נעמה שלום, ולתשומת ליבך!

מדובר במעשה אומנות

כיצד לשמור על גלעד במודעות ויחד עם זאת לא לפגוע במשא ומתן. הקו הנוכחי של משפחת שליט הוא לדעתי הליכה בין הטיפות באופן הנכון ביותר.

dariayaari

New member
היי דן

"הוכח ומוכח שכל העצרות ואפילו חסימה הפגנתית ומוגבלת בזמן כמו זאת ב-19.10 בכרם- שלום, לא מזיזות שום דבר אצל אף אחד מבעלי הכוח והסמכות". "מי שלא מוכן לשלם את המחיר האישי אלא בהבל-פה בלבד, שיבדוק את "עומק" רצונו שגלעד יחזור סוף-סוף הביתה" ראשית, מה שאתה אומר הוא שבעצם כל העניין ההוא של חסימת המעבר היתה הצגה בלבד. ייתכן מאד, וחבל מאד, והשאלה מי ולמה ולאיזו מטרה איך הוכח ואיך מוכח שכל העצרות/הפגנות לא עוזרות? מחיר אישי - זה כבר מורכב מאד. מאד מאד. כולנו משלמים משהו, נכון, לא הרבה. בעיקר אנחנו משלמים כסף. לשלם בפיטורין מהעבודה, בפיטורין מבן/בת זוג שנמאס לו, לשלם בבריאות נפשית, פיסית - נכון, זה כבר סיפור אחר לגמרי. אהייה מוכנה לשבת יום אחד בכלא, אבל לא הרבה מעבר לזה. עם זאת אתה הולך לקיצוניות. אני מאמינה שרובם ככולם רוצים שגלעד יחזור, גם אלו שלא מוכנים לשלם מחיר גבוה. באותו אופן אתה יכול לתמוה על נועם ואביבה ואחייו של גלעד, שאינם הולכים לשכב תחת דלתו של אולמרט, או לחסום את המעברים בגופם. ואם הם לא עושים זאת תגיד שיבדקו לעומק עד כמה הם רוצים? ובכלל, עזוב אותך משאלות מורכבות על נפש האדם, השאר זאת לפילוסופים. ואשמח לשמוע ממך מה אתה עושה, ומה אתה מציע בתכלס.

מרים גרוף כמשל

1. אמא של יוסקה גרוף, מרים, אכן נשכבה על כל השולחנות ולפני כל הדלתות, עד שיצחק רבין אמר לאנשיו:"תמצאו כבר דרך להוריד אותה ממני !" ועיסקת ג'יבריל "יצאה לדרך". 2. לא אהיה "נחתום המעיד על עיסתו", לא בקשר למחירים ששילמתי עד כה, ולא בעבור אלה דברים שעשיתי. וגלעד עדיין בשבי !

יונה1

New member
מרים גרוף

כמו הורי שבויי מלחמת יום הכיפורים שקדמו לה, הם אמנם סמל ומודל להורים שידעו מצויין להאבק במערכת. מאד מצער ומכאיב שאף לא אחת ממשפחות שבויים שלאחריהם, לא ידעו פשוט לאמץ את המודל. א-ב-ל - יש הבדל מאד גדול בין לשכב על שולחנות ולפני דלתות לבין פעילות בלתי חוקית עליה אתה ממליץ כמו חסימת כבישים האמת היא שכבר דיברנו בעבר על היכולת שלנו לפעול. למשל אם בביקורי אצל עליזה אולמרט, הייתי נשכבת לה על השולחן, אין ספק שהפסיכיאטר המחוזי היה מאשפז אותי. אז אני מודה שאני לא מוכנה לשבת במעצר ו/או בבית משוגעים. אבל על מנת להקדים רפואה למכה, ועל מנת שאיש לא יטען שאני מנסה לחבל בפעילויות שונות, אז גם הפעם אני מבקשת להדגיש שאין לי כל בעיה או הסתייגות מכך שתשכבו על שולחנות, תשכבו לפני כל הדלתות, תחסמו כבישים ותבעירו צמיגים.

dariayaari

New member
דן, לו רבים מבני עמנו

היו מצטרפים למשמרות המחאה מול מעונו של ראש הממשלה, רבים רבים, זה בהחלט היה מקצר את התהליך, ומהווה לחץ אדיר על אולמרט, וזאת מבלי שאיש אחד יצטרך לשלם מחיר כבד. מה שקורה היום הוא, שעדיין מעטים מאד הם אלו שיוצאים לרחובות, ועל כן הלחץ מתון יותר. מרים גרוף אכן שילמה בבריאותה. אמא אי אפשר לעצור. ואתה, אתה לא אמור לקחת על עצמך את כל העול. אלא אם כן אתה רואה דברים בקיצוניות, בטוטליות. אלא אם כן אתה מרגיש שאתה חייב להקריב את עצמך. שאם אינך מקריב את עצמך, זה אומר שלא אכפת לך. גם אני הייתי פעם קיצונית, וחשבתי שאני יכולה להציל את העולם. לקח לי זמן להבין שאני לא יכולה להציל את העולם, ואף אינני יכולה להציל אדם אחד אם הוא לא עוזר לי להציל את עצמו. כך שיכולותי מוגבלות, ואהבתי את ההבנה הזאת. גם אתה כאדם אחד לא יכול להציל את גלעד, טוב יהיה אם תבין את זה ותמנע מעצמך מחירים לשווא.

בגלל חוסר הנוחות של רבין

נרצחו מאות ואלפים נפצעו. האם זה מוצדק? כבר אמרו פעם שמי שלא לומד מן ההיסטוריה נדון לחזור עליה. איני מאמין שגלעד היה רוצה עשרות או מאות נרצחים על מצפונו. כמו שהתרשמתי ממנו - אפילו לא אחד. אני זוכר ניצול שואה שהעיד שהיה ילד במחנה ריכוז ומישהו לקח אוו תחת חסותו ולימד אותו שהערך העצמי שלו חשוב לא פחות מלחם ומים. שאסור לו לתת לערך העצמי שלו להישבר, כי שם מסתיימים חייו. אני חושב שאדם אינו רק יצור חי, הוא גם בעל ערכים ואמונות. האם עלינו לבגוד בערכיו ואמונותיו של אדם כדי להציל את חייו? לדעתי זה לא סביר. אני בעד להחזיר את גלעד וגם לשלם מחיר בלתי נמנע. אני מתנגד בתוקף לשלם מחיר כזה שיחריד אפילו את גלעד כאדם רגיש ואחראי. אני רוצה את גלעד כאן חי לא רק פיסית, אלא אדם שמסוגל לחיות עם עצמו מכאן והלאה. לדעתי גם משפחת שליט סבורה כך.

הגזמת, ראובן, ביומרתך לדבר "בשם" גלעד

מי שמך ? מנין לך הבטחון בדברים שכאילו שמת אותם בפיו ובמחשבתו של גלעד ? דבר בשם עצמך ואל תתיימר לדעת צפונות לב של מי שלא הסמיך אותך לכך !

האם זו יומרה לסבור שגלעד רגיש ואחראי?

בשום מקום לא כתבתי שאני יודע מה גלעד חושב אלא כתבתי את התרשמותי ממנו ממה שפורסם. ניכר שלא ניסית להבין מה כתבתי אלא מיהרת לשלול. מה שאני אומר הוא שאדם אינו רק יצור חי אלא גם בעל ערכים וערך עצמי. האם יש לנו זכות להציל אדם גם במחיר ערכיו? מה עם חנה סנש לדוגמה? אילו היית בן משפחתה האם היית מוסר מידע לנאצים כדי להציל אותה? איך היא הייתה חיה אחר כך עם עצמה כאשר כל מה שעמלה עליו נהרס? כשערכיה חוללו וחבריה נעצרו ו/או נרצחו עבורה? חנה סנש הייתה אדם אמיתי, לא שונה מגלעד. מה נותן לך את הזכות לקבוע את ערכיו עבורו?

dariayaari

New member
אז אם כך,

מדוע אינם חתומים על אמנת ג'נבה? אם חשובה להם הכרה? ואולי זה עניין של זמן? כלומר, כל ההבשלה שלהם בדרך, הרצון שלהם בהכרה נמצא בתהליך וזה רק עניין של זמן עד אשר יחתמו אף הם?

יונה1

New member
על אמנת ג'נבה

חתומות רק מדינות ולא ארגונים. אם תקום בעתיד מדינה פלסטינית בראשות החמאס אני לא יודעת. אם הנ"ל יתממש ואז הם גם יחתמו על אמנות בינלאומיות, אני גם לא יודעת. דרך אגב, רצוי מאד לדעת שגם מדינות לא תמיד מיישמות חוקים בינלאומיים. כך למשל במלחמת יום הכיפורים סוריה לא התירה במשך כמה חודשים לשבויים שלנו להפגש עם אנשי הצלב האדום. הם אפילו לא הסכימו לפרסם רשימות שבויים שבידיהם. ודרך אגב שני... משפחות שבויי מלחמת יום הכיפורים דווקא קיימו הפגנה מול משרדי הצלב האדום. למותר לציין שזה לא עזר להם.

הצלב האדום ככתובת ללחץ, בכל ערוץ אפשרי -

Please find the way to publish my following response to one of your latest news. Thank you ! In response to the following quotation from VOA News, 30 October 2008, under the headline: Hamas Frees 17 Fatah Prisoners, Let me write: The international humanitarian organization, namely – the Red Cross - can not remain blind to the un-humanitarian behaviour towards the Iseaeli P.O.W Gilad Shalit and his family More and more voices within Israel and also in the wide world demand the linking between humanitarian treatment towards the people of Gaza and neighbourhood and detainees from the Gaza strip imprisoned in Israel, Vis-à-vis parallel and symmetric measures taken towards the Israeli Prisoner Of War (P.O.W.) Gilad Shalit. Shalit, today (October 31 2008) being hidden from site somewhere inside the Palesteinien are of the Gaza strip, for 859 days since June 25 2006, should receive the same humanitarian gestures as the Palesteneien detainees. Unless Red Cross people will be allowed immediate access to Gilad Shalit All Red Cross visits, transferring of letters and/or supply of food & medications from and to Palestinien prisoners and their families should be stopped at once, say and make public more and more Israelis ! Will the Red Cross "lift the glove" and turn to the holder of Gilad Sahlit Explaining that the international humanitarian organization can not remain blind to the un-humanitarian behaviour towards Shalit and his family ?! * * * From VOA News, 30 October 2008: Hamas Frees 17 Fatah Prisoners " - - - Egypt is also mediating between Israel and Hamas, which is demanding Israel free hundreds of Palestinian prisoners in exchange for the release of Israeli soldier Gilad Shalit. Egyptian President Hosni Mubarak told reporters on Thursday, he believes Shalit is in good health and is not being mistreated. - - - In other news, Israel's defense ministry closed all border crossings with the Gaza Strip, following a suspected militant rocket attack from the area into Israel. Israeli officials did not say when they would reopen the border. There were no casualties in the attack. Israel imposed sanctions on Gaza after Hamas gained control of the territory last year. A truce agreement requires Israel to gradually allow more goods into Gaza if militants there stop attacking Israel"

מנכתבי הנ"ל נשלח ל- [email protected]

זאת כתובת הדוא"ל של הסניף הירושלמי של 'קול אמריקה'. הקישור לידיעה עליה באה תגובתי, שטרם פורסמה ואולי כלל לא תוצג באתר 'קול אמריקה' - http://www.voanews.com/english/2008-10-30-voa26.cfm

כתובות הצלב האדום בישראל ובעזה ותיקון כותרת:

אלו הכתובות של משרדי-הצלב האדום באזור שלנו (ישראל ורצועת-עזה), למי שירצה לכתוב להם בעניינו של גלעד שליט, כדי להוסיף עוד מוקד לחץ: Israel, Occupied and autonomous territories Tel Aviv ICRC delegation 185, Hayarkon Street TEL AVIV 63453 Tel.: (+972) 35 24 52 86 Fax: (+972) 35 27 03 70 e-mail Head of delegation: Mr HARNISCH Christoph Media contact persons: Ms SEGEV-EYTAN Yael אשת-קשר לתקשורת: גב' יעל שגב-איתן - Mobile: (++972) 52 275 75 17 Languages spoken: Hebrew/English Jerusalem ICRC mission Nabi Shu'eib st. 8 Sheikh Jarrah district PO Box 20253 91202 JERUSALEM Tel.: (+972 2) 582 88 45 / 582 84 41 Fax: (+972 2) 581 13 75 e-mail Head of mission: Ms RITZ Katharina Media contact person: Ms BONEFELD Anne Sophie Mobile: (++972) 52 601 91 50 Languages spoken: English Gaza ICRC office Jalaa street 50 / 43 Rimal PO Box 29 Tel.: (+972) 82 82 26 44 Media contact person: Mr NASR Iyad Mobile: (+972) 59 60 30 15 Languages spoken: English/Arabic ובאשר לכמה אותיות מיותרות שנפלטו לכותרת של הודעתי הקודמת - צריך להיות: "מכתבי הנ"ל נשלח ל- - - " וגו'

קישור לכתובות הצלב ה אדום כולל E-mail adress

http://www.icrc.org/web/eng/siteeng0.nsf/html/middle-east-and-north-africa-contact זהו הקישור לדף הכתובות של הצלב האדום במזרח-התיכון ובצפון-אפריקה. לא הצלחתי להעתיק משם את כתובות הדוא"ל, לכן אני מצרף את הקישור לדף, שהקלקה על המילים e-mail שבתחתית כל כתובת (ישנן שם כתובות משרדיהם בתל-אביב, בירושלים ובעזה) מאפשר שיגור הודעת אינטרנט לאותה הכתובת. בהצלחה לכל מי שיצטרף לנסיון הלחץ גם על הצלב האדום בעניינו של גלעד שליט, במקביל ללחץ שכנראה אין ממנו מנוס - על ממשלת-ישראל, כדי שתעצור את ביקורי הצלב האדום אצל אסירים ועצירים עזתיים, והעברת סיוע הומניטארי לתושבי הרצועה, עד שיוכח שגם גלעד שליט מקבל את אותו היחס והטיפול ההומניטאריים ע"י הצלב האדום !

2 יעדים נוספים ללחץ למען שחרורו של גלעד שליט:

ככל הידוע - 2 בנקים גדולים בישראל מעבירים באופן שוטף כספים רבים (מליוני שקלים) לרצועת-עזה. יתכן שכדאי לבדוק לחץ על הבנקים האלה להפסיק את העברת-הכספים עד שלא יקודם הליך-השחרור של גלעד. ועוד יעד ללחץ, בהמשך ישיר ללחץ לעצור את הטיפול ההומניטארי לאסירים עזתיים בבתי-כלא ישראלים, ביחוד ביקורי-הצלב האדום, העברת מכתבי-משפחות לאסירים ומהם, ושאר "תנאים הומניטאריים": הצבת משמרות בפתח מחנה מעצר או בית-כלא שבו אסירים עזתיים, כדי למנוע כניסת אנשי הצלב האדום לבקר אותם ! מי שיכול לבדוק את שני הרעיונות האלה ולהביא לכאן הצעות אופראטיביות, יבורך !

למעלה