נפלאות הטף. הידעתם: "מזון על" ?

  • פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך

RSPA

New member
נפלאות הטף. הידעתם: "מזון על" ?

"מאה גרם של טף מכילים כמות ברזל, סידן וחלבון המצויה בעשר ביצים או ב-1 ק"ג בשר".
זה ציטוט מסקירה שמצאתי. >>> http://www.mantra.co.il/teff.htm

מישהו יכול לאמת את זה ?
 

vegetalien

New member
ומדוע לא תאמת בעצמך?


הנה קישור. ובכן, הבה ננסה לפרט:

חלבון: 13.3 ג'. בעשר ביצים (קטנות, יצאתי בזול איתם) יש 47.7 ג' חלבון. בגדולות ביותר יש סה"כ של 70.3 ג' חלבון. המדקדקים יגידו שבטף חומצת האמינו ליזין מגבילה.
סידן: טוב, זה לא חוכמה. בשר וביצים דלים בסידן. אבל הבה נראה - בטף יש 180 מ"ג (שזו כמות לא רעה לדגן), אבל בעשר ביצים קטנות יש 213 מ"ג, ובגדולות ביותר 317 מ"ג.
ברזל: 7.6 מ"ג, שזה לא-רע. בעשר ביצים קטנות יש 6.7 מ"ג, ובגדולות ביותר 9.8 מ"ג.

מה לגבי בשר? אוף, זה תלוי איזה בשר. בשר שמן? בשר רזה? ככל שהבשר רזה יותר כך % החלבון שלו גדל, ולהפך. נניח לצורך העניין שמדובר בבשר טחון רגיל (כלומר, די שמן...):

חלבון: 173.7 ג'.
סידן: כן כן, בשר דל בסידן. זאת הסיבה מדוע לאנשים יש תירוץ לשתות גם חלב... 70 מ"ג.
ברזל: 16.9 מ"ג, ולא לשכוח שכ- 40% ממנו אמורים להיות בתצורת Heme.

נתוני הביצים לקוחים מכאן ונתוני הבשר מפה.

שורה תחתונה: החיים קשים. לפחות מבחינה קלורית, אפשר לומר שקילו בשר טחון מכיל פי 6 יותר קלוריות ממאה גרם טף יבש, ועשר ביצים קטנות - פי 1.5 (והגדולות ביותר פי 2).
 

RSPA

New member
תודה רבה !

כתבתי משהו ותפוז מחק. אז שוב בקצרה: מסתבר אם כך, שמה שנכתב שם אלה קשקושים.

(לשאלתך בשורת הנושא - הסיבה כנראה נובעת מכך שתאי האפורים לא קיבלו די תוצרי גלוטן לאחרונה...
)
 

RSPA

New member
וכעת, אני נתקל במקרה במצורף ...


אז אולי יש בזה בכל זת משהו חריג ?
ראה בתמונה המצורפת

איפה מוצאים את הדו"ח של המעבדה באופסלה?


המקור: http://tinyurl.com/nvn7gae
 

vegetalien

New member
אין לי מושג,

אבל אל תצפה שהאפר הוולקני יגדיל גם את התכולה החנקנית, כן?

במילים אחרות, טענות גדולות דורשות הוכחות גדולות.
 

RSPA

New member
חשבתי, אולי אפשר לערוך את מבחן המגנטים


בהנחה שאכן יש כל כך הרבה ברזל בטף
ובהינתן שכל אתיופי ממוצע צורך מילדות את הטף הזה באופן שגרתי ודי-קבוע
ובהנחה שהדבר יוצר לאורך זמן עודפי ברזל מצטברים בגוף (בעיקר בלב ובלבלב)...
אזי
אפשר לבקש מכמה יוצאי אתיופיה להצמיד מגנטים לגופם.
אם ידבקו לגופם >>> אז הנתונים נכונים
אם לא ידבקו לגופם >>> אז הכל שקר אחד גדול של אינטרסנטים (אותם חבר'ה שרוצים למכור קרח לאסקימואים).


ובא לציון גואל ומרגוע לעמל
 
תודה רבה!

יצורף למאגר אם כי בסך הכל הם מאד דומים. יחס של 2/3 ל-1/3 לטובת קמח עיקרי מול עמילן כלשהו
תמיד תוספת מתוק כלשהו שיעזור לשמרים, שמרים ושמן ומים פושרים
 

RSPA

New member
יש בינהם הבדל משמעותי - בנוכחי אין ביצים !!

 
אהה! זה אומר

שאתה לא עוקב אחרי המתכונים שאני מפרסמת כאן שאין בהם ביצים!!!!
 

RSPA

New member
התייחסתי למתכון הטף הראשון שהבאתי לכאן

ולא לדברים הטובים שאת עשית לו....
 

RSPA

New member
עוד
יש לי טף והכנתי לחם ראשון ממנו

באופה לחם. השתמשתי בשני הגוונים - חצי כמות מכל אחד.
יצא נמוך, כהה, דחוס, חמצמץ אבל בסה"כ טעים, ו....דובר אמהרית (סתאאאם סתאאאם, הומור רדוד).


בקיצור, צריך לשנות נוסחה ולנסות שוב.
 
תן לו יותר זמן לתפוח

באזור חמים לפני ההכנסה לאפיה
מאין הבהיר? לא ראיתי שני גוונים לקנות...
 

RSPA

New member
זמן התפיחה מוכתב ע"י אופה הלחם

להזכירך, אני מנסה לאפות כרגע בעזרתו. לא אפיה רגילה בתנור. כך שצריך לשנות את הרכב החומרים.

בענין הטף - מסתבר שיש שלושה גוונים חום, אדום ולבן. אדום עוד לא ראיתי אבל נודע לי על קיומו מיוצאי אתיופיה שאני בקשר איתם. הם גם דאגו לי לקמחים שכעת אצלי.
 

RSPA

New member
לא לא...

במישור העקרוני זה אפשרי וזה אפילו עלה בשרשור "ההוא" כשגידי וענת התייחסו למשהו דומה.
אבל מבחינתי זה לא ישים. לא רוצה להתעסק עם כל הבלגן.
רוצה לזרוק הכל למכונה ולשכוח ממנה...עד הצפצופים בסיום האפיה.
 
הממ

אז שתי אפשרויות- תוסיף שמרים או תשנה את היחס בין סוגי הקמח, אני סבורה שקמח מלא מקשה על המכונות הללו מנסיוני הלא טוב איתן בעבר
אבל לא יודעת, אולי ניפוי של סוגי הקמח לפני הכנסתם למכשיר יעזור?
 

RSPA

New member
תודה על העצות. בדיוק מה שעשיתי.

זאת, בנוסף לשינויים במרכיבים הבסיסיים (הרכב הקמחים והתוספים).
אגב, אני קבוע מנפה את הקמחים.
אני ממתין כעת לתוצאות ...
 

RSPA

New member
תוצאות: הוא לא "עשה עליה"


נשאר כמו הנסיון הראשון למרות כל השינויים שעשיתי.
אני חושב שאלך על המתכון ההוא שהצליח לי (עם ה"כיפה") ואחליף רק את הקמח אורז בקמח טף ונראה מה קורה.
מה דעתך, מיקי ?
 
לדעתי הוא כבד

בשביל המכונה הזאת. מה שאתה מתאר הוא בדיוק מה שקרה לנו כשהחלטנו להיפטר ממנו, קמח כבד יותר לא עלה או שנשאר בחלק הנמוך ובשאר עלו האחרים וכל מני דברים לא סבביים כאלה.
עשה נסיון אחרון. אמנם הטף יקר בשביל הנסיונות הללו אבל תנסה. יש אפשרות לאפות חצי כמות? אולי ככה תוכל לנסות ולראות אם זה עובד
 
למעלה