נפל בחלקי הכבוד

JAMES DEAN

New member
היי סער גם לי יש כמה שאלות:

אותי מרשים באוספים ובידע שלך זאת הארכיאולוגיה. יש תקופה שממש אתה אוהב? איפה למדת את זה? ומה הדרישות לכך? ספר לנו בקצרה את תורת הנשק הקר בראי ההיסטוריה ואיך הוא התפתח. יש פריטים שהיית מאוד רוצה להשיג אבל מבחינת החוק אין באפשרותך להשיג אותם? כיצד אתה מגדיר פריט ישן ופריט עתיק? האם אפשר וכדאי להשחיז פריטים ישנים? והכי חשובות ת-מ-ו-נ-ו-ת להמחשה.
 

broadaxe

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo9.gif

התקופה שמרתקת אותי מכולן היא ימי הביניים ובה גם התמחיתי בלימודי התואר השני (החוג לארכיאולוגיה, אונ' חיפה). המפפף, תורת הנשק הקר בקצרה? זה ספר של 700 עמודים... יש חלוקה לתקופות, תרבויות, חומרים, טכנולוגיות. המון חומר. יותר כדאי לשאול אותי שאלות ספציפיות. אין לי בעיה חוקית לגבי הנשק הקר, אבל מאד הייתי רוצה להחזיק מספר כלי ירי פעילים, היסטוריים ומודרנים ואת זה אני לא יכול. יש לי שניים חוקיים וגם זה בחסד. מבחינתי פריט ישן הוא בן 50 עד 100 שנה ועתיק הוא בן יותר מכך. מבחינת חוק העתיקות, "עתיקה" היא חפץ מעשה אדם שנמצא בחפירה בארץ או שמקושר לארץ ללא ספק (ארכיאולוגית) ונוצר לפני שנת 1700 לסה"נ. יש לי מספר פריטים שעונים להגדרה זו, חוקיים (תמונות בקרוב!!!). לגבי השחזת פריט ישן: בד"כ לא, אבל כל מקרה חייב להיבחן לגופו. אם החורפה (שפת החיתוך) מלאה מכות, שברים וכיפופים מותר לדעתי להשחיז אותה קלות כדי לתת לה מראה אסתטי יותר.
 

דובושכ

New member
השבריה

זה המקום להזכיר את המידה: "שיבר": כשפורסים את כף היד ומודדים מקצה הזרת ועד קצה האגודל. (זוכרים- במשחק הגולות מדדנו בשיברים). בספר שמות פרק ל"ט מתואר החושן,(חושן משפט): צורתו הייתה ריבוע, וצלעותיו השוות היו באורך של המידה המקראית "זרת". סעדיה גאון בפרושו לספר שמות כותב כך: "זרת היא שיבר" הזרת=שיבר היא בערך 27.9ס"מ ומכאן שמה של החרב ה"שבריה" וגם מידתה.
 
וגם לי יש מספר שאלות

שלום סער א. האם לעיצוב הגרזנים התורכיים הייתה גם סיבה פרקטית או רק סמלית? ב. "אולר שוויצרי" - מבחינה לשונית, לא מספיק לומר "אולר"? לי זה נראה מה שנקרא "עודפות" בתרגום של הביטוי swiss knife. תקן אותי אם אני טועה. תודה!
 

broadaxe

New member
יש סיבה פרקטית

ראשית, הלהב המעוגל מרכז את מקסימום כוח המכה בנקודה אחת; במידה והמכה הונחתה היטב מרכז הלהב (החלק הרחב ביותר) מבקע את המטרה ושני צדדיו מפלחים אותה ביתר קלות, כשתוך כדי כך יוצרים נזק מירבי. שנית, בצד הנגדי ללהב החיתוך הרחב יש לרוב להב "שפיצי" שנועד לחדירת שריון וקסדות. במידה ויש ראש פטיש הוא נועד ליצור טראומה קהה ואז הוא גם יותר שימושי ככלי עבודה. לגרזן הממלוכי/עות'מאני יש פטיש עם קצה פירמידלי, מיועד ממש לניפוץ גולגלות במאמץ מזערי. "אולר שוויצרי" משמעו אולר שנוצר בשוויץ, אחרת איך ידעו? יש המון אולרים שנוצרו בארצות אחרות, השם "אולר שוויצרי" מגדיר כיום לא רק את המוצא אלא גם את הטיב וההרכב מרובה הלהבים (בד"כ).
 

ke1234

New member
סער,מה הסיבה ליצור כלי שכזה?

מישהו חבר מסמר ענק של אדני רכבת לחתיכת ענף. החיבור בוצע בעזרת סוג של אפוקסי עם סמרטוט בד. למה יכול לשמש?
 

broadaxe

New member
כלי לחימה מאולתר

הסיבה המעשית היחידה - צורך. למה? הגנה עצמית כשאין יכולת לרכוש או לייצר משהו טוב יותר. מלחמת כנופיות וכו'. הפריט נראה לי חדש למדי וממש פשוט, כך שאני מניח שנעשה ע"י נער מהסיבות הנ"ל.
 

ke1234

New member
תודה ,יש הגיון בתשובה

אך אותו יוצר השתמש בחומר אפוקסי יקר ,שבמחירו היה קונה גרזן קטן .
 
למעלה