נקווה לפורום יותר שוויוני ופתוח ופחות דיקטטורי

Rhubarb

New member
נקווה לפורום יותר שוויוני ופתוח ופחות דיקטטורי

אין לי שום דבר נגד המנהל הקודם ואני לא מכיר אותו אבל ההתנהלות של מנהל פורום שמוחק כל הודעה שהיא מנוגדת לדעתו האישית היא מסרסת את החופש והליברליות שפורום אינטרנטי אמור להתברך בו. בנוסף, להמליץ על פייסבוק בכל הזדמנות ולהפנות גולשים לשם זה לא אמור להיות מתפקידו של מנהל פורום. ואם זה לא מספיק, השתלחות אישית נגד גולשים ספציפים וחסימתם נשמע כמו שיגעון גדלות במקרה הטוב ודיקטטורה במקרה הפחות טוב. שיהיה בהצלחה.

MickeyMouse10

New member
שיוויוני ופתוח זה אומר הרבה יותר ערסי עם קללות ונאצות

ומלחמות גוג ומגוג בכל מי שלא מסכים לדעתך, כולל השמצות אישיות כולל כל הרפש הישראלי? כן אני מסכים שיהיה בהצלחה :) זמן טוב להתנתק מהפורום הזה לפני שהוא הופך שוב למלחמת שונאי חינם.....מי שבדרך כלל הסתובב פה :)

Rhubarb

New member
חופש הדיבור האינטרנט ודמוקרטיה

תראה, נכון שיש סגנונות התבטאות אללה יוסתור וכמו שאמרת רפש אבל זה כל היופי בחופש שיש לכולם חופש דיבור ואם הרי אף אחד לא מכיר את השני שהוא מלכלך עליו כל עוד זה בגבולות הטעם הטוב ובמסגרת האנונימיות האינטרנטית אני לא רואה שום בעייה. כל עוד לא מלכלכים עליך באופן אישי בעבודה או במסגרת חברתית אחרת אני לא סבור שיש טעם להיפגע מבעלי ניק פרטי חסר כל סממן זהות כי זה נכון לשני הצדדים. אני לא מעודד השמצות בשום אופן אבל גם לא צריך לעודד את הקוטביות השנייה של צנזורה בוטה לפי גחמות פרטיות של מנהל פורום בעל חשבון פייסבוק כזה או אחר.

ANZ1

New member
למה בדיוק אתה מתגעגע ?

לפני שהגיע גיא, ולא הוא לא המנהל המושלם
לפני שהוא הגיע
אף אחד לא רצה לנהל את הפורום
רוב אלו שהוא חסם לא כתבו בכלל בפורום בשנה האחרונה לפני שהוא בא, או כתבו הודעה פעם בחודש
וגם אז זה היה רק קללות
הפורום היה שלושת רבעי מת, בדיוק כמו עכשיו
נכון דקטטורה זה מצב רע, בדיוק כמו כאוס, אלו 2 האפשרויות שהיו בזמן האחרון
אתה מוזמן לנהל את הפורום באופן דמוקרטי ,חופשי, ולהעניש רק את מי שעבר רף מסוים
אני משוכנע שזה לא יקרה

Caput femoris

New member
לא בטוח שאתה צודק

נכון שאחרי העזיבה של מרב אף אחד לא קפץ על הניהול. נכון גם שהכניסה שלו לניהול הוציאה מהחורים שלהם כל מיני אנשים שמסיבות שונות לא היו פעילים (אני למשל).
אבל ממש לא נכון להגיד שהאפשרויות היחידות הן דיקטטורה או כאוס.
הפורום של פליטי תפוז התנהל עד כה בצורה מופתית בלי מחיקות (למעט פה ושם ספאם) ובלי חסימות ועם כל הביריונים למיניהם שאתה מתלונן עליהם. בפורום אוזים הניהול הוא פחות ליברלי ולמרות שהוא לא לטעמי אתה לא רואה שם השתוללות משום סוג, לא מצד מנהלים ולא מצד שאר הכותבים.
העובדה היא שהאוטופיה הסטרילית שגיא ואחרים הטיפו לה כבר שנים פשוט לא עובדת.
כל אחד, בוודאי משתמשים קבועים, צריך לשחרר קיטור פה ושם. גם אתה ובטח מיקימאוס10. כאשר זה קורה כמעט תמיד תהיה קפיצה ברמת הפעילות בפורום. הנה דוגמא עדכנית. ברור שיש מקרים חריגים אבל הם קורים מעט מאוד ובשביל זה יש מנהל. כאוס זה בטח לא.
לגבי הדיקטטורה, המנהל (moderator) הוא לא אלוהים ובוודאי לא חף מביקורת. זהו תפקיד טכני שכל פעם מישהו אחר לוקח אותו בתור שירות לקהילה. מנהלים שעושים פוזות כוחניות או שמשתמשים בפורום לקידום עצמי תמיד ייכשלו ויעופו בזריזות. נכון שיש לזה קהל (אוזים והקבוצה בפייסבוק עובדים ככה), אבל פה זה פשוט לא תופס ולא יתפוס.
עם זאת, ברור שיש משקל לרוח המפקד. עד כמה שיא״ב וגיאגיא היו קטסטרופות, הדעיכה האמיתית בפורום התרחשה בתקופת שלושת המנהלות שהיו ביניהם. אני לא בטוח שאני יודע להסביר למה (וגם חפרתי על זה די והותר בעבר), אבל ייתכן שחלק מהסיבה טמונה בכך ששלושתן היו אימהות וההתנהלות שלהן (גם בגישה וגם בתכנים) היתה בהתאם, בעוד שרוב* הכותבים הקבועים פה הם גברים והסגנון האופייני הוא שונה.

לסיכום:
יש בתפוז כמה וכמה פורומים מצויינים שבהם לא סותמים פיות ולא מתחרעים בלי גבול. הפורום הזה הזה תקופה ארוכה ברשימת המצוינים ולמרות שקברנו אותו כבר לא מעט פעמים יש סיכוי שהוא עוד יחזור אליה, תלוי בהנהלת הפורומים, במנהלים הבאים וקצת במזל.
מה הסיכוי? נחיה ונראה.

* לפני שמישהי מתנפלת עליי: אני מגדיר ״רוב״ כ 50.1% או יותר. זוהי עובדה.

הפורום של פליטי תפוז

(רומא לא נבנתה...
) באופן מובנה כמו בכל דבר אחר שהקים מקימו בעבר היה עליו תאריך תפוגה קצר.
הדינמיקה בפורום הזה בעבר הייתה. נכנס משתמש חדש. שולחים לו התגרות קטנה. הוא מגיב לפרובוקציה. מעצימים את ההתגרות בטענה שהנה נחשף פה אופיו האמיתי. נותנים לו באימאימא שלו והוא כותב את פוסט העזיבה שלו. מתפתח דיון ארוך על הפורום לאן? האם הפורום יכול להתקיים ללא הבריון וחבורתו? טפיחה עצמית על השכם כמה אנחנו פורום חברתי ואינטלגנטי. חזור לעמדת ההמתנה לקורבן המזדמן.

מה למדנו מהנסיון של הפורום ההוא? שהטענה של ה"וותיקים" שהם אלו שמחזיקים את הפורום היא קישקוש כי כשיש להם פורום רק שלהם (עם 4 מנהלים
) הוא מת. שבלי אספקה שוטפת של קורבנות חדשים אין ל"חברתי" שלהם שום משמעות ואת זה רק תפוז יכול לספק. אי אפשר לשחק שוטרים וגנבים אם כולם רוצים להיות גנבים ולא יכול להיות פורום מעניין כשכולם עומדים מאותו צד של המיתרס. וגם בפורום משלהם הנושאים עם הכי הרבה תגובות/צפיות הם בעניין של הפורום (של
) לאן

יא"ב לא הייתה קטסטרופה היא הייתה מצויינת כי הייתה בתפקיד הצד השני שכל כך קשה לאיוש. בשביל שהפורום יצליח צריך מישהו שמפמפם תוכן כל הזמן. חלק נשאר ללא תגובות וחלק הופך לדיון בכל מיני כיוונים. יא"ב פתחה הרבה נושאים שהצליחו למשוך תגובות והיה לה עור מספיק עבה לעמוד בפני הלחץ החברתי תקופה יחסית ארוכה. אני חושב שהיא הייתה המנהלת האולטימטיבית.

דווקא באוזים מצאו גישה מעניינת להחזיק את הפעילות בזה שהפורום הוא יותר "אינפורמטיבי" מ"חברתי" ולכן יש מעט סיכוי לדיונים לגופו של אדם.

יללה קאפוט קח את הניהול! נאה דורש נאה מקיים

Caput femoris

New member
תגובות

הדינמיקה שאתה מדבר עליה נכונה. מה שנותר לך לשאול את עצמך זה מה היה המינון ומה יחס העלות/תועלת שלה.
למען הסר ספק - היו פה בעבר לא מעט פוסטים שגורמים לך להקיא. אני לא מבין מה גורם לאנשים להתיישב על המחשב ולחרבן על אחרים. אתה יודע מה? אני יכול לחשוב על כמה פוסטים ששרדו את המחיקון אבל היו כ״כ מפגרים שהיה אולי שווה לטאטא אותם החוצה.
אבל להרגשתי השטאנץ הזה אפיין לא יותר משניים ורבע אנשים והיווה חלק שולי (שהלך ונעלם גם ככה) מהדינמיקה הכללית בפורום מאז שאני התחלתי לכתוב בו (סוף 2010).
מה העלות? %X מאלה שהיו יכולים אולי להישאר פה בתור כותבים קבועים נעלבו ולא הראו את עצמם פה יותר. זה לא בסדר וזה מעצבן. עם זאת, לא מדובר במספרים גדולים. בכל פורום וקבוצה, גם האדיבים ביותר, רוב אלה שכותבים נעלמים די מהר גם ככה. הם אולי קוראים (אין לדעת) אבל לא כותבים.
מה התועלת? מינימום צנזורה. צנזורה מקצרת מאוד את הדרך לרודנות בעצם זה שהיא נותנת למיעוט להגדיר לרוב על מה מותר ועל מה אסור לדבר, או במישרין (אסור לדבר על סוכני הגירה) או בעקיפין (אסור לרדת לפסים אישיים). אנחנו לא באקדמיה. אנחנו באופרת סבון וכל דיון של יותר מחמישה פוסטים ייגרר באיזשהו שלב למשהו שייראה למישהו כמו ירידה לפסים אישיים, או לכל מיני חישובים מצד הכותב לגבי מה ההסתברות שיימחקו לו את הפוסט, מה שהרבה פעמים יוביל לכך שהוא לא יסיים אותו. לי זה קרה לא מעט.

לגבי הפליטים - כל פורום צריך אנשים חדשים. בלי זה הוא לא יזוז ואין שום קשר לקורבנות או לא. הפורום התקדם יפה כל עוד אנשים זרמו אליו. לאחרונה הזרם נפסק והפעילות בפורום ירדה משמעותית. אמת - בשביל דיון צריך מחלוקת, ולא מצאנו בינתיים הרבה מחלוקות.
אני לא הקמתי את הפורום והפעילות הענפה שלי בתור מנהל היתה לתקן פעם איזה קישור וליישר שלושה פוסטים לשמאל, אבל לצורך העניין אני לוקח את האחריות עליי. אולי לא התאמצתי מספיק. אולי זה בכלל לא הגיוני להתאמץ בשביל פורום. אולי זה היה חסר סיכוי מראש (כפי שג׳וולי טען בזמנו). אולי העסק עוד יתרומם. לא יודע.

לגבי יא״ב - היא ידעה לשחק את המשחק ובהחלט עשתה עבודה מצוינת כמה חודשים (בערך חודש או חודש וחצי יותר מגיאגיא, אגב). הבעיה איתה שהיא לא הפגינה את רמת השליטה העצמית שלה היא הטיפה כל הזמן. היא הכניסה את עצמה לכל פינה אפשרית בויכוחים אינסופיים ובפוסטים ארוכים עד כדי שיגעון. לקראת הסוף היא החליטה שהיא מלכת הכיתה והתחילה לחסום ולמחוק ולנזוף וכל השטויות האלה שגיאגיא עשה שנתיים אחריה. תכל׳ס היה כיף כמה חודשים - אני לא יודע מי התלונן עליה ולמה העיפו אותה בסוף אבל היה ברור שהברדק הזה (שהיא היתה אחראית להרבה ממנו) לא יחזיק מעמד.

לגבי אוזים - חוץ מצנזורה, יש שם כמויות יח״צ ופרסום בוטה מצד המנהלים שלא מתאים לי. נראה שאתה צודק לגבי הדגש האינפורמטיבי ואני מניח שיש כאלה שזה מתאים להם, בעיקר אם הם אנשי מחשבים ממלבורן. חוץ מזה זה פורום חביב ושיהיה להם בהצלחה.

האפשרות שאני אקח את הניהול עלתה כבר לפני כמה חודשים ועמדתי נותרה כשהיתה. אני חושב שיש מתאימים ממני לתפקיד אבל אם הם לא רוצים לעשות את זה אני מוכן לשמוע במה זה כרוך. בכל מקרה העניין בבדיקה

Margaret River

New member
נח בשבע שגיאות

"רוב אלו שהוא חסם לא כתבו בכלל בפורום בשנה האחרונה לפני שהוא בא, או כתבו הודעה פעם בחודש
וגם אז זה היה רק קללות"

טוב שכתבת "רוב". אני בין אלה הוא חסם, אבל:
- כתבתי בבפורום בשנה האחרונה לפני שגיא נכנס לניהול, ועוד איך.
- כתבתי הרבה יותר מהודעה פעם בחודש.
- אם תמצא לי הודעה שלי מהזמן הזה עם קללות, תקבל גלידה. האמת, אני חושב שיהיה לך קשה (עד בלתי אפשרי) למצוא הודעה שלי עם קללות. אתה בטוח שאתה יודע מה ההגדרה של קללות?

Caput femoris

New member
רק אתה?

בדיוק אותו סיפור עם פיקסי, מונאש, רע״ש.
אין לי מושג למה הוא לא חסם את javali אבל בטח יש לזה הסבר טוב.

MickeyMouse10

New member
כששמעתי על הפורום אמרו לי בפירוש אנשים ברחוב

אל תכנס לפורום יש שם בעיקר מספר מצומצם של אנשים שהם תמצית הרוע. הייתי מאד מופתע, אבל בעיקר צפיתי לא הגבתי בכלל, אבל היו שם הרבה מלחמות גוג ומגוג ושנאה כלכך גדולה, שזה פשוט היה מביך להתייחס לעצמי כאל ישראלי, כלכך הרבה רוע סתמי ולגלוגים בכל תגובה, פשוט מביך.

Caput femoris

New member
מדברים עלינו ברחוב? באמת?

תכל׳ס האנשים שדיברו איתך ברחוב כבר מזמן לא פה (אם הם אי פעם היו פה).
גיאגיא עם כל הפלצנות שלו לא הביא לפה אף יוזר חדש. אפילו השפוטים הכי גדולים שלו מפייסבוק לא באו.
גם לפניו ה״מלחמות גוג ומגוג ושנאה כלכך גדולה״ שאתה מדבר עליו היווה בקושי פרומיל מהפוסטים בפורום ועדיין העסק רק הדרדר.

N0

New member
גיא עם כל ה"דיקטטורה" שלו

היה מנהל טוב כמעט כמו כל אחד אחר. קצת חבל שהוא החליט להעיך מפה את כל סוכני ההגירה אבל חוץ מזה הוא דאג לשמור פה על רמה סבירה של דיונים גם כשהרבה פעמים היו פה השתלחויות אישיות בו שנראו מאוד מיותרות.
&nbsp
התפקיד של מנהל הפורום זה לא להביא לפה אנשים במקסימום הוא אמור להעלות לפה מידי פעם נושאים מעניין
וזה גם נראה לי דרישה די מוגזמת של הנהלת תפוז (והסיבה שרוב האנשים פורשים מניהול של פורומים).
&nbsp
נראה לי שמוזר לחשוב שאנשים יעברו מהקבוצה בפייסבוק שהיא מבחינה טכנית הרבה יותר טובה ונעימה מהפורומים של תפוז
לפורום פה. יד מעט מאוד דפוקים (ובינהם אני) שנמצאים בפורומים של תפוז כל כך הרבה זמן שהם לא יכולים לעזוב. אבל אין ספק שלא סובל מסנדרום שטוקהולם אין לו הרבה מה לחפש פה.
זו גם כנראה הסיבה שהחברים פה בפורום יוצאים הרב יותר תוקפניים מבמקומות אחרים המערכת עצמה יוצרת תיסכול וחוסר יכולת להכניס למעגל משתמשים חדשים. דיונים נידונים לחזור על עצמם שוב ושוב (כמו הדיון הזה) והוותיקים בפורום מוצאים את עצמם מתוסכלים יותר ויותר מההרפטטיביות של הדיונים.
יש גבול כמה פעמים אפשר לרשום את אותם הסברים פעם אחרי פעם ובהרבה פעמים להסביר לאנשים שמה שהם רוצים לעשות לאו בהכח יעבוד ועדיין להיות מאוד נחמדים ואדיבים.
&nbsp

Caput femoris

New member
נראה לי שלא הסברתי את עצמי טוב.

לא התכוונתי להגיד שהתפקיד של מנהל הוא להביא לפה אנשים, למרות שיש כאלה שעושים את זה וזה נראה לי לגיטימי.
הכוונה שלי היתה שגיאגיא עשה את מה שהרבה אנשים חשבו שצריך לעשות, כלומר להעיף מפה את הביריונים והחוכמולוגים ולמחוק כל הערה עם איזשהו גוון תוקפני. ובכל זאת, הפלא ופלא, אני לא רואה פה אנשים חדשים שלפי התיאוריה היו אמורים להתרשם מאיכות התגובות ומהאנשים המקסימים ולהישאר פה. אולי אפילו חלק מאלה שנעלבו פעם מאוריהו היו באים לפה לענות על שאלות. גם זה לא קרה.

לגבי איפה יותר נעים, הכל תלוי בטיב המילוי. אין לי שום דבר נגד אף אחד בשום מקום, אבל בשתיים מתוך שלוש האלטרטיבות לתפוז יש צנזורה קפדנית ולי זה לא נעים. לפייסבוק יש חדירה עצומה וכנראה שנמצאו שם מספיק אנשים שמוכנים להתנהל בגבולות הגזרה הצרים שגיאגיא מכתיב להם. שיהיה להם לבריאות. ברור גם שיש כאלה שכותבים בכמה מקומות וגם זה סבבה.

לגבי רפטטיביות - זוהי תופעה בכל הפורומים האחרים בתפוז שקראתי בהם בעבר. לכל אחד יש סף רגישות אחר לזה. כמובן שככל שיש יותר תחלופה טבעית בפורום ימצאו גם אלה שיכולים לענות של שאלה שנשאלה כבר 50 פעמים בעבר או להשתתף בדיון שכבר נערך 100 פעם. תמיד דיברנו על זה שלהצר את צעדי המשתתפים בפורום זה לא פתרון, ועכשיו קיבלנו (עוד) הוכחה אמפירית לזה.

Margaret River

New member
לא יותר מביך מהפוסטים שלך בשרשור על הרשיון

מי שגר בבית מזכוכית, שלא יזרוק אבנים.

MickeyMouse10

New member
הפוסטים היו המציאות מול העיניים, יש אנשים שהמציאות קשה להם

אז נוהגים בעיקר.....לבכות...כי אחרי הכל אנחנו ישראלים ולכן....מגיע לנו.

Rhubarb

New member
לא ברור מהות האנטגוניזם שלך כלפי ישראלים

הרי זהו פורום ישראלים אם אני לא הוזה נכון?? אם אתה כל כך לא מרוצה מישראלים למה אתה פוקד את פורום זה??
יש לי הרגשה שגם אתה ישראלי (לשעבר לפחות) לא?
וכן ישראלים בוכים מתרגזים מקללים מתנהגים חרא אבל בדיוק כמו כל עם אחר אולי רק קצת יותר בצורה פתוחה ופחות מתנשאת או עקיפה זה כל ההבדל.
אני מקווה שאתה לא כמו המנהל פורום הקודם שהמליץ בחום על בחירה בסוכני הגירה לא ישראליים.

MickeyMouse10

New member
לא הבנתי כלום? אני חושב שזה היה ישו שאמר פעם

אתה צריך ללמוד להכניס במשפט אחד שנאה ואהבה - איך? פשוט מאד, לומר: אני אוהב אותך בני (בני ישראל) אבל אני שונא את ההתנהגות שלך בני.
&nbsp
אני ממש לא נגד ישראלים, אלא לפעמים רק נגד ההתנהגות השחצנית, אבל יש המון ישראלים שאני מכיר שהתקדמו בחיים ואתה תהיה בהלם החיים שלהם בסדר גמור, אפילו לא רעים בכלל ו......יש להם רישיון מלא.
&nbsp
אבל בוא תעשה מלחמה איפה שצריך לא איפה שזה קשקושי - צא לרחובות ותפגין נגד יוקר המחייה שכל הזמן בעלייה, שם יש לאידיאולגיה משמעות, למכנה המשותף הקטנטן של הרישיון הישראלי לא תמצא הרבה קופצים, את הקול שלי בטוח תקבל.

MickeyMouse10

New member
כן אבל

את לא חושבת שצריך לאזן את כל השטויות שאנשים כותבים פה בקצת דברי חוכמה מידי פעם?

למעלה