נעליים...

Nightwish-boy

New member
נעליים...

אני מחפש מידע על חברות שמייצרות נעלי ספורט לא מעור. ידוע לי כרגע על "סקצ´רס" ו"קונברס (אולסטאר)". האם "פומה" מייצרים מעור? תודה מראש שלכם
דור

Coma White1

New member
אני חושבת שגם

MERRELL מייצרים נעליים לא מעור.. יש לי נעליים של החברה הזו, וזה נראה כמו בד. אני לא בטוחה בקשר לכל סוגי הנעליים שלהם, אבל שווה לבדוק.

השמועה אומרת שנייק מעסיקה ילדים

בשכר רעב. עברתי כאן מסיבה אחרת אבל דיי מוזר (מעציב ומכאיב) לי שבפורום שרבים מחבריו דואגים שתרנגולת תסתובב חופשי לא ידאגו קודם לבני מינם.

girlcott

New member
ארר...

זאת הפעם השנייה שאני נכנסת לפורום הזה, וגם בפעם הקודמת נשאלה השאלה הזאת וענו עליה באותה דרך, שזיעזעה אותי באופן מוחלט. אני באמת לא מבינה את סדר העדיפויות שלכם, צמחונים וטבעונים יקרים. ניהלתי שיחות עם טיבעונים ותמיד הבנתי שגישתכם נובעת מכך שאתם מאמינים שלחיות צריכות להיות אותם הזכויות כמו לבני אדם. אני יכולה להבין את זה, באמת. אבל אתם מוכיחים כאן שאתם שמים זכויות חיות מעל זכויות אדם. כלומר, לא איכפת לכם מי ואיך מייצרים את הנעליים שאתם לובשים, אלא רק אם הם עשויים מפרה שחוטה. אם איזה ילד אינדונזי ייצר את הנעל תחת תנאים לא אנושיים במפעל של נייקי, או אולסטרס (להמשיך את הרשימה?)... לא ממש איכפת לכם... רוני. (ששמרה על איפוק רב וגאה בעצמה)

Nightwish-boy

New member
הגעת לבנאדם הנכון

דבר ראשון, אני בכלל לא צמחוני (את תרומתי לעולם טוב יותר ולפגיעה מועטת בחיות וחלשים אני טועה בדרכים אחרות. אז למה אני פה? תשאלי את אלה שביקשו שאני אשאר...). דבר שני, אני מסכים איתך שזה לא טוב יותר, אבל אי אפשר לא לפגוע כלל, בטח שלא בלי להרוס לעצמך את החיים, והנושא כבר נטחן (סתכלי עמוד אחד אחורה). אז אני משתדל לעשות את המינימום בכל נושא בלי להסתבך. לא לאכול כבד אווז ועגל רך, לא לקנות מוצרים שנוסו על בעלי חיים ובגדי עור, להימנע מ"נייקי" "גאפ" ו"מקדונלדס" וכו´. חבל שקפצת אלי עם האשמות שווא בלי לבדוק את הדברים קודם. שלך
(גם אני שמרתי על איפוק! הא!) דור

lifegirl

New member
רוני, יקירתי..

כנראה שפספת. בשביל להסביר, אני אתאר לך סצינה. שני, שבדרך-כלל בכלל הולכת יחפה, אבל המורה לספורט לא מקבלת את זה, נאצלת לקנות נעליים. היא מגיעה עם חברה (צמחונית גם היא) לחנות. "שלום. במה אוכל לעזור לכן?" "אני מחפשת נעלי-ספורט" "כן, ו..." "אז זהו. אסור שהן יהיו מעור. ולא של נייקי, ולא של אדידס" "הממממ...." "ואני מידה 41" "אהה.. מעניין. חכי, אני אבדוק אם יש לי משהו כזה" [מסנן מאחורי הגב: "מוזר..."] שני, אגב, נאלצה לקנות נעליים ב- 300 ש"ח, כיוון שהן היו היחידות שענו לדרישות (לא מעור, תוצרת אנגליה, לא נייקי, לא אדידס.. וגם במידה. מה שבטוח- הם מכוערות אפילו יותר מסתם נעליים...). או, סצינה אחרת. שני, רעבה ושכחה להביא סנדוויץ´, נכנסת לקיוסק בביצפר. "תני לי.. הממ... המממ..... לא גבינה. לא. על הבורקס יש ביצה, נכון? אז גם כן לא. המ. לא. לא טונה. מה פתאום קוקה-קולה?! אסור! מי-עדן... לא... תוצרת התנחלות... בהה.... טוב. תני לי ברד. ולא בצבע צהוב. זה מסרטן..." או בקיצור- לא, אני לא הטבעונית היחידה. ואני לא היחידה עם הרבה מאוד דרישות מהאוכל והנעליים שלה. ובאמת שהכוונה היא לא שתרחמי עלי (למרות שאני לא אתנגד גם לזה... אני באמת זקוקה לקצת רחמים בימים אלו, ומוכנה לקבל אותם כמעט מכל אחד...). רציתי רק להגיד לך שאכפת לנו (או לפחות- לי ולעוד רבים) גם מבע"ח החיים, וגם מהילד האינדונזי. ונסכם במשפט נטע-שני משולב: "כל הנושאים הם אחד. הם שזורים זה-בזה ואי אפשר לנתק בניהם. וגם לא צריך. וכל הישג באחד מהם מקרב אותנו למטרה הסופית- עולם טוב יותר...." שני. (שגאה בך ששמרת על איפוק רב....)

רוני יקרה...

האם מעשה רע מוצדק ע"י זה שיש עוד מעשה רע שאנשים עושים? מהנימה שלך נשמע כאילו את לא מקבלת טבעונות, כי יש טבעונים שקונים "נייקי" או "גאפ". אני יודע שזה לא ככה, ואת פשוט עצבנית על הצביעות הנובעת מהדברים של אנשים, אבל את מכירה אותי, את שני, את נטע ועוד טבעונים רבים ואחרים אשר זכויות אדם חשובות להם באותה מידה כמוך. סביר להניח שאנשים פשוט לא יודעים - לא כולם נחפשים למידע, ולפעמים עדיף פשוט לתת את המידע, מאשר להתעצבן על צביעות. *ליטוף* ואני גאה בך ששמרת על איפוק, כי אני לא בדיוק...

אדווה ג

New member
אכפת מאוד איך מייצרים את הנעליים!

אני בחיים לא אקנה נעליים מנייקי למשל, בדיוק מהסיבה שכתבת. אני לא אקנה נעליים שעבדו בשבילם ילדים בתנאים מחרידים ובתשלום של פחות מדולר ליום. אני בכלל נמנעת לקנות מחברות גדולות מסוימות בגלל הסיבה הזאת. אני לא יודעת מאיפה הגעת למסקנה שלא אכפת לנו מהנושא הזה- את הרי לא מכירה אותנו, וחבל שאת ממהרת לקבוע עובדות לא נכונות.

girlcott

New member
לכולכם! אתם היסטריים!

זאת לא הייתה התקפה על כל הטבעונים/צמחונים, באמת שלא, אלא הודעה ספציפית לאלו שכתבו למעלה. אני מודעת לכך שיש טבוענים שכן מקפידים גם על זכויות אדם. נו באמת. סתם לחוצים.

אם כבר נעליים....

אני נורא מקפידה בנושא של לא נעלי עור אבל אני יודעת שזה אכן לא עור? אני פוחדת שהמוכרים עובדים עליי... אז זה לא מריח כמו עוד וזה זול, אבל איך אני יכולה להיות בטוחה?

lifegirl

New member
אם זה לא נראה כמו אבטיח,

אין לזה טעם של אבטיח, והמוכר מתעקש שזה מלון- כנראה שהוא יודע מה הוא אומר...

ק א ר ן

New member
את צודקת בפרנויה שלך.......

מוכרים נוטים להגיד לך מה שאת רוצה לשמוע ומשום כך, על מנת למזער את הסיכון, הייתי מציעה פעם הבאה שאת שואלת את המוכר אם הנעליים עשויות מעור לגרום לזה להישמע כאילו את מעדיפה שהם יהיו עשויות מעור. אם הוא מתעקש שהן לא עשויות מעור, סביר להניח שזה נכון. אם הוא טוען שכן, בהחלט ייתכן שהוא משקר, אבל מה אפשר לעשות? חיי הטבעונים קשים....

יש דבר נחמד וקטן שנקרא....

תווית, ועליה מוטבע ממה עשויה הנעל... ב 90% מהנעליים זה אכן ככה, באשר לאחרות פשוט תנסי לבקש מהמוכר איזשהו משהו המפרט ממה הן עשויות...

lifegirl

New member
היסטרית? אני? מה פתאום?!

עכשיו, כשתקנת את עצמך (או- כשהצלחתי להבין מה רצית בהודעה הראשונה...)- אז אני רוצה להגיד שיש נקודה חזקה מאוד במה שאת אומרת. מפריעים לי טבעונים בגישת "צריכים להרוג את כל הערבים, כי הם אוכלים בע"ח...". וגם כאלו שמאמינים ש"הנושא שהכי חשוב לדבר עליו זה זב"ח. בעצם, הנושא היחיד שצריך לדבר עליו זה זב"ח. מצידי- שלנצח יהיו מלחמות, כי אם בני אדם יהרגו אחד את השני- לא ישאר מי שיאכל בע"ח. לא.. בעצם.... במלחמות מתים גם בע"ח. אז רגע.. אני צריך לחשוב שוב....". (ולא, אין לי כוונה להסגיר פרטים מזהים. אבל אני לא מגזימה. ואני מניחה שטלי ונטע יודעות על מי ועל מה אני מדברת...). בכל אופן, אל תתנפלו עלי. אני יודעת שרוב הטבעונים הם לא כאלה... :) ורוני, את מוזמנת להישאר (למרות שאת לא צמחונית.. כבר ציינתי שאנחנו אוהבים גם בני-אדם?!). וחוץ מזה, תבריאי מהר. ותברחי מכפ"ס. לא בריא להיות כאן! שני.

girlcott

New member
שני יקירתי..

גם אני יודעת שרוב הטבעונים הם לא כאלו. באמת. אני שמחה שהבנת את כוונתי בהודעה. ולהישאר בפורום? הממ...אולי, אם יהיה לי מה לכתוב אני באמת ישאר, תודה על ההזמנה. וכבר ברחתי מוכפר סבא, אך לא הבראתי. ניראה לי שזה יקח איזה חודש!! טוב אני סתם סובלת ומתלוננת. רוני. (שתוהה אם כל זה היה חלום...(מישהו אמר חום?))

למעלה