אנחנו שוב חוזרים לאותה הנקודה.
אין כל ציפיה שתשתוק ושלא תתראיין, נהפוך הוא, אבל שתדבר בשמה ובשם מי שבחר בה לנציגה ולא בשם כל ההורים לכל הילדים! שבמקום להכפיש ילדים שהיא כלל לא מכירה תיתן מידע רלוונטי וענייני שבאמת יכול לסייע למישהו.
אני מתנצלת, אבל בשם שום אחדות או קהילה אני לא מוכנה לקבל דברים שבלתי אפשרי לקבל ולשתוק כשיש לי משהו עקרוני להגיד. ובטח שאני לא מוכנה לשתוק כשאני רואה שיוצרים סטיגמה שבה נכללת גם בתי. עם כל חשיבות קהילת האימוץ, הבת שלי חשובה יותר והאמת חשובה יותר.
כן, אני מרגישה בת מזל על כך שהילדים שלי בריאים. גם בכל ההריונות שלי עשיתי את כל הבדיקות ורעדתי כל פעם מפחד עד שהייתי בטוחה שהילדים שלי באמת בריאים. בריאות יקירינו היא לא דבר מובן מאליו, אף פעם, גם כשהם גדלים. אני מודה על כל יום שהם בריאים. אבל כל זה לא קשור לעניין שאסור להכליל וליצור סטיגמות לציבור שלם, לקרוא לילדים בשמות כמו חייזרים, לנבא שרובם יישבו בכלא ולא יהיו בני אדם מתפקדים. באמת שיש גבול לכל דבר. אני מצטערת, אך אם את מצפה שאשתוק לנוכח הדברים המכוערים האלה רק כדי להיות חלק מקהילה כלשהי - זה לא יקרה. אנחנו לא משטר קומוניסטי פה ומותר להביע דעה. אני לא מבינה למה ואיך זה אמור להשפיע על ההשתייכות לקהילה. לא זכור לי שאריאנה הומלכה לדיקטורית הקהילה ושרק דעתה מותרת ומייצגת את כולנו. היא אומרת מה שבא לה, בלי להתחשב בדעות של אחרים, וגם זכותנו להגיד מה שאנחנו באמת חושבים. אני לא מודעת לכך שיש לה איזשהן זכויות יתר בעניין או שצריך להתיישר לפי הקו שלה כדי להיות חברה ב"קהילה".
באשר לעניין המצב ברוסיה ויעדי אימוץ נוספים - הרי שלדעתי השליטה שלנו על זה, בין אם בתור קהילה או לא, קלושה עד בלתי קיימת, ולא משנה מה נעשה. אני לא חושבת שזה בשליטתה של ישראל בכלל. בגלל זה אני מסכימה איתך שזה גם לא בשליטתה של אריאנה. למרות זאת, הדברים שלה בטח לא תורמים להמשך האימוץ, נהפוך הוא - היא קוראת לעצירתו, וזו עוד טיפה קטנה בים הדברים שמטביעים את האימוץ הבינארצי, שכנראה היה טובע בכל מקרה.
לסיכום, אין מבחינתי טעם בקיומה של קהילה, אם לחבריה אסור לבטא את דעתם הכנה ואם הם צריכים לעמוד מאחורי מסרים שהם לא רק אינם מזדהים איתם, אלא גם מזדעזעים מהם עד עמקי נשמתם. מה התועלת בקהילה של מריאנטות שרוקדות רק לאותה המנגינה של חליל אחד ויחיד? אמרה ידועה היא שכשכולם חושבים אותו הדבר, סימן שאף אחד אינו חושב. אני ממש לא מבינה למה סתימת פיות והשתקה של מחאה לגיטימית היא תנאי להשתייכות לקהילה כלשהי, ואם זה אכן התנאי להשייכות לקהילת האימוץ בישראל, אני מוותרת על הכבוד.