נפגעי רעש

catmike

New member
נפגעי רעש

חבר טוב שלי נמצא בבעיה רצינית. הוא גר עם שותף כבר כארבעה חודשים. בחודש האחרון התגלה ששותף שלו חולה בסכיזופרניה (ולא מודע לזה ולא מאובחן). המצב מחמיר מיום ליום. לפני כחודש הוא התחיל לדבר עם עצמו ועכשיו כבר צועק בלילות, צוחק, בוכה, ולא נותן לבן אדם (לחבר שלי) לישון. ידוע לי בוודאות שאם שכנים עושים רעש אז זו בהחלט נחשבת עבירה על חוקים. אבל בן אדם ביקש לשאול, איך זה עובד עם שותפים? גם אם שותף שגר באותה דירה עושה רעש זאת עבירה על חוק או שזה רק אם שכנים עושים רעש? נ.ב. מסקנה והמלצה אישית, מהניסיון שלי ושל חברים שלי. חבר'ה, תחשבו טוב לפני שאתם מחליטים לגור עם שותפים.

תשובה

לבעיה זו יש מספר ערוצים טיפול. למשל במישור החוזי שבין השותפים ו/או אל מול בעל הבית. נניח שיש בחוזה סעיף בו השוכר מתחייב לשמור על השקט ולא להפריע וכו'. צריך להבין היטב את המצב החוזי במערוץ דנן. במישור "חוקי הקמת הרעש" המצב לא אמור להיות שונה אם הגורם אשר מזמין את גורמי האכיפה, למשל משטרה על הקמת רעש או פקחי העירייה, והכל בהנחה ואכן עולה לכדי עבירה, הינו השותף מתוך הבית או השכן מעבר לדלת והשאלה הינה אם בוצעה או לא בוצעה עבירה. ממש כשם ששותף יכול לההתלונן נגד השותף שלו על שתקף אותו כך הוא יכול להתלונן שביצע עבירה אחרת, בתנאי שאכן יוכח כי בוצעה. מוזר שהדבר מפריעה רק לשותף ולא לאף שכן. כאן המצב מתחיל להיות בעייתי שכן לא ירחק היום שבעל יתלונן כנגד אישתו בגין נחירות או להיפך. הכל שאלה של מידה ועוצמת הרעש או ההפרעה. יש עוד מישורים אבל לא זה הפורום המתאים לקיים דיון מעמיק בנושא. ההמלצה האישית שלך עומדת בעינה אבל ניתן לחשוב, בין היתר, על פתרונות חוזיים מראש.

catmike

New member
תודה רבה

בקשר לחוזה- אין לי מושג מה רשום בחוזה שלהם. בקשר לשכנים שלהם גם אין לי מושג. יתכן שזה מפריע גם להם ואפילו שהעירו לו (לזה שחולה) על הצעקות שלו, אבל ידוע לי שמשטרה עדיין לא הייתה מעורבת שם (אם בשעות האחרונות לא השתנה משהו). בקשר לנחירות- גדווווול

למעלה