נקודה למחשבה.

זה באמת מגעיל,

ואני שונאת את זה. גם את הקליפים הממוסחרים של הראפרים וגם את המוזיקה המזרחית המזעזעת. גם ראפ בעיברית זה נוראי ברוב המקרים, למשל כמו של ה"הישראלים"... אני לא שומעת מוזיקה בעיברית אבל משאריות שאני זוכרת מכיתה ו', כל השירים האלה זולים ומלאים בהערות שובניסטיות טיפשיות.

yonatan31

New member
זה הפך לשרשור על התקינות הפוליטית במילה כושי

וכן, כושי זה לא קללה. כן כן, הם כושים.

רוני13

New member
אני גם לא מבין מה הבעיה לקרוא לשחומי-עור...

כושים? לא נראה לי שזה קללה או משהו, מילא "כושון"... קוראים לבן אדם אתיופי ברגע שהוא הגיע מאתיופיה(שהוא היה שם ועלה לארץ). אך אם זה נחשב העלבה אני אפסיק לקרוא להם ככה-פשוט אני לא מוצא דרך לקרוא להם אחרת(עדיף "שחורים"?).

כי זה מפריע להם

כי זוהי מילה שההתייחסות שלה לאורך ההיסטוריה היא גזענית, וגם אם לך אין שום כוונות גזעניות, זה עדיין מפריע להם. ואם זה מפריע להם, ולך אין שום בעיה להוסיף כמה אותיות במקלדת, אז למה צריך לקרוא להם כושים?

?ושחורים זה לא גזענות?!

חבריקו בעייני להגיד למישהו שחור זה לקטלג אותו על פי צבע עורו זה הגזענות בהיי הידיעה.

לא

בגלל ששחור לא נתפסת כמילה מעליבה. היא נתפסת כמשהו שמגדיר אותם. השאלה היא לא למה המילה כושי היא גזענית בעוד המילה שחור לא, אלא האם הם נעלבים מזה שאתה קורא להם כושים או לא. אם הם נעלבים מזה שאתה קורא להם כושים, למה לעשות דווקא? סתם כדי לעצבן?

M e g g i

New member
ואווו איזה בולשיט!!!!!!!!!!!

כושי זה כינוי לכהה עור.. ובתנ"ך כאשר מספרים על ציפורה, אשת משה שהייתה "אשה כושית" מדגישים שנאה הייתה ונאים היו מעשיה.

אני אישית לא אוהב את המוזיקה הזאת

אבל, אם אנשים רוצים לשמוע אותה, אז אני לא רואה שום בעיה עם זה. המוזיקה הזאת היא טרנד, היא התחילה לפני כמה שנים והיא עומדת להיגמר עוד כמה שנים. אתה יכול לראות שלאורך כל התקופה המודרנית, יש זמנים מסוימים שבהם סגנון מוזיקה אחד הוא הנפוץ ביותר, ואחר כך הוא נעלם. חוץ מזה, סגנון המוזיקה הזה נותן את הכלים לאנשים מן השכבות החלשות להתקדם בסולם החברתי.

אני גם בחיים לא אשמע אותם שרים...../images/Emo54.gif

שמתי לב בזמן האחרון שרק הראפים כל פעם מכניסים לקליפים שלהם,בחורות ערומות שפשוט משתרללות להן שם.. אני בחיים לא אשמע שיר שלהם, בגלל כל הפורנוגרפיה הזאתי,זאת פשוט פגיעה בזכויות הנשים,והפמיניזם מתחיל להימחק בגלל כל הראפרים האלה,ואחרי זה ,מה שמצחיק זה,שבנות שרות את השירים האלה- שהם שרים שם איך הם משכיבים בחורה ועוד כל מיני.....

תמיר1991

New member
זה פתטי, אתה מחפש הצדקות ל"למה לגיטימי

להיות גזען?". אולי פשוט לא תהיה גזען, וזהו?

noamgk

New member
דעתי בנושא,

השם "כושי" נתפס ככינוי גנאי, והוא כזה, ולא משנה כמה תקשקש על גבי הפורום שאתה חושב אחרת. "כושי" בעברית על משקל "ניגר", ובשני המקרים מדובר במילה פוגעת כלפי שחורי העור. המילים הנכונות הן "שחור" או "אפרו-אמריקאי". אה, וכמובן, אין שום קשר בין צבע עורם או מוצאם של זמרים למוזיקה הדוחה שהם יוצרים (מספיק לשמוע קצת גלגלצ כדי לדעת שהזוועות המוזיקליות של דורנו הן מנת חלקן של כל העדות והשפות). אני לא אוהב ראפ או היפהופ, וגם די שונא מוזיקה מזרחית (בעיקר בגלל הרדידות במלל), אבל אני מודה שיש 3-4 שירים של עמיר בניון שיש לי חולשה אליהם...

למעלה