נפלאות הטף. הידעתם: "מזון על" ?

  • פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך

RSPA

New member
אכן הקמח כבד, אבל ...

זה לא אמור למנוע את אפייתו במכונה. גם קמח חיטה מלא וגם שיפון כבדים והם נאפים מצוין.
אני מתחיל לחשוב שהיות והטף הכהה הוא בעצם קמח מלא אז אני צריך לאפות אותו בתכנית אפיה לקמח מלא ולא בתכנית היעודית לנ"ג. מעבר לזאת, יתכן שצריך להוסיף עוד שמרים שירימו אותו לגבהים ולהוציא מהמתכון אלמנטים שמקשים עליהם לפתח את הלחם (דוגמת פשתן טחון שיוצר בעצם דבק בולם התרוממות). מצד שני תוספת חומץ תפוחים (או כל מקור חמיצות אחר) תעזור לשמרים לעבוד.
אני אמשיך בנסיונות ולכשתהיה תוצאה ברורה - אעדכן.
תודה על הרעיונות והעצות.
 
למעלה