא לא הישתנתה , אלימות היא אלימות לא משנה איך תציג את זה. שוטרים וחיילים לא פועלים מרגש אישי , אלא ( והכוונה למדינות מערביות מופתחות כמובן) משרתים את טובת הכלל. מה שרחוק מאוד מהתיאור של זינה , שהרגה את האלים של עם שלם בשביל בתה שבתורה גם היא גרמה להרס מכובד ביותר , בקיצור הם כולם מתחבאים מאחורי ערכים שאף אחד מהם לא מכבד וזה עצוב בתור מישהו שבאמת היה יותר מחובר לפני שתי עונות לראות שאם משהו הישתנה הרי שרק לרעה . ובאמת חבל לראות איך כל הערכים של הרקולס שניסו להכניס לזינה ולסידרה רק הפכו אותה לצבועה מתמיד , כי זה מצחיק להגיד " רוצח שכמותך ראה מה עשית לעם שהעריץ אותך " , ואז להגיד " טוב אז אולי תתאבד ?" .

Dafi the Mighty

New member
לאיב היו מאז ומתמיד עיניים כחולות..

בלי קשר לזה שהיא הייתה פעם רעה והשתנתה. תמיד היו לה עיניים כחולות.

*זינה*

New member
ברור שהיו לה עיניים כחולות!!! ../images/Emo9.gif

זה לא כמו ב"שר הטבעות", ששם כל מי שטוב העיניים שלו כחולות! אגב - מה הקטע הזה?! רק מי שיש לו עיניים כחולות הוא *טוב*? ב"שר הטבעות" זה ממש עצבן אותי, אגב. למשל כשראו בפעם הראשונה את סארומן (זה השם שלו? המכשף הרע) ישר ידעתי שהוא רע, בגלל שלא היו לו עיניים כחולות. בזינה, למזלנו, זה לא ככה.

למעלה