נקיון ותינוקות/ילדים

נקיון ותינוקות/ילדים ../images/Emo82.gif

שאלה שמציקה לי כבר הרבה זמן: איך אתן מנקות את הבית
אני מתקשה למצוא זמן לנקות את הבית. בסוף היום, כשנוריאל ישן, אני גמורה, כשנוריאל בבית - אין סיכוי, כשאני בעבודה - אני בעבודה... מתי מנקים??? איך אתן מסתדרות עם זה?

אני מזמן התיאשתי

זה בדיוק כמו שאת מתארת ולכן אני ואבי הפסקנו להתימר להיות מסוגלים לעמוד במטלה הזו ו... יש עוזרת. צריך "להשקיע" את הכסף בדברים חשובים וזה בהחלט חשוב לנו.

העוזרת...

אבל גם לפני שהיו לי ילדים לא ממש ניקיתי אלא העוזרת. אני אחראית על בישול וכביסות, שיוצאות מהמיבש לסל שהעוזרת מגהצת פעם בשבוע... הכלים למדיח, המטבח לא ממש "ברשותי" ממילא כי אני לא רוחצת כמו שצריך ידנית כי אין לי סבלנות. ואיכשהו הכל נראה סביר...

לי אין עוזרת..../images/Emo12.gif

מאחר שאני עדיין בבית...כל יום אני עושה קצת... ויש מדיח,מייבש כביסה, ואמא שמגהצת ולוקחת את עמית לטיולי צהריים...

_גלית_

New member
עד חודש שמיני

ניקיתי לבד. בתור קיבוצניקית ועוזרת בית בעצמי לשעבר, הרעיון של עוזרת נראה לי לא סביר בכלל. אבל, השתכנעתי
היום אני מודה שאני מכורה... חיה משבועיים לשבועיים ומנסה לשמור על מצב סביר ביניהם בעיקר בגלל ה
שהופך את הבית למפעל לייצור חומר מילוי לשמיכות פוך... אבל עדיין מתעקשת לעשות דברים מסויימים לבד! שווה את הכסף

מוותרים על הקונספט של בית נקי ../images/Emo70.gif

הכי חשוב - לותר על הרעיון שהבית צריך להיות מבריק! לא יקרה שום דבר אם הבית לא טיפ טופ. הילד לא יחלה מזה, החותנת לא תקבל התקף לב, ואת תהיי הרבה יותר רגועה אם כל פעם שתראי לכלוך או בלגן תגידי לעצמך - "לא נורא ביום שני זה יתנקה" במקום "אוי ויי, איך הבית הזה נראה - צריך לנקות מהר". ואז לוקחים עזרה בתשלום - לנו יש מנקה שבא פעם בשבוע. זה שווה כל שקל והייתי מוכנה לוותר על הרבה דברים אחרים ולא לוותר על עזרה בניקיון הבית. כביסות המטפלת עושה במשך השבוע ואני משלימה בסופי שבוע - יש גם מייבש אז זה מקל על העבודה (חוסך המון זמן ואנרגיה של תליה והורדה), כלים בעלי עושה והמטפלת משלימה אם נשאר. סדר מאד מאד בסיסי אני עושה בערב לפני השינה.

דיאנה1

New member
כנ"ל - אצלנו אותו פתרון, חוץ

מהמטפלת שאין, אבל אמא שלי מגיעה מדי פעם לשמור עליו כשאני לומדת, ואז הכביסה נעלמת מסל הכביסה ואיכשהו מופיעה נקיה מקופלת בסלסלה. אין כמו אמא. אם את נוהגת לגהץ ושונאת את זה - המייבש פותר גם את זה, כמה סיבובים במייבש, אפילו של בגד יבש, מישר את כל הקמטים. והעיקר באמת - להשלים עם זה שהבית לא יבריק.

מעולם לא היתה לי עזרה בנקיון

אבל אני לא שוללת את זה על הסף! בינתיים אני יכולה להסתדר לבד בנושא, אבל אולי בעתיד אני אצטרך עזרה. אני זוכרת את עצמי באמצע חודש תשיעי עם בטן ענקית מרימה שולחן כדי לנקות... כשיובל היה קטן, הייתי שמה אותו בכסא האוכל שלו עם דפים לצייר, או מול קלטת שהוא אוהב, או אפילו בלול וככה ידעתי שאין לי בעיה של רגליים קטנות שיתרוצצו לי בזמן הנקיון... אבל היום יובל כבר גדול (שנה ועשרה חוד´), הלול מזמן מקופל וכך גם כסא האוכל ולילד יש קוצים בטוסיק וסקרנות גדולה מאוד! אז היום, לפחות בזמן שאני מטאטאת ושוטפת אני מושיבה אותו מול הקומפי, אבל הוא לא קשור או מוגבל, כך שהוא יכול לרדת מתי שמתחשק לו ובאמת אני מוצאת אותו מדי פעם בודק מה אני עושה...ואפילו עוזר לי, כשהוא לוקח את המטאטא ומנקה אחריי
נקיון רציני אני עושה בסופ"ש, אבל מאחר ויש לנו כלב פרוותי, אני חייבת לטאטא ולשטוף כל יום, אמנם אני לא מרימה הכל כל יום, אבל נקיון מינימלי אני חייבת, כי אחרת זה מרגיש כאילו הולכים פה על חול! שלא לדבר על השערות שמסתובבות פה... נקי מבריק זה כבר לא יהיה, כי הרי יובל מסתובב בבית ומפזר צעצועים כל הזמן, לפעמים אוכל איזה פרי או עוגיה ונשארים עקבות ואני הרי לא ארוץ כל שניה עם סמרטוט לנקות אחריו... בכלל, אני חושבת שכשיש ילד בבית, רואים את זה! הבית שלי מחזיק אולי 5 דקות מסודר ונקי אחרי נקיון רציני ולפעמים אני תוהה בשביל מה אני בכלל מנקה

מיכל1532

New member
אצלי - בעלי עושה כלים, דואג לכביסה,

קניות עליו. נקיון רצפה חצי חצי , אבל בעצם הילדים קצת עוזרים כשמתחשק. אבל לי יש בעיה עם אמא שלי שמתלוננת שזה לא טוב ולא מספיק. למשל בחורף יש כביסה בתליה ליד המטבח. אז מה ? אז אצל אמא שלי לא אוהבת. או למשל סידור המיטות. אני והילדים ובעלי לא מעניין אותנו לסדר. אמא שלי מתלוננת. אני לא אוהבת עזרה שלה או של מישהו אחר , כי זו חדירה לפרטיות. גם לא סידור בארונות, כי זה עוד תירוץ לביקורת. להשתמע מיכל153

קשה אבל נסבל

לנו אין עוזרת, קשה לי לחשוב שמישהו יכנס לי לפרטיות. בעלי אחראי על הכלים ואני על כל השאר. אשקר אם אגיד שהבית נקי ועוד יותר אשקר אם אגיד שזה לא מפריע לי. למדתי לחיות עם זה. כל יום הילדים מסדרים הצעצועים ובערב אני משלימה כדי שמחר אפשר יהיה לבלגן שוב. בערך פעם ביומיים אני מטאטא או שוטפת בלי להרים הכל. בסופשבוע הילדים הולכים לטייל עם אבא שלהם ואני מנקה. זה לא כמו שהייתי רוצה אך יש דברים יותר טובים להתרגז מהם...

רותי&ע

New member
לא מסתדרים ולא מנקים ../images/Emo3.gif

כשעידן היה בן 3 חודשים ועדיין הייתי בבית, עמדתי באמצע רצפה רטובה ועם תינוק צורח בלול ולא ידעתי מה לעשות... ואז החלטתי שזה לא עסק ולמרבה המזל יכולתי לקחת עוזרת. מאז העוזרת מנקה פעם בשבוע ואני בקושי משתלטת על ערימות הכביסה והכלים. אף פעם לא ידעתי כמה מהם יכולים לייצר 2 מבוגרים וילד. ואני מתחלחלת רק לחשוב מה יהיה עם יותר ילדים..

האמת? בעלי מנקה../images/Emo6.gif

אבל היום אחרי כמות לא מבוטלת של שבועות, סוף סוף תפסתי יוזמה. אחרי שהקטנה אכלה פירות, והלכה לנמנם באחת עשרה בבוקר, הגדול היה עסוק בחדר , בעלי היה עסוק בלשפצר את הרכב החדש, החלטתי שזהו- אני מתלבשת על הבית וכך טיהרתי את חדרי השירותים והאמבטיה, מירקתי את הרצפות, נלחמתי עם המייבש ומכונת הכביסה ב"מי מחזיק מעמד יותר כביסות בלי לשבוק חיים"... ובצהריים הזמנתי את משפחתו לארוחת חמין וג´חנון כמו שצריך ( אבל של פולנים
אבל יצא חבל"ז, ואני ניקיתי הכל!!! הבעל נחר בסלון מול הטלויזייה , הקטנה נחרה במיטה והגדול שיחק במחשב. אני חושבת שגם אני שיחקתי אותה

ציפי ג

New member
אין לנו עוזרת

ואני מנקה, מככבסת (בערך שלוש מכונות ליום), תולה, מקפלת, שוטפת, מבשלת, אבל המדיח שוטף כלים (חלבים בלבד). אני קמה בבוקר, ומפעילה מכונה, שהעמסתי בליל אמש. מארגנת את הילדים, וכשהם יוצאים אני מטאטאת, שוטפת אם צריך, תולה אם צריך, מסדרת, מבשלת וכו´ אני לא אלאה אתכן. מה שהכי חשוב לי, שאני לא מרגישה חייבת, אז אם בא לי אני עושה. אני שוטפת הבית בערך פעמיים בשבוע, וזה לא לוקח הרבה זמן, כי אני כבר עובדת כמו אוטומט. את הכביסה אני מקפלת על יד המחשב, תוך כדי מעבר מפורום לפורום, וקריאת הודעות. סהכ מנסיוני, ככל שיש יותר ילדים, מוצאים שהיממה מכילה יותר פעולות, שלוקחות הרבה פחות זמן.

רותי&ע

New member
../images/Emo106.gif אין מילים..

ואת גם עובדת משרה מלאה אם אני לא טועה.. ואני עדיין לא מבינה איך את עושה את זה. סופרוומן. נקודה.

קרן*~

New member
ואצלנו זה הולך ככה.......

יום שבת פעם בשבוע הבעל בבית והכל חצי חצי...... אכן כל מה שאמרתם על עוזרת נשמע חלום.....אך לצערי זה מצריך תקציב שלא ברשותי....בכסף הזה אני קונה חבילות טיטולים לכל החודש..... אמנם אני בבית אך חוזרת לעבודה עוד שבועיים.....ולא חושבת שמשהו ישתנה עקב כך.....חוץ מכביסות לילדים שמתקתקים כל יום מכונה.....למייבש וקיפולים...כביסות שלנו אנו נעשות בסופשבוע.....

באמת בעיה והפתרון שלי הוא ../images/Emo26.gif

כל פעם לעשות חלק קטנטן של הבית כשיעלי ישנה .(נניח כל פעם חדר אחד) ואם גם לזה אין זמן אז מחכים ליום שישי (או שבת לפעמים) ואו שאני מנקה ובעלי משגיח עליה או ההפך אני תמיד נתקלת בבעיה מתי להכין אוכל ואם כבר הכנתי אז אני לא מצליחה לשבת לאכול כי אז בדיוק היא מתעוררת משום מה

ודבר נוסף...

אין לי מייבש כביסה ולא מדיח כלים. אז באמת כל היום צריך לתלות ולהוריד ועכשיו עם החורף הממשמש ובא הסלון נראה כמו מכבסה תעשייתית כי המתקנים לייבוש כביסה בבית. לגבי הכלים אני אובססיבית מאוד ולא יכולה ללכת לישון לפני שהכל נקי ואין כלים בכיור . ובנוגע לנקיון הבית אני חייבת להודות שיש פעמים שאני מנקה רק פעם בשבועיים-שלושה אבל מה שכן הוא נראה תמיד מסודר ונקי גם כשיש ג´יפה...

למעלה