נפצעתי לפני חצי שנה בעזה

נפצעתי לפני חצי שנה בעזה

אני ישמח מאוד אם יש פה משהו שיכול לכוון אותי בקשר לזכויות שלי כי אני ממש לא מבין בזה כלום אני מקבל פיזוטרפיה בבית הלוחם והייתי רוצה שמשהו יכוון אותי מה הזכויות שלי כי כל אחד אומר לי דברים אחרים ואני לא יודע כבר מה נכון ומה לא אני יכול לקבל רכב במצב הזה? איזה מענקים מגיעים לי? בקשר לטיפולים אני יכול ללכת לאיזה רופא שאני רוצה כדי לקבל טיפול כי הייתי רוצה לדעת אם יש סיכוי שיורידו לי את האחוזים ולהפך תודה מראש על העזרה סג"ן ע.

smile2life

New member
קודם כל ברוך הבא

אחר-כך נעים מאוד. בוא תישאר תשתה קפה ונשמע את הסיפור שלך. הנה תשובות חלקיות לחלוטין. אם אתה מקבל טיפולים בבית הלוחם תל-אביב אני ממליץ לך לפני\אחרי הטיפול ללכת לצד השני של הקומה (באותו מסדרון בסוף מצד ימין), לקבוע פגישה עם איתן ברק (מנכ"ל הארגון) או במסדרון המקביל (באותה קומה גם) החדר הכי אחרון יושב שם העוז שמוליק בר-דוד - העוזר של מוץ, יו"ר הארגון. אני בטוח שהם ישמחו לעזור לך

תודה רבה...!

בית הלוחם קשור לזכיות שלי ולכל זה?... כי אמרו לי שרק דרך המרפאה אני יכול לקבל טיפולים ובקשות אבל כל פעם שאני מתקשר למקומות שקשורים לבעיות שלי במשרד הביטחון כל אחד אומר לי שזה לא קשור אליו ונותן לי מספר אחר במצב שלי מעיג לי לקבל רכב? יש לי 55 אחוזי נכות זמניים. האם יש לי זכות בכלל לקבל רכב שיקומי?

שני 4

New member
שלום לך , מה שלומך?

לפי דעתי, על מנת לדעת את הזכויות המגיעות לך עליך לפנות למרפאה של השיקום.אתה יכול לדבר עם עובדת המרפאה,בנוסף יש חוברת שאומרת את הזכויות באופן כללי.איני יודעת איך נפגעת ז"א במה מתבטאת הנכוץ, אבל אני רוצה להגיד לך ש : אני לפני 5 שנים הייתי 40אחוז זמני אשרו לי רכב רפואי (ארגון נכי צה"ל ברחובות) ז"א נראה לי שמחליטים לאשר משהוא כמו רכב רפואי, מסתכלים על אופי הנכות ז"א לא יאשרו רכב רפואי למי שעשה יתוח בעיניים או לא יאשרו למישהוא עם 10 אחוז על הרגליים. כי אם נתנו לך ישר 55 זמני לדעתי יש הצדקה כנראה שזה יצדיק את הרכב(אם יש לך בעיות ברגליים אז נראה לי שתקבל) לפי דעתי גם אתה יכול לפנות בבקשה לטובה ממשרד הביטחון (רכב רפואי)אולי היא תוכל לטפל בזה, יו שכחתי אני הגשתי את הבקשה לרכב באמצעות מכתב שלי. מקווה שעזרתי לך אפילו בקצת רק תדע אני גם במתרס שלך אני נכת צה"ל 10 שנים. ביי ביי שני

siag

New member
זכויותיך

לא כתבת כמה אחוז נכות יש לך, והאם נכותך כבר הוכרה לצמיתות או לא. 50% ומעלה זכאי לרכב רפואי, ושלא ירמו אותך השיקום, כי הם מרמים על ימין ועל שמאל, ואתה זכאי לקבל את כל הרכב למעט הלוואה קטנה. מה אומר לך בין השיקום לעורכי דין מסויימים יש דיל, ולכן בקלות תוכל לדעת מה זכויותיך וגם לזכות להם אם תשלם לעו"ד. אני לא יכול לרשום לך את שמו כי ימחקו את זה מפה. ואם לא תשלם לעו"ד השיקום יוציאו לך את הנשמה לאט לאט עד שתקוץ בחייך וגם לעולם לא תדע את זכויותיך. כי אתה חי במדינה של נבילות. ואותו כנ"ל לגבי האחוזים, הם מסוגלים להוריד אחוז אחד בלבד מהחמישים כדי להשאיר אותך באפס. אל תחיה באשליה שאתה גיבור בעיניהם והם מעריכים אותך, ולהיפך אתה פרייאר שהסכמת להלחם למען הנבילות שחוגגים על הכסף שלנו.

תודה רבה אבל...

שמעתי שמגיע רק למי שיש לו פגיעה בגפיים התחתונות ואני הפציעה שלי היא בידיים... יש לי 56% אחוזי נכות עכשיו השאלה שלי אם גם במקרה הזה מגיע לי תודה מראש לכולם... אתם ממש אחלה!

siag

New member
זה השקר שהשיקום מפיצים...זה תלוי בא

באחוזים (50) ובכושר העמידה שלך במלחמה שלאחר המלחמה. וזכור שהמלחמה עם הנבלות יותר קשה, כי אתה מרגיש פגוע נפשית מנבלות שאין להם שום רגש והם נלחמים בך כמו אוייב ולא כמי שמסר נפשו בשבילם.

שני 4

New member
אנחנו עם מתורבת ואפשר לתת תגובה

שאני ממש לא מסכימה עם הגישה שלך! לדעתי זה לא פייר שאתה מכנה "נבלות" גם אני מסרתי את גופי,לצבא. ונפצעתי. נו אז מה ? אני מאוד מעריכה את משרד הביטחון, אני חושבת שלכל דבר יש חסרונות. אני מאוד מבקשת שתכבד אותי יחד עם זה מה שאני חושבת עליהם. סה"כ אני ואתה באותו צד!!!

"נבלות"?! - אני לא חושב שהם ככה...

תודה רבה לך אבל אני בהחלט מסכים איתה אני לא חושב שזה נכון לדבר ככה בכל מקרה הם עושים כפי יכולתם והם עוזרים לנו מאוד לא צריך להתפנק יותר מידי באמת תודה רבה לך על העזרה אבל אני לא חושב שזה נכון להגיד שהם "נבלות" אני ממש מודה להם! נקווה שיהיה טוב יותר באמת תודה אבל אל תדבר ככה זה לא מגיע להם...! ע.

שני 4

New member
פלסר- מסכימה עם כל מילה שלך

יש נכים שחושבים שמשרד הביטחון הם "נבלות". לדעתי זה ממש לא נכון סה"כ משהב"ט דואג לכל דבר שכרוך בנכות. משהב"ט דואג לרווחה כלכלית משהב"ט דואג שנחליף אוטו יחסית מהר אני אישית ובעצם בטוחה שלנכי ביטוח לאומי אין זכויות כמו של נכי צהל, ואני יודעת שהם ישמחו להיות נכי צה"ל במקום ביטוח לאומי. בסה"כ אני חושבת שכדאי להעריך את משרד הביטחון על הכלים שהוא נותן להתמודד עם הנכות, וגם לכל בן אדם, לכל ארגון יש פאק מסויום. אבל מה לעשות לא כולם מושלמים! דרך אגב אני מאוד מודה להם אין לי מילים לתאר כמה הם עוזרים לי

יהיה טוב... אני מקווה...../images/Emo3.gif

כן הם עוזרים אבל באמת יש הרבה קטעים שהם גם לא כל כך בסדר... אני מאוד מרוצה מהם לבינתיים... הם לא פישלו איתי אפילו בדבר קטן... מילה טובה! כל הכבוד... ואת צודקת אנחנו מקבלים הרבה יותר אני בהתחלה הייתי בשוק שאני מקבל הרבה דברים כמו בית מלון וכאלה זה נחמד מצידם ומאוד עוזר! באמת מסכנים כל הנכים של ביטוח לאומי... כואב לי עליהם אבל המדינה שלנו כל כך קנה ומלאת בעיות... שבזמן הזה לפחות צריך להגיד תודה רבה על מה שיש לך... כשאני הלכתי לצבא נתתי את החיים שלי אני מצפה מהם להחזיר לי חזרה את החיים שלי שיש לי הרבה בעיות שלא ספרתי אותם... אבל אני מקווה בשעזרת ה´ הכל יהיה טוב...!

שני 4

New member
פלסר בוקר טוב

גם לי בתור נכת צהל יש מספר בעיות שקשורות לנכות הראשית, אני לא מצפה ממשהב"ט להחזיר לי את החיים, כי קודם כל יש לי חיים, אני לא מצפה ממשהב"ט להחזיר לי את הבריאות, כי הוא לא יכול. אני לא מצפה ממשהב"ט לעשות לי רגל שלמה ולא קטועה, כי הוא לא יכול. בסה"כ אני מצפה שיתן לי כלים להתמודד עם הנכות שלי. אני באופן כללי, מורידה בפניהם את הכובע....

שני צהריים טובים

נכון את צודקת הם לא יכולים להחזיר לנו את הבריאות כמו שהיינו קודם כל אחד צריך להסתדר עם הפציעה שלו הפציעה שלך נשמעת כואבת... איך זה קרה לך? אם לא בא לך לכתוב פה אז אין לי שום בעיה לתת לך את האימייל שלי או ICQ אם יש לך יום טוב...

שני 4

New member
הי פלסר

הפציעה שלי אכן כואבת, יש לי רגל וחצי זה נשמע גועל נפש, אך זו האמת. פלסר אשלח לך מסר יותר מאוחר (רק הרגע חזרתי הבייתה)

שני 4

New member
פלסר, זאת אני החלטתי לכתוב כאן...

תראה, אני עברתי קטיעה מתחת לברך לפני שנתיים וקצת. אין שום טעם שאספר איך זה היה- אני מוכנה לספר בכלליות- התפתח לי נמק בכף הרגל שהוביל לקטיעה! החשוב ביותרזהלא מה שקרה אלא מה עושים עם מה שקרה. אז אגיד לך: אני מיסודי בחורה(אני בת 30 נ+1)מאוד אופטימית חזקה נפשית אני מסתכלת כל הזמן קדימה. שעברתי את הקטיעה אני אמרתי לעצמי זה לא ישבור אותי. האמת היא שבגדול זה לא שובר אותי, אני מטפלת בילדתי,נוהגת,מנקה את הבית . אין הרבה הבדל בין מה שהיתי עושה לבין עכשיו .ההבדלים היחידים הם 1.אני לא הולכת עם מיני 2.אני מתקלחת בישיבה(זה בטח נשמע מגעיל אבל מתרגלים) 3.נוהגת עם רגל שמאל(מין מנגנון מיוחד שמתקינים לצד הדוושות זה בסה"כ- אך אשקר אם אגיד שאני מאושרת עם זה, יש הרבה פאקים אבל אין מה לעשות,עם זה חיים,ועדיף שהחיים יהיו יפים ונוחים. אני חושבת שכל נכה צה"ל חייב להשלים עם בעיתו. זאת השיטה הטובה ביותר שלדעתי תביא לשיקום.ושאני אומרת שיקום אני לא מתכוונת ספיציפית ללימודים או עבודה, אני מתכוונת לזה שבן אדם מתפקד בצורה הטובה ביותר יחד עם נכותו טוב ביי ביי בינתיים שני

יש לך ראש טוב...

היי שני אהבתי לשמוע איך את לוקחת את זה פחות או יותר בראש טוב...! זה לא מגעיל אלה הם החיים ברוח ה´ לי לא כרתו כלום אבל גם לי לא חסרות בעיות...! את צודקת בקשר למה שכתבת אסור לתת לזה לעצור את החיים שלנו חייבים להמשיך ולחיות בנורמליות כמה שאפשר ואי אפשר להשתקם אם אתה לא חושב ככה! מאוד נהנתי לקרוא איך שאת מסתדרת בחיים למרות המגבלות... כל הכבוד! את נשמעת לי בן אדם מאוד חזק באופי שלו ולכן את תצליחי בחיים ותצליחי בגדול... אני מבטיח לך! וזה לא נשמע מגעיל! צריך פשןט לדעת לתפקד כמו שצריך וקצת (הרבה) יותר להתאמץ... ויש לך את זה! ביי לבינתיים ע.

siag

New member
אני חוזר בי מהמילים הנ"ל בתנאי...

שתספרו לי (במיוחד שני) שאתם לא טופלתם בשיקום דן, אלא באיזורים אחרים, צפון דרום וכדומה, אז אוכל לומר ששיקום דן הוא הבעייתי ולא כל משרד הבטחון, ואז אשלח למבקר המדינה לבדוק את הקשר בין עורכי הדין הקשורים לשיקום דן, לבין העלמת הזכויות שנעשות בשיקום דן, לעומת הקלות שבה אני מקבל את זכויותי הנעלמות ע"י עורכי הדין. על בשרי עברתי ועברו את העינויים עוד חיילים. אולי קראתם את הכתבה לפני חודש בערך על נכה שנפטר אז ואחותו מספרת את הניבלות.

שני 4

New member
היי, אני עברתי כמה לשכות הלשכות

שהיתי שם כללו: בבאר שבע בתל אביב מרפאה ברחוב עמינדב (אם אני לא טועה) ברחובות אם אני לא טועה לשכת דן זה בפתח תקווה?? תראה ,אני בהחלט חושבת שיש נכים שלהם אין יחס הוגן,אני לא מטילה בזה ספק. אך שוב אני לא מאמינה שיש למשרד הביטחון אינטרס אישי לפגוע בנכה.(צר לי אם גרמתי לך להתעצבן בעקבות התשובה) שני

רינו

New member
אל תחזור מכלום../images/Emo164.gif

כל מילה שלך פגז. אמת לאמיתה כל מה שאתה אומר כאן. ואכן שיקום דן זה האגף הכי מסואב והאלוף בהסתרות מידע ואתה יודע למה? כי הם בחריגה איומה מתקציבם. ואין מה להביע פליאה ,אם חופי ושותפייו לקחו את כל הקופה,אז באמת מי אנו הנכים הריי כבר לא נישאר.

למעלה