נפתחה עונת הרחצה - זקוקה לטיפים

עירית ל

New member
נפתחה עונת הרחצה - זקוקה לטיפים

אתמול היינו פעם ראשונה העונה בים עם יונתן (שנה ושלושה חודשים). הילד שיחק בחול ערום, מלא כוסות בחול, עשה עוגות והשתין עליהן. רץ למים בחדווה. בקיצור אחלה. הבעיה התחילה כשהיה צריך לחזור. איך שוטפים אותו? אפשר לשים חיתול גם כשיש חול בטוסיק? זה נראה לי סכנת שפשפת נוראית? מה עושים עם החול על הריסים? כל הזמן פחדתי שהוא יכנס לו לעיניים כשאשטוף. יונתן גם לא אוהב זרם של מים, אז לשטוף תחת הברז בחוף, מעבר לזה שזה קר, זה גם נורא מפחיד אותו. בקיצור - דרושות עצות מבעלי נסיון. יתקבלו בברכה עצות לא רק לגבי נקיון, אלא גם בכלל יעול השהות בים - מה אתם לוקחים בתיק, איזה תיק הכי נוח וכו´.

ענבל30

New member
עוד לא היינו בים - רומי בת 11 חודש

אבל יש לי פתרון אפשרי לבעיית הרחצה "אחרי" - קחו אתכם גיגית או בריכה מתנפחת קטנה, מלאו אותה מהברז בחוף, ורחצו בה את יונתן הקטן...
נראה לי שזה מה שאנחנו נעשה, כשנלך לים... יה, עשית לי חשק... אולי היום אחה"צ כשאחזור מהעבודה...

לאה_מ

New member
בתור מתרחץ ותיק...

אורי (עכשיו בן שנה ו-4) היה בים המון פעמים כבר בעונה שעברה, והתחביב שלו זה להתפלש בחול (וגם לאכול). אז מנסיונו של אורי אני יכולה לומר לך, שלא עושים כלום. אני מורידה עם היד או עם מגבת יבשה (שמרטיבים אותו רק נדבק עוד יותר חול), שמה טיטול עד הבית. בבית הם בכל מקרה מיד נכנסים לאמבטיה. אצלנו לא נצפו שום תופעות לוואי בעייתיות. תיק לים - הכי גדול שיש, ולוקחים את כל הדברים הרגילים (מגבות, קרם הגנה מפני השמש, כובע, דליים, כפות, מסננות, כדורים. וגם חיתול להחלפה ומגבונים. אצלנו הלהיט היה ענבים חצויים (תשאלי את אורי, זה הולך נהדר עם חול!)). תהנו.

popo11

New member
../images/Emo104.gif גם לי עשיתם חשק ../images/Emo6.gif

עדי בן 9 חודשים, כבר בגיל הזה משחקים עם דלים, כפות ומסננות ? ומה עם ענבים? אין בעיה שהם נחנקים מזה ? כמה זמן את נשארת איתו על שפת הים ? לא נבהל מהמים ? השתמשת בחיתולים של האגיס לים ? אני כל כך מחכה שיהיה מספיק חם בשביל ללכת לים ! פעם ראשונה בחיים שלי שאני מחכה שיהיה קיץ... סיון

לאה_מ

New member
תני לי לחשוב רגע...

אורי היה בקיץ שעבר (באוגוסט) בן 9 חודשים... אז - כן. הם נהנים. משחק עם דליים וכו´ - כל אחד בהתאם לגיל שלו. אצלי יש עוד 2 גדולים יותר, כך שהם משחקים בצורה מסויימת ואורי בצורה אחרת. אבל הכי מדליק זה שהם בונים ארמון עם "בריכת שחיה" ומכניסים את אורי לבריכה... ענבים - צריך לחצות לאורך, ואז הם לא נחנקים. אנחנו בד"כ הולכים לים בשעות אחר הצהריים המאוחרות, אחרי העבודה, וזה אומר להגיע לים בסביבות 17:30 במקרה האופטימי (או 18:00 אם להיות יותר ריאליים). אנחנו מביאים ארוחת ערב (ביצים קשות, ירקות חתוכים, כריכים וכו´) וגם תרמוס עם קפה, וכמובן המון מים, ואחרי שגומרים להנות על החוף, ואחרי שמחשיך (בקיץ זה בסביבות 20:00) עושים פיקניק על הדשא הסמוך, וכך כשחוזרים הביתה נשאר רק אמבטיות ולישון.

popo11

New member
../images/Emo104.gif להיט !

מענין הדשא אני מבינה שאת חיפאית ... יופי לנו ! בכל אופן, הקטן מסכים לשתות מים? עדי בקושי מסכים גם תה שומר (שהוא אהב עד לפני שבוע). כשהוא צמא ממש הוא שותה גם מים, אבל אני לא באמת רוצה להגיע לשם. איזה חיתולים השתמשת או בכלל לא ? יש לנו בשבילו בגד ים טנגה שהביאו לו חמותי וחמי, אז אולי עם זה? נראה לי קצת מועד לפורענות ...

לאה_מ

New member
לא... תל אביבית.

מים הוא שותה כשהוא צמא, ומכיוון שהוא עדיין יונק, לציצי הוא אף פעם לא מסרב, אז אין ממש בעית נוזלים. אני לא משתמשת בבגדי ים או חיתולים. הוא הולך נטורל... חיתול רק בבריכה, כשלא מרשים להכנס ערומים. אבל אנחנו מחובבי הים.

popo11

New member
../images/Emo104.gif נטורל, הא?!

ומה את עושה כש"הטבע קורה" והוא עושה את צרכיו בעמידה או בישיבה ? איכס, רק המחשבה עושה לי רע

לאה_מ

New member
אז זהו, ש....

לשמחתי קקי הוא לא עשה אף פעם בים או בבריכה (ועכשיו אני כבר יכולה לאתר סימנים מקדימים, אז אני כבר לא דואגת יותר
), ולגבי פיפי - ממש לא מפריע לי (כבר קרה שהוא השתין עלי תוך כדי הנקה
). אבל זה באמת שאלה של מוכנות נפשית שלך...

מלמלה

New member
חיתולים ומים לא ביחד

החיתול סופג את כל הים למי שלא זוכר מהפרסומת אז.........רק תחשבי איזה משקל החיטול מגיע. יש חיתולים שהם כמו בגד ים לא כך כך סופגים נוזלים אבל מחזיקים דברים אחרים ובים אפשר גם עם תחתונים קטנים ומהשבורח בורח לים (בהבדל מהברכה)

פישון

New member
השתמשנו בחיתולים פול-אפס

כי אצל בנות זה שונה, נכנס בקפלים ואח"כ קשה לנקות. תמוז לא רצתה לשים רגלים במים, אבל נהנתה מאד מהצדפים... לשטוף אפשר עם הדלי שלו, או עם בקבוק מים מינרליים ריק. אפשר למלא כמה דקות מראש וזה מתחמם. אנחנו מחכים שתמוז תתייבש ואז מנערים טוב טוב ושוטפים בבית. צריך להזהר מאד מהשמש. אנחנו שוקלים לקנות בגד ים ארוך. היינו בשבת רק קצת ותמוז נשרפה ב"שביל" בשיער. היא בלונדית שקופה כזו, והכובע משנה שעברה לא עולה עליה. עכשיו יש לי קצת במצפון. אתמול היא נרדמה באוטו, וכמו שהיא שמנו אותה על שמיכה על הרצפה בבית וכשהיא התעוררה (כמו לכלוכית עם שאריות של אבטיח ואגס) שטפנו טוב טוב. הורדנו לעצמנו עשר נקודות על פולניות, כי הרי אומרים שילד יכול להתלכלך קצת, אבל הפולנים שבנו הזדעזעו קצת. והילדה: היום נקיה ומאושרת... מאיה

בגד ים - המלצה../images/Emo42.gif

נראה לי שבגד ים ארוך, כמו אוברול, זה ממש לא נוח - לא נוח לילד ולא נוח להורה. אני ממליצה על חולצת שמש שעשויה מבד ניילון דקיק ולכן מתיבשת שניה לאחר שיוצאים מהמים וגם לא נספגת במים ולכן אינה מכבידה. אצלינו, קבוץ בעמק בית שאן, קיימת מודעות מאוד גבוהה לענין ההגנה מהשמש ולכל הילדים (וגם לרוב המבוגרים) יש חולצות כאלו. אפילו קנו חוצלות כאלו לגן והן משמשות את הילדים בהליכתם לשעורי שחיה של הגן ובכל פעילות מים אחרת. כמובן שאם הילד לא נכנס למים אפשר להסתפק בחולצת טריקו (עדיף בהירה) שלא חבל עליה. קיץ נעים ורגוע לכולנו.

אני קניתי בקבוץ. אנסה לברר היכן

מיצרים את החולצות האלו. נסי לחפש בחנויות לבגדי ים וספורט...

vered4

New member
בגד ים המלצה אחרת

בגד ים ארוך היה לנו נוח, הוא מגן בפני קרינה, מתייבש מאוד מהר, ולמי שהחול מפריע גם מונע קצת. אנחנו שמנו למטה חיתול ים, שהוא מאוד נוח.

Shellylove

New member
שלי היתה בים כבר בגיל חודשיים

אמנם לא יכלה למצות את מלוא האפשרויות כמו היום, אבל בהחלט נהנתה. אנחנו גרים קרוב לים אז בחוף היא בלי חיתול (כן, כבר השתינה עלי פעם תוך כדי הנקה), לפני שהולכים, אני שמה חיתול ובבית אמבטיה. היא אמנם לא מתלהבת מהטוש, אבל לפעמים היא מוכנה בזרם חלש. לגבי חול על הריסים, או בעיניים - אני מלקקת לה את זה וככה זה יוצא בקלות. מה לקחת לים? כובע, קרם שיזוף, אוכל (הכל הולך טוב עם החול - תשאלו את שלי), מים, מגבונים, שקיות ריקות (זבל - חיתולים, מגבונים משומשים וכו´), חיתולים, חולצה להחלפה, כלי עבודה (דלי, כף וכו´) ונראה לי שזהו. בקיץ גם אנחנו הולכים אחה"צ, אתמול היינו דווקא מוקדם בבוקר והיה אחלה כיף.

עירית ל

New member
מלקקת! וואו!

זה רעיון... בקשר לגיל המתאים לים, זה נראה לי מאוד משתנה מילד לילד. אנחנו בינואר בעיצומו של שרב שנפל עלינו עשינו ניסיון. יונתן היה בן שנה והוא אפילו לא הסכים לדרוך על החול. כבר חשבתי שנסתם הגולל על הים, אבל מאז הוא למד להתלכלך ולדרוך יחף על כל מיני משטחים וכל הגישה שלו השתנתה. בקשר ללא לשטוף - לא ממש נראה לי. כשהולכים לים אחרי הצהרים סביר שנכנסים למקלחת מיד אחרי, אבל אתמול למשל אחרי הים לא היה עם מי לדבר כמעט שלוש שעות. הרעיון של דלי נראה לי ישים עבורינו. תודה לכולן ושיהיה כיף חיים.

בתור אמא לילדת חול...

בר בים מגיל 3 חודשים, ובחול מגיל חצי שנה. בקיץ שעבר אכלה המון חול, הקיץ כבר לא... וגם היא תוך שניה - כל הפנים והריסים חול... הפתרון - אמבטיה בבית, לא להתרגש. קרה כבר כשהיא התעייפה שהיא שפשפה את החול לתוך העיניים וכמובן בכתה, אבל ברוב המקרים זה כנראה נשטף החוצה תוך שניה ולא קרה כלום. אני מנקה אותה קצת (יותר בשביל האוטו) עם משהו יבש, וכן, החיתול הנקי על החול ו..הביתה. לוקחים צעצועים מפלסטיק שאפשר לשטוף, השנה (בר בת שנה וחודשיים) עברנו לדלי וכפות והיא ממש נהנית מזה מכניה חול מוציאה וכו´. בהתחלה לקחנו בד גדול ומהר מאוד הבנו שזה ענין של שניות עד שהיא זחלה לחול אז ויתרנו. תיק -כזה שתמיד יהיה בו חול ולא יהיה אכפת לך... אליזה חוף אתם הולכים? אולי נפגש?

עירית ל

New member
אנחנו אמנם מנס ציונה

אבל בשביל חוף ים מרחיקים עד אשדוד. זה פשוט החוף הכי שווה. בכל זאת אני חושבת שאם אני אלך עם יונתן לבד אחרי הצהרים, זה יהיה לפלמחים כי הנסיעה יותר קצרה. להפגש - בכיף!

למעלה