נקודות בדו"ח שהומר לאזהרה

urielp

New member
נקודות בדו"ח שהומר לאזהרה

שלום, קיבלתי דו"ח ראשון (זימון למשפט) לאחר 13 שנים של נהיגה, על מהירות של 105 במקום 60. הדו"ח הומר לאזהרה. האם הנקודות נמחקות? תודה.

urielp

New member
תודה: האם עצם זה שנרשם דו"ח לא מעיד על הרשעה

(למרות שהד"וח הומר לאזהרה). אם אני מבין נכון - אז אין נקודות? האם זה בטוח?

be_roo

New member
ודאי שלא. במדינה דמוקרטית, העובדה שמאשימים

אותך בביצוע עבירה לא אומרת אוטומטית שאתה אשם. דו"ח הוא כתב אישום. על מנת להקל על העומס בבתי המשפט, ניתן ברוב עבירות התנועה להודות בעבירה ע"י תשלום הקנס. מי שלא מעוניין להודות, יבקש להשפט.

be_roo

New member
המרה לאזהרה על הפרש מהירות שכזה?

האם מדובר בבקשה להמרה ששלחת למשטרה אחרי קבלת הדו"ח? לא ידעתי שמזהירים גם בהפרשחי מהירות כאלה.

only god

New member
ז"א שהודית בביצוע העברה.

מכאן שאתה אשם בביצוע העבירה והורשעת ע"י הודאתך והעונש שקיבלת הוא אזהרה. לא קיבלת נקודות כי אלו הנהלים במשטרה אבל בהחלט יכולת לקבל עפ"י כל דין והאזהרה היתה ניתנת במקום התשלום הכספי.

asaforon

New member
תשובת עו"ד א.אורון - מנהל הפורום - אזהרה

מבחינת סדרי הדין, המברת דו"ח באזהרה, הנו ביטול מוחלט של הדו"ח (וכמובן שלא תחוייב בנקודות). הסנקציה היחידה של "אזהרה" נובעת מכך שבעם הבאה (ולכל הפחות בפרק זמן של שנתיים), לא תומר לך עבירה נוספת באזהרה. בברכה עו"ד א.אורון - מנהל הפורום

be_roo

New member
האם יש מסמך רשמי המסדיר את עניין האזהרות

יש לשוטרי התנועה נטיה להפיץ שמועות. כל אחד מאיים שהאזהרה נושאת סנקציה אחרת (למשל שאם תתבצע עוד עבירה בשנה הקרובה גם דו"ח האזהרה יוחזר לחיים ועוד). לצערי לא הצלחתי עדיין למצוא אסמכתא רשמית לנוהל האזהרה.

asaforon

New member
נהלי המשטרה בנוגע לאזהרות

ישנם נהלים המופצים אצל השוטרים, וקובעים מתי להמיר דו"ח באזהרה. יחד עם זאת אכן המדובר שמתן סעדים שונים ע"י שוטרים ויחידות משטרה שונות. כך למשל, פניתי ליחידת תנועה בצפון בבקשה להמרת דוח מסוג הזמנה למשפט (מהירות מעל מ 40 קמ"ש מעל המותר) לאזהרה. התשובה שקבלתי הנה שלפי נהלי המשטרה לעולם לא יומר דו"ח מסוג הזמנה למשפט באזהרה (לעולם!!). לאחר ששגרתי תשובה ליחידה זו, ולה צרפתי 5 דוגמאות בהן כן הומרו דוחות מסוג הזמנה למשפט באזהרה (ובינהן דו"ח של בחור בן 24 שנתפס נוהג במהירות 152 קמ"ש..) נאלצה יחידת התנועה להודיע לי "שזו המדיניות "בצפון"... למותר לציין כי אין מקום "לחוקים שונים" בערים שונות. נכון להיום הכללים העיקריים הנם כי לא יומר דוח באזהרה לנהג שנרשמה לחובתו הרשעה בשנתיים האחרונות, או לנהג שנוהג מתחת ל 5 שנים. הנטיה הנה שלא להמיר באזהרה דוחות מסוג הזמנה למשפט, וכן דוחות לנהגים שעברם התעבורתי אינו חיובי. בברכה עו"ד א.אורון

be_roo

New member
תודה על המידע, אך השאלה שלי היא אחרת

חוסר האחידות והקריטריונים בהמרה לאזהרה ידוע לי. מה שלוא ידוע הוא מה משמעותה של אזהרה. על פי הידוע לי מדובר בפריוילגיה בלבד. נהג שעומד בקריטריונים יוכל "לנצל" אותה אחת לשנתיים של רקורד נקי. אולם, כבר שמעתי טענות של שוטרים שדו"ח האזהרה "חוזר לחיים" אם מבוצעת עבירה נוספת תוך שנה, ועוד כל מיני איומים שונים. השאלה שלי היא, האם יש מסמך מסודר שקובע את ההגדרה של האזהרה.

asaforon

New member
נהלי אזהרות

יש נהלי אזהרות שונים שמהוות מהן "מדיניות פנימית" של המשטרה. *דו"ח שיומר באזהרה לא "יקום לתחיה" אם יתקבל דו"ח נוסף- רואים בו כדו"ח שבוטל. *המשטרה מסרבת לפרסם בפומבי מהי המדיניות הרשמית שלה לגבי הקריטריונים להמרת דו"ח באזהרה, וההסבר לכך הנו שיש להם מספר נהלים, ונראה כי הם לא מסודרים מספיק לעניין זה. הדבר גורם לכך שיחידות שונות מפעילות מדיניות שונה; יצוין כי תשובת המשטרה לפיה מדובר ב"פריבילגיה" לא אמור לשחרר אותה ממתן דין וחשבון שכן הסכמה להמרה באזהרה לאחד, וסרובה לאחר, עלול להוות הפליה. בברכה עו"ד א.אורון

למעלה