ומדוע לא תאמת בעצמך?
הנה
קישור. ובכן, הבה ננסה לפרט:
חלבון: 13.3 ג'. בעשר ביצים (קטנות, יצאתי בזול איתם) יש 47.7 ג' חלבון. בגדולות ביותר יש סה"כ של 70.3 ג' חלבון. המדקדקים יגידו שבטף חומצת האמינו ליזין מגבילה.
סידן: טוב, זה לא חוכמה. בשר וביצים דלים בסידן. אבל הבה נראה - בטף יש 180 מ"ג (שזו כמות לא רעה לדגן), אבל בעשר ביצים קטנות יש 213 מ"ג, ובגדולות ביותר 317 מ"ג.
ברזל: 7.6 מ"ג, שזה לא-רע. בעשר ביצים קטנות יש 6.7 מ"ג, ובגדולות ביותר 9.8 מ"ג.
מה לגבי בשר? אוף, זה תלוי איזה בשר. בשר שמן? בשר רזה? ככל שהבשר רזה יותר כך % החלבון שלו גדל, ולהפך. נניח לצורך העניין שמדובר בבשר טחון רגיל (כלומר, די שמן...):
חלבון: 173.7 ג'.
סידן: כן כן, בשר דל בסידן. זאת הסיבה מדוע לאנשים יש תירוץ לשתות גם חלב... 70 מ"ג.
ברזל: 16.9 מ"ג, ולא לשכוח שכ- 40% ממנו אמורים להיות בתצורת Heme.
נתוני הביצים לקוחים
מכאן ונתוני הבשר
מפה.
שורה תחתונה: החיים קשים. לפחות מבחינה קלורית, אפשר לומר שקילו בשר טחון מכיל פי 6 יותר קלוריות ממאה גרם טף יבש, ועשר ביצים קטנות - פי 1.5 (והגדולות ביותר פי 2).