נעים מאוד

מיצי2013

New member
תודה על ההבנה

זה מצחיק. ההתמודדות והסבל היו שם תמיד אבל רק לפני כמה חודשים התחלתי להבין ששום נס לא יקרה פתאום ואני אהפוך בשנייה לבנאדם "נורמלי", שמח, צוחק ואופטימי. היה לי דד ליין את מבינה, דד ליין למתי הדברים אמורים להסתדר. מצחיק.

hemorrhoid

New member
שלום!

אפשר לשאול מתי אובחנת לראשונה? איזה טיפולים קיבלת במהלך השנים?

קוסמת8

New member
אובחנתי לפני 8 שנים

עד אז הייתי מה שנקרא "נורמאלית"חיה חיים נורמטיבים ,עובדת בעמדות ניהול.....נכנסתי להריון מתוכנן,היו לי תאומים ואז נכנסתי לדיכאון עמוק מאוד....לא יכולתי לתפקד,לא לקום מהמיטה ,לא לאכול,לא להתקלח,הייתי לבד.אני,4 קירות,תופעות לוואי קשות של הריון עם תאומים וגם בשמירת הריון יום אחד לא יכולתי יותר,כוחותי לא עמדו לי,קבעתי תור להפלה .הרופא שאמור היה לבצע אותה התחנן שלא אעשה זאת אבל אני כבר הייתי שבורה ומרוסקת לגמרי.הפלתי.יום אחרי זה כששכבתי לבד בבית....לא יכולתי לשאת את כאב הפרידה מהם ואז הייתה הפעם הראשונה שניסיתי להתאבד. פשוט לא יכולתי לשאת את הכאב

קוסמת8

New member
מאז היו נסיונות אובדניים רבים

אני מטופלת ע"י פסיכיאטרית,מתאשפזת לעיתים בבית חולים מעולה ומנסה .... מנסה..........מטופלת תרופתית.וגם במסגרת "סל שיקום" כי נקבעה לי נכות של 100% בביטוח לאומי.
ולמה אני פה? כי רק אנשים שחוו כאב אמיתי ודיכאון,רק הם יכולים להבין ורק איתם יש לי תקשורת גלוייה ואמיתית

hemorrhoid

New member
יכולים להזדהות זאת אולי מילה יותר מדוייקת

מכיר את חוסר היכולת לצאת מהמיטה ולאכול ולהתקלח - עברתי את זה, וכנראה שאעבור גם בעתיד. אבל להבין איך רגע אחד אני מרגיש כמעט נורמלי וברגע אחר מצטער שנולדתי זה משהו שקשה להבין.

hemorrhoid

New member
אני לא חושב שיש משהו מיוחד לספר

עברתי סוג של התעללות בצעירותי אבל אני חושב שהיתה לזה השפעה מועטה אם בכלל על המצב היום. תמיד הייתי ביישן סגור ומופנם (ואולי אפילו חרדתי במידה), מבחינת המופנמות אולי טיפה פחות בשנים האחרונות אבל במקום זה יש חרדות ודכאונות.

בתקופות הקשות הגעתי למסקנה שהיא כמו עובדה בשבילי מאז - אני לא מסוגל לשלוט על המחשבות שלי - אני פשוט צריך לקוות ולהחזיק אצבעות שהן תהיינה טובות כי אין לי שום שליטה עליהן. וכשהן ממש רעות אין שום דבר בעולם הזה שיגרום להן להיעלם - וההרגשה לעיתים נבלתי נסבלת (שתי מילים שמתארות את זה באופן מדויק) - ואני מדבר גם על חרדה וגם על דיכאון. הדבר הכי גדול זה הפחד מהמוות - מחשבה שאני לא מסוגל להתמודד איתה ופשוט כל הזמן מקווה שהיא לא תצוץ.

מעבר לזה יש חרדות מחיי היומיום דברים רגילים כאלה שכל בן אדם ממוצע נתקל בהם ולא שם לב או כמעט לא שם לב - אני נלחץ מהם. בעיקר חרדה חברתית ברמות מסויימות.

קוסמת8

New member
מצטערת על התגובה המאוחרת

השינה מכריעה אותי בשעות מוקדמות.....
אני חושבת שאני מבינה-ומתחברת למילים "הרגשה בלתי נסבלת".אדם שלא חווה דיכאון או התקפי חרדה -לצערי את שניהם חוויתי ,לא יבין זאת.מעבר לטיפול תרופתי (ונדמה לי שאין לי משהו לחדש לך בתחום הזה.)מה שלי מאוד מאוד עוזר זה שימוש בכלים של חשיבה חיובית ונסיונות לעשות מדיטציה-פשוט קניתי דיסק של מדיטציה והתחלתי לתרגל.זו לא תרופת פלא אבל לאורך זמן 2 הכלים הללו יעילים מאוד להקלה (גם אם ריגעית )של תחושות קשות במיוחד בעת התקף חרדה .
מעבר לכך לא חושבת שהמשפט שלך "אני לא חושב שיש משהו מיוחד לספר" נכון.זה הכאב ,הפרטי,שלך המצוקה שלך ואל תקל בה ראש!!!!!

hemorrhoid

New member
תודה על השיתוף

מצטער שגרמתי לך להיזכר בזה, מתאר לעצמי שזה עדיין קשה.

קוסמת8

New member
תודה לך על הרגישות

ולא הזכרת לי דבר כיוון שאני נושאת את המיטען יום יום ,שעה אחר שעה

מיצי2013

New member
היי, לא הפחדת אותי

פשוט הלכתי אתמול מהמחשב לפני שהספקת לענות.
נשמע שעברת דברים קשים שצריך הרבה יותר מכמה שורות כדי להסביר אותם לעומק. הרבה שנים של התמודדות. יש מישהו שאת סומכת עליו שמלווה אותך בכל זה?
מקווה שתמצאי את מקומך פה בפורום ותפתחי דף חדש.

היי קוסמת

אין לי מושג על איזה סכסוך את מדברת, אבל את מוזמנת לכתוב פה. כל עוד את שומרת על חוקי הפורום (כתיבה נאותה וציון טריגרים, בעיקר)
ציינת שאת סובלת מדיכאון זמן רב. האם את מטופלת באיזו שהיא דרך?

ושוב, כמו שכתבתי לך גם במסר - אני לא מזהה את הכינוי שלך (אנא סלחי לי אם הכרנו דרך כינוי זה ואני לא מזהה) ומבחינתי, זה דף חלק, גם אם הסתכסכנו איך-שהוא בכינוי אחר

קוסמת8

New member
בוקר אור מחבקת.....

(מתעוררת מוקדם...)ראשית תודה רבה על החיבוק!!!!!
ולעניננו.....מעולם לא שוחחנו-אני ואת לא בנק זה או בניק ישן שהיה לי,כיוון שמעולם לא נכנסתי לפורום,שנית מעולם לא הפרתי חוקים של פורום זה או אחר.
אני שמחה על כך שאת מסוגלת להתעלות מעל שמועות או רכילות מרושעת.
ולבסוף מאוד שמחה להיות כאן ואשתדל לסייע כמיטב כוחי.

שבת נעימה ושל ו ו ה שתהיה לנו

למעלה