תגובות
הדינמיקה שאתה מדבר עליה נכונה. מה שנותר לך לשאול את עצמך זה מה היה המינון ומה יחס העלות/תועלת שלה.
למען הסר ספק - היו פה בעבר לא מעט פוסטים שגורמים לך להקיא. אני לא מבין מה גורם לאנשים להתיישב על המחשב ולחרבן על אחרים. אתה יודע מה? אני יכול לחשוב על כמה פוסטים ששרדו את המחיקון אבל היו כ״כ מפגרים שהיה אולי שווה לטאטא אותם החוצה.
אבל להרגשתי השטאנץ הזה אפיין לא יותר משניים ורבע אנשים והיווה חלק שולי (שהלך ונעלם גם ככה) מהדינמיקה הכללית בפורום מאז שאני התחלתי לכתוב בו (סוף 2010).
מה העלות? %X מאלה שהיו יכולים אולי להישאר פה בתור כותבים קבועים נעלבו ולא הראו את עצמם פה יותר. זה לא בסדר וזה מעצבן. עם זאת, לא מדובר במספרים גדולים. בכל פורום וקבוצה, גם האדיבים ביותר, רוב אלה שכותבים נעלמים די מהר גם ככה. הם אולי קוראים (אין לדעת) אבל לא כותבים.
מה התועלת? מינימום צנזורה. צנזורה מקצרת מאוד את הדרך לרודנות בעצם זה שהיא נותנת למיעוט להגדיר לרוב על מה מותר ועל מה אסור לדבר, או במישרין (אסור לדבר על סוכני הגירה) או בעקיפין (
אסור לרדת לפסים אישיים). אנחנו לא באקדמיה.
אנחנו באופרת סבון וכל דיון של יותר מחמישה פוסטים ייגרר באיזשהו שלב למשהו שייראה למישהו כמו ירידה לפסים אישיים, או לכל מיני חישובים מצד הכותב לגבי מה ההסתברות שיימחקו לו את הפוסט, מה שהרבה פעמים יוביל לכך שהוא לא יסיים אותו. לי זה קרה לא מעט.
לגבי הפליטים - כל פורום צריך אנשים חדשים. בלי זה הוא לא יזוז ואין שום קשר לקורבנות או לא. הפורום התקדם יפה כל עוד אנשים זרמו אליו. לאחרונה הזרם נפסק והפעילות בפורום ירדה משמעותית. אמת - בשביל דיון צריך מחלוקת, ולא מצאנו בינתיים הרבה מחלוקות.
אני לא הקמתי את הפורום והפעילות הענפה שלי בתור מנהל היתה לתקן פעם איזה קישור וליישר שלושה פוסטים לשמאל, אבל לצורך העניין אני לוקח את האחריות עליי. אולי
לא התאמצתי מספיק. אולי זה בכלל לא הגיוני להתאמץ בשביל פורום. אולי זה היה חסר סיכוי מראש (כפי שג׳וולי טען בזמנו). אולי העסק עוד יתרומם. לא יודע.
לגבי יא״ב - היא ידעה לשחק את המשחק ובהחלט עשתה עבודה מצוינת כמה חודשים (בערך חודש או חודש וחצי יותר מגיאגיא, אגב). הבעיה איתה שהיא לא הפגינה את רמת השליטה העצמית שלה היא הטיפה כל הזמן. היא הכניסה את עצמה לכל פינה אפשרית בויכוחים אינסופיים ובפוסטים ארוכים עד כדי שיגעון. לקראת הסוף היא החליטה שהיא מלכת הכיתה והתחילה לחסום ולמחוק ולנזוף וכל השטויות האלה שגיאגיא עשה שנתיים אחריה. תכל׳ס היה כיף כמה חודשים - אני לא יודע מי התלונן עליה ולמה העיפו אותה בסוף אבל היה ברור שהברדק הזה (שהיא היתה אחראית להרבה ממנו) לא יחזיק מעמד.
לגבי אוזים - חוץ מצנזורה, יש שם כמויות יח״צ ופרסום בוטה מצד המנהלים שלא מתאים לי. נראה שאתה צודק לגבי הדגש האינפורמטיבי ואני מניח שיש כאלה שזה מתאים להם, בעיקר אם הם אנשי מחשבים ממלבורן. חוץ מזה זה פורום חביב ושיהיה להם בהצלחה.
האפשרות שאני אקח את הניהול עלתה כבר לפני כמה חודשים ועמדתי נותרה כשהיתה. אני חושב שיש מתאימים ממני לתפקיד אבל אם הם לא רוצים לעשות את זה אני מוכן לשמוע במה זה כרוך. בכל מקרה העניין בבדיקה