נקודה למחשבה- על קהילת האימוץ להחליט אם היא קהילה או לא

eee60

New member
לא מבינה לא מבינה.האם את אם מאמצת? לא הבנתי

אם כן אז ממש לא קולטת אותך.את מאמצת ולא מרגישה אמא?

יסמין@

New member

fatfat

New member
בוודאי שתוליקה אם מאמצת ולרגע לא כתבה שאינה מרגישה אמא

מהיכרות היא בהחלט מרגישה אם לבתה המקסימה. היא כתבה שאינה מרגישה אמא לכלל הילדים שאומצו ולכן שמפריעה לה ההכללה של "ילדינו".

הי תוליקה

מבינה מה את אומרת בין 'ילדינו' לבין 'ילדים שאומצו' ומקבלת.
בכל אופן השנים הטיפולים ההתבוננות והלימוד הראו לי שיש כמה וכמה מגמות כלליות אצל ילדים שאומצו,שהן מעבר להבדלים האינדיבידואליים. לא אפרט כאן כעת ,אשמח לפטפט איתך בטלפון.....ד"ש,חג שמח.

KallaGLP

New member
לא, זה לא מה שהיא כתבה.

היא כתבה שהיא מרגישה שהיא אמא אך ורק לילדים הפרטיים שלה ולא לכל הילדים שאומצו, ומצפה שגם אחרים לא יציגו את זה כאילו ילדים של אחרים הם גם הילדים שלהם וידברו בשמם. כלומר, היא נגד לכתוב "ילדינו" על כל הילדים המאומצים כאילו היו מקשה אחת, או במילים אחרות, כמו חלק מאיתנו כאן, היא מתנגדת להכללות.

fannyd

New member
חייכנית היקרה

אני בטוחה שבמהלך שנות עבודתך הגעת לתובנות כאלה ואחרות לגבי ילדים שאומצו שהן מעבר להבדלים אינדיבידואליים ויש מקום לחלוק אותן במקום שמיועד לפירסומים מקצועיים. כשאת כותבת בפורום הורים מאד מבלבל באיזה כובע את כותבת, כאם יחידנית מאמצת לבן מתבגר או כפסיכולוגית קלינית כפי שמופיע בחתימה שלך.

נקודה למחשבה- על קהילת האימוץ להחליט אם היא קהילה או לא

הרבה קולות שונים ומגוונים בדיון לגבי הראיון של אריאנה מלמד- עדיין פה בדף.
ובלט הקול "הילד שלי עם קשיים מינוריים אם בכלל. לא מוכן שיפגעו בתדמיתו".אבל עיון בסטטיטיקה הנכונה והחוזרת על עצמה במחקרים שונים שהביאה דניאלה ממחקרי חו"ל [לקראת סוף השירשור שם] יכול להראות לכל בר דעת שהוא בר מזל גדול אם אכן הוא מוצא את ילדו ללא בעיות.
זה מכבר שיש רק שתי עמותות במקום ה-25!!!!! שהיו בתחילת הדרך של האימוץ הבין ארצי ,זה מכבר שהדרך הזאת נעולה בפני חד הוריות,שהן יותר מחמישים אחוז מאלו המאמצים מחו"ל.מגמת צימצום האימוץ הבין ארצי קיימת משכבר ,והיא תלוייה הרבה יותר בגחמות של פוטין ,מאשר באריאנה מלמד.
כל הכיוון הזה זקוק לרויזיה רצינית ביותר גם אילו אריאנה לא היתה מתראיינת.- הפשרת יעדים אחרים,הפשרת סוגי המשפחות השונים ,הפשרת 'שלגים' בכלל... לא בטוחה ששתיקה תעזור לאותה הפשרה.
כמו כן,לדעתי אין להפריז בהשפעה של ראיון כזה על דעת חברינו . הילדים שלנו ככל שגדלים מתקבלים בחברה לא על פי הדרך שבה הגיעו למשפחה אלא על פי השגיהם וערכיהם וכשרונותיהם ויחסם לזולת.
אבל אם נתפוס ש'רק במקרה' הילד שלנו איננו פגוע,שהיה סיכוי לא מועט שבהחלט יהיה,ויש בנו רמה מסויימת של מחוייבות חברתית,יהיה חשוב שנעזור למי מאיתנו שנתקלים בקשיים- בכל רמה שהיא.ולא כל שכן הדברים מכוונים למי שבליבו יודע שאריאנה דיברה על אסקלציה של קשיים שהוא כן מוצא בילדו שלו,רק לא מספר עליהם בפורום אימוץ.
איך נעזור? אין לי כרגע מחשבות לוגיסטיות,אבל אני חושבת שחשוב לכל הפחות שלא להפריע . מי שנמצא בקבוצות הסגורות בפייסבוק [של אימוץ] וגם במחוזות של טיפול עזרה והטבה יודע היטב שאריאנה לא דיברה רק מכאבה הפרטי.
אבל זו שאלה גדולה אם אנחנו "אנחנו" או אוסף של "אני",ומהי מידת המחוייבות ההדדית שלנו.
אפשר להתווכח על הסגנון הפרובוקטיבי של אריאנה ,לא על מה שעברה ועוברת כהורה ובמקביל לה- הורים אחרים שמצאו את העוז לפרוץ מחסום שתיקה בין אם בקבוצות פייסבוק סגורות,בין אם בפנייה לעזרה באפיקים שונים.

פאני יקרה,לא חושבת שחיוני להתבלבל...

אני גם אמא מאמצת וגם אמת בחתימה לגבי עיסוקי. הפורום מיועד לכל מי שקשור לעולם האימוץ בכל דרך שהיא.

fannyd

New member
השאלה הגדולה היא באיזה כובע ובאיזה פורום את כותבת

יש הבדל בין פורום מקצועי לפורום הורים הטרוגני במהותו. באתר של קופ"ח כללית יש אזהרה חכמה מאד בעיני שחיפוש לא אחראי של מידע רפואי באינטרנט עלול לפגוע בבריאות שכן לאותו סימפטום אפשר לקבל יער של תוצאות ובקלות ללכת בו לאיבוד.

אז גם הפכת אותי באיבחת מקלדת ללא אחראית....

נו-נו...

ישנו מספר לא מבוטל של מטפלות במשפחות מאמצות שהן גם שייכות לעולם האימוץ בזיקה אישית- מאומצות,מאמצות.חלקן גם כותבות....וכשהן כותבות הן כותבות מסך אישיותן ,ומכל תפקידיהן. אני חושבת שכל יקירי הפורום מודים לך על דאגתך לטוהר הפורום,ומסתדרים היטב .
לך ולכולם- תוליקה באופן כן כתבה לי,עניתי לה. [תוליקה- כאמור אשמח להמשך באישי..] מעבר לכך אין לי עניין להמשיך לכתוב ולקרוא בנושא.

KallaGLP

New member
אנחנו שוב חוזרים לאותה הנקודה.

אין כל ציפיה שתשתוק ושלא תתראיין, נהפוך הוא, אבל שתדבר בשמה ובשם מי שבחר בה לנציגה ולא בשם כל ההורים לכל הילדים! שבמקום להכפיש ילדים שהיא כלל לא מכירה תיתן מידע רלוונטי וענייני שבאמת יכול לסייע למישהו.
אני מתנצלת, אבל בשם שום אחדות או קהילה אני לא מוכנה לקבל דברים שבלתי אפשרי לקבל ולשתוק כשיש לי משהו עקרוני להגיד. ובטח שאני לא מוכנה לשתוק כשאני רואה שיוצרים סטיגמה שבה נכללת גם בתי. עם כל חשיבות קהילת האימוץ, הבת שלי חשובה יותר והאמת חשובה יותר.
כן, אני מרגישה בת מזל על כך שהילדים שלי בריאים. גם בכל ההריונות שלי עשיתי את כל הבדיקות ורעדתי כל פעם מפחד עד שהייתי בטוחה שהילדים שלי באמת בריאים. בריאות יקירינו היא לא דבר מובן מאליו, אף פעם, גם כשהם גדלים. אני מודה על כל יום שהם בריאים. אבל כל זה לא קשור לעניין שאסור להכליל וליצור סטיגמות לציבור שלם, לקרוא לילדים בשמות כמו חייזרים, לנבא שרובם יישבו בכלא ולא יהיו בני אדם מתפקדים. באמת שיש גבול לכל דבר. אני מצטערת, אך אם את מצפה שאשתוק לנוכח הדברים המכוערים האלה רק כדי להיות חלק מקהילה כלשהי - זה לא יקרה. אנחנו לא משטר קומוניסטי פה ומותר להביע דעה. אני לא מבינה למה ואיך זה אמור להשפיע על ההשתייכות לקהילה. לא זכור לי שאריאנה הומלכה לדיקטורית הקהילה ושרק דעתה מותרת ומייצגת את כולנו. היא אומרת מה שבא לה, בלי להתחשב בדעות של אחרים, וגם זכותנו להגיד מה שאנחנו באמת חושבים. אני לא מודעת לכך שיש לה איזשהן זכויות יתר בעניין או שצריך להתיישר לפי הקו שלה כדי להיות חברה ב"קהילה".
באשר לעניין המצב ברוסיה ויעדי אימוץ נוספים - הרי שלדעתי השליטה שלנו על זה, בין אם בתור קהילה או לא, קלושה עד בלתי קיימת, ולא משנה מה נעשה. אני לא חושבת שזה בשליטתה של ישראל בכלל. בגלל זה אני מסכימה איתך שזה גם לא בשליטתה של אריאנה. למרות זאת, הדברים שלה בטח לא תורמים להמשך האימוץ, נהפוך הוא - היא קוראת לעצירתו, וזו עוד טיפה קטנה בים הדברים שמטביעים את האימוץ הבינארצי, שכנראה היה טובע בכל מקרה.
לסיכום, אין מבחינתי טעם בקיומה של קהילה, אם לחבריה אסור לבטא את דעתם הכנה ואם הם צריכים לעמוד מאחורי מסרים שהם לא רק אינם מזדהים איתם, אלא גם מזדעזעים מהם עד עמקי נשמתם. מה התועלת בקהילה של מריאנטות שרוקדות רק לאותה המנגינה של חליל אחד ויחיד? אמרה ידועה היא שכשכולם חושבים אותו הדבר, סימן שאף אחד אינו חושב. אני ממש לא מבינה למה סתימת פיות והשתקה של מחאה לגיטימית היא תנאי להשתייכות לקהילה כלשהי, ואם זה אכן התנאי להשייכות לקהילת האימוץ בישראל, אני מוותרת על הכבוד.

fannyd

New member
קראתי פעם ועוד פעם ולא הבנתי

לאיזו מחוייבות את חותרת? מחוייבות עיוורת למישהו שמינה את עצמו לייצג אותי רק על סמך העובדה שהפכתי להורה בדרך של אימוץ? אנחנו לא בדרום קוראה, תתעוררי. לכל אחד מאתנו יש המציאות שלו שאין בכוחם של "מחקרים" מלומדים ככל שיהיו לכופף ולשנות אותה. הקבוצה של אריאנה מונה נכון להיום 284 חברים וכל אחד יכול לראות מיהם. זאת קבוצה הטרוגנית. נמנים עליה הורים שאימצו, מאמצים בדרך, מאומצים בוגרים. רק מנהלי הקבוצה יודעים מיהו מי. עד כמה שזכור לי גם לא כולם כותבים פעילים אבל כולם נספרים כמשפחות שמתמודדות עם קשיים גדולים. אז יש תורים ארוכים לפרופ' קורן. מה בדיוק זה אומר? מציעה שנחכה למימצאים שהוא יפרסם. יש להניח שהנהלת בית חולים "אסף הרופא" תחליט על סמך זה אם ואיזה מרכז תקים. ולגבי הרויזיה שאת מציעה. אני אתך, דרושה בחינה מחודשת אם הרוח הבולשביקית של החוק הולמת את המציאות של עולם האימוץ.

China8

New member
פאני, לשים דברים על דיוקם

אני מניחה שהתכוונת ל"צפון קוריאה"

&nbsp

eee60

New member
ישנם פה 2 דיעות.זה ברור

אלה שילדם ללא בעיות משמעותיות לא רוצים שאריאנה תייצג אותם מסיבות ברורות
והם כנראה המיעוט
ואילו הרוב הדומם בפורום זה ואולי פעיל בפייסבוק.מרוצה מהתנהלותה של אריאנה
.לכן לא יכולה להיות קהילה אחת אלא שתיים.
לכן מציעה שיקום נציג של הקבוצה ללא בעיות
ויקיים ראיונות במדיות השונות.

KallaGLP

New member
לא ברור לי על אילו נתונים את מסתמכת בדברייך

או איך הגעת למסקנות שלך. מאיפה את יודעת מה דעת הרוב? הרוב הוא תמיד דומם, בין אם הוא מרוצה או לא, או שבכלל לא אכפת לו.
אין שום סיבה שיהיו שתי קבוצות. אם אריאנה תפסיק להכליל ולהכפיש, לאף אחד לא תהיה בעיה שהיא תדבר. יש לה אג'נדה חשובה שהיא רוצה לקדם, שתעשה זאת, ואם היא תעשה זאת בדרך הגונה והוגנת לא תהיה סיבה לא לתמוך בה.
וגם לא ברור לי למה צריכה להיות קבוצה של הורים לילדים ללא בעיות, ולמה צריך להיות לה נציג ולמה מישהו צריך לדבר בשמם בתקשורת. האם, למשל, יש נציג לילדים ביולוגיים בריאים? או סתם לאנשים בריאים? למה, הם חייבים להוכיח למישהו משהו? רעיון תמוה ביותר.

eee60

New member
אריאנה תמשיך להתראיין

ואם א7.ינך מסכימה לדבריה וחושבת שהיא גורמת לך נזק אז כדי לתקן זאת צריך להתראיין כדי להסביר את עמדתך.הכתיבה בפורום מצומצם זה ממש לא משפיעה על דעת הקהל

KallaGLP

New member
אני אדם פרטי, ואני מביעה את דעתי כאדם פרטי.

לא כולם בנויים או מעוניינים להתעסק עם תקשורת צהובה. שומר נפשו ירחק.

fannyd

New member
כן, זה בהחלט ברור

לא מקובלת עלי גישה הגורסת שמטרה מקדשת אמצעים ולגיטימי שעפים שבבים שעה שחוטבים את היער. אין לי כל עניין להתראיין במדיה אך יש לי עניין שהדיבור על אימוץ ומאומצים יעשה בצורה מכבדת.

ומאד,מאד חשוב שכחתי

בעניין הרויזיה-
חשוב מאד מאד שתהיה רויזיה בבדיקות ברות אימוץ הרפואיות - הקפן ומתן האינפורמצייה לגביהן ולגבי רקע הפעוט ועוד לפניהן- במודעות של הורים עתידיים באופן כללי לתופעות פוסט אימוץ ותסמונת בית הילדים. במובן זה,בעיני חשוב מאד להעריך דברי אריאנה . מפני שהרשויות בוודאי ירצו ללמוד על תוצאות ,ואם היא תדבר רק על ילדיה ,יגידו לה שזה מקרה פרטי וזניח עם כל הצער.זה איננו מקרה פרטי ואיננו מקרה זניח ושוב מפנה למחקרי חו"ל שציטטה בפירוט רב דניאלה לגבי הסתברויות. יש לזכור שאלה הסתברויות רק לגבי תסמונת אלכוהול,לא לגבי השפעות לטווח ארוך של נטישה ושהות בבית ילדים. מהתלבטות של הורה שבדרך לפני זמן מה עם אנשי קבוצת אריאנה "מאמצים אמיצים",אני מתרשמת שכבר היום,ולדעתי גם בהשפעתה של אריאנה , הגישה משתנה בעניין מתן אינפורמציה מקיפה יותר ואפשרות להתלבט,אבל חשוב עד מאד שזה יהיה מעוגן וממוסד.[למשל - להקף ראש קטן בלידה[פחות מ-32 ס"מ] והקף ראש קטן יחסית למשקל הגוף -יש השלכות. בחמישים אחוז מהמקרים לא יקרה כל רע. בחמישים אחוז הנותרים - צפויים קשיים ודניאלה תתקן אותי אם אינני מדייקת ]
אני חושבת שחשוב לראות בטווח רחב ,יום טוב וחג שמח.

למעלה