נעמה שלום, ולתשומת ליבך!

יונה1

New member
נעמה שלום, ולתשומת ליבך!

לפני יומיים פנו ראשי הסיעות בכנסת לרה"מ, לשרת החוץ ולשר הביטחון, בתביעה להפסיק את ביקורי המשפחות והצלב האדום אצל האסירים הפלסטיניים. לפיכך, אני חוזרת לדברי ההסבר הקודמים שלי, שרק המדינה יכולה להפסיק את ביקורי הצלב האדום ולא הצלב האדום בעצמו וביוזמתו. אבל השאלה החשובה יותר היא מדוע ראשי הסיעות נזכרו בכך רק עכשיו (?!). התשובה הפשוטה והמתבקשת היא שזה לא עניין אותם עד כה. מסקנה - היה צורך כבר לפני שנתיים וחצי להפעיל עליהם לחץ ולא על הצלב האדום. וכשאני אומרת "לחץ", אני לא מתכוונת לשריפת צמיגים מול הכנסת, אלא לשיחות, הסברים, שיכנועים ("לובינג" בלעז). הבעייה היא שהבורות וחוסר ההבנה בנושא הצלב האדום, ככל הנראה ליוו גם את המשפחות עצמן, שכן באתר האינטרנט שלהם, אכן מופיעות הכתובות של הארגון, עם המלצה להפעיל עליו לחץ.

תגידי, את מכשילה אותנו בכוונה?

הנה מבחר קישורים שמוכיחים שהצלב האדום מפעיל לחץ אקטיבי על גופים ומדינות להיענות לאמנתו. קשה להאמין שלא ידעת או לא יכלת לעשות חיפוש ברשת לפני שכתבת. מדהים שיש לך גם החוצפה להאשים אחרים בשקרים. http://www.voanews.com/english/archive/2008-08/2008-08-08-voa28.cfm?CFID=58028351&CFTOKEN=75157847 http://www.voanews.com/english/archive/2002-03/a-2002-03-20-21-UN.cfm http://www.cnn.com/2004/WORLD/meast/05/06/iraq.red.cross/index.html http://www.christiantoday.com/article/red.cross.seeks.access.to.burma.protest.detainees/13967.htm http://query.nytimes.com/gst/fullpa...1A35750C0A961958260&sec=&spon=&pagewanted=all http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3496059,00.html תמונות מקמפיין הצלב האדום נגד הרת זכויות אדם בסין: (צריך לדפדף קצת למטה) http://commercial-archive.com/node/144166

יונה1

New member
קודם כל, ממש לא חובה להקשיב לי

שנית, אין צורך לרעות בשדות זרים ולבדוק כיצד הצל"א מתייחס להפרת זכויות אדם בסין, בטימבקטו או בעיראק. הנה אינפורמציה שקצת יותר רלוונטית לענייננו: "נשיא הצלב האדום הבינלאומי: "בלבנון ובעזה, קראנו למי שמחזיק בהם, לכבד את החוק הבינלאומי, ולאפשר להם ליצור קשר עם בני משפחותיהם" נשיא הצלב האדום הבינלאומי הכריז בסוף השבוע כי סוגיית החיילים הישראלים החטופים נמצאת בראש סדר העדיפויות של ארגונו, ותקף את חיזבאללה והפלגים הפלשתיניים על כי אינם מוסרים מידע על החיילים שברשותם". אז נכון ראובן שהם מתעקשים לא להפעיל את התותחים והמטוסים שלהם, ועל כך כדאי לך מאד להפגין מולם! מדוע עוד לא עשית זאת אגב? הרי אתה מדבר על כך כבר חודשים שלמים.

יש לי רושם שאכן את מנסה להכשיל

את הדיון בסוגיה הזו. את יודעת היטב שהצלב האדום מספק סיוע ישיר ומשמעותי לעזה בשליטת החמאס וכך גם ארגוני או"ם שונים. יש לו בהחלט מנופי לחץ על החמאס, אלא שכנראה הוא לא שש להפעיל אותם בשביל חייל ישראלי. המאבק כאן הוא תודעתי ולצלב האדום יש הרבה מה לתרום אם רק יכנס לעובי הקורה. אני מציע שתפסיקי עם האמירות המזלזלות על מטוסים וטנקים של הצלב האדום. נושא הדיון כאן רציני ולא צריך לרדת לרמה כזו.

dariayaari

New member
ואולי באמת אתה צודק

ואולי באמת אפשר להפעיל לחץ על הצלב האדום. מה שנשגב מבינתי באמת הוא - מדוע אינך מרים את העניין הזה???? ואני ממש רצינית. אם אתה יודע שיש לזה סיכוי, למה אינך מארגן הפגנה?

יונה1

New member
אני לא מנסה להכשיל

שום יוזמה שיכולה להקל על גלעד שליט. אני כן ממליצה לשנים שלושה האנשים שגם קוראים את הפורום הזה וגם יוצאים מהבית, למקד את פעילותם בלחץ על ראש הממשלה. נניח שאתה צודק ולצלב האדום אמנם יש יכולת להפעיל לחץ על החמאס (למרות שלא ראיתי כל רמז לכך בלינקים שצרפת). אם בכל זאת אתה צודק, אז איפה היתה כל "המערכת" שאתה כל כך מעריץ? איפה היו כל הגופים שמקבלים משכורת בשביל לשבור את הראש איך משחררים אותו, או איך מקלים על חייו שם? מדוע הם נרדמו בשמירה? מדוע המכתבים ואותות החיים שקיבלנו ממנו הושגו על ידי המשפחה ולא על ידי "נציג המערכת"? מדוע שהצלב האדום יבקר אותו בזכות ראובן הירושלמי ודריה ולא בזכות עבודה של "המערכת"? אם אתה צודק ביכולתך להפעיל את הצלב האדום, מדוע נכשלה "המערכת" מלעשות כן במשך שנתיים וחצי? מסתבר שאותה "מערכת" עצמה זקוקה לניעור קטן, ואת זה בדיוק אני עושה. מנסה להזכיר להם שיעשו את מלאכתם.

נעמה162

New member
יונה

אני מכבדת את דברייך את הכרותך הרבה עם הנושא ובעיקר את ההתייחסות הרצינית שלך! יחד עם זה - אני עדיין לא משוכנעת שאין מה לעשות בנידון, לנו האזרחים הפשוטים. כלומר, אני חושבת בקול רם. במסמך מתוך האינטרנט המפרט את פעילותם ממאי 2008 מופיע בין היתר: הודעה לעיתונות בנושא"רצועת עזה": הצלב האדום הבינלאומי קורא לחידושם המידי של ביקורי המשפחות של עצורים בישראל. ההודעה דווחה במספר אמצעי תקשורת ישראלים ופלשתיניים. זוהי הודעה מטרידה במקצת משום שלצאת בקריאה מסויימת לא צריך אישור של השובים או חברי הממשלה. זאת אומרת שיש מצב שבו הם נוקטים עמדה ו / או מפעילים לחץ. השאלה היא מה או מי מביא אותם לזה. ואם המכתבים ואותות החיים שהתקבלו באמצעותם הושגו ע"י המשפחה אז אולי אכן, גם אם בחריקת שיניים, ישנן אפשרויות אחרות.

dariayaari

New member
אני חושבת,

ונראה לי, שעיקר הכוח של החמאס הינו בהסתרת מידע. הם יודעים עד כמה הידיעה, הדאגה לשלומו של גלעד במקרה זה, חשובה לנו, והם משתמשים בזה בענק!! כך שאין מצב לדעתי שיסכימו לביקורי הצלב האדום. אפשר כמובן לראות את אותו הדפוס אצל נסראללה, שעד לרגע האחרון לא ידענו בוודאות אם אודי ואלדד בחיים. ואפשר גם לראות את זה בשיחרור מחבלים תמורת מידע על רון ארד. כך שאני לא רואה איך הצלב האדום יכול לעשות משהו.

יונה1

New member
היי נעמה

זו תהיה תשובה קצת ארוכה... א. ראשית, אין לזלזל בתרומה האדירה של ביקורי הצל"א אצל שבויים. זוהי נקודת האור האמיתית והיחידה שיש להם שם. כדאי לקרוא קצת סיפורי שבויים באתר ערים בלילה על מנת להבין זאת וניתן לקרוא גם את הכתוב בלינק הבא http://www.erim-pow.co.il/article.php?id=167 כך שאני האחרונה שניתן לטעון כלפיה שלא מבינה את חשיבות הנושא, אבל טוענת שממשלת ישראל נכשלה גם בכך. הרי ניתן היה לפני שנתיים וחצי להפעיל סנקציות נגד החמאס בעזה עד שהיו מתירים לצל"א לבקר אצלו. אבל כפי שראית, ראשי הסיעות התעוררו רק השבוע. איפה היו בשנים הללו כל השרים הקשורים לנושא ? (שר בטחון, שר משפטים וכיוצ"ב). ובאשר לי, אני עצמי מוכנה היום להשקיע מאמץ רק בפעילות שנועדה לשחרור שליט וממש לא אסתפק בפעילות שתקדם (או לא) ביקורים אצלו. ב. המכתבים הגיעו למשפחת שליט לא ע"י הצל"א, אלא דרך קשרי המשפחה עם יוסי ביילין, ודרך הנשיא לשעבר קרטר. כל אות חיים הגיע באמצעות יוזמה של משפחת שליט, ולא דרך פעילות של המערכת. מה יקרה בעתיד, כאשר יפול בשבי חייל עם משפחה פחות מקושרת ויוזמת? מה פתאום המערכת הטילה את האחריות על כתפי המשפחה? ג. הודעות לעיתונות של הצלב האדום הן טובות ויפות, אבל נדמה לי שלא לזה את מתכוונת כשאת מעוניינת להפגין נגדם. הצלב האדום יכול לכעוס, לנזוף, לרקוע ברגליים ולהוציא הודעות כל שני וחמישי ועדיין יבקר את שליט אך ורק כשהחמאס יאפשר זאת. הרי כל הקישורים שהובאו לכאן על פעילות הצל"א מצביעים רק על גינויים ורטוריקה ורק מחזקים את טענותי. הקישור האחרון, על "קמפיין" לכאורה, הוא בכלל פרי יוזמת איזו תנועת נוער שבדית של "צעירי הצלב האדום". ד. לסיכום, אני מקווה שהבהרתי מספיק טוב את עמדתי ודעתי. אנחנו אזרחים שחיים בדמוקרטיה ועלינו לדרוש מנבחרינו שישברו את הראש, יעשו את העבודה שלהם ולא יטילו עלינו את המשימות הלאומיות. האם ידוע לך שעברה הצעת חוק שהמדינה תממן נסיעות משפחות שבויים לחו"ל, על מנת לנסות לקדם את שחרור בנם? מה זה כאן? כבר אין לנו משרד חוץ, שגרירים, אנשי מוסד, שב"כ ועוד יתר עשרות הגופים המקצועיים? מה יקרה כאשר בעתיד יפול בשבי חייל אתיופי שהוריו מדברים רק אמהרית?, חייל יתום, או חייל שאמא שלו עילגת וטפשה? זוהי הצעת חוק צינית, מתנערת מאחריות ומזלזלת באינטיליגנציה שלנו. ה. לאור העובדה שאלה הדעות שלי כאזרחית, אמשיך את עמידתי מול בית רה"מ בירושלים, במסגרת משמרות הקבע שפועלות שם, ואמשיך להזכיר לו בין היתר, שאם יש דרך כלשהי לגרום לצל"א לבקר את שליט זה תפקידו שלו לעשות זאת ולא תפקידי.

יונה1

New member
הערה ותוספת חשובה מאד

על מנת שהפרובוקטור לא יצוץ כאן ויטען שאני מנסה לחבל ביוזמות שלכם מול הצלב האדום, אני מצהירה בזאת: כל פעילות שלכם, שתגרום לצלב האדום לבקר את גלעד שליט, ממש קדושה!!! אני מקווה שהדגשתי את זה מספיק חזק וברור. והערה לדריה. מי שמכיר ולו מעט את החיזבאללה, יכול היה להבין מהרגע הראשון שלחץ בינלאומי לא יזיז את נסראללה מעמדותיו וממדיניות הסתרת הקלפים שלו. לגבי החמאס זה קצת יותר מורכב, כי הם כן מעוניינים בתמיכה והכרה בינלאומית. מכל מקום, כדאי לזכור שהם לא חתומים על אמנת ג'נבה המחייבת ביקור נציג צלב אדום אצל שבויים.

הצלב האדום כ"שחקן" משמעותי ובעל משקל

להלן ציטוט מהודעה שפרסם דובר התנועה הקיבוצית. ראו הערותיי בהמשך: "קרוב לגלעד" - מתוך 'אתר הקיבוצים' באינטרנט בקישור - http://www.kibbutz.org.il/tnua/dover/081028_shalit1.htm?nojump=1 28.10.2008 אגף המשימות בתנועה הקיבוצית היה הדוחף המרכזי בפעולות להשבת החייל החטוף סמ"ר גלעד שליט בחול המועד סוכות. להצלחת הפעילות, ששיאה בעצרת סמוך למקום החטיפה - קיבוץ כרם שלום - נרתמו מועצת אשכול, חבריו של שליט ממצפה הילה וחבריו ליחידה, וארגונים נוספים. יואל מרשק, מרכז אגף המשימות בתנועה הקיבוצית, מספר שהפעילות במעבר כרם שלום כללה חסימת מעבר משאיות ועליהן סחורות ומזון לרצועת עזה, ושחרור העוצר לבקשת אנשי הצלב האדום. מרשק, הכוח המניע, מסכם: "השקענו בארגון 10 ימי עבודה ואנו רואים הצלחה בחשיפה שקיבל עניינו של שליט ובלחץ על המנהיגות. נמשיך לסייע למשפחת שליט, שהודתה לנו בחום בסיום העצרת". - - - - - - - - - - "... הפעילות במעבר כרם שלום כללה חסימת מעבר משאיות ועליהן סחורות ומזון לרצועת עזה, ושחרור העוצר לבקשת אנשי הצלב האדום." בבדיקה שערכתי מצאתי ש - א. בהודעתו של מרשק לאנשים שחסמו בפיקודו את משאיות-האספקה לרצועת-עזה במעבר כרם-שלום ב-19.10 הוא לא אמר ש"הצלב האדום ביקש שחרור העוצר" אלא ש (כך כנראה אמר מרשק לחוסמים) "החלטנו (!) מסיבות הומניטאריות (!) לאפשר את המעבר של המשאיות" (היו שם כ-80 משאיות, רובן 'סמיטריילרים'). ב. תחילה, בערך ב-10:00, דיבר מרשק על 3 משאיות בלבד שיורשו לעבור. כאשר התברר שנהגי-המשאיות מתחילים לריב ביניהם מי יהיו 3 ה"מאושרים", ושסיכמו ביניהם ש"או כולם עוברים או אף אחד !", מרשק הודיע (בערך ב- 10:20) את הודעתו המסכמת: "כולם יעברו". ג. על-פי סיכום מוקדם (!) עם מרשק הועברה לצלב האדום הודעה, ביותר מ'ערוץ' אחד, שבכל אופן - המשאית (סמי- טריילר שלהם) לא תעבור (!), אלא אם יובטח ויוכח (!) שגלעד שליט יקבל גם הוא פריטים מהאספקה שעל המשאית. מהצלב האדום לא הגיעה, ככל שיכולתי לבדוק ולאמת, שום מחאה, בקשה או תגובה אחרת, אלא רק אישור קבלת ההודעות, שהחוסמים רואים את הצלב האדום אחראי לביקור אנשיו אצל גלעד, שגם יביאו לו אספקה ויצרו קשר ראשוני בינו לבין בני-משפחתו, לוידוא מצבו האמיתי (על מצבו האמיתי יש גירסאות שונות). ד. כאמור: גם משאית הצלב האדום הורשתה לעבור את מחסום הכניסה למתחם המעבר בכרם-שלום (אחרי בערך 3 שעות של חסימה. למיטב ידיעתי מרשק היה נוכח במקום כאשר המשאית עברה, ולא עשה שום נסיון לעצור אותה, למרות הסיכום המוקדם. ה. ככל שיכולתי לבדוק - לא נעשה שום נסיון אקטיבי מצד אנשי מעבר-כרם שלום(!), המאבטחים והבודקים במעבר(!), נהגי-המשאיות(!), או אנשי-המשטרה שנכחו במקום (!) להסיר את החסימה או לסלק את החוסמים מן הכניסה למעבר כרם-שלום ! להיפך: ככל שהנוכחים במקום יכלו להתרשם, היו הסכמה ושיתוף-פעולה מצד כל האנשים וה'גורמים' הנ"ל במשך 3 שעות-החסימה, כנראה עם נכונות להמשיך ולהמתין בסבלנות זמן נוסף בו המנעבר ייחסם. כאמור: יזמת הסרתה של החסימה היתה כפי הנראה כולה יזמתו האישית של מארגן החסימה - מרשק מהתנועה הקיבוצית. ו. הערה מסכמת: אחרי 859 ימים של שבי מגיע לגלעד שהמתיימרים ללחוץ על מקבלי-ההחלטות בצד שלנו (בממשלת- ישראל ובצה"ל) ובצד שלהם (ברצועת-עזה) אכן יפעילו לחץ, ולא יפעלו רק בתחום יחסי-הציבור ודעת-הקהל, מבלי לזלזל ב'מגרש' הזה. הוכח ומוכח שכל העצרות ואפילו חסימה הפגנתית ומוגבלת בזמן כמו זאת ב-19.10 בכרם- שלום, לא מזיזות שום דבר אצל אף אחד מבעלי הכוח והסמכות. נדמה לי שהתמקדות בצלב האדום, כולל מניעת השתתפותו ב"מעשים הומניטארייים" כלפי תושבי רצועת-עזה ואסירים עזתיים בישראל (אספקה, ביקורים, תנאי-כליאה וכו') - דווקא אם תיצור מחאה ולחץ בין-לאומיים על ישראל, עשוייה אולי להיות אפקטיבית יותר. לפעמים לחץ עקיף (על הממשלה באמצעות גורמים בין-לאומיים שיתעוררו בגלל חסימת פעולות הצלב האדום עד שיחולו גם על גלעד שליט !) ישפיע לא פחות מלחץ ישיר שכל כולו הפגנות מתוקשרות מוגבלות ("גומרים-הולכים"). כן ! זה עלול לגבות מחירים אישיים ממי שיהיו מעורבים בלחצים היותר אפקטיביים, אבל אולי גם יחישו את חזרתו של גלעד הביתה. מי שלא מוכן לשלם את המחיר האישי אלא בהבל-פה בלבד, שיבדוק את "עומק" רצונו שגלעד יחזור סוף-סוף הביתה.

לחץ באמצעות הצלב האדום (הגהת-הודעתי הקודמת)

מפורום 'החיילים החטופים' בפורטל 'תפוז': הצלב האדום כ"שחקן" משמעותי ובעל משקלו דן בן תרצה ו 13:02 | 31/10/08 להלן ציטוט מהודעה שפרסם דובר התנועה הקיבוצית. ראו הערותיי בהמשך: "קרוב לגלעד" - מתוך 'אתר הקיבוצים' באינטרנט בקישור - http://www.kibbutz.org.il/tnua/dover/081028_shalit1.htm?nojump=1 28.10.2008 "...אגף המשימות בתנועה הקיבוצית היה הדוחף המרכזי בפעולות להשבת החייל החטוף סמ"ר גלעד שליט בחול המועד סוכות. להצלחת הפעילות, ששיאה בעצרת סמוך למקום החטיפה - קיבוץ כרם שלום - נרתמו מועצת אשכול, חבריו של שליט ממצפה הילה וחבריו ליחידה, וארגונים נוספים. יואל מרשק, מרכז אגף המשימות בתנועה הקיבוצית, מספר שהפעילות במעבר כרם שלום כללה חסימת מעבר משאיות ועליהן סחורות ומזון לרצועת עזה, ושחרור העוצר לבקשת אנשי הצלב האדום. מרשק, הכוח המניע, מסכם: "השקענו בארגון 10 ימי עבודה ואנו רואים הצלחה בחשיפה שקיבל עניינו של שליט ובלחץ על המנהיגות. נמשיך לסייע למשפחת שליט, שהודתה לנו בחום בסיום העצרת". - - - - - - - - - - "... הפעילות במעבר כרם שלום כללה חסימת מעבר משאיות ועליהן סחורות ומזון לרצועת עזה, ושחרור העוצר לבקשת אנשי הצלב האדום." בבדיקה שערכתי מצאתי ש - א. בהודעתו של מרשק לאנשים שחסמו בפיקודו את משאיות-האספקה לרצועת-עזה במעבר כרם-שלום ב-19.10 הוא לא אמר ש"הצלב האדום ביקש שחרור העוצר" אלא ש (כך כנראה אמר מרשק לחוסמים) "החלטנו (!) מסיבות הומניטאריות (!) לאפשר את המעבר של המשאיות" (היו שם כ-80 משאיות, רובן 'סמיטריילרים'(. ב. תחילה, בערך ב-10:00, דיבר מרשק על 3 משאיות בלבד שיורשו לעבור. כאשר התברר שנהגי-המשאיות מתחילים לריב ביניהם מי יהיו 3 ה"מאושרים", ושסיכמו ביניהם ש"או כולם עוברים או אף אחד !" מרשק הודיע (בערך ב- (10:20 את הודעתו המסכמת: "כולם יעברו". ג. על-פי סיכום מוקדם (!) עם מרשק הועברה לצלב האדום הודעה, ביותר מ'ערוץ' אחד, שבכל אופן - המשאית (סמי- טריילר) שלהם לא תעבור (!), אלא אם יובטח ויוכח (!) שגלעד שליט יקבל גם הוא פריטים מהאספקה שעל המשאית. מהצלב האדום לא הגיעה, ככל שיכולתי לבדוק ולאמת, שום מחאה, בקשה או תגובה אחרת, אלא רק אישור קבלת ההודעות, שהחוסמים רואים את הצלב האדום אחראי לביקור אנשיו אצל גלעד, שגם יביאו לו אספקה ויצרו קשר ראשוני בינו לבין בני-משפחתו, לוידוא מצבו האמיתי (על מצבו האמיתי יש גירסאות שונות). ד. כאמור: גם משאית הצלב האדום הורשתה לעבור את מחסום הכניסה למתחם המעבר בכרם-שלום (אחרי בערך 3 שעות של חסימה). למיטב ידיעתי מרשק היה נוכח במקום כאשר המשאית עברה, ולא עשה שום נסיון לעצור אותה למרות הסיכום המוקדם. ה. ככל שיכולתי לבדוק - לא נעשה שום נסיון אקטיבי מצד אנשי מעבר-כרם שלום(!), המאבטחים והבודקים במעבר(!), נהגי-המשאיות(!), או אנשי-המשטרה שנכחו במקום (!) להסיר את החסימה או לסלק את החוסמים מן הכניסה למעבר כרם-שלום ! להיפך : ככל שהנוכחים במקום יכלו להתרשם, היו הסכמה ושיתוף-פעולה מצד כל האנשים וה'גורמים' הנ"ל במשך 3 שעות-החסימה, כנראה עם נכונות להמשיך ולהמתין בסבלנות זמן נוסף כל עוד המעבר חסום. כאמור: יזמת הסרתה של החסימה היתה כפי הנראה כולה יזמתו האישית של מארגן החסימה - מרשק מהתנועה הקיבוצית. ו. הערה מסכמת: אחרי 859 ימים של שבי מגיע לגלעד שהמתיימרים ללחוץ על מקבלי-ההחלטות בצד שלנו (בממשלת-ישראל ובצה"ל) ובצד שלהם (ברצועת-עזה) אכן יפעילו לחץ, ולא יפעלו רק בתחום יחסי-הציבור ודעת-הקהל ה"אנמית", מבלי לזלזל ב'מגרש' הזה. הוכח ומוכח שכל העצרות ואפילו חסימה הפגנתית ומוגבלת בזמן כמו זאת ב-19.10 בכרם-שלום, לא מזיזות שום דבר אצל אף אחד מבעלי הכוח והסמכות. נדמה לי שהתמקדות בצלב האדום, כולל מניעת השתתפותו ב"מעשים הומניטארייים" כלפי תושבי רצועת-עזה ואסירים עזתיים בישראל (אספקה, ביקורים, תנאי-כליאה וכו') - דווקא אם תיצור מחאה ולחץ בין-לאומיים על ישראל - עשוייה אולי להיות אפקטיבית יותר. לפעמים לחץ עקיף (על הממשלה באמצעות גורמים בין-לאומיים שיתעוררו בגלל חסימת פעולות הצלב האדום עד שיחולו גם על גלעד שליט !) ישפיע לא פחות מלחץ כביכול ישיר, שכל כולו הפגנות מתוקשרות אבל מוגבלות "("גומרים-הולכים") כן ! זה עלול לגבות מחירים אישיים ממי שיהיו מעורבים בלחצים היותר אפקטיביים, אבל שאולי גם יחישו את חזרתו של גלעד הביתה. מי שלא מוכן לשלם את המחיר האישי אלא בהבל-פה בלבד ובהקדשת שלוש-ארבע שעות פעם ב...(עם כל ההוקרה גם ל"מחיר" המועט והמוגבל הזה !), שיבדוק את "עומק" רצונו שגלעד יחזור סוף-סוף הביתה.

יונה1

New member
אם הבנתי אותך נכון, אז ככה...

א. יואל מרשק, (כמו רבים וטובים שקדמו לו), הואיל בטובו לפנות 10 ימי עבודה כדי לפרסם את עצמו בתקשורת. הללוייה! האם לצרף את שמו לרשימה המאד, מאד, מאד ארוכה של גוזרי הקופונים, הסלבס החדשים, מוצאי העבודה ומקבלי הג'ובים הפוליטיים שהניבו השנתיים וחצי האחרונות? ב. כבר שנתיים וחצי אני ממש נהנית לקרוא ולשמוע על פעילויות שמתלוות אליהן המילים "הצלחה" ו"שיאים". אמנם גלעד שליט עוד נרקב בשבי, אבל הפעילות של מרשק היתה כדבריו "מאד מוצלחת". ג.מדבריך משתמע שאת הפעלת אותם הלחצים על הצלב האדום, או ליתר דיוק את מניעת כניסתו לעזה, ניתן לבצע אך ורק באלימות וכוח. אכן, אם תמצא קבוצה מספיק נחושה וחזקה פיסית להתמודד עם כוחות המשטרה שיבואו לפנות אותכם (תוך כדי הפעלת כל השיטות המוכרות שלהם לפיזור הפגנות בלתי חוקיות), מאד אעריך אותך. לי עצמי יש כבר פטור מהרופא מלהשתתף בהפגנות אלימות, אבל מי יודע, אולי ראובן מעוניין. ד. לאחר שתארגן קבוצה מספיק גדולה שתחסום את כניסת המשאית של הצל"א, תופיע בכל כלי התקשורת העולמית וגם תבלה את הלילה במעצר, ימשיכו המשאיות לעשות את דרכן לעזה. נו, אז מה השלב הבא? (ואם התשובה היא שברגע שתשתחררו ממעצר תחזרו לשם, כדאי לקחת בחשבון ששחרור מפגינים שנעצרו, כרוך בתשלום קנסות של אלפי שקלים. כך שכדאי לכם להכין גם תקציב אישי לכך). ה. אני מוכנה ללא כל בושה או נקיפות מצפון, לעמוד בראש הרשימה של אלה שלא מוכנים בשום אופן לשלם כל "מחיר אישי" (חוץ משפע זמן והכסף הרב שהוצאתי), על מנת לממש את התוכניות שלך. ועדיין טוענת ש"עומק" רצוני שגלעד יחזור הביתה, איננו רדוד משלך במאומה.

מצאתי בטוקבק באחד האתרים:

"ב-19.10.2008 התייצבו 60 איש בשעה 07:00 בכניסה למעבר כרם-שלום וחסמו את המעבר של כ-80 משאיות אספקה לרצועת-עזה. בשיירת המשאיות שנחסמה עמדה גם משאית 'סמי-טריילר' של הצלב האדום. כעבור 3 שעות, בערך ב-10:30 הוסרה החסימה והמשאיות הורשו להכנס לאיזור פריקת האספקה והעמסתה על המשאיות הפלשתיניות. למרות מה שסוכם מראש והודע גם לצלב האדום - גם המשאית שלהם הורשתה לעבור. אילו נאסר על משאית הצלב האדום שנשאה "ציוד סיוע הומניטארי" להכנס לאיזור הפריקה וההעמסה, וכך - מאז והלאה - לגבי כל המשאיות של הצלב האדום - עד שיוכח שגם גלעד שליט מקבל סיוע הומניטארי מאנשי הארגון הבין-לאומי שמושבו בג'נבה, שוויץ - יתכן שכיום, שבועיים אחרי, כבר היינו יודעים יותר מה מצבו האמיתי של גלעד. לכן: ייחסמו נא הכניסות לבתי-כלא בישראל בהם יש אסירים ועצירים עזתיים בפני ביקורי הצלב האדום, עד שגם גלעד שליט יזכה לביקורים כאלה ! הנה רעיון למשמרות שתהיינה אולי יותר אפקטיביות מאלו שבסמוך לבית ראש-הממשלה בירושלים."

dariayaari

New member
מה הקשר???

המטרה של המשמרות בירושלים - הפעלת לחץ בלתי פוסק, יומיומי, על ראש הממשלה. אין שום קשר בין השניים, ודבר לא סותר דבר. המשמרות בירושלים אפקטיביות יותר מכל פעילות אחרת הנעשיית מפעם לפעם. {יונה תיטיב להסביר זאת ממני}. ובכל זאת - מדהים איך המשמרות מתקיימות מעצמן. המתנדבים מגיעים מכל קצות הארץ, קמים ועולים לירושלים, לא מבריזים, לא מוותרים. אישה אחת מתכוונת לעלות עם תינוק בן מספר חודשים מרמת גן, במונית. היא עדיין מניקה, כך שחייבת להיות צמודה אליו. זוהי רק דוגמא להיענות ולהבנה של האנשים שזוהי הדרך האפקטיבית ביותר. זה נעשה בשקט, ללא תופים וחצוצרות, כמעט ללא תקשורת, אבל האפקט חזק. עליזה אולמרט, בהזמינה את רותי ויעל יוזמות המשמרות אל ביתה, אישרה באקט זה את החשיבות והאפקטיביות של המשמרות, שמטרידות ולא נותנות מנוחה לראש הממשלה.

יונה1

New member
ואני מצאתי בטוקבק אחר שנמצא באתר אחר

ש"לא די בחסימת משאיות וכניסות לבתי כלא, אלא כל הטוקבקיסטים חייבים להתארגן ולפלוש לעזה בכדי לחלץ משם את גלעד שליט! הנה רעיון לפעילות שתהיה אולי יותר אפקטיבית מאלו שבסמוך לבית ראש-הממשלה בירושלים, מחסימת משאיות וחסימת כניסות לבתי כלא".

כאשר רעיון טוב אוינו ריאלי נשארת הציניות

הלוואי ואלפי הטוקבקיסטים היו, כדברייך יונה, לוקחים את עצמם אל "שערי-עזה" כדי להפיל אותם - במטאפורה ובמעשה אמיתי. כך הפילו אלפי העזתים את החומה והשער של מעבר רפיח. אלא שמידת היאוש שלהם ומידת נכונותם אולי להקריב את עצמם ומידת המחוייבות שלהם גדולות אלפי מונים מאלה שלנו, הישראלים המסתפקים בציקצוק שפתיים ובגלגול עיניים לשמיים ובכתיבת טוקבקים (ופה ושם - השתתפות בעצרת או במשמרת), כי תמיד אנחנו ריאליים ומחשבים מה אנחנו עלולים להפסיד ובמה להנזק במעשה כזה או אחר. אילו - כרעיון הנכון שהעלית - אלפי טוקבקיסטים היו צרים על הגדר המקיפה את רצועת-עזה סמוך לאחד המעברים, אולי משהו היה זז בעניינו של גלעד. אבל בצד שלנו ישנם בעיקר רעיונות טובים (כמו שלך) והסתפקות במעט שבמעט, מחשש... וציניות (גם כן כמו שלך). ואשר למשמרות מול עצרות וחסימות: אינני יודע מה עשוי להשפיע יותר: התמדה לאורך זמן "במנות קטנות", כמו במשמרות, או "מסה גדולה במכה" ('זבנג ו - - -'). ולכן אין מנוס מלפעול ב-2 המסלולים במקביל, מה שאכן נעשה. נ.ב. עדיין לא ברור לי כמה אנשים בכלל קוראים את ההתכתבות הנלהבת כאן. מלי - טרם הוצגו כאן נתוני הכניסה של גולשים. אולי אנחנו בס"ה "מדברים אל עצמנו", קומץ של בקושי 10 עקשנים-מחוייבים ואיכפתיים, ללא הד וללא השפעה ?

יונה1

New member
לא צריך סטטיסטיקות ממלי

מבין הכותבים "הנלהבים" בפורום, יוצאים מהבית בדיוק 4.7 אנשים. זו עובדה מוכרת וידועה מאד כבר מאז ימיו הראשונים. ואני מודה שאני מתייחסת בציניות ובעיקר בהומור לדברים שנכתבים בפורומים וטוקבקים. בעיני עדיף אדם שמגיע ולו לשעה אחת למשמרת בירושלים, מזה שכותב 40, 50 הודעות ביום בפורום, מגיב כפייתי כטוקבקיסט, עורך מיני פולחנים מיסטיים כאלה ואחרים "למען שליט", או כזה שזורק רעיונות בלתי ניתנים למימוש. שים לב - אהוד ברק הופיע לפני כמה חודשים בפני תלמידי תיכון והסביר להם את הבבלאת ש"אין פודין שבוי יתר על דמיו...". איש לא נתן לו על הראש על דבריו המטומטמים, ההזויים והחצופים. לעומת זאת, לאחר שהיו לאחרונה מול ביתו 2 הפגנות והוא גם הותקף אישית בכלי התקשורת, הוא התחיל לזמר מזמורים חדשים בתכלית. פוליטיקאים לא אוהבים הפגנות מול ביתם, וזו עובדה שמוכרת לי אישית מפי שרים לשעבר, גנרלים בדימוס, ולאחרונה, מפי אשת ראש הממשלה עצמה. אז קח בחשבון שיתכן ואת הפורום הזה קוראים הרבה אנשים שמתלבטים מה לעשות. מצד אחד הם יכולים להשתכנע ממך שאין כל תכלית לעמידה מול בית רה"מ, מצד שני הם לא מוכנים לעשות שום פעילות שקשורה בעבירה על החוק, שתגמר במעצרים או שבירת עצמות. מה הרווחנו מזה? אנשים שממשיכים לשבת בבית ולצקצק. עם זאת, אם אמנם תצליח לארגן כאן בפורום הזה קבוצה שתחסום את שערי עזה, או כניסת מבקרים לבתי כלא, כך שבזכותכם הצלב האדום יבקר את גלעד, כמובן שמאד אשמח.

מה יחזיר את גלעד שליט ? שקט בודאי שלא !

"... ואשר למשמרות מול עצרות וחסימות: אינני יודע מה עשוי להשפיע יותר: התמדה לאורך זמן "במנות קטנות", כמו במשמרות, או "מסה גדולה במכה" ('זבנג ו - - -'). ולכן אין מנוס מלפעול ב-2 המסלולים במקביל, מה שאכן נעשה." זהו משפט מדבריי הקודמים. התמדה במנות וב'מסות' גדולות לאורך זמן ובאופן רצוף היא כמעט תרתי דסתרי, ומעשית כמוכח - לא אפשרית. כדי לחדד ולהבהיר אכתוב שוב: אין (לי) בטחון מה המעשים שישפיעו יותר להזזת בעלי הסמכות והכוח - בישראל, בעזה, בדמשק ובקהיר - לקדם את החזרתו של גלעד שליט הביתה. לכן אין לפסול אף אחד מן המעשים, השיטות והרעיונות להגברת הלחץ. כי זה בודאי נחוץ: לחץ ! אני (נדמה לי כמוך, יונה) שולל רק את 'הורדת הפרופיל' וה"שמירה על שקט" כדרישתם של אולמרט, ברק ודומיהם. שקט כזה ישרת את היסוסיהם או רתיעתם מ"להסתבך" עם אגפים שלמים בצבור הישראלי, ביחוד לפני בחירות (ראי דברי ברק בשבת ב'צוותא' על פרפורי-הבטן כאשר יוודא כמה ומי יהיו המשוחררים הפלשתינים בתמורה לשובו של שליט הביתה). לכן - גם המשמרות ליד בית ראש-הממשלה וארועי-המחאה (בערבי -הפסח וראש-השנה) שם (בהם השתתפתי יותר מפעם אחת), וגם העצרות (שגם בהן השתתפתי יותר מפעמיים-שלוש), וגם פעילויות נוספות (שלא אפרט אותן כאן, ושבאחדות מהן הייתי מעורב גם כן), כולם ראויים ! אבל האם הם "יעשו את זה" ? נדמה לי שהם לבדם לא. מה כן ? הלוואי שידעתי, כי יתכן מאד שהייתי עושה, גם אם זה היה כרוך במחיר אישי. כללית, לדעתי, צריך "להגביר ווליום", ובמידת-האפשר לגרום אי-נעימויות למי שבידיו היכולת לעשות מעשה של ממש כל עוד אינם עושים (שהרי "להכאיב" לפוליטיקאים מאד קשה בגלל ה'סיליקון' ממנו הם עשויים כדבר הקלישאה), במישרין (מול עיניהם ולאזניהם) או בעקיפין (למשל - באמצעות יצירת לחץ בין-לאומי, כמו בהקשר של הצלב האדום, כדבריי הקודמים).

למעלה