נפלאות הרדוקציה המיינסטרימית

MetalSinagouge

New member
../images/Emo13.gif

ג'ליאנה, חביבה ומקסימה יותר מבד"כ. מזלך שאת נשואה

miss mcmillan

New member
אני באמת לא מבינה מה הבעיה עם paranoid

ספציפית בהתייחסות לפיליפ ק' דיק, מהאהובים עליי, המילה הזו מתארת בדיוק די נמרץ את הלך הרוח של הכתיבה הזו- לא לתת אמון בשום דבר, בשום מידע, כולל זה שמגיע אלינו מהחושים שלנו, מהדמיון שלנו. במובן הזה אפשר להתייחס לפראנויות החייזרים שלו ("השחקנים של טיטאן", "אמונת אבותינו", "הצלם") כמטאפורות של אי-אמון. לא נראה לי שאלה באמת היו החייזרים שהוא פחד מהם, או שאנחנו צריכים לפחד מהם, אלא אמצעי שליטה מוחית אנושיים לחלוטין. במובן הזה, זו פראנויה בריאה לחלוטין. ואם לא, מי מגדיר "בריאה"?

AnnabeI Lee

New member
ווא או ווא! קאו מי זו!

מי שנוח לו יותר, מגדיר בריאות. מה לך אי שם במדעי המדינה? בא לך לדעת גם בברקלי?

miss mcmillan

New member
בא, אבל הכסף לא בא

ולא סיימתי בהצטיינות מספקת כדי לקבל מלגות לפאקינג ברקלי
בינתיים אני שורצת בעיר החטאים תל אביב, עושה חיימשוגעים ומתכננת את עתידי המזהיר.

Handy Alley

New member
יש הבדל בין תמונת עולם ארכאית או סקפטיסיזם

פילוסופי, ופרנויה. פרנויה זאת מילת גנאי או קטגוריה זריזה שאפשר לענוד מסביב לפיליפ קיי. דיק. ואם זה נחמד וחביב לאנשים שימשיכו, זה פשוט לא מדויק, זה כל מה שאני אומר, וזה די עושה רדוקציה לכל מה שהוא כותב, ואנשים אחרים לא פחות טובים ממנו כותבים, ג'ורג' אורוול, וכו. הוא לא רק כתב 1984. הוא כתב עוד המון דברים טובים.

miss mcmillan

New member
פה בדיוק אני חולקת עליך

כלומר, בתפיסה ש"פרנויה" היא מילת גנאי. לא אכפת לי מה הקורא התמים מבחוץ, שמעולם לא קרא את אורוול או את פיליפ ק. דיק, ולא יטרח לקרוא אותם ברצינות כי ראה שהם מקוטלגים כ"פרנואידיים" בויקי- לא אכפת לי מה הוא חושב. הוא די אדיוט גם ככה, כנראה. אכפת לי שבשפה *שלי* אין מילות גנאי, אין מילים "רעות" ואין מילים "טובות". סיווג שרירותי של ערכים נייטרליים ל"טובים" ו"רעים" הוא אמצעי שליטה. דוגמה שתסבר את האוזן: מה משפיל יותר- לקרוא למישהו "שמן", או לאסור על השימוש בכינוי "שמן"? לשיטתי, השני. כי הוא רומז שבתיאור המצב "שמן" יש מן הטאבו, כאילו זה דבר אסור. בו זמנית, כאשר קראת למישהו "שמן", בסך הכל אפיינת את המקום שהוא תופס במרחב, או את הסטייה הסטטיסטית של מדד הBMI שלו- בלי לחוות על כך שיפוט מוסרי. נראה לי שהדוגמה רק בלבלה יותר. עזוב.

miss mcmillan

New member
יחסים בינ"ל,

יותר הסתעפות של מדע המדינה (באוניברסיטה העברית זה חוג נפרד). אין לי מושג למה למדתי את זה, היה די מעניין אבל אני לא רואה את עצמי ממשיכה שם את דרכי האקדמית. גם לא המקצועית, אם מדברים על זה- בדיוק *לא* נרשמתי לקורס צוערים של משרד החוץ מחזור פברואר 2009. אוי, חיי הבטלה הברוכה!

MetalSinagouge

New member
או-הו-הו!!!

(לוקח את התפקיד של הפאקיסטני שרק התחיל להבין ציניות באיש משפחה) אז בעצם את אומרת שבדיוק כן נרשמת לקורס צוערים, אבל כתבת שלא חהחה. לא סתם. אוף, הדברים שכתבתי לא תורמים לעולם כהוא זה. זה מעצבן. העברית זו אחלה בחירה... רחוק מהמחדל התבראותי שהוא תל אביב, אוויר הרים צלול כיין וכו'. הלא כן? הכן לא?

למעלה