ליאור,
נראה לי שהמצב של הבעלים שלנו די דומה. אצל בעלי גילו את המחלה עוד לפני שהכרתי אותו אבל מכיוון שההתקפים היו בהפרשים של 3-4 שנים, ודי קלים יחסית, הרי שלא היתה אבחנה ב- 100%. לפני 3 שנים היה לבעלי התקף שבעקבותיו כבר המליץ הנוירולוג על אוונקס (ומאז כאמור, לא היה כל התקף). אין לנו עדיין ילדים (אנחנו עובדים על זה.....). גם בעלי עובד קשה מאוד, ואגב, אומרים שיש קשר בין סטרס להתקפי טרשת, כלומר שרצוי מאוד להמנע ממצבי סטרס, אבל לכי תשכנעי את בעלך להאט קצת את הקצב......... איך מאבחנים מוקדים בעמוד השדרה (עד עכשיו ידעתי רק על כך שאפשר לאבחן מוקדים במח ב-mri)? סליחה שאני לא כ"כ מבינה (ואולי למזלי), מה הקשר בין העיכוב באשפוז לנכות? כלומר האם העיכוב מנע ממנו טיפול כלשהו (סטרואידים?) ומניעה כזו היתה יכולה לגרום לנכות?- שוב, סליחה על התקפת השאלות, הנקודה הזו לא כ"כ ברורה לי. בכל אופן, כיצד מתבטאים ההתקפים אצל בעלך? האם זה מגביל אותו ביומיום? באשר לשאלתך- איך מתמודדים- זאת שאלה טובה, שגם אני מחפשת לה תשובה ולכן פניתי לפורום הזה (ממש רק לאחרונה). יש כאן אנשים נפלאים וחמים, ואני מוצאת שלקרוא על ההתמודדות שלהם עוזרת, אם כי לעיתים יש סיפורים שקצת מלחיצים אותי. צריך לזכור שכל אחד עובר את המחלה בצורה ועוצמה אחרת, יש אנשים שעוברים התקפים קשים מאוד והם די מוגבלים, ויש כאלה שחיים עם זה ואפילו די טוב. אני מקווה שהבעלים שלנו וכל החולים יישארו בקטגוריה האחרונה- ואולי האוונקס יעזור........ אני מאוד מאוד מבינה את החששות מהתפתחות המחלה, גם את מחשבתי מטרידות מחשבות רבות, אבל כרגע, בשלב זה של חיינו אני מנסה לאמץ את גישתו של בעלי ופשוט למחוק המחשבות הרעות שתוקפות אותי (זה קשה מאוד), בבחינת "כשנגיע לגשר.....", כי הרי למעשה אין לנו הרבה ברירות. לדעתי, אנחנו כבנות הזוג צריכות להיות מוכנות תמיד להיות חזקות ולתת תמיכה ואהבה, מה שאנחנו עושות בלאו הכי, אבל אני מכינה את עצמי גם למצבים קשים (בתקווה שלא יהיו). אני לא יודעת מה הטקטיקה הנכונה, אבל אני ובעלי ממש לא מדברים על זה כי כרגע זה לא כ"כ מתאים לנו. אנו מרגישים שחבל להקדים את המאוחר, ואלי אנחנו טועים...... לא יודעת מה הדרך הנאותה להתמודדות. איך אתם מתמודדים? את חושפת בפני בעלך את חששותיך? בכל מקרה אני לא כ"כ מבינה בזה, אבל בזמנו נאמר לנו שחשוב מאוד להקפיד על זמנים קבועים עם האוונקס. בעלי אמנם לא מדייק על השעה אבל הוא מזריק ביום קבוע בשעות הערב. לפעמים כשהוא חולה (אנחנו קוראים לזה- "במחלה רגילה", סתם שפעת או משהו כזה), אז הוא לא מזריק ומדלג על שבוע אבל זה ממש נדיר. הוא גם לוקח הזריקות לחו"ל ומזריק. הבנתי שצריך מאוד להקפיד, (אבל אני לא מומחית). ליאור, אני כבר מרגישה קרובה אליך..... זה עוזר לי מאוד לחלוק עם מישהי במצב דומה לשלי. שוב, ברוכה הבאה-
(זאת פעם ראשונה שאני משתמשת בסימנים אז אני מקווה שזה הצליח...).