נקודה למחשבה

King Of Kromags

New member
השליט של הקרומגס הוא על תקן קיסר...

לכן צריך לקרוא לזה קייסרות.

SaberTooth

New member
אכן...

אבל השליט שלהם הוא קיסר. יכול להיות והוא כפוף לאותה וועדה שמורכבת ממשפחות מלוכה, אין לי מושג. כפי שאמרת, לא הרחיבו בנושא בסידרה.

SaberTooth

New member
אולי אתה זה שלא מבין מה קרה שם...

הקרומגס, בין אם אתה רוצה בזה או לא, מבוססים על הנאצים והתסריטאים לא עושים שום מאמץ להסתיר את זה. יש הרבה דברים שחופפים בין הנאצים לקרומגים. רק מקצה הראש שלי - הם מכניסים אנשים למכנות ריכוז כי הם "נחותים" מהם וכי הם צריכים את השטח למחיה. דומה מאוד לרעיון ריכוז היהודים בגטאות ובמחנות ריכוז וכיבוש פולין והמדינות הבלטיות לצורך "איזור המחיה לעם הארי". הם מתעללים ומענים את האסירים שלהם "לטובת השושלת הקרומגית" כמו שעינו הנאצים את אסיריהם באושוויץ "לטובת הגזע הארי". להמשיך
כי תאמין לי שיש לי עוד מלא.

Hamall

New member
פחחחח לא הגזמת קצת?

אלה רק דמויות מסדרת טלויזיה. והם דומים מאוד לנאצים, תרצה או לא. בני האדם לא עשו להם שום דבר. הם התחילו את כל המריבה וכמעט ניצחו בעולם המקור עד שבני הארדם המציאו את הנשק. זה הכל.

Bohemian kid

New member
מה../images/Emo35.gif אם אני יודע וזוכר נכון אז

זה קרה *רק* בעולם אחד שהם היו הגזע הטוב. בעולם הבית של קווין הם היו הרעים, והתפתחה מלחמת אזרחים. הם מ-א-ו-ד מזכירים את הנאצים
כמו שהוא אמר הם מבצעים ניסויים בבני אדם. אוכלים את העיניים של בני אדם שהם הרגו. כולאים נשות אדם למען התרבות. בכלל בגולשים בזמן יש ציון כ"כ ע-נ-ק לשואה
הפרק שהם מגיעים לעולם שקרומגס אכן היו הטובים. אני לא זוכר למי היה אבל או לקרומגס או לבני האדם היה מספר על היד, כמו כן היו בני אדם שהסתירו קרומגס, כמו חסידי אומות העולם. אי אפשר בכלל להזדהות עם הקרומגס
אני לא מבין איך אתה בכלל מגיע לרמה שאתה מזדהה איתם. אני חדש ד"א...

SaberTooth

New member
אבל למה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

כמו שאמרתי לך באסק, זה נכון

RootDown

New member
באמת מזכיר!

רואים שהכותבים הושפעו מלחמת העולם השניה! ובחלק מהפרקים גם ממלחמות אחרות! אני שונא את הקרומגס, הרסו את סידרה!

Nemo Girl

New member
../images/Emo31.gifלא מסכימה

אולי הקרומגס לא הניבו פרקים טובים מספיק כדי לעבור את הפרקים הנבחרים שלי (פרק אחרון של העונה הרביעית וכו'...), אך בהחלט הפרקים שלהם טובים, מסבירים ואפילו מרגשים!!! לדוגמא: בעונה 5 יש פרק שרמי נזכר ב"מותה" של וייד, הפרק הזה ריגש אותי כאשר הסביר על האכפתיות של וייד, והמסירות שלה אל רמי, כאשר פתחה לו חור תולעת בשביל שיגלוש משם ולא יהפוך למשהו דומה לה: טייס שמטיס מטוסי קרב מתוך מיכל זכוכית.

nitzan9

New member
היא התכוונה

שוויד תופקדה ע"י הקרומגס כמטיסת מטוסי קרב כנגד רצונה, והיא לא רצתה שרמי יהיה כמוה, אז היא פתחה לו חור מערבולת שניה לפני שהקרומגס הגיעו אליו.

net net

New member
אויש באמת! זה היה פרק נורא!

"שרמי נזכר ב"מותה" של וייד, הפרק הזה ריגש אותי כאשר הסביר על האכפתיות של וייד, והמסירות שלה אל רמי, כאשר פתחה לו חור תולעת בשביל שיגלוש משם ולא יהפוך למשהו דומה לה: טייס שמטיס מטוסי קרב מתוך מיכל זכוכית" - האם אפשר למצוא קווי עלילה יותר עלובים מזה??? כנראה כאן היה עוד שלב של ירידה בריינטינג ומחסור ברעיונות חדשים אז הביאו את וויד כדי שנתקשר לפרקים לפני מותה (היותר טובים...) והמציאו דברים שבכלל לא היו קיימים לפני! כל הקטע הזה עם הקשר בינה לבין רמי- זה בכלל היה בעונות הראשונות?!?!? לא היה בכלל הבדל בין הקשר שלו לוויד לבין קווין למשל... סתם המציאו את זה בלי שום קשר לעבר- וזה עלוב ביותר!

זה לא ממש נכון../images/Emo117.gif

כשמגי הצטרפה ואולי קצת לפני זה כן היה קשר מיוחד בין וויד לרמי. בהתחלה היה בין קווין לוויד אבל אז הוא הפסיק לקראת מותו של הפרופסור ונהיה הקשר המיוחד בין רמי לוויד. היה פרק לדוגמא שבו רמי פגש פסיכולוגית שבעולם הבית הוא היה מאורס לה. אז אמי ווויד עשו כישוף אהבה שהיא תתאהב בו רק שיצא בסוף שרמי התאהב בוויד ואז הסתבר שהכישוף לא היה עובד עם זה לא נכון מה שאומר שרמי באמת היה מאוהב בוויד. היה גם פרק עם שוויד ורמי נלכדו בתוך מבנה שעמד להתפוצץ עם אני לא טועה(אני לא ממש זוכרת את הפרק הזה טוב) והתחילו לדבר שיחת נפש. הקיצר כן היה קשר בינה לבין רמי- לא בעונה הראשונה שנייה אבל מאוחר יותר כן.

net net

New member
אני לגמרי מסכימה! ../images/Emo45.gif

כל הפרקים בלי הקרומגס היו הכי יפים! כל פעם שראיתי שיש פרק איתם מאוד התבאסתי כי פשוט לא נעים לראות את זה!

fan of Gary

New member
דווקא צודקת

באמת יש פרק שבו את הכי צודקת: אני לא זוכרת בדיוק אבל היה מישהו שאמר להם שהוא יביא אותם לעולם הזה ובטעות הם שיחררו אסיר (הם לא ידעו שהוא אסיר) והוא הביא אותם לאח שלו. הוא מראה להם שני קרומגסים שזה היה כאילו הם הקורבנות-כמו הנאצים. דווקא יש דמיון-אל תאמרו שלא. אפשר לראות שיש הרבה דברים שהיו עם הנאצים ובשאוה שהיו בגולשים בזמן, במיוחד באותו פרק.

DviRincewind

New member
אני חושב שבילבלתם לגמרי

הקורבנות הם בני האנוש ולא הקרומגס! בעולם הבית של קווין נפתחה מלחמה בין בני האדם לקרומגס, במהלכה הקרומגס השתמשו בכלי נשק אכזריים. כשהכפיל של קווין העניק להם את טכנולוגיית הגלישה, הם החלו לגלוש מעולם לעולם, לשעבד את בני האדם, לערוך בהם ניסויים, להשתמש בנקבות ככלי לרבייה ושאר דברים אכזריים. מה שראינו בפרק האחרון של עונה 4, אסירי הקרומגס, היה תופעה שהתרחשה אך ורק בעולם הזה, בו בני האדם היו הצד הרע בסיפור. אבל רק שם!

SaberTooth

New member
בהחלט...

בסידרה הרבה קונוטציות היסטוריות וזה בכלל לא מפליא שהקרומגים, חלק חשוב כל כך בסידרה, יהיו משופעים ומבוססים על הנאצים, חלק חשוב מאוד בהיסטוריה. אני ראיתי את ההקבלה ביניהם כבר מזמן, וזה לא כאילו התסריטאים עושים כל מאמץ להסתיר את זה. זה ברור מאוד.

Lu Tze

New member
what's wrong with you, people?!?

זו אחת ההשוואות הכי ברורות בסידרה. קודם כל, אני לא מבין למה אתם נעלבים, הקרומגס הם דמויות פיקטיביות, הם לא באמת קיימים לכן מותר להשוות אותם לכל מה שבא לכם. דבר שני, זו עובדה שהתסרטאים ביססו את הקרומאגס על נאצים. כל מה שצריך זה להסתכל על המדים שלהם (כמעט תמיד כשיש השוואה לנאצים, זה מתחיל עם הבגדים. כנראה שכל התסריטאים חושבים שמה שהופך אדם לנאצי זה המדים) ולשמוע דיאלוג (כל דיאלוג) של לפחות 15 שניות של אחד מהחבר'ה האלה כדי להבין למה התסריטאים התכוונו. ועוד משהו, זה קצת מוזר שאנשים שמגדירים את עצמם כמעריצים של סליידרס לא הבינו שבפרק שבו הם מגיעים לעולם שבו הקרומגס היו הקורבנות לא היה עולם הבית של קווין.

haunter

New member
הוא צודק...

לא נראה לי שקרומאג כלשהו גולש עכשיו בפורום הזה ונעלב ממה שכותבים עליו בהשוואה הזו o_O וזה נכון שזו לא השוואה מדיוקת, ולא בטוח שיוצרי התכנית התכוונו להדגיש אותה, אבל יש בה משהו בכל זאת.

למעלה