...נפילתה של תיאוריה?

sandu

New member
סליחה סליחה

העליתי את זה כאפשרות , כי זה הדבר היחידי מבין המרכיבים שאולי ואני מדגיש אולי יכול היה להיות שונה . אבל אני עדיין רוצה להאמין שמשהו בחומרים ולא בכמות ובדרך ההכנה . מבטיח עם תחילת עונת התפוזים לנסות שוב, פשוט קשה לי עם תפוזים מקירור
.

sandu

New member
אפרופו וזה אולי לשירשור אחר

את השאריות שלא הלכו לתוך הקלתיות הכנסתי לכונת הגלידה ועד כמה שזכור לי גלידת התפוזים הייתה הכי רכה ונעימה.

judi1

New member
בין אוכל לאוכל.. ../images/Emo96.gif

..אני גולשת כאן ונדלקת מהחומרים לגבי פסיפלורות וסגולותיהן התירפואידיות שלא כאן המקום לפרטן.. ..לעניננו.. * מסתבר אכן שהפסיפלורה עשירה במיוחד בפקטין, אבל זה מצוי בה בעיקר בקליפה ובמיעוט גם בפרי ובמיץ. * קיבלתי אישור רישמי לבדיקת החומציות שעשיתי במטבח הביתי בעזרת נייר בוחן.מסתבר ,אגב, כי זנים שונים נבדלים ביניהם במידת החומציות. מצרפת את הקישור עם הטבלה. * עוד נתון נחמד שהתווסף כאן הוא כי הפסיפלורה גם עשירה בעמילן. בעת החימום מסמיך העמילן ויוצר ג'ל קרמי. לסיכום: מידת החומציות שלה גבוהה משל תפוז. יש בה פקטין. יש בה עמילן. והכי הכי.. ..שאסור לשכוח... ...שהיא פרי התאווה...

judi1

New member
יופי ...../images/Emo51.gif ...

מה שמעניין כאן זה הרכב הסוכרים שלה.. זה כאילו עצרו את תהליך ייצור הדבש בקרביים של הדבורה באמצע הדרך..
..מבחינת המתיקות שלה יוצא שהיא מתוקה כמו הסוכר בו אנו משתמשים .סוכרוזה) כל כך למה? כי פרוקטוז מתוק מסוכר.(סוכרוז) גלוקוז פחות מתוק מסוכר. וכך הם מקזזים זה את זה ובסך הכל שילוב הפחמימות שבה שקול לזה של סוכר . * * * ואם בענייני סוכר אנחנו, ...בהקשר אחר לגמרי....לקראת יומולדת שלי מחרתיים.. איך מקרמלים תפ"א, קישואים ובצלים?

ענת סלע

New member
מזל טוב. קולולוי.

לאיזו מטרה את רוצה לקרמל את הנ"ל? איך את רוצה שהם יראו, יוגשו וכו'. בעקרון זה פשוט - מעט שומן (לא חובה) וחום ויצירת קרמל כתוצאה משריפת הסוכרים הנמצאת באופן טבעי במוזכרים למעלה. לזה התכוונת?

judi1

New member
רציתי..

לחקות את אלה שהוגשו לי אצל איתי שלו כמצע לבשר.. ..נראה לי שאם אטגן יצא לי פשוט צ'יפס..

ranlevy

New member
מקורמלים - מאוד פשוט

מבשלים עם מעט מים מלח חמאה וסוכר עד למידה הרצויה. בסוף התהליך הנוזלים צריכים להתאדות לגמרי, והסוכר יתקרמל. ואם מותר לי הערה שלי (וסליחה מאיתי שלו): במטבח הקלאסי לפחות לא מקובל לקרמל תפוחי אדמה ולא קישואים. הם ראויים לטיפול שידגיש את היתרונות הספציפיים שלהם. אני מעדיף את הגישה הקלאסית, מאחר ובזו היצירתית יותר יש משום האחדה של המרכיבים על הצלחת במקום להדגיש את השונות שלהם. -- רן.

judi1

New member
תודה מיוחדת! ../images/Emo142.gif

ואתה בהחלט צודק לגבי טישטוש ההבדלים בין הפריטים השונים.. ..רק שזה היה לי ממש ממש טעים.... למרות הבלגן.. ..ואני לא מחסידת תפוחי האדמה בדרך כלל..

judi1

New member
בעלי לא מבין..

..למה חשבון הסופר שלנו קפץ מאז שאתה בפורום.. ..והקופאית בסופר הראתה לי השבוע, איך על חמאה אחת "פרזידנט" אני יכולה לקנות 6 "מחמאות"... ..אבל האמת.. שהצרפתית מביאה הרבה יותר מחמאות...

ענת סלע

New member
אני הייתי מחליפה את המים ב

קוניאק ומבעירה (פלומבה), או בקאסיס. והייתי מוותרת על הסוכר. (ברוב המיקרים).

למעלה