נקודה למחשבה

fo0ling boy

New member
נקודה למחשבה

שלום, זאת הודעה ראשונה שלי בפורום ורציתי להעלות נקודה שאני חשבתי עלייה הרבה בזמן שראיתי את הסדרה. אם תשימו לב אפשר להשוות את הקרומגס לנאצים ואת כל הסיטואציה למה שקרה במלחמת העולם השניה תראו: 1. הקרומגס חושבים שהם הגזע העליון ובני האדם נחותים מהם 2.הם סוגרים בני אדם במחנות והורגים אותם על רקע גזעני 3.כל העולמות נופלים אחד אחרי השני ונכנעים לקרומגס 4.רק עולם אחד עומד מול הקרומגס (מזכיר את בריטניה שלא נכנעה לנאצים) 5.זוכרים את הפרק של העולם שבוא עושים ניסויים בבני אדם, זה גם מזכיר קצת 6.חוץ מזה גם המראה והלבוש של הקרומגס מזכיר לי מרוד נאצים אני לא יודע מה איתכם לי זה נראה ממש דומה

King Of Kromags

New member
../images/Emo31.gif- השוואה מפגרת ולא במקום.

אני רציתי למחוק, אבל ניצן בקשה להשאיר. תגובה מורחבת, עוד מעט.

Lockergnomie

New member
אכן...

fo0ling boy - לידיעתך הקרומגס חיו בשלום על פני כדור הארץ עד שבני האדם המציאו נגיף שפוגע רק בקרומגס והעיפו אותם מכדור הארץ (המון קרומגסים מתו אבל יש כאלה שברחו לכדור ארץ מקביל). ובעקבות זאת הם התחילו לשנוא כל כך בני אדם והשאר ידוע...

ברינסלי

New member
אאל"ט זה היה כך רק בעולם מקביל אחד.

בפרק האחרון של העונה הרביעית. אלה לא היו ההורים האמיתיים של קווין וקולין וזה לא היה העולם שהם חיפשו. ההשמדתה האכזרית של הקרומאגס היתה ייחודית לעולם ההוא. בעולם בו הוריהם הביולוגיים האמיתיים של קווין וקולין חיים, זה מעולם לא קרה.

King Of Kromags

New member
לזה התכוונתי בהודעתי השניה.

אבל חוץ מזה, הקרומגס הם לא "שונאי בני אדם". בטוח שיש סיבה.

Hamall

New member
טעות.

בעולם שהיה בפרק האחרון בעונה הרביעית הם באמת סילקו את הקרומגס ועשו להם מעין שואה, אבל זאת לא הסיבה לשנאה של הקרומגס לבני האדם. הקרומגס הכובשים בכלל באים מעולם המקור של קווין. העולם בפרק המדובר הוא לא העולם של קווין. הקרומגס התחילו במלחמות ואז סולקו ע"י בני האדם.

אליחי1

New member
זה מזכיר ש

שהאינדיאנים היו מוכנים לקבל בשלום את פני המהגרים החדשים (הלבנים) באמריקה - אך כאשר הם ראו שהלבנים רוצים בעצם לכבוש את האדמות שלהם - רק אז התחילו הבעיות של הלבנים מול האינדיאנים.

King Of Kromags

New member
תגובה מעט יותר מפורטת...

בתור התחלה, זה היה ממש לא במקום. לדעתי, אין שום דבר ואף אחד שיכול להקרא "נאצי". כנראה שאתה לא מבין מה באמת קרה במלחמת העולם השניה, את העוצמה של זה ומה היו הנאצים. בקשר לקרומגס, בולשיט אחד גדול. הקרומגס היו גזע "טוב", כמו בני אדם וחיו איתם בשלום- עד שבני האדם פגעו בהם. רצחו אותם בכוונה תחילה וגרשו אותם מכדור-הארץ. כאן החלה השנאה, ותאמין לי- קל להזדהות עם הקרומגס. אבל להשוות אותם לנאצים? לא במקום, לא נכון ואפילו לא אותו הכיוון. לדעתי, אתה יכול רק להתבייש שפרסמת הודעה כזו.

אני חושב שנכנסת בו חזק מדי...

אני מסכים איתך ששום דבר במציאות לא משתווה לנאצים אבל למה אי אפשר להשוות אותם לדבר דמיוני כמו הקרומאגס? אני לא בטוח שההסבר שלך לגבי זה שהקרומאגס היו גזע "טוב" הוא נכון. אני חושב שבאחד הפרקים הראשונים שמסבירים על הקרומגאס אומרים שהם בני אדם שהתפתחו בצורה שונה כך שיצר הרוע שלהם טבוע בהם מלידה, ורגשות החמלה שלהם חלשים הרבה יותר... הקרומאגס דווקא מאוד מזכירים בצורת ההתנהגות את הנאצים ודוגמה לכך היא כשהחבורה מגיעה לעולם המקור שכבוש כעת על ידי קרומאגס. אחרי שהם מצליחים לברוח. המפקד של הקרומאגס מצווה להוציא להורג 1,000 בני אדם בצורה אקראית. לי אישית זה מאוד מזכיר שכשאחד היהודים היה מנסה לברוח מהמחנות או שכשהיהודים היו מנסים להתמרד בנאצים, הם היו מענישים אותם בצורה קולקטיבית קשה ביותר... אם אתה רוצה שאני אפילו ארחיב אפשר להשוות את האידיאולוגיה הנאצית לקרומגס: 1. מרחב מחייה - כמו שהנאצים ראו בכיבוש כהכרחי כדי ליצור עוד מקומות מחייה לנאצים כך גם הקרומגס ממשיכים לכבוש כל הזמן כדי ליצור להם מרחב מחיה. 2. תורת הגזע - הקרומגס עשו הפרדה על רקע גזעי הם ראו בעצמם גזע עליון על בני האדם. ההבדל בין הנאצים לקרומגס במקרה זה הוא שאני חושב שהקרומגס ראו בבני האדם כמו שהנאצים ראו בסלבים ולא כמו שהם ראו ביהודים. משמע עבדים של הגזע הארי, ואכן הקרומגס העבידו בפרך את בני האדם. 3. עקרון הפיהרר - אני לא זוכר ממש אם היה לקרומאגס מנהיג עליון... מי שזוכר מוזמן להשלים...

King Of Kromags

New member
להכנס גם בך? ../images/Emo11.gif

אולי הקרומגס לא גזע "טוב",ואולי הם כן חושבים שהם הגזע העליון- ואולי הרעיון מזכיר לך את הנאצים (מחשבה מזעזעת ביותר) אבל זה בכלל לא אותו דבר. הקרומגס מחזיקים נשים במחנות רביה. הם הרוגים את הנשים האלו? הם הרגו שישה מליון בני אדם? ובני האדם כן התנגדו להם, ובהרבה עולמות בכלל לא שמעו על הקרומגס. זה לא כמו הנאצים שהשתלטו על אירופה, וכל מדינה נכנעה מפחד, כאן לא כל העולמות שמעו על הקרומגס, וגם אלו שכן שמעו- לא כולם נשלטים ע"י קרומגס (אולי חמישה). בפרק המערב הפרוע, שליט הקרומגס הוציא מישהו להורג (חוץ מהסליידרס)? לא. הוא חי בשקט בעיירה. כן, הוא היה פושע. כן, הוא רימה את כולם. אבל התנהג כמו נאצי? לא. כמו שזה נראה לי עכשיו, עדיף שאני אפסיק להגיב כאן.

לא שכנעת אותי...

אתייחס לטענות שלך אחת אחת: 1. הוכחתי לך כבר קודם שהקרומאגס מאוד מזכירים את הנאצים מבחינה אידיאולוגית. אמנם מבחינה מעשית הם לא הגיעו לרמת הפשעים של הנאצים אבל סביר להניח שזה בעקבות כך שיוצרי הסדרה לא רצו לעשות סנסציה גדולה מדי... אבל אני בהחלט חושב שיוצרי הסדרה ניסו לדמות את הקרומגס לגזע שכל המטרה שלו זה לכבוש ולדכא, ממש כמו הנאצים. שוב פעם הדמיון הוא בעיקר אידיאולוגי מבחינה מעשית יש עדין הבדלים לא מעטים. 2. בהרבה עולמות לא שמעו על הקרומאגס - הגיוני מאוד נוכח העובדה שיש אינסוף עולמות... 3. לא כל העולמות נשלטים על ידי הקרומגס, כמו שציינתי כבר יש אינסוף עולמות כך שלעולם הקרומאגס לא יוכלו לשלוט בכולם. מה שכן כבר בפרקים הראשונים של הקרומגס הודגש שכל עולם שהם מגיעים אליו הם מנסים לכבוש בלי נסיון לשלום עם בני העולם, זאת מתוך ההשקפה שבני העולם נחותים מהם גזעית ולכן אין טעם לדון איתם אפילו... ופה זה אף מתחבר לפרק של המערב הפרוע שלמרות שהקרומאג מגיע לבד הוא ישר משתלט שם על העולם במרמה. סביר מאוד להניח שאם הוא היה מגיע עם כל הכנופייה שלו הם היו עושים שם כיבוש מלא כמו בכל עולם אחר...

fo0ling boy

New member
את סוטרת את עצמך

תראי זה ברור שיש אין סוף עולמות ולכן הקרומגס מן הסתם לא כבשו את כולם אבל כמו שאמרת מבחינה אידאולוגית הם דומים מאוד וגם מבחינת המראה שלהם(מדים וכל זה)

ברינסלי

New member
המדים זה בגלל שהם חברה מיליטריסטית.

כלומר כל החיים שלהם וההתנהלות של ה"שושלת" הזו כחברה מבוססים על מצב תמידי של מלחמה לצורך כיבוש. אגב זה, אני לא הכי מתמצא בפרקי העונות המאוחרות, האם נתקלנו אי פעם בקרומאגס אזרחים ממש? לפי מה שראיתי הם *כולם* חיילים בדרגה כזו או אחרת.

Lu Tze

New member
פיספסת קצת את הנקודה.

קודם כל, לא הראו קרומגס על אזרחי מהסיבה הפשוטה שאף פעם לא הראו קרומגס בעולם הבית שלהם (אם תלך לעירק תראה שכל האמריקאים חיילים, אין שם אמריקאים ללא מדים). דבר שני, הנקודה לא הייתה על עצם העובדה שיש להם מדים, אלא על כך שהמדים שלהם דומים למדים של הרייך ה-III.

ברינסלי

New member
את דמיון המדים לאלו של הנאצים דווקא

הבנתי... התייחסתי למיליטריזם שלהם בלי קשר לוויכוח הקודם. ולא שאלתי על קרומאגס שנראו מסתובבים "על אזרחי" אלא על קרומאגס אזרחים - כלומר שמיקומם ב"עורף" ואינם מסייעים ישירות לפעילות הצבאית העומדת במרכז החברה הקרומאגית (לא כמו העוסקות/עוסקים ברבייה למשל).

SaberTooth

New member
בעולמות הכבושים לא...

מה יש לאזרחים קרומגים לחפש בעולמות הכבושים
אבל אני בטוח שאם החבורה הייתה גולשת אי פעם לעולם הבית של הקרומגים היינו רואים את העורף הקרומגי.

SaberTooth

New member
אתה בכלל צופה בסידרה../images/Emo35.gif

הסיבה היחידה שהקרומגים לא הורגים את מכונות הרביה שלהם (הנשים בנות האדם, ככה הם מתייחסים אליהן) היא שהם פשוט זקוקים להן. אישה בת אדם יולדת כמה וכמה קרומגים במהלך חייה. ברגע שהרחם שלה מתחיל להתעייף מלידות או ברגע שהיא חלשה מידי ויש חשש שלא תצליח לעבור את כל ההריון וכתוצאה מכך ימות העובר, הם הורגים אותה או מוצאים שימוש אחד בשבילה, כמו עם וויד. הרגו שישה מיליון
פחחח... שישה מיליון זה כלום בשבילם. להזכירך, הקרומגים השמידו עולמות שלמים. עולמות שלמים, בהם חיים כמה מיליארדי אנשים - הוחרבו לגמרי וכל תושביהם מתו או הועברו למחנות בעולמות אחרים. הסיבות היחידות שבעולמות מסויימים לא שמעו על הקרומגים היא ש - א. הקרומגים לא הגיעו לשם. או ב. אין להם טכנולוגיית גלישה. איך הם יכולים להיכנע למשהו שהם לא יודעים על קיומו
הרבה עולמות לא התנגדו, כי לא היו להם האמצעים, אלא נכנעו מיד. חמישה עולמות נשלטים ע"י הקרומגים
פפפפחחחח....
להזכירך, בפרק עם המערב הפרוע, קוליטאר לא היה בשום עמדת כוח. הוא לא יכל לכפות על התושבים את רצונו, אבל בכל זאת, הוא לא בחל בהריגת אנשים תמימים. חי בשקט
ממש לא. הוא עשה תוכניות להתשלט על העיירה וסביבתה ע"י הפחדת בעלי האדמות. מה זה התנהג כמו נאצי
איך נאצי מתנהג

Lu Tze

New member
יש להם את "השושלת" עד כמה שאני זוכר

לא הרחיבו בנושא. ההנחה שלי היא שיש להם שושלת מלכות שמתפקדת כמו וועדה. מחליטים החלטות לפי הצבעה שבה לכל אחד ממשפחת המלוכה (ואולי גם למקורבים לשולשת המלוכה) יש קול אחד.

למעלה